X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam ciekawostkę, która może ułatwi Wam czekanie na poród w terminie. W istatnich tygodniach ciąży dzidzius magazynuje żelazo bo po porodzie przez okres karmienia piersią nie będzie go otrzymywać. Także każdy dzień w brzuszku to więcej żelaza w dzieciatku i szansa na uniknięcie podawania żelaza doustnie. A wiem co mówię bo Ola tak cierpi po zelazie że serce boli. Także cierpliwie dziewczyny czekajcie aż przyjdzie czas. Dzieciątko wie najlepiej kiedy pojawić się na świecie <3

Rika lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

maribel, Emiliada, GabiK, gosiunia, Magda_16maj, Rika lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za gratulacje i dopisanie nas do listy, z tym ze wkradl się Maly blad, gdyż Natalka urodziła sie 20 kwietnia a nie 9 ;) od dzisiaj faktycznie oficjalne majoweczki sie urodza, powodzenia dziewczyny :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie cisza. Oprocz tego ze twardnieje mi brzuch kilkanascie razy dziennie i w nocy.
    My tez dzis na grill pierwszego w tym sezonie ;-) Tylko mam nadzieje ze sie nie rozpada no w Krakowie taka srednia ta pogoda...

• maribel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastina, gratulacje mamusiu :)

Eli, cieszę się, że do nas dołączyłaś :) Mam nadzieję, że Natalka daje pospać mamusi? :)

Tak jak Blu napisała, od dziś oficjalnie zaczynamy maj. A na dniach pełnia, ciekawe czy na którąś z nas podziała ;)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam to ktora otwiera liste majowych mam z prawdziwego zdarzenia?? Chetne reka do gory :) blu jak tam dzieje sie cos?? Wie ktos jak magic bo nie nadrobie za duzo tego ehh a ja sama maz w pracy dzis porazka po prostu

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wczoraj wypadł balonik i dzis chyba ma znów kroplowce dostać? Gosia na bank pamięta szczegółowo! ;)

olka24 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A powiem Wam ciekawostkę, która może ułatwi Wam czekanie na poród w terminie. W istatnich tygodniach ciąży dzidzius magazynuje żelazo bo po porodzie przez okres karmienia piersią nie będzie go otrzymywać. Także każdy dzień w brzuszku to więcej żelaza w dzieciatku i szansa na uniknięcie podawania żelaza doustnie. A wiem co mówię bo Ola tak cierpi po zelazie że serce boli. Także cierpliwie dziewczyny czekajcie aż przyjdzie czas. Dzieciątko wie najlepiej kiedy pojawić się na świecie <3
    A to dlatego na ostatniej wizycie gin pogratulowala mi hemoglobiny 13,6 i powiedziala ze przyda sie do karmienia :-) sprytne maluchy ;)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rozpoczal sie nasz miesiac. Zycze kazdej latwego porodu i zdrowych dzieciaczkow. A swiezo upieczonym mamom gratuluje.

Pytanie mam do mamusiek z wiekszym stazem. Kiedy wasze maluchy zaczely przybierac na wadze ?

Rika lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde Gosia na pewno pamieta, ale Tu tez niezle sobie poradzilas ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystko z toba ok dzidziek ma sie za dobrze u cb w brzuchu i nie chce ogladac swiata z poza zreszta moj nie lepiej 39 tydzien od dzis a u mnie nic sie nie dzieje hehe te dzieciaki uparte ale blu trzymam zeby ci sie dzis ruszylo to najpierw magda za nią ty bo sie najbardziej meczycie szkoda mi was ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Gratuluje urodzonych maluszków, pozostałym życze szybkich i przyjemnych porodów.
    Ten miesiąc należy do Was kochane :)
    Następny bedzie nasz ;)
    Pozdrawia czerwcówka 2015.
    W avatarku fotka wczorajszej piąteczki od Juleczki, dla maluszków w Waszych brzuszkach.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:39

olka24, Emiliada, Wonderwall, GabiK, gosiunia, Karolcia88, Bluberry, olis88, Catyyy, Rika, miscelle, madziorek lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic pisała że da znać dzisiaj po 19, wczoraj wypadł jej ten balonik a dzisiaj ma dostać kolejną kroplówkę

Ja mogę rodzić choćby dzisiaj byle mnie już nie stresowała brakiem ruchów rano z tego wszystkiego aż się popłakałam, ale wątpię żeby szybko zaczęło się coś dziać poza bólem okresowym do którego już przywykłam i bólem pleców nic się nie dzieje a mąż na pewno nie zechce się przytulać bo on dziecka nie będzie wyganiać poza tym się boi

Gratuluję nowym mamą

Ofe szykujecie się do wyjścia?
    Blu a Ty dzisiaj masz się zgłosić do szpitala?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam:)
    Gratuluje urodzonych maluszków, pozostałym życze szybkich i przyjemnych porodów.
    Ten miesiąc należy do Was kochane :)
    Następny bedzie nasz ;)
    Pozdrawia czerwcówka 2015.
    W avatarku fotka wczorajszej piąteczki od Juleczki, dla maluszków w Waszych brzuszkach.,
    Dziekujemy ;) niektore z was na pewno zalapia sie na maj ;) spokojnej koncowki i szybkich porodow ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magic pisała że da znać dzisiaj po 19, wczoraj wypadł jej ten balonik a dzisiaj ma dostać kolejną kroplówkę

Ja mogę rodzić choćby dzisiaj byle mnie już nie stresowała brakiem ruchów rano z tego wszystkiego aż się popłakałam, ale wątpię żeby szybko zaczęło się coś dziać poza bólem okresowym do którego już przywykłam i bólem pleców nic się nie dzieje a mąż na pewno nie zechce się przytulać bo on dziecka nie będzie wyganiać poza tym się boi

Gratuluję nowym mamą

Ofe szykujecie się do wyjścia?
    Blu a Ty dzisiaj masz się zgłosić do szpitala?
    Gosia moj tez malo ruchliwy draznu mnie to ale nie plakaj na pewno wszystko jest ok mala zmeczona pewnie wyczekiwaniem zeby cie poznac i spi slodko w brzuszku ;*

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ola,mąż mnie pociesza że ona szykuje się do porodu w sensie że odpoczywa ale mnie to wcale nie bawi a najgorsze jest to że przez ten pieprzony weekend żeby cokolwiek sprawdzić co z nią to pozostaje mi tylko ip
    Wpadłam w jakąś panikę dosłownie, to pewnie hormony robią swoje

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis do domku, wypisow nie daja bo swieto wiec szybko pojdzie.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia hormony na pewno robia swoje bo to takie czekanie i czekanie i niby wszystko ok a nigdy nic nie wiadomo i jedynie ip zostaje wiec tez nie zbyt fajnie.. Ale mala na pewno sie ruszy dopiero 10 obstawiam ze do 12 ci sie rozrusza ;)

• MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mój mały też dzisiaj ma mamusie w dupie. ale myślę ze to po wczorajszych skurczach Młody odpoczywa

Muniek lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ