X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. to my pierwszą podróż odbędziemy po chrzcie Młodej do Rokitna (sanktuarium Maryjne w rodzinnych stronach).. Wymodliliśmy tam nasz cud, po nieudanej owulacji lipcowej.. Właściwie to to był taki dziwny cykl.. Już szedł czterdziesty któryś dzień, miesiączki nie było, testy negatywne, ja załamana.. Zaraz po powrocie dostałam miesiączki tego samego wieczoru (choć nic tego nie zapowiadało, a powinno bo taką mam urodę ;) ) No i tego samego miesiąca zaszłam w ciążę :) Także Matka Boska Rokitniańska również spełnia prośby ;)

Wonderwall, Bluberry lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny info z pierwszej reki. Paulinqa jest wlasnie znieczulana do cc. Trzymamy kciuki:)
    Wlasnie sie zastanawiałam co u niej :) 3mamy kciuki :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Ewelinke szału nie ma wstałam z łóżka ogarnelam sie i poczułam ja ledwie raz, na ip nie ma sensu teraz jechać bo tłumy ludzi o tej porze, położna na urlopie i jalas babka ja zastępuje a gin dzisiaj nie przyjmuje bo w czwartki ma dyżury w szpitalu ale nie mam do niej numeru
    Mam nadzieję że się rozursza to moje dziecię
    A jak nie to będziemy myśleć z mężem jak wpadnie do domu kolo południa

Wiecie coś w tym jest my byliśmy w katedrze w Świdnicy 31.08 i prosiłam wtedy o pozytywny wynik testu
    30.08 był naegatyw a 1.09 były dwie kreski

Magic dasz radę i niedługo utulisz Lilę w ramionach :*

Karolcia przekaz Paulinie kciuki od nas :*

Anioł lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Kuźwa a to moje dziecko dzisiaj mnie denerwuje bo naprawdę prawie jej nie czułam od rana :/

ja jak się obudziłam to też się wystraszyłam bo mnie nawet w nocy nie obudził, brzuch miękki i nie czułam nic i zaczęłam do niego pukać i brzuchem na wszystkie strony machać... i jak zasadził mi kopa w żebro że go obudziłam to aż gwiazdki w oczach widziałam :D
    sobie myśli "matka co Ty robisz ? ja tu śpię !" ;p

gosia86, Anioł, olis88 lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    no właśnie najśmieszniejsze jest to że w ogóle nie rusza mnie myśl o bólu porodowy tylko właśnie takie mniejsze zabieg, wczoraj jak o tym usłyszałam zbladłam... jestem jakaś dziwna.
    U mnie to samo. Przeraża mnie podanie znieczulenia !!!

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się ogarniałam i myślałam sobie, że to przecież miało być dziś! Paulina czekamy na wieści! :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke Ignaś śliczne imię, ja miałam w przedszkolu takiego blondaska łobuz ale tak kręcił ciotkami wszystkie go uwielbiały :)

A pewnie że Matka Boża działa wystarczy szczera wiara.. ja po tym co w myślach w tedy nagadałam w Kaplicy pod cudownym obrazem to powinnam batów dostać kupa ludzi w około a ja ryczałam jak dziecko, tego przeżycia ne zapomnę do końca życia..

Wonderwall lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam owulację w swoje urodziny, czułam że byłby to piękny prezent i że powinno się udać. 3 dni po urodzinach B. test pozytywny. Oby dwoje mieliśmy piękny prezent na urodziny. Ja oczywiście miesiąc wcześniej jak byliśmy na wakacjach w cyklu nieudanym wylatałam wszystkie kościółki , kapliczki w tym jedno cudowne źródełko na Maderze żeby zajść. Wróciłam i zaszłam :) pamietam tylko że wpadłam do kościoła przy tym cudownym źródełku i myślę sobie jaki piękny krzyż z kwiatów, po czym patrzę a tam pogrzeb, trumna otwarta i przykryta taką koronką. Pomyślałam że ja się przyszłam modilić o nowe życie a tu ceremonia całkiem na wspak :/
    To w takim razie teraz kciuki trzymamy za Magic i Paulinqe :*
    U mnie leci już drugie pranie, wieczorem mam zamiar to poprasować bo później może nie być kiedy. A tak w ogóle wszystkie wczorajsze wieczorne spinania, twardnienia , bóle po badaniowe ustały. Na mnie badanie 2 palcami nie działa.
    Oby moje słoneczko zadziałało :)
    Szyjkę mam jak Rika ze stali.

Bluberry, gosia86, Rika lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to tez mam wątpliwości czy będzie pasować do dziecka, a alternatywy wybranej nie mamy
    Czas pokaże czy dobrze wybraliśmy

Magda nie ma spania ja też jej teraz trzęsienie ziemi zrobiłam to oddała z wielką łaską i wypięła tyłek ale jak dla mnie to za mało taka aktywność

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem się jeszcze nie odzywa.

Gosia może ma dziś leniwy dzień, ważne że coś kolwiek się rusza nie stresuj się tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:53

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak któraś na dłużej zamilknie to zaraz będzie podejrzenie że rodzi :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Katalina wlasnie nie mamy typow. Maz mowi ze ma byc normalne i polskie ;)

Czyli Dżesika odpada? Buuu hehe ;) cieżko z wyborem, my akurat nie mieliśmy problemu, bo to ustalone było z 5 lat temu. Moze ktoś z Waszych przodków miał jakies ładne imię, babcie/ prababcie? Na sile nie ma co, ogarnijcie wspólnie jakies typy, zeby sie i Tobie i mężowi podobało a jak sie urodzi to Was moze olsni co pasuje :) a jakby maz sie wywijal od wybierania to go postrasz Dżesika :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko - Cieszę się że Jaś zdecydował się wyjść ;)

Witam Wszystkich! Ja dziś bez energii bo w nocy od 3-4 nie spałam - już nie wiem jak mam leżeć bo wszystko boli.
    Odprowadziłam córkę do przedszkola w drodze powrotnej zahaczyłam o Buczka - kupiłam trzy pączki z lukrem, WZ i Hiszpana ;)
    Potem zakupy spożywcze i tachałam siaty do mieszkania na 3 piętro... Padam ;)
    Aczkolwiek kawa i pączuś dodają mocy - czuje że za chwilę się zregeneruję ;)

Miłego dnia i liczę, że któraś z Was dziś urodzi ;) Sobie też tego życzę ;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A dziś Ola ma 5 tygodni :) <3 i od 3 dni zaczęła skupiać wzrok na twarzach. :)

I jak była podobną do mnie to teraz czysty Michał :)

W sobotę mamy pierwszych gości ;) bo do tej pory z troski o Ole był zakaz odwiedzib :)

Cieszę sie bardzo, ze wszystko w dobrym kierunku idzie :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc powiedzcie jak to wyglada.
    Tzn chodzi mi o przygotowawcza czesc. Bylyscie w swoich koszulach/szpitalnych/nago? Potem ile lezalyscie? Ile czasu jest cewnik?
    Bo na pewno nie mam wszystkiego ze soba, musze mezowi powiedziec co ma dowiesc a ja pojecia nie mam :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka gratulacje!

Magic trzymaj się, ściskamy, myśl pozytywnie, w piątek może już się wszystko wyjaśni.

Lama co to są te nakładki wietrzące? Ja kupiłam ale chyba zwkłe...

A moja mała też od wczoraj jakaś leniwa.. Po jednym kopie raz na dłuuuugi czas... ale staram się nei martwić bo już tak miała parę razy.

Dla mnie piękne imię dla dziewczynki to Hania tylko strasznie dużo tych Hanek teraz jest, ale imię śliczne;)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry właśnie miałam pisać że Nojaniewiem zamilkła, ale u niej to już pora. Kurczę u nas teraz na wątku gorąca porodówka. Idę zaraz na zakupki, a póżniej na drugie. Najpierw do piekarni pózniej do auchan , muszę zaopatrzyć jeszcze mojego w coś do golenia bo kosmetyki mu spakowałam a jak zostawi i przyjedzie zarośnięty jak małpa to niech zapomni o jakimkolwiek buziaczku zanim się nie ogoli. Już kilka razy zdarzyło mi się ze jak mnie podźgał to mi opryszka wyłaziła na drugi dzień, bo mikroby miały otwarte wrota, a ja przed porodem nie chcę takiej atrakcji bo tylko wtedy można cc. Wymyślam sobie dzisiaj zajęcia, sama nie wiem skąd mi się to bierze, mam wrażenie jakbym lada chwila na porodówkę miała jechać, albo przeżyć jakiś armagedon.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam przyjemność z zgodą szczęsliwej mamuski nojaniewiem pochwalić się że o 4:40 przyszła na świat córeczka z wagą 3,440, 56 cm. Czarne włoski jest śliczna.
    Napisała że 1 faza trwała 1h 30 min, parcie 10 min. Przyjechala do szpitala o 4 a o 4:40 była juz po wszystkim;)Poród super, lepszy niż pierwszy, nie nacieli jej, nie popekała,poszla po porodzie sama na nogach na sale, wziela prysznic, pisze ze czuje się super:) Oczywiście 10pkt:)
    Mała podobno jest tak sliczna ze personel ją zachwala;)

nojaniewiem dodała że życzy każdej majoweczce takiego porodu;)
    Ale super!!!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:43

Wonderwall, Bluberry, katalina, Magda_16maj, WesołaMama, madziorek, aktyde85, Agga, Karolcia88, AGA 30, gosia86, Rika, kic83, beti97, agatka196, Anioł, Matik2012, Catyyy, Puella, Magic, Emiliada, Anielka, Agusia246, kika79, GabiK, Eklerka, gosiunia, miscelle, dorota1987 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a Tobie gratuluję:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:13

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ