WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratulacje dużo zdrówka dla Was :*
    U mnie znów zrypa od męża za sprzatanie chyba muszę zacząć się przyzwyczajać :D
    Ale swoją drogą lustro i dwie umywalki myłam prawie godzinę gdzie kiedys zajmowało mi to max 15 minut

Aktyde najwięcej to chyba dziewczyn ze śląska i ze stolicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratulacje Mysza :) Ale super :)

Ja lece sprztac łazienkę, wszystko octem spryskałam a teraz z parownicą lecę :D

• nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Karolcia - Ty to bidulko najeździsz się za tymi lekarzami...

GabiK - ja również trzymam kciuki za laktację, może herbatka laktacyjna trochę pomorze?

Nadulek - moja miała skazę białkową i usiała mieć mleko na receptę Bebilon Pepti 2 (bo wcześniej karmiłam ją cycem); Jednak jak zaczęłam ją dokarmiać to wymiotowała mi każde inne mleko i dostawała wysypki. Może pediatra Ci coś doradzi? I chyba Nutramigen mleko też jest na receptę ale te ponoć jest niesmaczne...

Witam się z rana przy kawusi i pączusiu - to ciekawe że wcześniej nie lubiłam pączków a teraz wcinam do kawy prawie codziennie... Ale muszą być z lukrem ;)
    My w piątek zaczęliśmy bebilon nenatal home wg wskazań neonatologów ale każda doba była masakrą mała mi jak nigdy nie płacze tak krzyczała do tego zielona kupa i uleganie doszły. Od wtorku gdy udało się kupić humanę 0 na razie spokój choć mamy cycuś i tak dla małej wygrywa ale dalej lekarze twierdzą że muszę ją dokarmiać pomimo iż ściągam po 60 ml a mała z butli więcej niż 45-50 nie je. No i jeszcze pytanie czy za niski przyrost nie jest winna żółtaczka która powróciła

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratulacje z całego serca zdrowo rośnijcie

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Kika!

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, gratulacje :) nie było widocznie tak źle jak przypuszczałaś po przyjeździe do szpitala. Zdrówka dla Dominika! Wracajcie szybko do domu :))

• Anielka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, gratulacje! Dużo zdrowia dla Dominiczka a dla Ciebie szybkiego powrotu do formy :). Szkoda tylko, że jeszcze dzisiaj musiałaś się nadenerwować w szpitalu. Ja tego nie rozumiem, ciągle słyszę jęki, że kobiety w Polsce rodzą za mało dzieci, a jak przyjdzie co do czego, to w szpitalu nie ma miejsca. No szok! Tym bardziej, że CC było umówione. Tak czy inaczej, super, że Dominik jest już z Tobą :)

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh czuje ze u mnie dzisiaj nic się nie zadzieje mimo coraz bardziej odczuwalnych skurczów :( Mała jest wyjątkowo aktywna i wpycha miniezbyt delikatnie te małe kopytka w żebra gdy siedzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:10

km5stv7321mp2ntw.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratuluje !!! :)
    Ja właśnie wyszorowałam łazienkę i pomyłam podłogi wprawdzie nie na kolanach a mopem ale i tak mam dość. Skoro mąż mi nie chce pomóc, sama sie muszę zabrac za wyganianie księżniczki ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Kika Gratulacje , super że Dominiczek jest już na świecie.
    Ja od rana podczytuję wszystko na raty, bo a to spacer z psem, a to sprzątanie, pranie. Za trochę jak odpocznę muszę iść do sklepu. Klapki muszę swojemu kupić żeby były w razie na porodówkę, bo tu nie ma a czy przywiezie sobie jakieś z delegacji w to wątpię. Rzeczywiście u nas ostatnio cieżko ale to już końcówka i niedługo będę mieć swoje oby dwa szczęścia przy sobie i atmosfera się wyluzuje. Ciekawa jestem czy dotrwam do środy na kolejną wizytę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    Moje kochane ciocie 24.04.2015 godz.9:08 3100 szczęścia 52 cm radości Dominik jest śliczny. ja przeszczesliwa, miałam podpajeczynowkowe a nie ogólne
    Gratuluję Kika!

Witamy Dominika <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dwupaku :) skurcze sie uspokoiły :) choć od czasu do czasu wciąż sie pojawiają. Dziś zauważyłam galaretkę czyli wpisuję sie na listę "odczopowanych" ;)
    kika gratulację!!! dzielna mamusia :* i zazdrościmy ;)
    nadulek kochana super, że sie odezwałaś :) i życzymy smaych dobrych chwil i aby wszystko się ułożyło :*

PIGULSKA, Agga lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • slash Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    TRoche nadrobiłam, reszte pozniej.

Gabik - Ty to jestes silna dziewczyna. A z laktacją bedzie dobrze, moze na to potrzeba u Ciebie czasu.

Kika - wspieram.

Pigulska - Ty się tam trzymaj po tym czopie. Bo w kazdej chwili moze się podobno zacząc.

Mi ciezko się spi - nie wysypiam sie bo czxesto się budze. Boli mnie bardzo w pachwinach.
    Co do rozłaki - nie jestescie same - ja tez mam obecnie meza na skypie. Widzielismy się ostatnio 18 marca ale w przyszłm tyg przyjezdza na 4 tyg :) jupi!!!!
    Moj mąz wysłuchuje wszystkiego co gadam na temat ciązy, biadolenia chwalenia - wszystkiego, opowiadam mu o was o sobie. Słucha i słucha - nie narzeka. I cały czas mi powatrza ze dam radę - musze byc dzielna. Bo my razem rodzic nie będziemy, ale będzie mnie wspierał myslami. Jakos chyba oboje nie mozemy sie przekonac do wspolnego porodu.

Wiecie czego ja sie najabrdziej boje?
    Tego ze nie dam rady przec i ze zrobie siku albo kupe w tym czasie :(

PIGULSKA lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że odetchnęłam po wczorajszej wizycie. Cieszę się, że już nie muszę leżeć. Już zaplanowałam weekend poza domem :D. A poza tym mam wrażenie, że jak tylko usłyszałam, że koniec z oszczędnym trybem życia, to z miejsca odeszły mi wszelkie bóle. Dziś w nocy to ani brzuch się nie napinał, ani biodra nie bolały i gdyby nie to, że chyba mam początek zapalenia zatok, to noc byłaby w 100% przespana. I coś mi się wydaje, że przenoszę ciąże...

Dziewczyny, możecie coś doradzić na zawalone zatoki?

Pigulska, gratuluję odejścia czopa :). Może wstrzelisz się w weekend? Czasem chyba tak lepiej z zaskoczenia ;).

Nejcik, a propos czkawki dziecka, to moje ma 3-5 razy dziennie. Czytałam, że dla maleństwa to w ogóle nie jest uciążliwe i że to jest dla niego świetny sposób na trening płuc przed pierwszym oddechem. Ponoć to bardziej przeszkadza mamie niż dziecku. A jeśli chodzi o hemoroidy, to niestety odkryłam ostatnio, że i mnie to nie ominęło :(. Na razie jest jeden malutki, smaruję Proktis M, ale wydaje mi się, że do porodu to to nie zniknie. Co ciekawe, hemoroidy nie wychodzą tylko od zaparć, ale również od tego, że macica uciska naczynia w miednicy i jest słabe krążenie w tej części ciała. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy po porodzie.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja myslalam juz, ze na porodowce wyladowalas :P

Magic lubi tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matik mnie też zasypuja pytaniami kiedy rodzę juz mi się to stawia :/
    Wyganianie może pomóc ale wcale nie musi ;) a poza tym jeśli nie ma przeciwwskazań to po co sobie odmawiać przyjemności na sam koniec :P

Aktyde ja też ze śląska :)

Magic juz myślałam że u ciebie się coś zadziałało
    Gratuluję odczopowania ;)

Teraz tylko czekanie...

Magic, Matik2012 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika Super!!!

Nadulek zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Po prostu Twoja Mała potrzebuje więcej czasu na "rozruch" :)

Pewnie Eklerka już po :)

Jak dobrze że dzisiejszy obiad sponsoruje Biedronka - bo mam TAAAAAKIEGO LENIA!

Anelka ja Ci polecam wizytę u Internisty :) żeby z zatok nie zeszło ci na płuca albo oskrzela.

OFE a jak Twoja wizyta - Wszystko OK?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:14

Anielka lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika - gratulacje!!!!! Zdrówka dla WAS! <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka cieszę się że odetchnęłaś :) współczuję zapalenia zatok :/ ja niestety nie znam na to sposobu może jakiś okład albo inhalacje...

Slash my też raczej nie rodzimy razem, mąż ma opory co do 2 fazy a ja nie będę go zmuszać. Tez mam podobne obawy więc raczej poproszę o lewatywe no a nad resztą nie zapanujemy myślę że personel do tego typu akcji jest przyzwyczajony :)

slash lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jakiś obiad szykować chociaż też mam pospolitego lenia :/

Miłego dnia dziewczyny :)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ