Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej..
Blu, gratulacje! Już jesteś na końcówce
Teraz wszystko może się zdarzyć 
Gosia super, że autko już kupione
Będziesz się lansić 
A ja jestem nie do życia..... wszystko mnie boli i mam dość.. chce mi się płakać, nie jestem gotowa na poród, nie jestem gotowa na dziecko też chyba ;( i Chce mi się spać...
Wczoraj byliśmy jeszcze po obiedzie u znajomych poznać ich syneczka.. słodkie dziecię, ale.... jakoś mnie nie poruszył
i wtedy napłynął natłok myśli.. czy na pewno to dla mnie dobry moment, czy dobrze zrobiłam, czy nie skrzywdzę dziecka i nas itd itd
Jestem przerażona tymi myślami... Ale ja naprawdę kocham tę kruszynkę..
Nie chcę być złą czy nieczułą matką..
Potem pojechaliśmy odwieźć jeszcze przyszłego chrzestnego małej i pojeździliśmy w sumie po znajomych.. A o 20 przyszedł jeszcze przyjaciel i siedzieliśmy do 23.. Summa summarum byłam wykończona, a noc do najlepszych nie należała.. zwłaszcza przez te obawy.
Czekam dziś na lepszy dzień.. A o 19 wizyta.. Ciekawe co nam gin powie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zaraz jadę do luxmedu powtórzyć badania krwi i moczu - mocz miałam zbyt skondensowany
Za mało piję 
Ja ostatnio dobrze sypiam, tylko dziś cos nie bardzo. Nie mogę drzemać w dzien to lepiej mi się spi w nocy.
Dzis jeszcze przejżę torby do szpitala, herbatniki jakies musze kupić, woda juz jes, dzis moze przyjdą koszule nocne jeszcze dwie i chyba tyle.
Ja na wyjscie mam zestaw z TKmaxa - body, pajacyk, skarpetki, niedrapki, czapka i w rożek a w aucie kocykiem nakryję. Wystarczy jesli bedzie ok 16-18 stopni? -
dołączam do tych po ciężkiej nocy - nie mogłam spać ciagle myslałam czy juz musze do szpitala jechać. Całe biodra mnie bolą juz nie mogłam sie przekrecac. Dziś jak wstalam to chyba kolejna częśc czopa wypadła. Myslalam, że to tylko raz zobacze.
Wczoraj kazałam mężowi skecać łóżeczko i dobrze, że wcześniej bo sie okazało że śrubek brakuje i trzeba dokupić ahhh -
nick nieaktualnyKatalina to normalne myślenie przed porodem, kobieta wariuje a jeszcze jak spodziewa się pierwszego dziecka, to wszystko dla niej jeszcze nie nieznane. Głowa do góry zobaczysz Izę i w pierwszej chwili ta dziecina przysłoni Ci cały świat i pokochasz ją nad życie
-
Katalina luzik ja tez nie mam jakiegos super podejscia do dzieci znajomych lub w rodzinie mimo, iz dzieci lubie to nie potrafie zagadac, zabawic, jakos sa mi obojetne.
Czasami glupio sie z tym czuje ale tak jest. Ale wiem, ze swoje bede kochac ponad zycie i bedzie najwazniejsze na swiecie.
Ja dzis piore posciel do lozeczka, rozek i sprzatam dokumenty w szafce. Moze poczuje sie bardziej gotowa jak to zrobie...
Blu gratulacje
I powodzenia dla wszystkich wizytujacych dzis mamusiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 08:26
-
Witamy się po weekendzie...i kiepskiej, bolesnej nocy (od 2 do 5 skurcze nieregularne co kilkanaście minut dały popalić. Nospa nawet nie pomogła.).
Mi się udało spakować w jedną niedużą torbę, fakt faktem mało rzeczy wzięłam. Co będzie potrzebne mąż dowiezie.
Katalina, mam nadzieję, że źle mierzę, bo mi wychodzi 45 cm :p Zobaczysz Malutką i stracisz dla niej głowę, nie ma co się na zapas martwić.
-
Dzisiaj tyle wizyt, więc jest za co trzymać kciuki. W tym tygodniu już któraś na pewno powinna urodzić, jak co to zgłaszam się na ochotnika. Jak większość też zaliczyłam trudną noc. Każdy ruch to męczarnia i jak sobie myślę, że miałabym jeszcze przenosić tą ciąże to zaczynam się martwić.
-
Witam!
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
Dziewczyny mam pytanie. Chyba dopada mnie krtań... Czy macie jakieś sposoby na leczenie?
Nie boli mnie gardło ale czuje takie spięcie w gardle i dyskomfort oraz trochę odkrztuszam i głos mam zmieniony...
Na tym etapie nie chce iść do internistki bo pewnie przepisze mi witaminę C i tyle.
-
MiM, ja czuję jak dotykam góry brzucha, że jakby taka przestrzeń delikatna jest... no na pewno nie mierzy się tego od samego mostka
i do spojenia łonowego
Ty mówiłaś, że Synuś jest drobny więc może i u Ciebie waga się zgadza z tym cm
Ja dziś to sprawdzę 
Jestem wściekła i załamana... pomimo tego, że ani razu nie miałam w ciąży zaparć, wręcz przeciwnie to wylazł mi hemoroid.. i to jeszcze przed wizytą.. jakiś mega szkaradny to chyba nie jest, ale czy mówić o tym ginowi, żeby i na "to" spojrzał?
Pewnie gdyby nie depilacja to sama bym nie wyczuła/zobaczyła.. ale to mnie ani nie boli, ani nic.. ech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:19
-
witamy się i my dziś o 13 wizyta ciekawe jak moja hemoglobina

a to zdjęcia wózka
http://naforum.zapodaj.net/540edf66534c.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/eaf4f37f8406.jpg.html
kciukasy za wszystkie wizyty
Jeszcze tylko!!!!!!!!!!! 4 DNI DO SPOTKANIA !!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:26
PIGULSKA, aktyde85, Bluberry, gosia86, madziorek, slash lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Wesoła Mama ja już od czwartku się leczę. Niestety nic poza imbirem, malinami, naparem z majeranku, tamtum verde i innymi domowymi sposobami lekarz ci nie zaleci. Jedynie co na krtań polecę ci ISLE albo FIORDĘ. tabletki do ssania z porostu isladzkiego.
Katalina czyli od tego dna macicy do spojenia łonowego??. HA wyczułam moje DNO
pod cyckami jest miękko a gdzieś 3 cm poniżej jest twardo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:26
katalina, WesołaMama, gosia86 lubią tę wiadomość
03.02.2014