X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga od endo tez bralas zaswiadczenie? Bo ja nie pomyslalam zeby wziac...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Puella a jak Twój brzuszek?bo to chyba Ty pisałaś że się oparzyłaś?

Magic mój dokładnie tak uważa i ciągle na mnie krzyczy co mu się nigdy wczesniej nie zdarzyło że mam leżeć i nic niw robić
    A jeszcze mnie pocieszył że jutro też pracuje no super a łóżeczko nadal nie poskładane

Gosiu....na brzuchu mam nadal ślady oparzeń (czerwony plamy). Najgorsza była noc, nawet piżama na brzuchu paliła. Na szczęście smarowanie pomogło i już bardzo nie boli. Kochana, Ty masz super pamięć! :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaświadczemoa warto miec od kazdego ;) ja od wujka okulisty wzielam bo mialam korekcję wzroku i jak poloznej wspomnialam to powiedziala zeby miec

• Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie....macie pięknie! Z wyczuciem i smakiem, bez fajerwerków i oczopląsów. Bardzo mi się podoba! Zazdroszę (oczywiście pozytywnie), bo u nas pokój synka urządzony na męsko, a córa będzie pewnie przez pierwszy rok z nami w sypialni. Jedyne co zrobiłam to pompony i kupiłam to oświetlenie "kulkowe".

Wonderwall lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Aga od endo tez bralas zaswiadczenie? Bo ja nie pomyslalam zeby wziac...
    Moja Pani dr sama mi dala zaświadczenie nic jej nie musiałam mówić. Napisane jest że niE ma przeciwwskazań do porodu i znieczulenia jakby było potrzebne.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - mysle o tym bujaczku dla malej. Mglabys wstawic zdjevie do jakiej pozycji siedzacej starcza?
    Ja wlasnie na balkonie odpoczywam. Dzis prxyszla paczka z pifluchami tetrowymi kolorowymi i juz prawie suche na balkonie dosuszaja sie.
    Pogoda w Krakowie piekna!!!!

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:08

• Puella Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł...tez tak myslę. Ode mnie co prawda nie wymagają żadnych zaświadczeń, ale jutro idę do ortoptyka sprawdzić co i jak, bo mam sporo wad refrakcji.

3i49df9htr170int.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie piękny pokoik, przyjazny i elegancki. U nas tylko kącik dla Niny mamy w sypialni bo za mało pomieszczeń w mieszkaniu ;) ale jak wszystko się ładnie ułoży to może za dwa trzy lata się kupi cos nowego. Marzę o domu ale to pozostanie poza zasięgiem jeszcze przez wiele wiele lat...może jakiś segment żeby chociaż mieć taki mikro ogródek...
    Pogoda dzisiaj taka piękna a ja ledwo powieki trzymam podniesione. Nie wiem co się ze mną dzieje ale chcę moją życiową energię spowrotem:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się po długiej nieobecności, nadal w dwupaku. Generalnie od wyjścia ze szpitala miałam taki armagedon, zepsuł mi się komputer, o tel. nawet nie wspomnę, nie miałam jak Was nawet podczytywać. Do tego trzeba było zając się mężem, bo dostał zapalenia oskrzeli...
    Ale do rzeczy najważniejszych. Kto urodził oprócz Kotmisi, Agusi, Nany? Bo niestety nie nadrobię :( Wszystkim nowym mamusiom i ich maleństwom życzę duuuuużo zdrówka :*
    A moje dziecię jest przekorne, bo jak chciało wyjść w 33 tyg., tak teraz cisza jak makiem zasiał... Miewam skurcze te okresowo-krzyżowe kilka razy dziennie, ale żaden czop mi jeszcze nie odszedł, ba nawet brzuch mi nie opadł...Co prawda szyjka 1,5 tyg. temu miała już 0,5 cm i rozwarcie na opuszek palca, ale to i tak nic.
    Na badaniu usg wyszło, że mały ma już główkę w kanale rodnym, trudno ją zmierzyć i trochę się wkurzyłam, bo w szpitalu jak mi mój gin robił usg, to wyszła waga dziecka ponad 2900, a tydzień później już u niego na sprzęcie 2800. Więc mówię, że chyba się nie skurczył. Więc stwierdził, że to kwestia pomiaru. Teraz we wtorek na usg wyszła waga 3100, a jeszcze 3 tyg. temu w szpitalu twierdził, że mam duże dziecko, bo już wtedy ważył prawie 3 kg...Teraz jestem głupia i nie mam pojęcia, czy mój synek jest dzieckiem dużym, czy średnim, bo urodzić 4 kg, a 3,5 to chyba jest różnica.
    I muszę się Wam jeszcze z jednego wyżalić, bo ogólnie bardzo szanowałam swojego gina, dopóki dwuznacznie nie zasugerował mi płatnej cesarki... Poczułam trochę niesmak :/ I powiedziałam, że chcę spróbować naturalnie. Ale się rozpisałam...

relg3e5e54dwhg22.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny... ja nie wiem jak wy to robicie że tak szybko wstajecie!!! ja spię codziennie od północy do 10 rano z przerwą na siku około 4... i zanim się ogarnę to jest już południe...eh
    gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi:)

aktyde85 faktycznie nas malutko z Poznania... ja czekam na męzulka aż z pracy wróci i jedziemy odebrać wózek i łóżeczko

Ewelinke piękny pokoik! my tez chcemy tak podobnie pomalować tylko błekitny z szarym ale to dopiero może na koniec roku bo teraz łóżeczko i tak będzie z nami w sypialni żebyśmy mieli małego blisko siebie...

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi cisnienie skoczylo a niczym sie nie zdenerwowalam- siedze na lozku. 168/89 :/
    alma myslalysmy o Tobie. Przedwczoraj urodzila Gabik a Eklerka w srode poszla na wywolywanie porodu wiec czekamy na wiesci ;)
    a lekarz faktycznie niefajny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:10

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie codziennie budze o 6-6:30 :P jak nigdy. Ale to tez kwestia pory roku, pogody i tego ze ide span najpozniej o 22 ;p

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma super, że się odezwałaś. Myślałam ostatnio co tam u Ciebie. A ginek rzeczywiście przesadził ;/ ale najważniejsze, że dobrze się czujesz i z maleństwem wszystko jest dobrze.

Ewelinkie piękny pokoik, urządzony ze smakiem.
    Ja bede szaleć z pokoikiem jak pójdziemy na swoje, na razie musi mi wystarczyć kącik w naszej sypialni.

Ja się budze razem z mężem po 5 ale potem dosypiam do 7-8 i czuje się wyspana mimo wstawania po 2-3 razy w nocy na siku. Choć od dwóch nocy wstaje tylko raz ale chyba dlatego, że mniej pije wody przed snem bo jest dla mnie za zimna i boję się o gardło.

Minka korzystaj bo za chwilę bedziemy narzekać, że jesteśmy niewyspane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 13:17

Wonderwall, alma lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które miały robione ktg. Czego można się spodziewać? Tzn czy oprócz tętna dziecka i skurczy mogę jeszcze jakieś informacje dostać? Ciotka załatwiła mi ktg u siebie i trochę nie wiem czy to ma sens jak nie mam takich ewidentnych oznak zbliżającego się porodu.

km5stv7321mp2ntw.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama oprócz tych 2 rzeczy to już raczej nic więcej z ktg nie odczytasz.

atdc8iikup31msj2.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które miały robione ktg. Czego można się spodziewać? Tzn czy oprócz tętna dziecka i skurczy mogę jeszcze jakieś informacje dostać? Ciotka załatwiła mi ktg u siebie i trochę nie wiem czy to ma sens jak nie mam takich ewidentnych oznak zbliżającego się porodu.

Leżena i nudzenia się przez pół godziny... Na lewym boku... Nic więcej

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:09

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Jeszcze nie pokazywałam, więc pokazuje cały pokoik synka :-)
    narazie pustki w pokoju, kiedyś pomyśli się o większej ilości mebli :)
    i przewijaka brak, bo mąż musi wymyć go, bo dostaliśmy od sąsiadów używany :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/744cb8e270c5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89103514f47b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f7af704d78.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f12a6752fdd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86b2c86deda6.jpg

wózek i bujaczek nie pasuje kolorystycznie do pokoju, ale one i tak będą w salonie stać jak się mały urodzi, teraz tymczasowo w pokoju :-)
    wózek z tym wzorem kocyka co pytałam Was o radę :-)

Bardzo ładnie! A wózek bosko się prezentuje.

Wonderwall lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma super ze się odezwałaś :) lista rozpakowanych dziewczyn jest na pierwszej stronie :) Bluberry sukcesywnie i sprawnie ją uzupełnienia :)
    To nie ty pierwsza byłaś straszona przedwczesnym porodem a teraz cisza ;) a z tą wagą różnie bywa... pewne będziemy dopiero po porodzie ale masz rację dobrze wiedzieć orientacyjnie ile dzidziuś waży i czy damy radę go urodzić naturalnie. Ginekolog dał ciała :/

Ewelinkie prześliczny pokoik :) wózek też piękny zresztą mam taki sam to oczywiste że będę chwalić :P no i leżaczek też mamy taki tylko turkusowy ;)

Wonderwall, alma lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ