X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu... może trzeba jeszcze raz ;) Popróbujcie, trzymam kciuki :)

Ja to sobie ostatnio codziennie 1-2razy schodzę po schodach i potem spacer taki na około kilometra (dalej sama nie daję rady niestety), ale to też mnie chyba tylko hartuje ;)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez kitu, na chwilę wyszłam...
    Paulinqa gratulacje ogromne :*

Anioł lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj się na przytulanie nie zgodzi nie ma mowy bo zrobi nam krzywdę
    Wpadł do domu jak po ogień pokręcił nosem na burdel w pokoju ponarzekał że ruszam kartony to mu nasciemnialam że szukalam kartonu żeby buty do reklamacji oddać :D
    Też sobie zrobię dzisiaj spacer do sklepu bo chce mi sie loda w wafelku lub ciastek na wagę ale to dopiero po 15 pójdę bo na prowincji sklep otwarty na raty
    Pewnie jeszcze sensację zrobię na wsi swoim brzuchem :) bo to przecież dziwne że ludzie zachodzą w ciążę :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, że zachodzą w ciążę to jeszcze luz, ale ile można z tym brzuchem chodzić? :P
    Ja zawsze jak do swojego sklepu zachodzę do pracownika (swoją drogą dziś też jadę..) to zaraz "o grubas idzie", "jeszcze się toczysz?", "ty zamierzasz w ogóle urodzić?"..... Najlepsze w tym wszystkim to, że mówią to kobiety, które są matkami i które przez to przechodziły.. Mężczyźni i panowie klienci nigdy jeszcze mnie nie skomentowali w ten sposób, zawsze tylko zapytali, czy mamy się dobrze i wyrażają współczucie dla dolegliwości i zdrówka życzą..

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no fakt teraz będą pytać czy długo jeszcze
    A najlepsze jest to ze ja będąc w ciąży nie byłam ani razu w tym.sklepie ;)
    A te Twoje sąsiadki ze sklepików to "wyjątkowo sympatyczne" ale takie są właśnie baby

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chciałam żebyście przeze mnie płakały:P Ale ja też miałam łzy w oczach jak to pisałam, chciałam Wam jakoś dodać otuchy tym wpisem przez te nasze humorki.

A zakładacie karuzele na łóżeczko juz? Bo ja sie zastanawiam...na szkole rodzenia mowily zeby odrazu tego nie robic ale tak mi sie podoba ze najchetniej juz bym to zrobiła:P
    Wczoraj kupilam mate edukacyjna bo byla w dobrej cenie na takim forum 40 zł. Naprawde fajna, z bajerami.
    Ja ide sie zmierzyc z załozeniem baldachima;)

gosia86, katalina lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja nie kupowałam karuzeli wiec nie podpowiem ale chyba jeszcze jest czas na zakładanie

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla nowych mamuś i dużo zdrówka dla was i dzieciaczków ;* naprawdę co raz mniej już nas zostało na ten maj... ja na pewno przenoszę, czuję to ;>

Karuzeli też jeszcze nie zakładałam, położna na SR mówiła, że tak dopiero koło 3 miesiąca..

Niech mamusie (Agusia,Kotmisia) napiszą coś na temat pielęgnacji pępuszka? Ja mam jakieś obawy z tym związane.. że coś będę źle robić.. Po jakim czasie wam odpadł?

czarna panda lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ja karuzelę założę jak będzie już bardziej kumata.. Na początku niech spokojnie sobie śpi.. Jak zacznie się rozglądać to wtedy. Albo wcześniej będę kładła też na matę czy coś gdzie będzie sobie leżała i tam będę puszczać (mam fisher price misie wróżki :P ), bo wydaje mi się że to może być dla takiego maluszka mocno drażniące.. względnie będę w nocy sam projektor na sufit włączać jakby płakała bo to ładnie kontrastuje..

Kurczę.. poszłam na siusiu i ledwie zaczęłam robić to usłyszałam takie "chlup" mocniejsze.. wstałam ale nic nie zobaczyłam, wodę mam niebieską i się nie odbarwiła na zielono jak po siusiu.. dokończyłam siusianie i wciąż nie wiem co to było.. przepraszam za opis, ale trochę się zestresowałam. W tym samym czasie zaczął mnie brzuch boleć okresowo i już minęło. Zaraz potem mnie wyczyściło więc musiałam wrócić na kibelek. Nic więcej się nie dzieje, nie wiem co to było....

• beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Was nie piszcie że przytulanki nie działają :/ bo ja i mój chłop się załamiemy. Też już by chciał nasze słoneczko :) za to pani przy kasie w auchan życzyła mi miłego weekendu nie w szpitalu, bo ona kiedyś była w majowy i źle wspomina ale nie mówiła na co. Już nie chciałam mówić że jest duże prawdopodobieństwo że właśnie w majówkę będę w szpitalu. Idę zaraz pokulać się na piłce bo Wiki upodobała sobie moje pachwiny i mi się w nie wciska i bombarduje mnie. Mówię już do niej córcia czas na drugą stronę bo tobie nie wygodnie i mamusi też, ale Klusia wie lepiej :)
    No a moja mamusia robi porządek z dozorcami bo nie zamiatają :p właśnie słucham jak tam się mądrują.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszstkim Nowym mamusiom :-D

A ja mam doła 2 godz ryczalam :-(
    Zostaliśmy dalej w szpitalu a tu jutro już 7 doba :-(

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika przykro mi bardzo :( podają mu coś czy tylko na samych lampach jest?

Katalina nie mam pojęcia co to mogło być obserwuj się
    Ja sobie zrobiłam przerwę bo kręgosłup nie wytrzymuje

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to musialbyc czop mi odchpdzi od piatku i jest tego a teraz juz plamie po baloniku. A ten bol okresowy to na rozwieranie szyjki.
    Kika wspolczuje wiem co czujesz... ja tez sie staram trzymac ale mam coraz mniej sil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:07

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *****Gratulacje dla nowych mamuś Doroti, Nojaniewiem i Paulinki*******
    Padło pytanie o CC - rodziłam w swojej koszuli, szpital nie dawał nic innego, cewnik założono po wkłuciu znieczulenia dolędźwiowo (nie boli)Na salę operacyjną poszłam normalnie na nóżkach, położna zabrała moje kapcie. Po CC panowie lekarze przerzucili mnie na łóżko szpitalne i p.położna zawiozła mnie do sali pooperacyjnej. Pionizowałam się sama, po ok9h, bo było potrzebne miejsce na sali, a ja już ok. Ale widziałam,że z inną pacjentką obchodzono się delikatnie, najpierw usiadła na chwilę, potem znowu leżała, potem znowu próba posiedzenia chwilę itd. Tak,że opieka super, zawsze dostosowana do potrzeb mamy. Cewnik wyjęli mi po 24h. I dopiero wtedy przynieśli malucha. Wiem,że w innych szpitalach się nie pieprzą i nawet jak matka ma jeszcze cewnik i ligninę między nogami i nie może założyć majtek to i tak jej od razu przynoszą dziecko do opieki.
    Jeśli ktoś planuje rodzić w Bielańskim w Warszawie to szczerze polecam, opieka genialna przed i po porodzie także.

Karolcia88, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii pielęgnacji pępuszka. Potrzebny jest Octenisept. Metody są różne, jedne położne mówią,żeby spryskać pępuszek, bo wtedy środek dostaje się wszędzie i potem wytrzeć jałowym gazikiem odchylając kikutek tak żeby wszędzie dotrzeć. Inne mówią,żeby na gazik nalać Octenisept i nasączonym gazikiem czyścić. Ja próbowałam i tak i tak. Ostatecznie pryskam na pępuś i patyczkiem dla dzieci osuszam, aktualnie wisimy na włosku,ale nie ruszam, czekam aż sam zdecyduje się odpaść. Malucha zabiegi wokół pępusia nie bolą.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ola a jak u Ciebie poprawiło się samopoczucie? Działasz dalej z ktg czy czekasz już do porodu?

ja byłam na spacerze, przeszłam nie kłamiąc 5km zaraz kąpiel wezmę spociłam się jak.. :) może ruszy
    No juz lepiej dzis a chyba nie pojade na to ktg bo jak taka lache robia to mnie wkurza maly do poludnia ladnie fikal a teraz zero ruchu wiec nie mowie nie do 18 mogę podjechac jak co bo jest lekarz podobno jak nie ruszy to podjade jednak a ty blu dobrze ruchy czujesz? Matko tyle km zdolna bestia trzymam za to zeby na wieczor cie wzielo kochana i tak juz dlugo wytrzymalas
    Maribel maz po pracy skreci i dam znac czy faktycznie glosno wyje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:38

• maribel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Moj się na przytulanie nie zgodzi nie ma mowy bo zrobi nam krzywdę

Gosiu, mój też się bał, dopiero na ostatniej wizycie ginekolog mu wytłumaczyła, że krzywdy nikomu nie zrobi a wręcz może pomóc, bo w spermie znajdują się prostaglandyny, które pobudzają macicę do rozwierania się. Poza tym współżycie zwiększa produkcję oksytocyny, która wywołuje skurcze macicy.
    Ale nic na siłę, nie będziesz Go przecież zmuszała.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, Paulinqa gratulacje!

Gdzieś nam zniknęła Monika1357. Może też już urodziła?

Kika współczuję :(. Mam nadzieję, że Dominik szybko zacznie wychodzić z żółtaczki.

Magic, nieustanne ciepłe myśli w Twoją stronę! Aby ten koszmar wreszcie się skończył.

Mnie dziś o 3:45 obudziły bóle @ krzyżowe. Po 2h wszystko ucichło. Jechałam na ktg z nadzieją, że jakieś skurcze wyjdą, a tam czynność skurczowa macicy na poziomie 20-40 max. Do tego lekarka oceniająca zapis stwierdziła, że dziecko mogłoby się ruszać bardziej. Co prawda Filip rano zawsze jest leniuszkiem, a popis daje wieczorem i w nocy, ale trochę się wystraszyłam. Finał był taki, że poryczałam się w gabinecie położnej i zaczęłam się użalać nad sobą, że chcę już rodzić i mam dość. Położna wyciągnęła karton chusteczek i zaczęła mnie pocieszać. No melodramat. Wiem, że mam jeszcze 2 tyg do terminu, ale hormony mi chyba dzisiaj zrobiły z mózgu koktajl. Rozkleiłam się na amen.

Magic lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mam taką samą karuzele:) Jest śliczna:) Macie rację, założę ją dopiero jak bedzie troszke większa i kumata. Katalina to musiał byc chyba czop...;)
    A u mnie nic sie nie dzieje;/ Szkoda... Ja bede juz ta prawdziwa majówkowa:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które już urodziły...jeżeli chodzi o macierzyńskie to mamy 14dni na złożenie wniosku o udzielenie go u pracodawcy tak??a do tego trzeba też akt urodzenia dziecka dołączyć dla szefa??jestem zielona w tej całej papierologii a mój szef przymuł powiedział mi ze on nie wie i mam sobie poszukać w internecie wszystkiego...fajnie :)

‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ