X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu boje sie okropnie, wczoraj marzylam o wyjsciu do domu a dzis im blizej tym bardziej sie boje.
    I potwierdzam slowa Kotmisia, taki maly czlowiek rzadzi calym swiatem.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak po mimo tego strachu chciałabym mieć ja już przy sobie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama to pilnuj biustu, jak robi się twardy to trzeba ściągać bo momentalnie zrobi się stan zapalny. A taki maluszek to za dużo na raz nie zje.

Ofe dasz radę!!! Dodatkowo bede trzymała za Was kciuki! Cały czas pamiętam jak podniosłas mnie na duchu kiedy to ja byłam w szpitalu. Wierzę dzięki Tobie, że ola będzie piękna, zdrowa, wysoka pannica jak ciocia Kamilka :*

Jak macie jakieś pytania to jak będę umiała pomoc to odpowiem :)

A powtórzę moje pytanie. Czy tyljo ja się odzywam spośród mam wczesniaczkow?

gosia86, Lama lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam kleszcza sama nie wiem czy to pieprzyk czy co...3tyg temu tego nie byli male brazowe maz nie wie czy to pieprzyk czy kleszcz ale kleszcze sa chyba czarne?

• Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka kleszcze są różne... A więc dobrze sprawdź.

Lama podobno gorącą wodą robić okłady albo spryskiwać pod prysznicem.... I kapustą odkładać sxybciej się goi rana na sutkach.... Ale to tylko podobno...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia z mam wcześniaków chyba tylko Ty sie odzywasz

Olka a masz jakies zaczerwienienie wokół tej plamki? Kleszcz powinien być czarny i powinien odstawać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8f017dda7227fb99med.jpg[/URL]
    przy goleniu zacięłam to coś bo nie widzialam na początku i tak wygląda na zbliżeniu zdj mam to między nogami na zgięciu jak widac na zdj nie wiem czy jechac na ip i robic z siebie downa jak to pieprzyk??w nd ide do szpitala i tak a ogólnie mam sporo pieprzyków kolor nie jest tego czarny na pewno i nie mam jak do golic wlosow hah bo zacinam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:05

• Eli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, ja urodziłam w 37tc i 1 dniu wg OM a lekarze uznali ze w zasadzie Mala jest późnym wcześniakiem. Nie wiem czemu ale w szpitalach ciaze uznają za donoszona dopiero po skończeniu 37 tyg czyli na nasze w 38 tyg. 9 lipca mamy wizytę w poradni patologii noworodków, u nas wszystko dobrze poza tym ze Mala urodziła sie z niska masa, dlatego beda podglądac jak rośnie w porównaniu do rówieśników.
    Dziewczyny co do hemoglobiny, bo widziałam ze poruszacie ten temat, ja mam zaledwie 9,1 i to po porodzie tak mi spadla. Siniaki pod oczami jak narkomanka, dobrze, ze ktos wymyślił fluid ;)cala ciaze miałam hemoglobinę w normie aż w szpitalu zaczela spadać, pewnie przez to paskudne zarelko ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyczytałam, że w Skandynawii nie podanie znieczulenia w czasie porodu jest traktowane jako stosowanie tortur, ciekawe ile w tym prawdy, któraś mieszka w Szwecji czy Norwegii?

Chciałam też zapytać mamusie, które już rodziły SN w jakiej pozycji przebiegała II faza gdy parłyście? Jak oglądałam kilka odcinków "Porodów" to większość leżała na łóżku, nawet nie siedziała, ale leżała. Jak to było u Was?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje że to jednak pieprzyk
    Moje też pociemniały wszystkie i pojawiło się dużo innym malutkich których wczesniej nie zauważyłam

olka24 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzięki możliwe że tak poczekam do niedzieli i tak beda mnie badac to zapytam co to...leko to odstaje ale wiem ze kleszcze sa czarne fakt spie z pieskiem ale ma i obroze i jest polana plynem na kleszcze i ich nie ma więc mam nadzieje ze to nie kleszcz

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie. Może jutro wyjdziemy do domu to potem nadrobię forumowe zaległości i napisze trochę więcej. Co do 2 fazy to miałam na przemian na plecach i na boku po kilka skurczy.

gosia86, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak kupiłaś ten tribactic to spryskaj to żeby nie wdał się jakiś stan zapalny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam psikalam mam nadzieje ze nic nie bedzie dzięki Gosia

• Puella Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ja parłam na łóżku porodowym, w pozycji półleżącej, ale leżałam na boku, nie plecach. Położna różne pozycje mi proponowała, również wertykalne, ale ta była dla mnie najlepsza.

Teraz jak oglądam Porody, to już nie robią na mnie wrażenia. Wszystko jest znane :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwupaku :) Nis się nie dzieje ;) CZekam do wtorku :)

Gratuluje mamom - trzymajcie sie dzielnie :*

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałyśmy maja:)
    Nie mogę uwierzyć że to już. Co prawda ciąża troszkę się ciągneła ale i tak do mnie nie dociera że to już:)
    Ofe dasz rade, chociaż wierze Ci ze sie boisz bo ja też ego wypisu bałabym się ale tak jak Kotmisia napisała musimy liczyc na nasz instykt macierzynski.
    Od kiedy rodzimy na forum to idzie Was nadrobic:P Coraz wiecej z nas nie ma juz czasu.
    Dorota czekamy na informacje o porodzie itp;)
    U mnie nic sie nie dzieje, czuje ze urodze po terminie.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na partych lezalam na plecach. A 1 faza na boku. Chcialan gryzc tynk ze scian z bolu. uczucie parcia bylo dla mnie lepsze niz skurcze. Ale zaraz po porodziw powiedzialan sobie nigdy wiecej dzieci a kobiety ktore decyduja sie swiadomosc na 2 dziecko sa nienormalne :) dzis juz zmienilam troche zdanie ale dziekuje Bogu ze to juz za mna. A moj porod byl szybki, latwy a ja zostalam rozslawiona na caly szpital ze tak swietnie mi poszlo. Polozna chwalila ze Pieknie oddycham pomimo, ze do szkoly rodzenia nie chodzilam. Obce Dziewczyny z sali obok plakaly pod drzwiami jak urodzilam. I bylt w szoku, ze tak po cichu bez krzyku rodzilam. Ah opisze po kolei z domu.

Lama, gosia86, czarna panda, maribel lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia dziękuję, staram się opanować sytuację ale ból w tej bardziej poranionej piersi jest niesamowity. Aż mnie wykrecalo i łzy same płynęły.ale będzie lepiej bo po prostu musi.
    Mogę wam coś głupiego powiedziec:) przez szycie krocza nieziemsko się stresowalam iść na 2 do łazienki. I co? I dzisiaj poszło i nawet nie było źle:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:27

MiM, olis88, katalina, gosia86, Karolcia88, czarna panda, Puella lubią tę wiadomość

‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ