X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem poród marzenie! :)

Gratulujemy mamusi <3

• maribel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, mi jak ostatnio na wizycie ginekolog opowiadala o wywolywaniu porodu balonikiem, to tez zbladlam. Wolalabym, zeby samo sie rozkrecilo. Ale poki co tak jak u Riki i Beti szyjka ze stali.

Nojaniewiem, gratuluje coreczki. Duzo zdrowka dla Was:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:39

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapraszają jutro gin i położna bo akurat mają razem dyżur na ip.. w żartach, że "do porodu" a u mnie to ewidentnie się nic nie rusza i nie zapowiada..

Nojaniewiem, gratulacje mamuśko! Zdrówka dla Córci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra teraz będzie wtopa.. aktualizujemy listę a jak córcia Nojaniewiem ma na imię? czy na razie bezimienna??
    wybaczcie moja pamięć zawodzi

• Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Dziewczyny mam przyjemność z zgodą szczęsliwej mamuski nojaniewiem pochwalić się że o 4:40 przyszła na świat córeczka z wagą 3,440, 56 cm. Czarne włoski jest śliczna.
    Napisała że 1 faza trwała 1h 30 min, parcie 10 min. Przyjechala do szpitala o 4 a o 4:40 była juz po wszystkim;)Poród super, lepszy niż pierwszy, nie nacieli jej, nie popekała,poszla po porodzie sama na nogach na sale, wziela prysznic, pisze ze czuje się super:)
    Mała podobno jest tak sliczna ze personel ją zachwala;)

Ale super!!!!!:)

nie wiem jak wy ale ja za każdym jak czytam o przybyłym maleństwie to od razu płaczę :D

ja tez już chcę mieć szkraba przy sobie.....

ale muszę poczekać bo dziś wyjazd na te pieprzone mazury do moich rodziców...
    jedne co dobre to to że mam tam dziś na 18 wizytę u prywatnego gina.... więc sprawdzimy czy u małego wszystko ok :) i może będzie filmik 3D o ile znowu nie będzie spał (bo mam takie szczęście że już 2 razy byłam u niego i chcieliśmy smyka nagrać to ten śpi ale chwilę przed i chwilę po wizycie to tańczy jak szalony....złośliwiec mały :))

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Blu, mi jak ostatnio na wizycie ginekolog opowiadala o wywolywaniu porodu balonikiem, to tez zbladlam. Wolalabym, zeby samo sie rozkrecilo. Ale poki co tak jak u Riki i Beti szyjka ze stali.

miejmy nadzieję że obędzie się nam bez tego wszystkiego, jak by mało nam juz stresu i bólu :)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - super! Gratulacje dla kolejnej mamuśki :)

To czekamy na zdjęcie ślicznej córci ;)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem gratulacje ;)

A do nas przyszły literki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44903ab27958.jpg

katalina, Bluberry, Wonderwall, czarna panda, maribel, gosia86, WesołaMama, Matik2012, Catyyy, Magic, GabiK, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, czy Nojaniewiem nie wspominała ostatnio o Alicji? :)

Bluberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no faktycznie, chyba :)

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ona napisala ze raczej Alicja ale jeszcze nie wie na 100% dlatego nie pisalam.
    Ja jak wstalam , poczytalam forum i zobaczylam ze z nojaniewiem cos sie dzieje to zaraz za tel i pisze a ta już wtedy karmiła mała;) Też mam banana od rana z tego powodu;)

Bluberry, gosia86 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:13

czarna panda lubi tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, 4 maja pelnia, wiec moze sie cos rozkreci. Badzmy dobrej mysli :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, Nojaniewiem gratulacje!!!
    Dziewczyny karmiące - sutki się przyzwyczają, smarujcie swoim mlekiem, naprawdę pomaga lepiej niż wszystko inne. Na samym początku maluszki nie potrzebują dużo mleka, więc się dużo nie produkuje, ale spoko, jak zacznie będzie leciało na potęgę...

dorota1987 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem gratulacje dla nowej mamusi! :D poród marzenie, obyśmy wszystkie takie miały ;)

Karolcia kochana super! Wiesz już kiedy i jak malutka będzie z Wami, negocjuj może zmianę na 5go będzię extra data ;) hehe ale super, a straszyłaś ostatnio, że czerwcowa możesz być! Ja tu serio sama zostanę :(

Magic a Ty ciągle w tym samym szpitalu? Biedna jesteś, myślimy o Was :*

A co do modlenia, to moja babcia mi powiedziała, że ona mi ciąże wymodliła :D wiem, że większość z Was się starała, czasem długo, u nas wręcz odwrotnie, zaskoczenie totalne, do dziś nie wiem jak to się mogło stać ;) ale...jestem szczęśliwa jak nigdy mimo, że poczatki ciąży były psychicznie dla mnie straszne. Także babci muszę dziękować i do Częstochowy się wybrać przy najbliższej okazji ;)

Magic lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    no dobra teraz będzie wtopa.. aktualizujemy listę a jak córcia Nojaniewiem ma na imię? czy na razie bezimienna??
    wybaczcie moja pamięć zawodzi
    Alicja :)

Córeczką ją przetrzymała ale odwdzięczyła się szybkimi wyjściem wiec chyba warto było czekać
    Ogromnie gratuluję

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem gratulacje :) ale się u nas rozkręciło ładnie :) tylko wyjść do piekarni a tu takie newsy. Jestem niezadowolona bo kupiłam chleb który mi nie smakuje bo mojego nie było, kosztował sporo i bułek dla szanownego też nie było grr.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja również gratuluję nowym mamusia ;)
    Szybkiego powrotu do domu ;)
    ja już też chce rodzić.

Matik2012 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu Paulinqi przekazuje, ze Mikolak juz jest na swiecie 53cm 3320g.

AGA 30, czarna panda, gosia86, WesołaMama, katalina, Rika, Matik2012, maribel, Catyyy, Wonderwall, madziorek, Magic, olis88, Emiliada, beti97, Anielka, Magda_16maj, Bluberry, Agusia246, agatka196, kika79, GabiK, Eklerka, miscelle, dorota1987 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    W imieniu Paulinqi przekazuje, ze Mikolak juz jest na swiecie 53cm 3320g.
    To jak z mojej firmie wszystko hurtem idzie ;)
    gratulacje ;)

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ