X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze sklepu i już nic mi się nie chce. Kupiłam za to kapsułki do prania w promocji. Już nie wychodzę bo za dużo kasy wydaję, a wszystko potrzebne :p
    Paulinqa gratuluję syneczka :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kochane ciocie!

Nie wiem czy uda mi się was nadrobić, chciałam tylko dać znać ze z nami wszystko ok ja powoli dochodzę do siebie o cc, nie jest najgorzej tylko mam problem z laktacją :(
    Nikoś cały i zdrowy silny chłopak jestem zakochana po uszy <3
    Wypisują nas juz dziś juuupi :D

Gratuluję nowym mamusiom!
    Rozkręcilyśmy się na całego :)

Pozdrawiamy i życzymy pomyślnych i szybkich rozwiązań :)

(waga urodzeniowa Nikosia to oczywiście 3980g a nie kg- pomyliłam się ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:11

MiM, czarna panda, gosia86, Karolcia88, madziorek, maribel, Wonderwall, Bluberry, Anioł, GabiK, olis88, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nojaniewiem - przywracasz mi wiarę w mądrości ludowe że drugi poród jest łatwiejszy :*

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aktyde nie znasz dnia ani godziny a mnie dzisiaj wyjątkowo nosi ;)

Fajne masz L4, a do pensji chociaż coś dorzuci czy tylko tyle co zus Ci wypłaci?

Z tą antresolą to może nie przesadzaj.

Nie dorzuci, raczej na to nie wpadnie...a ja jestem taka, że mi głupio się o coś upominać :/ ale jak będzie w maju przeginał, to mu przypomnę naszą rozmowę i powiem, że spoko, ale za maj to już zus płaci, a ja pracuje więc mógłby coś rzucić.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic prześpij się odpocznij. Jesteś w trudnej sytuacji bo nie ma co ukrywać że tak jest, mam nadzieje ze to się zmieni i nie długo będziesz po wszystkim. Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki!!

Katalina wczoraj pisałaś o hormonalnych nastrojach, o tym jak się zle czujesz. Ja tak samo miałam przez parę dni ale od paru dni od dnia kiedy pogadałam sobie z mężem całkiem inaczej nasze małżenstwo wyglada. Pisze mi czesto smsy, dzwoni, czesto mnie przytula w nocy, często okazuje mi uczucia. Ja też taka stałam sie dla niego. Bo jak tak gadalismy z soba o tym min. pepkowym ale oczywiscie inne jeszcze mielismy problemy.To powiedział coś takiego-czy ja Cie kiedys zostawiłem kiedy mnie potrzebowałas? Myslisz ze zostawiłbym Ciebie i Lilke w szpitalu a sam poszedl pic? Musiałem cos powiedziec przy koledze..
    Wtedy przypomniało mi sie jak lezalam z poprzednia ciąża w szpitalu tydzien a on dzien w dzien od 8 rano do 22 był ze mną 7 dni. Czasami wychodził jesli musial zjesc lub nagle musiał cos z pracy załatwic ale to było na góra pół godzinki zaraz wracał. Utratę ciąży przeżywał razem ze mną... Tyle przezylismy a my niszczymy to takimi pierdołami... Jak sobie to uswiadomiłam i on tez sobie uswiadomił pare rzeczy to naprawde jestesmy dla siebie o niebo lepsi..;)

gosia86, katalina, Catyyy, Wonderwall, Bluberry, Anioł, olis88 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie szalej! :P Przypomnij sobie jak GabiK wkładała spacerówkę do pawlacza... :P

Ja już właściwie nie mam co sprzątać, później tylko pozmywam i pójdę po chleb i może jakieś mięcho na weekend.. A propos, orientujecie się może czy Lidl w sobotę jest otwarty?

A z racji tego, że nie mam co sprzątać, to wymyślam właśnie jak powiększyć działalność. Od dwóch godzin mam taką burzę mózgu, że siedzę i skrobię tylko na kartkach pomysły, kontrahentów, realizacje etc. :P Odbiło mi ;) Wszak od dziś mogę pracować bo już na macierzyńskim jestem :D

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna aż się popłakałam czytając Twój post
    Czasem potrzeba trzęsienia ziemi aby docenić to co się ma
    Cieszę się że dogadaliście się z mężem :*

Aktyde ja bym się upomniała

Katalina masz rację spacerówkę zostawię
    Teraz się zastanawiam nad wyrzuceniem butów których od dawna nie noszę ale oczywiście mi żal ale rzeczy męża to bez skrupułów poszły do śmieci ;)
    Lidl chyba powinien być otwarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:32

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.. aż się poryczałam..
    Taaak.. właśnie wczoraj po takim cichym wieczorze, położyłam się do łóżka (mąż już leżał) i zobaczyłam w świetle księżyca, że on nie śpi i ma zaszklone oczy.. Pogadaliśmy, nie tylko o tym jak ta końcówka ciąży na mnie wpływa, ale ogólnie.. I mimo że dziś wciąż mam trochę wisielczy humor, to właśnie energii do pracy więcej. Mąż stara mi się osłodzić ten czas jak może, jest naprawdę kochany.. W tych facetach to naprawdę mamy wsparcie kiedy trzeba ;)

gosia86, madziorek, czarna panda lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:14

• katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Solcu położne mówiły, że jeszcze nie miały przypadku odesłania ;) Mówią, że raczej jest spokojnie i kameralnie. Moje klientki też zachwalały Solec właśnie.. Kolegi żona rodziła na karowej, złego słowa powiedzieć nie można, ale leżała 5tyg do 42t bo nie chcieli przyspieszać akcji.. Jakaś masakra! Zamiast urodzić na 15.11 to urodziła na koniec listopada. Więc jedyne co, to mogliby dać sobie na wstrzymanie i pomóc kobiecie, choćby żeby się nie załamała psychicznie, a ta była juz tego bliska..

Wonderwall lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie - widzę ze przybył dwie nowe mamusie - Dorotka i Nojaniewiem - przeogromne grstulacje i całusy dla Waszych pociech. Reszte nadrobię pozniej. Włąsnie wrociłam z badania krwi i moczu, tata mnie zawiozł. Maz dotarł o 8ej rano - wiec teraz odsypia troche nocną podróz.
    Ale jak miło było nad ranem przytulic się do męza - och ach :)

Do usłszenia pozniej.

Wonderwall, Bluberry, gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:14

Bluberry, gosia86, czarna panda, Karolkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Pauliny! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam reszta czekac do jutra zeby byly majowe hihi bylam kupic karuzelke do lozeczka ale nic mega fajnego nie bylo wzielam piratow z canpola 12 melodyjek moze bedzie ok.. Suszarke do butelek tez kupilam mam juz chyba wszystko co potrzebuje.Dziewczyny chwile mnie nie bylo i co chwile porod z oka spuscic was nie mozna
    Magic trzymaj sie podziwiam ja bym uciekla do domu. Blu trzymam kciuki zeby wywolywac nie musieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:51

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, tez sie zastanawialam nad ta karuzelka, ale slyszalam, ze strasznie glosno gra a nie ma regulacji glosnosci. Jak przetestujesz to daj znac :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala na Karowej to racja przyspieszać porodów nie chcą, nawet po terminie jeśli nie ma zagrożenia życia matki i dziecka, jak za małe rozwarcie i słabe skurcze odsyłają do domu, ale za to pomocne położne przy porodzie pozwalają na wszystko co sobie zażyczy rodząca, nie przeszkadzają mądrościami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a jak u Ciebie poprawiło się samopoczucie? Działasz dalej z ktg czy czekasz już do porodu?

ja byłam na spacerze, przeszłam nie kłamiąc 5km zaraz kąpiel wezmę spociłam się jak.. :) może ruszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    tak z innej beczki, ale ten koleś z LEMON ma seksowny głos.
    Chyba czegoś mi brakuję :-)

to ja skurczy dostaję jak słucham wokalisty z love kings, ale patrzeć nie mogę drażnią mnie takie typy :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś już Blu przytulasków z mężem? :) Ja zwykle po tym mam ostre bóle i skurcze, ale u mnie to niestety tylko na kilka godzin..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to też było wczoraj mąż się zlitował, ale efekt marny

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ