WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam, ale oczywiście dałam się namówić, nic to będę mieć nauczkę na przyłość żeby być bardziej asertywna, a dzisiaj potraktuje to jako obowiązkowy spacer :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia o rety skąd nagle takie ciśnienie przy spoczynku :/ kontroluj to sobie

Dziewczyny ja nie mam ani jednego zaświadczenia do porodu sn
    Zresztą nie wiem od kogo miałabym dostać...z nerką póki co w porządku, a nie wiem czy moja wada wzroku -1,-1,5 jest na tyle poważna ze potrzebuje takie zaświadczenie???

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które miały robione ktg. Czego można się spodziewać? Tzn czy oprócz tętna dziecka i skurczy mogę jeszcze jakieś informacje dostać? Ciotka załatwiła mi ktg u siebie i trochę nie wiem czy to ma sens jak nie mam takich ewidentnych oznak zbliżającego się porodu.

Zawsze jest sens, zwłaszcza na tym etapie ciąży.

Lama lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam, ale oczywiście dałam się namówić, nic to będę mieć nauczkę na przyłość żeby być bardziej asertywna, a dzisiaj potraktuje to jako obowiązkowy spacer :)
    Lama nic nie szkodzi ci pójść na to ktg bo słuchanie bicia serduszka swojego maleństwa to melodia dla uszu :)

Lama lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska z kazda wada wzroku powinnas podejsc do okulisty przed porodem- glownie chodzi o siatkowke. Ja mam -0.5 i +0.75 i astygmatyzm a mimo wszystko musze miec swistek

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te pokoiki dla maluchów, trochę zazdroszczę, ale pozytywnie :). My wynajmujemy dwupokojowe, śpimy w duzym pokoju, mały byłby idealny dla malej lub na sypialnie, ale niemężuś potrzebuje osobnego pomieszczenia do pracy. Może gdzieś za rok będzie nas stać na wynajem 3 pokoi, ceny są tragiczne, a na kredyt póki co nie mamy szans, ale to wszystko nieważne grunt żeby mała wyskoczyła z brzuchola zdrowa i piękna :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam KTG w szpitalu, w którym chciałam rodzić. U mnie po każdym KTG, szło się z zapisem do lekarza dyżurującego i on interpretował zapis i badał na samolocie. Także u mnie dodtakowym atutem było to badanie i ocena szyjki.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA - ja mam -2.25 i -3 i byłam u okulisty, zbadała porządnie, bo to kwestia tego, czy siatkówka się nie odkleja i jakie ciśnienie masz w oku, wada nie jest aż tak istotna. Mnie się wpisała do karty ciąży i nie mam przeciskazań do porodu sn. :)

Dziewczyny , a czop wypada zazwyczaj kiedy? W jakim momencie? Zawsze przy siku?

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Pigulska z kazda wada wzroku powinnas podejsc do okulisty przed porodem- glownie chodzi o siatkowke. Ja mam -0.5 i +0.75 i astygmatyzm a mimo wszystko musze miec swistek
    Juz chyba nie zdążę załatwić takiego zaświadczenia :/
    Chyba że prywatnie

Nejcik mi wypadł dziś w nocy jak poszłam siku. Generalnie nie znalazłam go ma wkładce tylko na papierze jak się podcierałam, mega się ciągnął jak białko kurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:55

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu dumnej Mamy Kiki przedstawiam Wam Dominika <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ec86ba6a8f3.jpg

Nejcik, PIGULSKA, Wonderwall, maribel, aktyde85, beti97, madziorek, alma, Agusia246, Catyyy, WesołaMama, Ofelaine, Bluberry, AGA 30, Lama, Magic, Magda_16maj, paulinqa, Anioł, Anielka, katalina, olka24, slash, nojaniewiem, Puella, Karolcia88, GabiK, czarna panda, olis88, dorota1987, miscelle lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ale słodki Skarbek <3

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

• madziorek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika jaki przystojniak !!!

201505111762.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratuluję, Dominik jest cudny!

A do dziewczyn z Wawy, bo ja się gubię już. Która gdzie rodzi? Ja myślałam o Zofii ale niestety słyszałam że w maju- czerwcu (podobno mega duzo porodów jest teraz) to dostać tam się to jakiś cud bez położnej. A ja położnej nie mam.

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, ogromne gratulacje! Jak się czujesz??

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Słodziak :)
    Mi wszystko dzisiaj pod górkę, od samego rana :/ Najpierw tata popsół mi humor bo jak wychodziłem z psem to musiał mi oświadczyć że śnił mu się mój B. , ale źle mu się śniło. Cymbał mógłby przed porodem i jego przyjazdem oszczędzić mi takich info. Ale mój ojciec już taki jest zero taktu, cham i prostak. Niestety inaczej nie mogę o nim pisać.
    Później mama zażyczyła sobie żebym jej z bankomatu wypłaciła 180 zł co jest nierealne bo przeważnie bankomaty nie mają 10 i 20 ale koniecznie kazała mi próbować. W końcu tak zrobiłam żeby wypłacić 200 i jakoś póżniej rozmieniałam.
    Na dodatek jak już doczłapałam do banku to bankomat się zaciął a pan który tam pracuje każe mi czekać aż ten bankomat sam zareaguje i sobie polazł, gorąco mi się zrobiło, porozbierałam się . A tu ani wody, ani krzesła nikt nie zaproponuje. Masakra widzieli że jestem w zaawansowanej ciąży i taka ignorancja. Po 15 min wypluło mi kartę. Spróbowałam drugi raz to samo :/ przyszła inna babeczka i co, zero reakcji, znowu stoję jak ten wazon i czuję skurcze w pachwinach. Myślałam źe zacznę tam wyć i ich zwać. Nic nie robią i nawet nie pomogą. W końcu wypłaciłam w bankomacie obok.
    No i udało mi się dotrzeć do sklepu, zjeść kebaba i loda. Teraz leżę i zdycham. Wiki jest już nisko, mam wrażenie jakbym @ miała dostać, może mi się szyjka skraca. Nie zdziwię się jak niedługo urodzę, chyba że mam tylko takie dziwne uczucie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika Dominik jest cudny ;)

Beti współczuje perypetii dzisiejszych, widzę, że u Ciebie tak jak u mnie, ja tez jestem od załatwiania wszystkiego w domu, zrobienia zakupów, płacenia rachunków, bo mamie sie nie chce pojechać do miasta... ;/

A ja takie wrażenie, że dostane @ mam od rana i w cale nie przechodzi, normalnie czuje jakby mi ktoś od środka szyjkę rozszerzał... Ale skurczów i bólu brzucha nie ma w ogóle..

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos83 wrote:
    Kika gratuluję, Dominik jest cudny!

A do dziewczyn z Wawy, bo ja się gubię już. Która gdzie rodzi? Ja myślałam o Zofii ale niestety słyszałam że w maju- czerwcu (podobno mega duzo porodów jest teraz) to dostać tam się to jakiś cud bez położnej. A ja położnej nie mam.

Kosogłos może w razie czego miej przy sobie nr tel do szpitala gdy zacznie się coś dziać zadzwoń i zapytaj jak z miejscem żeby na darmo nie jechać i później gnać gdzieś indziej i w razie czego miej drugi szpital w zapasie, ale myślę że aż tak nie będzie, ja wybrałam mniej oblegany Międzyleski szpital specjalistyczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika słodzinka z Dominika :)

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ