X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie pizza :) zamówilam a mężuś nam odbierze
    Ostatnie grzeszki jeszcze tylko grill jutro lub w sobotę i.koniec rozpusty

Karolcia to faktycznie nie da się czmychnąć nawet na chwilę

Hahaha dobre KotMisia

Aaa moja córka się uaktywniła w końcu:)

Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to pewnie na ta pizze sie tak cieszy :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli macie teraz problemy z nadmierną potliwoscia stóp- a ja miałam prawie zawsze a w ciąży to wogole dramat. To polecam sól z Morza Martwego z Rossmana , chyba kosztowało to ok 8 zł nawet nie pamietam ale wiecej nie. I jest rewelacyjna! Obrzęk opuchniętych nóg też jakoś jest mniejszy. Zawsze wieczorem mocze nogi tak 10-15 min w wodzie z ta solą i stosuje już 3 dzien-widze efekty. Dezodoranty , zele sie chowaja przy tej soli.

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam grilla mimo że ma padać ale się nie przejmuje ;p nawet jak będzie deszcz to zrobimy na balkonie zamiast w ogrodzie :D

Naprawdę strajk 12? A ja czuję że to będzie mój dzień? Zostawia mnie jak będę już przeć? Hmm...

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Dziewczyny jeżeli macie teraz problemy z nadmierną potliwoscia stóp- a ja miałam prawie zawsze a w ciąży to wogole dramat. To polecam sól z Morza Martwego z Rossmana , chyba kosztowało to ok 8 zł nawet nie pamietam ale wiecej nie. I jest rewelacyjna! Obrzęk opuchniętych nóg też jakoś jest mniejszy. Zawsze wieczorem mocze nogi tak 10-15 min w wodzie z ta solą i stosuje już 3 dzien-widze efekty. Dezodoranty , zele sie chowaja przy tej soli.
    Super! Dzięki za radę! Moje stopy pływają.. Masakra jakaś. . :/

relghdge5lg0owut.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Dżoana sprobuj sobie to, bo moim zdaniem rewelacja. Ja miałam straszne kompleksy z tym zwiazane...jak byłam u kolezanki to miałam na zmiane stopki i myłam sobie u niej nogi bo wstyd było tak siedziec u niej... a teraz jest super.

http://morzemartwe.net/zadbaj-o-stopy-wykorzystaj-sol-z-morza-martwego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 22:00

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pelnia ma byc jakos na dniach? Bo normalnie caly oddzial pelny, porod jeden za drugim, powariowaly chyba te kobiety ;)

Naszej Pauliny jeszcze nie pionizowali, dopiero jutro ma stawac na nogi. Mialam sie do niej wybrac zeby zabic troche czasu ale bidula nawet nie wie w ktorej sali lezy ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dziewczyny pisały że chyba około 4-5.05 ma być pełnia
    Może jutro ufa Wam się spotkać
    Śliczne te "nasze" dzieciaki jak tak się patrzy to już by sie chciało mieć własne przy sobie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro juz sie mamy spotkac- dopytam o wszystko :p

madziorek lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia jaki Wojtus przystojniak! Umarlam jak zobaczylam te wloski :-) Slicznosci <3
    CzarnaPanda u nas ze smoczkiem historia taka,ze mam ich chyba z 6 :-)
    Stosuje jako uspokajacz np przy przebieraniu a przed karmieniem kiedy Kubus drze sie jakby go ze skory obdzierali i nerwowo szuka juz cyca, wtedy aplikuje smoczek i troche go to uspokaja,ale generalnie raczej szybko wypluwa.
    Nie pamietam kto sie zastanawial czy wziac do szpitala, ja zabralam i dobrze,bo jak go dostalam po ktoryms dokarmianiu to od razu ze szpitalnym smoczkiem w buzi i taka przywieszka "do zwrotu" :-/ Troche mi sie to nie spodobalo,bo od razu myslalam jak strasznie musial plakac,ze mu ten smoczek zapakowali :-(

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skasował mi się post grr :/ nie lubię pisać z tel. Mam już swoje słoneczko w domku i razem teraz czekamy na Wikusię. Jestem ciekawa jakie będą efekty przytulania. Tatuś już wygłaskał brzusio ;)

czarna panda, Karolcia88, katalina, olis88, gosia86 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do smiechu zarcik z radia:
    "Krotkie spodniczki wydluzaja zycie .... i nie tylko :-D"

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nowym mamom gratulacje i wielkie zazdro!

Gosiunia - Wojtuś przecudny!

Aktyde - ja mam termin na 12.05 a u mnie wszyscy w terminie rodzili... Znając moje szczęście na pewno trafi mi się ten strajk..

Ostatnio zero skurczy a dziś cały dzień mi się brzuch napina.

Do mam co już rodziły - da się przegapić te skurcze porodowe? ( nie B-H)? bo ja się boję że przegapię;)

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosoglos z cala pewnoscia nie da sie przegapic :-D Jak jechalismy do szpitala nie chcialam meza stresowac,zeby nie gnal jak 100 diablow,wiec mowilam mu,ze spokojnie nie jest zle, to tak mocno nie boli. A on "to dlaczego tak dyszysz?" A ja sie zastanawialam czy z bolu nie wyrwe drzwi z zawiasami,bo ich sie na skurczu trzymalam :-D

gosia86, gosiunia, jagoodka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Kosoglos z cala pewnoscia nie da sie przegapic :-D Jak jechalismy do szpitala nie chcialam meza stresowac,zeby nie gnal jak 100 diablow,wiec mowilam mu,ze spokojnie nie jest zle, to tak mocno nie boli. A on "to dlaczego tak dyszysz?" A ja sie zastanawialam czy z bolu nie wyrwe drzwi z zawiasami,bo ich sie na skurczu trzymalam :-D

Gabik, proszę przestać już straszyć!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik dzięki:) z jednym strony wiem na logikę że się nie da ale trochę irracjonalnego niepokoju jest.
    Szczególnie że znam osobę która poczuła je na tyle późno że w sumie od pierwszych skurczy (tych co czuła) do porodu minęła gdozina;) mąż nie dojechał, jedynie położna która mieszkała obok dotarła, ale do szpitala już nie zdążyła...
    Nie chciałabym przegapić bo mąż pewnie w pracy będzie a ma półtorej gdoziny drogi ( pod warunkeim że od razu usłyszy telefon, a prawda jest taka że może nawet po 2 godzinach odebrać)
    Czas pokaże czy nam się uda;)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pępuszka - ja pryskałam octeniseptem i osuszałam dookoła, ale samego pępuszka nie, pozwalałam, żeby samo wyschło. Kikucik jakiś czas trzymał się "na włosku", odpadł mniej więcej po tygodniu :)

A moje dziecko zupełnie nie smoczkowe :( Kilka razy próbowałam jej do paszczaka wepchnąć smoczuś, ale pluła nim, a jak raz przytrzymałam dłużej to miała odruch wymiotny i wtedy już się poddałam, więcej nie próbuję...

Nadrabiam Was dalej :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosogłos, nie ma chyba reguły...moja bliska koleżanka czuła od wieczora jakieś skurcze, ale myślała, że to przepowiadacze, bo były w miarę lekkie, do szpitala pojechała rano o 6 tylko dlatego, że jej mąż miał tego dnia jechać w delegacje i nie miałby jej kto zawieść, a o 8 z minutami urodziła... ;) ja się bardziej boję, że spanikuję i pojadę tam za wcześnie i będę musiała gnić w szpitalu bez sensu ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, nas wypuścili z bilirubinką 13 i powiedzieli, że jest spoko...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:47

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ