X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale miałam spanie...coraz później wstaje z wyra i aż się boje co będzie jak się Mały urodzi będę chodzić nieprzytomna jakaś :/

WesołaMama spróbuj z syropem z cebuli z miodem i pij herbatę z imbirem, ewentualnie syrop prawoślazowy jest w ciąży dozwolony lub tantum verde

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, to ile Ci tam wyszło teraz? :P

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję donoszonej ciąży i zakupu auta :)

Bluberry u mnie też 40 t za pasem i coraz częściej się obawiam że przenosze...Dziewczyny zaczną się rozpakowywać a my dalej będziemy się kulać ;)

Mim mi się często śnią jakieś pierdoły ale dużo z tego rano nie pamiętam ;)

Kika extra wózek :) rety jeszcze tylko 4dni wam zostały :D

A mi ile??? Tez chce wiedzieć!!! buuuuuu

gosia86, kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka dla wszystkich wizytujacych dzisiaj! :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardlo polecam syrop Stodal i TantumVerde.
    Gosia gratulacje donoszonej ciazy! <3
    Ja wczoraj namowilam meza na przesuwanie mebli. Mowilam,zeby najpierw wyjac ksiazki z biblioteczki,bo mozna rozerwac szafke ciagnac za jedna scianke. Ale maz madrzejszy i skonczylo sie na popekanych polkach :-(
    Potem poprosilam,zeby spacerowke wlozyl na pawlacz( mamy dwie duze szafy po 4m szerokosci kazda) ale maz,ze nie ma miejsca. A karton ogromniasty stoi od paru miesiecy! Wiec jak pojechal na ten swoj wazny mecz to sama uprzatnelam pawlacz i wpakowalam spacerowke. I tu niespodzianka! Ja nie mam gdzie rzeczy dziecka wlozyc,bo cala jedna szafa okazala sie zapchana jego niezwykle waznymi rzeczami np. starymi sluchawkami z porwanymi oslonkami upieprzonymi w jakims tonerze(pelen worek taki 60l!!!) tudziez jakies gazety,niesprawna drukarka,do ktorej nawet nie ma kabli,bo taka sprzed 20 lat! Itd. Wywalilam polowe tego. Zrobilo sie miejsce. A ten wraca.Zobaczyl i mowi,ale po co wywalac,moze sie przyda. Ooo tu jest miejsce! Ae mialam chyba furie w oczach,bo ni. osmielil sie wlozyc tych smieci z powrotem.

WesołaMama, gosia86, kika79, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt wczorajszego porzadkowania taki,ze nie moglam chodzic. Spojenie bolalo jak 100 diablow. Kolana,biodra,plecy,wszystko!
    Poskarzylam sie mezowi i cud!!! Mowi.do mnie: to Ty taka madra jestes? 10 dni do porodu,a Ty takie rzeczy robisz?
    No.cud,mowie Wam! Czyli wie kiedy rodze i ile czasu zostalo!!! Z opoznieniem,ale dotarlo!!!

aktyde85, gosia86, kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki.
    Ale dospalam- musialam wczorajsza zarwana nocke odespac.
    Cos mi sie brzydko snilo- ze mialam jakas operacje na serce w Kaliforni i ze po niej juz nie moglam miec dzieki i ze jak rodzilam Mala to urodzila sie martwa. ;( i jeszcze cos o jajku ale tego juz nie pamietam. Ale jak tylko przebudzilam to szturchalam brzuch, zeby Mala sie odezwala.
    Gosia to teraz sie bedziesz lansic:) a jak sedan to i sie zapakujecie bez problemu :) aa i gratuluje donoszonej ciazy.
    co do porodow to wcale sie nie zdziwie jak zahacze o czerwiec (termin mam na 25 maja ale Mala mlodsza o tydzien z usg)- no chyba ze sie nie odwroci to wtedy pewnie cc w 39tc.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Blu alez to zlecialo, juz 40!
    Gabik to co, ktora nastepna w kolejce- przepowiadaj :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze zrobiłaś GabiK z facetami to nieraz trzeba ostro, nie ma zmiłuj!
    A ja to potem najbardziej lubię momenty kiedy okazuje się ze niemożliwe staje się możliwe ;)

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Efekt wczorajszego porzadkowania taki,ze nie moglam chodzic. Spojenie bolalo jak 100 diablow. Kolana,biodra,plecy,wszystko!
    Poskarzylam sie mezowi i cud!!! Mowi.do mnie: to Ty taka madra jestes? 10 dni do porodu,a Ty takie rzeczy robisz?
    No.cud,mowie Wam! Czyli wie kiedy rodze i ile czasu zostalo!!! Z opoznieniem,ale dotarlo!!!
    Trochę się biedna trochę przeforsowałaś :( pewnie ze oni wiedzą! Tylko głupa przycinają ze jest inaczej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:48

8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, Pigulska - bardzo Wam dziękuję za info. Domowe sposoby wdrożone, zakupię jeszcze Tamtum Verde. Dlatego nie chce tracić czasu na interniskę, bo się wyczekam wśród chorych w przychodni a i tak nic więcej mi nie zapoda...

Chodzę do ginekologa na NFZ, moja Pani Dr powiedziała mi abym dziś zadzwoniła i się umówiła do tej przychodni na KTG gdyż w Szpitalach Krakowskich KTG robią dopiero od 40 tc.
    Zadzwoniłam i mówię w którym tygodniu ciąży jestem a Pani do mnie Proszę przyjść juto. Czyli będę mieć 36 tc + 1 dzień. Nie za wcześnie na KTG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:47

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi... to tak jest, jak u mnie te ściany miały jakieś zacieki czy coś po lokatorach poprzednich to mąż mówi, że umyje... no jasne.. Jak wrócił z meczu to patrzy i mówi o jej ale różnica, ale niedokładnie to ja poprawię.. i tak poprawił, że wczoraj chciał mi pomóc robiąc kolację a dziś stwierdzam, że mam już po 1dniu całe mieszkanie do ponownego odkurzania i mycia.. Ale no jak ja mogłam umyć ściany w swoim stanie? No przecież to niebezpieczne i nie wolno mi rąk do góry wyciągać... ech :(

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik za to wkladanie wozka na pawlacz powinnas dostac po tylku!
    Ja mojemu tez robie czasem takie porzadki. Za pierwszym razem bylo podobnie- jeszcze sie przyda, tego nie ruszaj itd. Teraz wg mnie smieci pakuje do siatki i mowie mu zeby sobie przegladnal te rzeczy np w ciagu tygodnia bo jak nie to wynosze do smieci :p

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola ja mam od 30tc robione co wizyte

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim jak zapraszają na ktg to idź śmiało dlaczego nie ;)

Oj z tymi chłopami to czasem więcej zachodu jak z małym dzieckiem...

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prorokuje,ze zadna Kiki nie przegoni :-)
    BTW Kika super kolorki wozeczka! Najpierw myslalam,ze to Bebetto,bo koleczka ma takie same. W ogole nie wiem czy zauwazylyscie,ze nasze wozeczki maja fajnie przemyslane oznakowania bezpieczenstwa. Na kolach sa odblaski, jakies paseczki niby ozdobne wzdluz gondolek to tez odblaski. Estetycznie i z glowa!
    No wlasnie Pigulska to mnie totalnie rozwala! Oni musza tydzien myslec zanim zabiora sie za cos co nam zabiera 15min razem z tym mysleniem! I u nich najczesciej pierwsza odpowiedz : ale jak? nie da sie :-(

PIGULSKA, kika79 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK - dzięki o Stodal - słyszałam od mojej siostry. Muszę coś dokupić bo w w naturalne sposoby nie do końca wierzę choć próbuję ;)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O WesołaMama właśnie mi się przypomniało ze tez piłam stodal przy zapaleniu gardła jakiś czas temu :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, hemoroidami się nie martw. Ja też mam jednego, a przy porodzie podczas wysiłku pewnie wyjdzie nam kilka kolejnych. Ale ponoć po porodzie powinny się "wciągnąć". Jest teraz na rynku dużo specyfików na tą dolegliwość. Takie moje małe pocieszenie.

Na majówkach mamy chwilowy zastój w porodach :D Może to cisza przed burzą ;)

Powodzenia na wizytach :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesolaMama idz na ktg, bardzo relaksujace jest sluchanie dzidziusia. Poza tym trzeba korzystac,bo nie wiadomo kiedy nastepna wizyte wyznacza. To nfz wszystko jest mozliwe :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmierzyłam to mi wyszło ok 30 cm, nie wiem czy dobrze wyczułam, ale od piersi do macicy mam jakieś 7 cm, ale i tak protestuję żeby ona była taka duża! :P

Gabi u mnie wczoraj było podobnie: nastawiłam się na przemeblowanie, bo przyjeżdżał znajomy mojego E.to może pomóc za nocleg. Trzeba było szafę ikeowską z ciuchami przesunąć na drugą ścianę i zamienić miejscem z komodą dla małej. Pytam się mojego tydzień wcześniej czy trzeba będzie z szafy wyjąć rzeczy, on że nie, że to kawałek i dadzą jakoś radę. Po czym wczoraj mówi, że nie dadzą, że trzeba to powyjmować i tego dziś nie zrobią, jak się wściekłam, chyba zabijałam wzrokiem, bo kolega tylko stwierdził "choć spróbujemy może się uda" i poszli i udało się i w końcu stoi wszystko jak trza! :P

Karolcia88, GabiK, Anioł lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ