X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja smarkula to samo dla odczepnego smyrnie matkę

A to chyba się nie chwaliłaś lub mi umknęło imię
    To chyba tylko Karolcia jeszcze nie zdecydowana jakie imię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch znowu twardy, znowu bolą plecy... ja już chcę rodzić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:20

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie oddam moj termin bo teraz i mnie dopadly watpliwosci czy aby na pewno jestem gotowa na bycie matka i stwierdzam ze nie

• MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Chetnie oddam moj termin bo teraz i mnie dopadly watpliwosci czy aby na pewno jestem gotowa na bycie matka i stwierdzam ze nie

Olka a czy ty myślisz że ja jestem gotowa na drugie dziecko, mając już w domu odchowana 4-latkę! No co ty! W życiu :D Bo dziecko to ciężka harówka :) Ale wiem że życie bez dzieci jest puste! I tak naprawdę człowiek wtedy nie ma żadnego celu... a tak wkurza sie, ale jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:33

gosia86, olis88, czarna panda, Rika lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • maribel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, moj brzuch tez co rusz twardnieje. A w nocy to az bolalo cale podbrzusze od tego twardnienia. A brzuszek mam tak maly, mam wrazenie, ze on sie juz tam ledwo miesci. Moze pelnia nam pomoze ;)

Olka, glowa do gory. Dzieci to najwiekszy skarb, jaki mozemy otrzymac w zyciu. Nie bedzie latwo, ale poradzimy sobie. Z tego co pamietam w poniedzialek masz cesarke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:38

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja się piszę na Twój termin nawet na cc wszystko mi jedno byle mieć ją już przy sobie, choć wtedy to się pewnie dopiero wszystko zaCznie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoją od 4 dni a też nie czuje się na to gotowa ;) stan emocjonalny to huśtawka 180 st.od euforii do wkur*** na samą siebie ze nie potrafię własnego dziecka nakarmić:(

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly post mu skasowalo grrr ten tel mnie drazni Maribel w pon cc a do szpitala w niedziele i czekac tam dzien i noc wolala bym w domu...mam nadzieje ze jak go zobacze to watpliwosci mi mina...Mim to ty juz wiesz co nas czeka Gosia no wtedy sie zacznie i odwrotu nie bedzie w sumie teraz tez juz nie ma ehhh hormony mi ryja mozgownice na koniec

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribell co do karuzeli piratow faktycznie glosna nie wiem czy takie niemowle bardziej nie rozbudzi w nocy niz uspi ale wyjdzie w praniu

• MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja nie wieM co mnie czeka. każde dziecko jest inne.

lama uwierz mi ze nie raz będziesz chciała zostawić swoje dziecko na balkonie tylko po to żeby się wysilać na spokojni. Ale to są Te "uroki" macierzyństwa

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam że będę taką matką że nawet do kibla będę zabierać ze sobą dziecko, na razie przeraża mnie wizja zostawiania jej samej choć na chwilę
    Zryty mam beret

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja sie boje ze zaczne traktowac dziecko jak kule u nogi i wizje mam ze jest zima i zeby wyjsc do sklepu musze go ubrac w kombinezony ze duzo roboty a tak sama raz dwa kurtka buty a tu problem albo teraz gdzies wyjsc to mleko pampers itp i dziecko zdane na mnie a ja na siebie bo maz w pracy wiec dopiero mam zryta banie...tydz temu takich mysli we łbie nie mialam

• maribel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, karuzela bedzie najwyzej z poczatku sobie wisiala. A jak synek podrosnie to mu puscicie w ramach rozrywki. W poniedzialek kciuki zapewnione:) Karolcia tez ma cesarke w poniedzialek.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u Blu ktg wyszło?

Te wszystkie nasze głupie myśli to tylko hormony

Mąż wraca do domu :) chociaż raz stosunkowo wczesnie

Olka też w większości będę sama z dzieckiem, niby mam blisko mamę ale nie lubię jak mi się wtrąca w moje życie

olka24 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Olka, karuzela bedzie najwyzej z poczatku sobie wisiala. A jak synek podrosnie to mu puscicie w ramach rozrywki. W poniedzialek kciuki zapewnione:) Karolcia tez ma cesarke w poniedzialek.
    Dzieki kochana ;) tak wlasnie karolcia tez w pon chyba ze jej wczesniej zrobia bo to nigdy nie wiadomo z cisnieniem Gosia mam podobnie z mama mieszkamy z nimi my pietrze rodzice na dole ale moja mama wszystko krytykuje i w pracy do 17 codziennie wiec sama i tak bede ale wole sama niz z nia

• Puella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie ma najidealniejszego czasu na dziecko, nigdy człowiek nie jest gotowy na 100%. Takie życie, zawsze zaskakuje. Ja coraz bardziej trzęse portakmi, mimo, że już przeszłam przez to piekiełko. Chyba nawet bardziej się stracham niż przy pierwszym. Jeszcze trochę czasu mi zostało, ale ja już bym chciała rodzić. Dosyć już tego brzucha i ubezwłasnowolnienia - chcę coś zrobić, a ciało mi nie daje.

P.S. Dziewczyny, zrobiłam tą sypaną szarlotkę, jesteście Wielkie! :p A ja obżarciuch :p

P.S.2 - gdybyście kiedyś szukały książek dla odchowanych dzieciaków (2 - latków w górę) polecam Herve Tullet - "Nacisnij mnie", "Turlututu", "A gdzie Tytuł", "Kolory", "Książka z dziurą" itd. Moje dziecię uwielbia. Boże, jaki ja mam spokój, od kiedy kurier dostarczył nam te książki! Młody non stop "czyta".

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bede sama caly czas. Moj pracuje od 9-20 albo i wiecej, ma wolne poniedzialki i wtorki, ale wtedy to raczej bedzie trzeba biegac kolo niego i malego, bo on to w ogole pojecia zero na temat dzieci. Rodzina 1200 km ode mnie. ALe trzeba sie kopnac w tylek i isc do przodu. Mamy to, na co sie zdecydowaysmy ;)

A dac rade dziewczynki na bank dacie. Ja w wieku 17 lat zostalam pierwszy raz sama z prawie nowonarodzonymi blizniaczkami siostry, byly malenkie i takie kruche i nagle bez instynktu nauczylam sie wszystkiego przy nich, chociaz nie ukrywam, ze rada bylam jak wracalam do domu (siostra pracowala co 2dzien 14 godzin, a szwagier codziennie). I trzeba bylo dac rade, a wymagaly kilku dodatkowych zabiegow. Kobieta jest zdolna do wszystkiego, nie ma rzeczy, ktorych nie bedziemy w stanie ogarnac :)

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi pomaga mama od wyjścia ze szpitala, a od poniedzialku będę sama. Szczerze mówiąc jestem przerażona, a juz duzo przeciez nauczyłam sie robic przy mojej córci. Do tego wszystkiego hormony powodują ze ciągle jest mi gorąco, placze bardzo często i w zasadzie powstrzymać tego nie można, bo przeciez łzy lecą same. Nawet jak czytałam pamiętniki dziewczyn, które juz urodzily, nie sadzilam, ze to taka trudna, ciezka praca. Pamiętam pierwsza noc po cc kiedy dzieci zostały juz z nami na sali. Nie dość ze z bolami, to jeszcze sama po raz pierwszy miałam zajac się swoim dzieckiem. Dalam rade i teraz tez dam, wszystkie damy rade zajac się naszymi dziecmi. Patrzę na moja corcie i mysle sobie ze mimo tego, ze nie jest latwo, to jest moim największym cudem, wiec dla niej zniosę wszystko i zajme sie nia najlepiej jak sie da :)

gosia86, olka24 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jak ja nie lubię zimy. to całe ubieranie dziecka MASAKRA!!! i wcale ci się nie dziwię :)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim tez wlasnie nie nawidze ehh dobrze ze nie jestem sama ;D

‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ