X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam ciekawostkę, która może ułatwi Wam czekanie na poród w terminie. W istatnich tygodniach ciąży dzidzius magazynuje żelazo bo po porodzie przez okres karmienia piersią nie będzie go otrzymywać. Także każdy dzień w brzuszku to więcej żelaza w dzieciatku i szansa na uniknięcie podawania żelaza doustnie. A wiem co mówię bo Ola tak cierpi po zelazie że serce boli. Także cierpliwie dziewczyny czekajcie aż przyjdzie czas. Dzieciątko wie najlepiej kiedy pojawić się na świecie <3

Rika lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

maribel, Emiliada, GabiK, gosiunia, Magda_16maj, Rika lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za gratulacje i dopisanie nas do listy, z tym ze wkradl się Maly blad, gdyż Natalka urodziła sie 20 kwietnia a nie 9 ;) od dzisiaj faktycznie oficjalne majoweczki sie urodza, powodzenia dziewczyny :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie cisza. Oprocz tego ze twardnieje mi brzuch kilkanascie razy dziennie i w nocy.
    My tez dzis na grill pierwszego w tym sezonie ;-) Tylko mam nadzieje ze sie nie rozpada no w Krakowie taka srednia ta pogoda...

• maribel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastina, gratulacje mamusiu :)

Eli, cieszę się, że do nas dołączyłaś :) Mam nadzieję, że Natalka daje pospać mamusi? :)

Tak jak Blu napisała, od dziś oficjalnie zaczynamy maj. A na dniach pełnia, ciekawe czy na którąś z nas podziała ;)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam to ktora otwiera liste majowych mam z prawdziwego zdarzenia?? Chetne reka do gory :) blu jak tam dzieje sie cos?? Wie ktos jak magic bo nie nadrobie za duzo tego ehh a ja sama maz w pracy dzis porazka po prostu

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wczoraj wypadł balonik i dzis chyba ma znów kroplowce dostać? Gosia na bank pamięta szczegółowo! ;)

olka24 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A powiem Wam ciekawostkę, która może ułatwi Wam czekanie na poród w terminie. W istatnich tygodniach ciąży dzidzius magazynuje żelazo bo po porodzie przez okres karmienia piersią nie będzie go otrzymywać. Także każdy dzień w brzuszku to więcej żelaza w dzieciatku i szansa na uniknięcie podawania żelaza doustnie. A wiem co mówię bo Ola tak cierpi po zelazie że serce boli. Także cierpliwie dziewczyny czekajcie aż przyjdzie czas. Dzieciątko wie najlepiej kiedy pojawić się na świecie <3
    A to dlatego na ostatniej wizycie gin pogratulowala mi hemoglobiny 13,6 i powiedziala ze przyda sie do karmienia :-) sprytne maluchy ;)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rozpoczal sie nasz miesiac. Zycze kazdej latwego porodu i zdrowych dzieciaczkow. A swiezo upieczonym mamom gratuluje.

Pytanie mam do mamusiek z wiekszym stazem. Kiedy wasze maluchy zaczely przybierac na wadze ?

Rika lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde Gosia na pewno pamieta, ale Tu tez niezle sobie poradzilas ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wszystko z toba ok dzidziek ma sie za dobrze u cb w brzuchu i nie chce ogladac swiata z poza zreszta moj nie lepiej 39 tydzien od dzis a u mnie nic sie nie dzieje hehe te dzieciaki uparte ale blu trzymam zeby ci sie dzis ruszylo to najpierw magda za nią ty bo sie najbardziej meczycie szkoda mi was ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Gratuluje urodzonych maluszków, pozostałym życze szybkich i przyjemnych porodów.
    Ten miesiąc należy do Was kochane :)
    Następny bedzie nasz ;)
    Pozdrawia czerwcówka 2015.
    W avatarku fotka wczorajszej piąteczki od Juleczki, dla maluszków w Waszych brzuszkach.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:39

olka24, Emiliada, Wonderwall, GabiK, gosiunia, Karolcia88, Bluberry, olis88, Catyyy, Rika, miscelle, madziorek lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic pisała że da znać dzisiaj po 19, wczoraj wypadł jej ten balonik a dzisiaj ma dostać kolejną kroplówkę

Ja mogę rodzić choćby dzisiaj byle mnie już nie stresowała brakiem ruchów rano z tego wszystkiego aż się popłakałam, ale wątpię żeby szybko zaczęło się coś dziać poza bólem okresowym do którego już przywykłam i bólem pleców nic się nie dzieje a mąż na pewno nie zechce się przytulać bo on dziecka nie będzie wyganiać poza tym się boi

Gratuluję nowym mamą

Ofe szykujecie się do wyjścia?
    Blu a Ty dzisiaj masz się zgłosić do szpitala?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam:)
    Gratuluje urodzonych maluszków, pozostałym życze szybkich i przyjemnych porodów.
    Ten miesiąc należy do Was kochane :)
    Następny bedzie nasz ;)
    Pozdrawia czerwcówka 2015.
    W avatarku fotka wczorajszej piąteczki od Juleczki, dla maluszków w Waszych brzuszkach.,
    Dziekujemy ;) niektore z was na pewno zalapia sie na maj ;) spokojnej koncowki i szybkich porodow ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Magic pisała że da znać dzisiaj po 19, wczoraj wypadł jej ten balonik a dzisiaj ma dostać kolejną kroplówkę

Ja mogę rodzić choćby dzisiaj byle mnie już nie stresowała brakiem ruchów rano z tego wszystkiego aż się popłakałam, ale wątpię żeby szybko zaczęło się coś dziać poza bólem okresowym do którego już przywykłam i bólem pleców nic się nie dzieje a mąż na pewno nie zechce się przytulać bo on dziecka nie będzie wyganiać poza tym się boi

Gratuluję nowym mamą

Ofe szykujecie się do wyjścia?
    Blu a Ty dzisiaj masz się zgłosić do szpitala?
    Gosia moj tez malo ruchliwy draznu mnie to ale nie plakaj na pewno wszystko jest ok mala zmeczona pewnie wyczekiwaniem zeby cie poznac i spi slodko w brzuszku ;*

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ola,mąż mnie pociesza że ona szykuje się do porodu w sensie że odpoczywa ale mnie to wcale nie bawi a najgorsze jest to że przez ten pieprzony weekend żeby cokolwiek sprawdzić co z nią to pozostaje mi tylko ip
    Wpadłam w jakąś panikę dosłownie, to pewnie hormony robią swoje

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis do domku, wypisow nie daja bo swieto wiec szybko pojdzie.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia hormony na pewno robia swoje bo to takie czekanie i czekanie i niby wszystko ok a nigdy nic nie wiadomo i jedynie ip zostaje wiec tez nie zbyt fajnie.. Ale mala na pewno sie ruszy dopiero 10 obstawiam ze do 12 ci sie rozrusza ;)

• MiM Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mój mały też dzisiaj ma mamusie w dupie. ale myślę ze to po wczorajszych skurczach Młody odpoczywa

Muniek lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ