WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas ok. Niestety nadal nic nie wiemy, kiedy Kubus bedzie z nami. Ktg wyszło ok, jak to lekarz określił macica sie stawia. W piatek kolejne ktg i chyba wtedy wyznaczy termin na zabieg.
    Na szczęście u mnie obyło sie bez dożylnego antybiotyku, bo groziło mi to od zeszłego wtorku. Teraz wyniki sa ok, antybiotyki zjedzone. Gosia dobrze, ze zauważyłaś ze jest cos nie tak i te wycieki to niekoniecznie śluz.

Gratuluje dzisiejszym i wczorajszym mamusiom. A tym co maja planowane na dzis życzę powodzenia :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia aż Ci zazdroszczę że będziesz miała malutką już za chwile przy sobie

Madziorek martwiliśmy się o Ciebie

MiM nie byłam pewna czy to wody ale jak zaczęły przemakac wkładki po godzinie to trochę podejrzane mi sie wydało
    Jedna była tak mokra że można by ją wykręcić wtedy przerzuciłam się na podpaski
    Dzisiaj jakby mniej te wody się sączą
    A antybiotyk będzie do porodu :( jestem załamana bo po ostatniej kroplówce prawie zwymiotowałam i chyba mam słabe żyły bo po dwóch kroplówkach musieli mi zmienić wenflon

Olka masz juz synusia przy sobie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella mam masc Maltan wlasnie i smaruje nazmiane z mlekiem :) pani mnie pochwalila za przystwianie i karmienie :) Lama wlasnie tak robie i zassysa calego az prawie z brodawka..a Malutla spadla z wagi i wazy 2980 g :( a karmie ja co chwila... ale skoro nasz dzis wypuszczaja to chyba miescimy sie w widelkach. Boze w koncu do domu!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:35

nadulek lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię co poniedziałkowe sprzątanie i cóż słyszę od B? może Ci pomogę? pytam w czym, odpowiada urodzić. To mu mówię że nadal nic z tego. Jutro stwierdzil że pomoże ogarnąć mi Bożenkę przed szpitalem żeby już chińskich akrobacji nie robiła. Trochę jakby to sprzątanie pomogło bo czuję że macica się stawia, a Młodą znów nisko czuję, może jeżeli się tatuś dzisiaj wczuje zrobi na początku super masaż , później sex plus pełnia i może się uda. Plan niezły :)
    Dzieciaczków Nam przybywa w tempie ekspresowym supcio :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez zwymiotowalam na lozko j na siebie przy 4cm...to normalne po kroplowce. Bidulko wspolczuje bo wiem co przechodzisz :* ale uwierz jak Cie zplaie to szybciutko juz pojdzie :*
    Trzymam za Was kciuki kochane ahyscie juz dzis mogly uslyszec krzyk Waszych pociech :) a mamom nadal oczekujacym zycze wiele cierpliwosci :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti sprobuj z olejkiem z wiesiolka dopochwowo i niech maz Ci pomoze :) zycze owocnego wypedzania Malej :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ale Wam fajnie, ze juz do domku idziecie. Zawsze to lepiej u siebie :)
    Pani ktora miala byc po mnie jest juz po, Maly krzyczal w nieboglosy ;)
    Niech juz ten moj maz przyjezdza bo to poki co najdluzsze 2 godziny ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie przyniesli jej synka i probuja przystawiac do piersi. Maly zlosnik ;)

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Catyyy Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti 97 plan porodu masz wzorowy :) trzymam kciukasy, aby realizacja planu zakończyła się nagrodą w postaci maluszka :)
    U mnie termin jest za 18 dni, ale zacznę już za tydzień starania by rozbujać małą do wyjścia ;)

relgh371atn0vk9b.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie majóweczki!

Gratulacje dla nowych mam i ich pociech.

U mnie bez zmian - nic się nie dzieje, poza pobolewaniem w pachwinach, zero skurczy, zadnego czopa nie widac. Mała się nie spieszy. Dzis po południu mam wizyte. JUZ chcę rodzic !!!!!! Mam nadzieję ze tego 7 maja małą się zdecyduje przyjsc na swiat. Mnie mama urodziłą idealnie w wyznaczony dzien porodu - wiec moze cos genetycznie przejęłam.
    Dziewczyny do 7 maja mam L4 - pewnie wtedy znow gin mi wyznaczy wizyte do niego po dalsze L4 jak to jest?

klz98u696p33kjce.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash jeśli nie urodzisz do 7 maja, masz prawo żądać dalszego zwolnienia L4 :) Położna nam mówiła, że niektórzy lekarze już macierzyński chcą wpisać, ale mamy się nie dać zrobić w konia - L4 się należy.

slash lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde Caty? Kurde bo mi powiedział ze napisze mi l4 do 13 maja-zgodnie z terminem miesiaczki a potem i tak liczy mi sie macierzynski czy urodze czy nie. Czyli jednak mamy prawo domagac sie l4 mimo wszystko?

Gosiu to miałaś pyszne sniadanko:P To mi śluz sie sączy widocznie tak bo ma dziwny zapach , moze nawet jakas infekcje znowu złapałam. Ja z przyzwyczajenia spie bez majtek w koszuli i rano wstalam a tam mokre przescieradło wlasnie z takim sluzem kremowym, w nocy czułam ze mi pociekło po nogach. Ale to raczej nie wody bo ma zapach taki dziwny. Jutro mam wizyte to i tak powiem lekarzowi o tym. Gosiu trzymam kciuki za Ciebie, nie długo napiszesz wesołą nowine;)

Gratuluje świezo upieczonym mamusią!!:)

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    No ja niestety dałam się tak nabić, chodziłam na NFZ i lekarz wypisał mi wniosek na macierzyński który mam od 4 dni ja nadal nie urodziłam.

Czyli jak skonczylo Ci sie l4 to on dał Ci taki wniosek tak? To najlepiej przed tym wnioskiem powiedziec ze sie nie zgadzasz i chce l4?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam za bardzo czasu sie poudzielac, bo miałam swoje święto i troche gości, potem w sobote wyniki robiłam szybko przed wizyta w szpitalu, wczoraj pol dnia u rodzicow i tak zleciało. Z reszta strasznie mnie rozczarowało to spotkanie z gin w sobote, bo nastawiłam sie na konkretne informacje a nadal nie wiem nic :( to mnie jakos dodatkowo stresuje :(

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec. Tez dziwne ze pisza macierzynski. Zawsze mi się wydawało ze macierzyński to od dnia porodu a nie od daty planowanego porodu.

Probuje mała rozbujac, staram się więcej ruszac, ale nic z tego. Chyba dzis pojde chodzi po schodach 60 stopni w góre i tak bede łazix w kółko ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 100% należy nam się L4, jak mogą pisać macierzyński skoro nie urodziłaś???? to jest nie zgodne z prawem bo macierzyński jest na opiekę nad dzieckiem, a w tym przypadku dziecka jeszcze nie ma. To chore, że trzeba się kłócić o swoje..

relgh371atn0vk9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:28

Magda_16maj, slash, Catyyy, Bluberry, Anielka, Wonderwall, GabiK, gosiunia, madziorek, MiM, beti97, AGA 30, nojaniewiem, WesołaMama, Puella, katalina, Magic, agatka196, czarna panda, Karolcia88, gosia86, jagoodka, olis88, PIGULSKA, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Kasieńka - gratuluje.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ