Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh.. to my pierwszą podróż odbędziemy po chrzcie Młodej do Rokitna (sanktuarium Maryjne w rodzinnych stronach).. Wymodliliśmy tam nasz cud, po nieudanej owulacji lipcowej.. Właściwie to to był taki dziwny cykl.. Już szedł czterdziesty któryś dzień, miesiączki nie było, testy negatywne, ja załamana.. Zaraz po powrocie dostałam miesiączki tego samego wieczoru (choć nic tego nie zapowiadało, a powinno bo taką mam urodę
) No i tego samego miesiąca zaszłam w ciążę
Także Matka Boska Rokitniańska również spełnia prośby
Wonderwall, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Blu, Ewelinke szału nie ma wstałam z łóżka ogarnelam sie i poczułam ja ledwie raz, na ip nie ma sensu teraz jechać bo tłumy ludzi o tej porze, położna na urlopie i jalas babka ja zastępuje a gin dzisiaj nie przyjmuje bo w czwartki ma dyżury w szpitalu ale nie mam do niej numeru
Mam nadzieję że się rozursza to moje dziecię
A jak nie to będziemy myśleć z mężem jak wpadnie do domu kolo południa
Wiecie coś w tym jest my byliśmy w katedrze w Świdnicy 31.08 i prosiłam wtedy o pozytywny wynik testu
30.08 był naegatyw a 1.09 były dwie kreski
Magic dasz radę i niedługo utulisz Lilę w ramionach :*
Karolcia przekaz Paulinie kciuki od nas :*Anioł lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Kuźwa a to moje dziecko dzisiaj mnie denerwuje bo naprawdę prawie jej nie czułam od rana
ja jak się obudziłam to też się wystraszyłam bo mnie nawet w nocy nie obudził, brzuch miękki i nie czułam nic i zaczęłam do niego pukać i brzuchem na wszystkie strony machać... i jak zasadził mi kopa w żebro że go obudziłam to aż gwiazdki w oczach widziałam
sobie myśli "matka co Ty robisz ? ja tu śpię !" ;pgosia86, Anioł, olis88 lubią tę wiadomość
-
Bluberry wrote:no właśnie najśmieszniejsze jest to że w ogóle nie rusza mnie myśl o bólu porodowy tylko właśnie takie mniejsze zabieg, wczoraj jak o tym usłyszałam zbladłam... jestem jakaś dziwna.
-
nick nieaktualnyEwelinke Ignaś śliczne imię, ja miałam w przedszkolu takiego blondaska łobuz ale tak kręcił ciotkami wszystkie go uwielbiały
A pewnie że Matka Boża działa wystarczy szczera wiara.. ja po tym co w myślach w tedy nagadałam w Kaplicy pod cudownym obrazem to powinnam batów dostać kupa ludzi w około a ja ryczałam jak dziecko, tego przeżycia ne zapomnę do końca życia..Wonderwall lubi tę wiadomość
-
A ja miałam owulację w swoje urodziny, czułam że byłby to piękny prezent i że powinno się udać. 3 dni po urodzinach B. test pozytywny. Oby dwoje mieliśmy piękny prezent na urodziny. Ja oczywiście miesiąc wcześniej jak byliśmy na wakacjach w cyklu nieudanym wylatałam wszystkie kościółki , kapliczki w tym jedno cudowne źródełko na Maderze żeby zajść. Wróciłam i zaszłam
pamietam tylko że wpadłam do kościoła przy tym cudownym źródełku i myślę sobie jaki piękny krzyż z kwiatów, po czym patrzę a tam pogrzeb, trumna otwarta i przykryta taką koronką. Pomyślałam że ja się przyszłam modilić o nowe życie a tu ceremonia całkiem na wspak
To w takim razie teraz kciuki trzymamy za Magic i Paulinqe :*
U mnie leci już drugie pranie, wieczorem mam zamiar to poprasować bo później może nie być kiedy. A tak w ogóle wszystkie wczorajsze wieczorne spinania, twardnienia , bóle po badaniowe ustały. Na mnie badanie 2 palcami nie działa.
Oby moje słoneczko zadziałało
Szyjkę mam jak Rika ze stali.Bluberry, gosia86, Rika lubią tę wiadomość
-
Co do imienia to tez mam wątpliwości czy będzie pasować do dziecka, a alternatywy wybranej nie mamy
Czas pokaże czy dobrze wybraliśmy
Magda nie ma spania ja też jej teraz trzęsienie ziemi zrobiłam to oddała z wielką łaską i wypięła tyłek ale jak dla mnie to za mało taka aktywność -
nick nieaktualny
-
Karolcia88 wrote:Katalina wlasnie nie mamy typow. Maz mowi ze ma byc normalne i polskie
Czyli Dżesika odpada? Buuu hehecieżko z wyborem, my akurat nie mieliśmy problemu, bo to ustalone było z 5 lat temu. Moze ktoś z Waszych przodków miał jakies ładne imię, babcie/ prababcie? Na sile nie ma co, ogarnijcie wspólnie jakies typy, zeby sie i Tobie i mężowi podobało a jak sie urodzi to Was moze olsni co pasuje
a jakby maz sie wywijal od wybierania to go postrasz Dżesika
-
Dorotko - Cieszę się że Jaś zdecydował się wyjść
Witam Wszystkich! Ja dziś bez energii bo w nocy od 3-4 nie spałam - już nie wiem jak mam leżeć bo wszystko boli.
Odprowadziłam córkę do przedszkola w drodze powrotnej zahaczyłam o Buczka - kupiłam trzy pączki z lukrem, WZ i Hiszpana
Potem zakupy spożywcze i tachałam siaty do mieszkania na 3 piętro... Padam
Aczkolwiek kawa i pączuś dodają mocy - czuje że za chwilę się zregeneruję
Miłego dnia i liczę, że któraś z Was dziś urodziSobie też tego życzę
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
KotMisia wrote:A dziś Ola ma 5 tygodni
i od 3 dni zaczęła skupiać wzrok na twarzach.
I jak była podobną do mnie to teraz czysty Michał
W sobotę mamy pierwszych gościbo do tej pory z troski o Ole był zakaz odwiedzib
Cieszę sie bardzo, ze wszystko w dobrym kierunku idzie -
Dziewczyny po cc powiedzcie jak to wyglada.
Tzn chodzi mi o przygotowawcza czesc. Bylyscie w swoich koszulach/szpitalnych/nago? Potem ile lezalyscie? Ile czasu jest cewnik?
Bo na pewno nie mam wszystkiego ze soba, musze mezowi powiedziec co ma dowiesc a ja pojecia nie mam -
Dorotka gratulacje!
Magic trzymaj się, ściskamy, myśl pozytywnie, w piątek może już się wszystko wyjaśni.
Lama co to są te nakładki wietrzące? Ja kupiłam ale chyba zwkłe...
A moja mała też od wczoraj jakaś leniwa.. Po jednym kopie raz na dłuuuugi czas... ale staram się nei martwić bo już tak miała parę razy.
Dla mnie piękne imię dla dziewczynki to Hania tylko strasznie dużo tych Hanek teraz jest, ale imię śliczne;)dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Bluberry właśnie miałam pisać że Nojaniewiem zamilkła, ale u niej to już pora. Kurczę u nas teraz na wątku gorąca porodówka. Idę zaraz na zakupki, a póżniej na drugie. Najpierw do piekarni pózniej do auchan , muszę zaopatrzyć jeszcze mojego w coś do golenia bo kosmetyki mu spakowałam a jak zostawi i przyjedzie zarośnięty jak małpa to niech zapomni o jakimkolwiek buziaczku zanim się nie ogoli. Już kilka razy zdarzyło mi się ze jak mnie podźgał to mi opryszka wyłaziła na drugi dzień, bo mikroby miały otwarte wrota, a ja przed porodem nie chcę takiej atrakcji bo tylko wtedy można cc. Wymyślam sobie dzisiaj zajęcia, sama nie wiem skąd mi się to bierze, mam wrażenie jakbym lada chwila na porodówkę miała jechać, albo przeżyć jakiś armagedon.
-
Dziewczyny mam przyjemność z zgodą szczęsliwej mamuski nojaniewiem pochwalić się że o 4:40 przyszła na świat córeczka z wagą 3,440, 56 cm. Czarne włoski jest śliczna.
Napisała że 1 faza trwała 1h 30 min, parcie 10 min. Przyjechala do szpitala o 4 a o 4:40 była juz po wszystkim;)Poród super, lepszy niż pierwszy, nie nacieli jej, nie popekała,poszla po porodzie sama na nogach na sale, wziela prysznic, pisze ze czuje się super:) Oczywiście 10pkt:)
Mała podobno jest tak sliczna ze personel ją zachwala;)
nojaniewiem dodała że życzy każdej majoweczce takiego porodu;)
Ale super!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:43
Wonderwall, Bluberry, katalina, Magda_16maj, WesołaMama, madziorek, aktyde85, Agga, Karolcia88, AGA 30, gosia86, Rika, kic83, beti97, agatka196, Anioł, Matik2012, Catyyy, Puella, Magic, Emiliada, Anielka, Agusia246, kika79, GabiK, Eklerka, gosiunia, miscelle, dorota1987 lubią tę wiadomość