WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wraz z pierwszym dniem 37 tc odpadł mi czop... czyżby mała spieszyła się na świat i przyszła przed terminem??? Co prawda koleżanka dwa tygodnie przechodziła bez czopa, mam nadzieję, że mimo iż chcę już swoją kruszynke to jeszcze poczeka... Chociaż tak do 10 maja :)

relgh371atn0vk9b.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash...nie masz się czego obawiać. Ja zrobiłam siku i nic strasznego się nie stało. Nawet tego nie zauważyłam, położna dyskretnie nic nie powiedizła. Dla nich to norma, codzienność...ich praca. Poza tym uwierz....jak już będiesz rodzić, będzie ci wisiało, czy trochę siku poleci, czy nie. Wtedy człowiek koncentruje się już tylko na tym, żeby jakoś przetrwać i żeby szybko się skończyło. Przed porodem myślimy, przeżywamy, gdybamy...a później to żywioł, instynkt.

Catyyy...mi czop już z tydzień temu odszedł....i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:24

MiM, Magic, gosia86, katalina, PIGULSKA, slash lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Slash...nie masz się czego obawiać. Ja zrobiłam siku i nic strasznego się nie stało. Nawet tego nie zauważyłam, położna dyskretnie nic nie powiedizła. Dla nich to norma, codzienność...ich praca. Poza tym uwierz....jak już będiesz rodzić, będzie ci wisiało, czy trochę siku poleci, czy nie. Wtedy człowiek koncentruje się już tylko na tym, żeby jakoś przetrwać i żeby szybko się skończyło. Przed porodem myślimy, przeżywamy, gdybamy...a później to żywioł, instynkt.

Catyyy...mi czop już z tydzień temu odszedł....i nic.

AMEN!!!!

03.02.2014
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:

Anelka ja Ci polecam wizytę u Internisty :) żeby z zatok nie zeszło ci na płuca albo oskrzela.

Dzięki MiM, też sobie to polecam, ale dopiero na poniedziałek :P. Mam na razie fazę boli mnie głowa nad oczami, czuję ciśnienie, a jak próbuję coś wysmarkać, to ni widu ni słychu glutków. Normalnie w tej fazie brałam Sinulan forte, ale w ciąży pewnie nie można. Jeśli stosowałyście jakieś domowe sposoby uruchomienia glutków z zatok, to please, dajcie znać :).

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka...ja w poprzedniej ciąży brałam Sinulan Forte. Najlepiej skonsultuj z farmacetą/lekarzem.

Anielka lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratulacje! <3 ekspresowo poszło :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie spokojnie ;) jeszcze nie nasz czas :) Mała jest aktywniejsza, ja mam więcej sił więc zaraz lecimy ogarniać co jest do ogarnięcia i może jakis spacer? :) szkoda, że nie mam za bardzo z kim :) siostra męża chciała, żebym to ja do niej przyjechała, ale nie czuję się na siłach jeździć dalej niż 1 km od domu :) nawet mąz mi powiedział,żebym juz nie łaziła :D to rozumiem , że mam sie położyć i czekać? O w życiu :) oszalałabym zupełnie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dzieki, ze pytasz :) dostalam od internisty nakaz lezenia, wit. C i tantum verde na gardlo. Jakis wirus. :/ juz mi lepiej tylko lekki katar meczy.

Po wstaniu z lozka wszystkie bole malpowe przeszly. Wiec nic sie chyba nie rozkreci.
    A i dobrze bo nie mam sily na rodzenie.

Kika gratulacje mamusiu <3 poszlo w ekspresowym tempie.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella a jak Twój brzuszek?bo to chyba Ty pisałaś że się oparzyłaś?

Magic mój dokładnie tak uważa i ciągle na mnie krzyczy co mu się nigdy wczesniej nie zdarzyło że mam leżeć i nic niw robić
    A jeszcze mnie pocieszył że jutro też pracuje no super a łóżeczko nadal nie poskładane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety oni chyba się bardziej boją niż my :) prosił bym pisała do niego dwa razy dziennie, bo będzie się denerwował :)
    Ofe Ciebie też łapią małpowe bóle? :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratki! Mówiła, że raz dwa i Dominiś będzie z Toba! :D

No dobrze ślązaczki i dolnoślązaczki, odwiedzę Wasze okolice po powrocie do pracy, bo mamy tam mnóstwo klientów ;) o Wawie to już nawet nie wspominam, bo tam raz na miesiąć wizytujemy, nawet się śmiałam, że chętnie mogę jechać na jakieś spotkanko w maju do Warszawy, bo lepszy wybór szpitali ;)

Ale, ale która laseczka była z Poznania jeszcze, poza Minką co się wczoraj ujawniła?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie :) ja właśnie z okolic Warszawy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Powiem wam ze z tym przenoszeniem to chyba różnie. Ja raczej przenosze na 100% bo:

- nie wiem czy liczyc moj ostatni okres od 25 lipca czy ok 29 (25 pierwsza kropla, potem cisza i na maksa sie okres rozkrecil ok 29-30 lipca)
    - w lipcu mialam cykl 38 dniowy gdzie zwykle mialam normalny 28dniowy - wynik stresu i do tej pory sie zanstanawiam czy samoczynnie nie poronilam, ale wtedy nie wiem czy udaloby mi sie od razu zajsc w ciazę

Dlatego teoretycznie rodze ok 4-5 maja a wg ostatniego usg 18 maja a kiedy tak naprawde to ch... wie.

Moja koleżanka tak miała, poroniła i zaraz znowu była w ciąży, też się u niej nie mogli doliczyć kiedy co i jak, ale w końcu sprawdziła się idealnie data z pierwszego USG.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magic, co parę dni zaraz po przebudzeniu czuję takie ćmienie brzucha ale bez skurczy, tak jak na dzień przed @ no i dochodzi do tego to uczucie rozwierania od środka. Ale jak wstanę z łóżka to zaraz przechodzi.

Ciekawa jestem właśnie czy to działa na moję szyjkę skracajaco, oby tak ;)

I zauważyłam dziś zwiększoną ilość śluzu białego, trochę był wodnisty z rana.

Ja napisałam rano do męża, ze mnie brzuch boli i może się coś rozkręci... za 5 minut był telefon, czy bardzo boli i skąd ja wiem, że się dziś rozkręci... hehe nie wiem tak go strasze tylko ;P i pytał czy się boję...
    A ja poczułam nie strach tylko podniecenie, że może akurat coś się zacznie, nawet chciałam tego a tu d...a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 12:07

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka w stresie zadzwoniła pytać co ze mną bo 2 noce z rzędu śniło jej się że urodziłam i że ze mną była przy porodzie... biorę jej sny za przepowiednię :p mój tata wczoraj też jakieś sny o moim porodzie.. tylko u mnie cisza

• maribel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, gratulacje mamusiu :) Witamy Dominika na świecie! :)

Anielko, mam sprawdzony choć troszkę nieprzyjemny sposób na zatoki od znajomej z pracy. Może skorzystasz.
    29290s7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 12:32

Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:

Ale, ale która laseczka była z Poznania jeszcze, poza Minką co się wczoraj ujawniła?

Ja obecnie mieszkam w Poznaniu ;)

aktyde85 lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ty to ekspresowa jesteś. Gratulacje i zdrówka dla was.
    Ja już po wizycie u Endo zaświadczenie mam kolejne że mogę rodzić sn więc super.
    teraz trzeba ogarnąć mieszkanie bo mój Pan I władca już wraca do domu ;)
    Miłego dnia życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:00

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:08

katalina, Karolcia88, Anioł, Bluberry, Ofelaine, maribel, WesołaMama, AGA 30, alma, Catyyy, PIGULSKA, aktyde85, Nejcik, beti97, gosia86, Agga, Magic, paulinqa, Anielka, slash, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie :)

My na razie byle jak aby bylo a za 3 lata zrobimy remont domu i strzelimy mega pokoj dziecięcy :)

Wonderwall, aktyde85, gosia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ