X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie pizza :) zamówilam a mężuś nam odbierze
    Ostatnie grzeszki jeszcze tylko grill jutro lub w sobotę i.koniec rozpusty

Karolcia to faktycznie nie da się czmychnąć nawet na chwilę

Hahaha dobre KotMisia

Aaa moja córka się uaktywniła w końcu:)

Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to pewnie na ta pizze sie tak cieszy :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli macie teraz problemy z nadmierną potliwoscia stóp- a ja miałam prawie zawsze a w ciąży to wogole dramat. To polecam sól z Morza Martwego z Rossmana , chyba kosztowało to ok 8 zł nawet nie pamietam ale wiecej nie. I jest rewelacyjna! Obrzęk opuchniętych nóg też jakoś jest mniejszy. Zawsze wieczorem mocze nogi tak 10-15 min w wodzie z ta solą i stosuje już 3 dzien-widze efekty. Dezodoranty , zele sie chowaja przy tej soli.

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam grilla mimo że ma padać ale się nie przejmuje ;p nawet jak będzie deszcz to zrobimy na balkonie zamiast w ogrodzie :D

Naprawdę strajk 12? A ja czuję że to będzie mój dzień? Zostawia mnie jak będę już przeć? Hmm...

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Dziewczyny jeżeli macie teraz problemy z nadmierną potliwoscia stóp- a ja miałam prawie zawsze a w ciąży to wogole dramat. To polecam sól z Morza Martwego z Rossmana , chyba kosztowało to ok 8 zł nawet nie pamietam ale wiecej nie. I jest rewelacyjna! Obrzęk opuchniętych nóg też jakoś jest mniejszy. Zawsze wieczorem mocze nogi tak 10-15 min w wodzie z ta solą i stosuje już 3 dzien-widze efekty. Dezodoranty , zele sie chowaja przy tej soli.
    Super! Dzięki za radę! Moje stopy pływają.. Masakra jakaś. . :/

relghdge5lg0owut.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Dżoana sprobuj sobie to, bo moim zdaniem rewelacja. Ja miałam straszne kompleksy z tym zwiazane...jak byłam u kolezanki to miałam na zmiane stopki i myłam sobie u niej nogi bo wstyd było tak siedziec u niej... a teraz jest super.

http://morzemartwe.net/zadbaj-o-stopy-wykorzystaj-sol-z-morza-martwego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 22:00

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pelnia ma byc jakos na dniach? Bo normalnie caly oddzial pelny, porod jeden za drugim, powariowaly chyba te kobiety ;)

Naszej Pauliny jeszcze nie pionizowali, dopiero jutro ma stawac na nogi. Mialam sie do niej wybrac zeby zabic troche czasu ale bidula nawet nie wie w ktorej sali lezy ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dziewczyny pisały że chyba około 4-5.05 ma być pełnia
    Może jutro ufa Wam się spotkać
    Śliczne te "nasze" dzieciaki jak tak się patrzy to już by sie chciało mieć własne przy sobie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro juz sie mamy spotkac- dopytam o wszystko :p

madziorek lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia jaki Wojtus przystojniak! Umarlam jak zobaczylam te wloski :-) Slicznosci <3
    CzarnaPanda u nas ze smoczkiem historia taka,ze mam ich chyba z 6 :-)
    Stosuje jako uspokajacz np przy przebieraniu a przed karmieniem kiedy Kubus drze sie jakby go ze skory obdzierali i nerwowo szuka juz cyca, wtedy aplikuje smoczek i troche go to uspokaja,ale generalnie raczej szybko wypluwa.
    Nie pamietam kto sie zastanawial czy wziac do szpitala, ja zabralam i dobrze,bo jak go dostalam po ktoryms dokarmianiu to od razu ze szpitalnym smoczkiem w buzi i taka przywieszka "do zwrotu" :-/ Troche mi sie to nie spodobalo,bo od razu myslalam jak strasznie musial plakac,ze mu ten smoczek zapakowali :-(

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skasował mi się post grr :/ nie lubię pisać z tel. Mam już swoje słoneczko w domku i razem teraz czekamy na Wikusię. Jestem ciekawa jakie będą efekty przytulania. Tatuś już wygłaskał brzusio ;)

czarna panda, Karolcia88, katalina, olis88, gosia86 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do smiechu zarcik z radia:
    "Krotkie spodniczki wydluzaja zycie .... i nie tylko :-D"

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nowym mamom gratulacje i wielkie zazdro!

Gosiunia - Wojtuś przecudny!

Aktyde - ja mam termin na 12.05 a u mnie wszyscy w terminie rodzili... Znając moje szczęście na pewno trafi mi się ten strajk..

Ostatnio zero skurczy a dziś cały dzień mi się brzuch napina.

Do mam co już rodziły - da się przegapić te skurcze porodowe? ( nie B-H)? bo ja się boję że przegapię;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos z cala pewnoscia nie da sie przegapic :-D Jak jechalismy do szpitala nie chcialam meza stresowac,zeby nie gnal jak 100 diablow,wiec mowilam mu,ze spokojnie nie jest zle, to tak mocno nie boli. A on "to dlaczego tak dyszysz?" A ja sie zastanawialam czy z bolu nie wyrwe drzwi z zawiasami,bo ich sie na skurczu trzymalam :-D

gosia86, gosiunia, jagoodka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Kosoglos z cala pewnoscia nie da sie przegapic :-D Jak jechalismy do szpitala nie chcialam meza stresowac,zeby nie gnal jak 100 diablow,wiec mowilam mu,ze spokojnie nie jest zle, to tak mocno nie boli. A on "to dlaczego tak dyszysz?" A ja sie zastanawialam czy z bolu nie wyrwe drzwi z zawiasami,bo ich sie na skurczu trzymalam :-D

Gabik, proszę przestać już straszyć!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik dzięki:) z jednym strony wiem na logikę że się nie da ale trochę irracjonalnego niepokoju jest.
    Szczególnie że znam osobę która poczuła je na tyle późno że w sumie od pierwszych skurczy (tych co czuła) do porodu minęła gdozina;) mąż nie dojechał, jedynie położna która mieszkała obok dotarła, ale do szpitala już nie zdążyła...
    Nie chciałabym przegapić bo mąż pewnie w pracy będzie a ma półtorej gdoziny drogi ( pod warunkeim że od razu usłyszy telefon, a prawda jest taka że może nawet po 2 godzinach odebrać)
    Czas pokaże czy nam się uda;)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pępuszka - ja pryskałam octeniseptem i osuszałam dookoła, ale samego pępuszka nie, pozwalałam, żeby samo wyschło. Kikucik jakiś czas trzymał się "na włosku", odpadł mniej więcej po tygodniu :)

A moje dziecko zupełnie nie smoczkowe :( Kilka razy próbowałam jej do paszczaka wepchnąć smoczuś, ale pluła nim, a jak raz przytrzymałam dłużej to miała odruch wymiotny i wtedy już się poddałam, więcej nie próbuję...

Nadrabiam Was dalej :)

age.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos, nie ma chyba reguły...moja bliska koleżanka czuła od wieczora jakieś skurcze, ale myślała, że to przepowiadacze, bo były w miarę lekkie, do szpitala pojechała rano o 6 tylko dlatego, że jej mąż miał tego dnia jechać w delegacje i nie miałby jej kto zawieść, a o 8 z minutami urodziła... ;) ja się bardziej boję, że spanikuję i pojadę tam za wcześnie i będę musiała gnić w szpitalu bez sensu ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, nas wypuścili z bilirubinką 13 i powiedzieli, że jest spoko...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ