Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam, ale oczywiście dałam się namówić, nic to będę mieć nauczkę na przyłość żeby być bardziej asertywna, a dzisiaj potraktuje to jako obowiązkowy spacer :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia o rety skąd nagle takie ciśnienie przy spoczynku :/ kontroluj to sobie

Dziewczyny ja nie mam ani jednego zaświadczenia do porodu sn
    Zresztą nie wiem od kogo miałabym dostać...z nerką póki co w porządku, a nie wiem czy moja wada wzroku -1,-1,5 jest na tyle poważna ze potrzebuje takie zaświadczenie???

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które miały robione ktg. Czego można się spodziewać? Tzn czy oprócz tętna dziecka i skurczy mogę jeszcze jakieś informacje dostać? Ciotka załatwiła mi ktg u siebie i trochę nie wiem czy to ma sens jak nie mam takich ewidentnych oznak zbliżającego się porodu.

Zawsze jest sens, zwłaszcza na tym etapie ciąży.

Lama lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam, ale oczywiście dałam się namówić, nic to będę mieć nauczkę na przyłość żeby być bardziej asertywna, a dzisiaj potraktuje to jako obowiązkowy spacer :)
    Lama nic nie szkodzi ci pójść na to ktg bo słuchanie bicia serduszka swojego maleństwa to melodia dla uszu :)

Lama lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska z kazda wada wzroku powinnas podejsc do okulisty przed porodem- glownie chodzi o siatkowke. Ja mam -0.5 i +0.75 i astygmatyzm a mimo wszystko musze miec swistek

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te pokoiki dla maluchów, trochę zazdroszczę, ale pozytywnie :). My wynajmujemy dwupokojowe, śpimy w duzym pokoju, mały byłby idealny dla malej lub na sypialnie, ale niemężuś potrzebuje osobnego pomieszczenia do pracy. Może gdzieś za rok będzie nas stać na wynajem 3 pokoi, ceny są tragiczne, a na kredyt póki co nie mamy szans, ale to wszystko nieważne grunt żeby mała wyskoczyła z brzuchola zdrowa i piękna :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam KTG w szpitalu, w którym chciałam rodzić. U mnie po każdym KTG, szło się z zapisem do lekarza dyżurującego i on interpretował zapis i badał na samolocie. Także u mnie dodtakowym atutem było to badanie i ocena szyjki.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA - ja mam -2.25 i -3 i byłam u okulisty, zbadała porządnie, bo to kwestia tego, czy siatkówka się nie odkleja i jakie ciśnienie masz w oku, wada nie jest aż tak istotna. Mnie się wpisała do karty ciąży i nie mam przeciskazań do porodu sn. :)

Dziewczyny , a czop wypada zazwyczaj kiedy? W jakim momencie? Zawsze przy siku?

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Pigulska z kazda wada wzroku powinnas podejsc do okulisty przed porodem- glownie chodzi o siatkowke. Ja mam -0.5 i +0.75 i astygmatyzm a mimo wszystko musze miec swistek
    Juz chyba nie zdążę załatwić takiego zaświadczenia :/
    Chyba że prywatnie

Nejcik mi wypadł dziś w nocy jak poszłam siku. Generalnie nie znalazłam go ma wkładce tylko na papierze jak się podcierałam, mega się ciągnął jak białko kurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:55

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu dumnej Mamy Kiki przedstawiam Wam Dominika <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec86ba6a8f3.jpg

Nejcik, PIGULSKA, Wonderwall, maribel, aktyde85, beti97, madziorek, alma, Agusia246, Catyyy, WesołaMama, Ofelaine, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lama, Magic, Magda_16maj, paulinqa, nick nieaktualny, Anielka, katalina, nick nieaktualny, slash, nojaniewiem, Puella, Karolcia88, GabiK, czarna panda, olis88, dorota1987, miscelle lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ale słodki Skarbek <3

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

• madziorek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika jaki przystojniak !!!

201505111762.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratuluję, Dominik jest cudny!

A do dziewczyn z Wawy, bo ja się gubię już. Która gdzie rodzi? Ja myślałam o Zofii ale niestety słyszałam że w maju- czerwcu (podobno mega duzo porodów jest teraz) to dostać tam się to jakiś cud bez położnej. A ja położnej nie mam.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, ogromne gratulacje! Jak się czujesz??

age.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Słodziak :)
    Mi wszystko dzisiaj pod górkę, od samego rana :/ Najpierw tata popsół mi humor bo jak wychodziłem z psem to musiał mi oświadczyć że śnił mu się mój B. , ale źle mu się śniło. Cymbał mógłby przed porodem i jego przyjazdem oszczędzić mi takich info. Ale mój ojciec już taki jest zero taktu, cham i prostak. Niestety inaczej nie mogę o nim pisać.
    Później mama zażyczyła sobie żebym jej z bankomatu wypłaciła 180 zł co jest nierealne bo przeważnie bankomaty nie mają 10 i 20 ale koniecznie kazała mi próbować. W końcu tak zrobiłam żeby wypłacić 200 i jakoś póżniej rozmieniałam.
    Na dodatek jak już doczłapałam do banku to bankomat się zaciął a pan który tam pracuje każe mi czekać aż ten bankomat sam zareaguje i sobie polazł, gorąco mi się zrobiło, porozbierałam się . A tu ani wody, ani krzesła nikt nie zaproponuje. Masakra widzieli że jestem w zaawansowanej ciąży i taka ignorancja. Po 15 min wypluło mi kartę. Spróbowałam drugi raz to samo :/ przyszła inna babeczka i co, zero reakcji, znowu stoję jak ten wazon i czuję skurcze w pachwinach. Myślałam źe zacznę tam wyć i ich zwać. Nic nie robią i nawet nie pomogą. W końcu wypłaciłam w bankomacie obok.
    No i udało mi się dotrzeć do sklepu, zjeść kebaba i loda. Teraz leżę i zdycham. Wiki jest już nisko, mam wrażenie jakbym @ miała dostać, może mi się szyjka skraca. Nie zdziwię się jak niedługo urodzę, chyba że mam tylko takie dziwne uczucie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika Dominik jest cudny ;)

Beti współczuje perypetii dzisiejszych, widzę, że u Ciebie tak jak u mnie, ja tez jestem od załatwiania wszystkiego w domu, zrobienia zakupów, płacenia rachunków, bo mamie sie nie chce pojechać do miasta... ;/

A ja takie wrażenie, że dostane @ mam od rana i w cale nie przechodzi, normalnie czuje jakby mi ktoś od środka szyjkę rozszerzał... Ale skurczów i bólu brzucha nie ma w ogóle..

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos83 wrote:
    Kika gratuluję, Dominik jest cudny!

A do dziewczyn z Wawy, bo ja się gubię już. Która gdzie rodzi? Ja myślałam o Zofii ale niestety słyszałam że w maju- czerwcu (podobno mega duzo porodów jest teraz) to dostać tam się to jakiś cud bez położnej. A ja położnej nie mam.

Kosogłos może w razie czego miej przy sobie nr tel do szpitala gdy zacznie się coś dziać zadzwoń i zapytaj jak z miejscem żeby na darmo nie jechać i później gnać gdzieś indziej i w razie czego miej drugi szpital w zapasie, ale myślę że aż tak nie będzie, ja wybrałam mniej oblegany Międzyleski szpital specjalistyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika słodzinka z Dominika :)

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ