WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Oj Lama to Ci Ninka zmasakrowała sutki, trzymam kciuki żeby po tej przerwie na zagojenie nadal chciał ssać pierś

Dziękuję! Tez mam taką nadzieję ale nie mam innego wyjścia :( mam taką specjalną butelkę z której nie wypływa nic samo, musi possać jak chce żeby jej coś kapło wiec może się nie rozleniwi za bardzo ;)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek!! ;-)
    My z mężem wczoraj zrobiliśmy 2km spacer, dziś ledwo chodzę, ale co tam :D O 12:00 wizytuję, proszę o kciuki, mam nadzieję, że czegoś konkretnego się dowiem. ;-) I ciekawa jestem jak moja krew, dzisiaj też odbieram wyniki. ;-) Luteina od dwóch dni już odstawiona, jutro może wyszoruje jakieś okno.. :D Bo ma być ładna pogoda, dziś pada...

Miłego dnia, kobietki <3

Lama, GabiK, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Katalina Ty nie lekcewaz moich prognoz :-) Wywrozylam,ze zaczniemy rodzic w tyg od 20.04 i popatrz co sie dzialo, zeby potwierdzic swoje slowa sama zaczelam :-) Mowie Ci dziewczyno masz 2 dni :-)
    Kubus pieknie, jutro pierwsza wizyta u lekarza,mam nadzieje,ze beda same dobre wiadomosci. Troche stresu jest,bo pierwszy raz wyjdziemy gdzies gdzie trzeba go bedzie rozbierac,ubierac itd,wiec troche niefajnie dla malego,ale wierze,ze damy rade i pojdzie ok. Jestem optymistka :-)

Oczywiście że dacie radę:) zobaczysz że wycieczka spodoba się Kubusiowi:) ja od 8 próbuje się zapisać do poz. Nienawidzę tych cholernych przychodni, gdyby chociaż łaskawie tel podnosiły.

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Rika nie poczekałaś :P grtatulacje :):):):)
    Mis - brawo dziewczyno :)

A u mnie dalej cisza, dzis jade na KTG. Zobaczymy :)

Gosia - faktycznie ja tez stawiam na paste jajeczną z resztek :D klasyka :)

• MiM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puella razem z wesola mama musimy poprzeć teorię o drugim łatwym porodzie!!

Gosiu czy twoje wody miały jakiś chatcharakterystyczny zapach albo kolor?

WesołaMama lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)
    Rika, miscelle gratuluje Wam :* ależ się udały na 3 maja :) też falgi będa wisieć ;)
    Lama co Ty mówisz? To moze i ja okaze swoje, ale mi nakazały smarować mlekiem wyciśniętym z sutka :) i tak robie. Aa i dmucham jak jest mokry troche ulgi przynosi :) myslalam zeby smarowac ta mascia ale jak ona je co 1,5-2h to nie zdarzy sie wchlonac.
    gosia ja tez mialam w kroplowce dwie dawki ale ja na GBSa bi byl dodatni :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM - jak najbardziej jestem ZA :) Innej opcji nie biorę pod uwagę jak drugi szybki poród ;) I Wam życzę tego!

Gratulację dla nowych mamuś!

U mnie cisza, jutro Ktg w szpitalu w którym zamierzam rodzić!

Miłego dnia!

MiM lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to slusznie robisz. Polozna na sr kazala wietrzyc sutki,bo to pomaga w lagodzeniu i gojeniu.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama trzymam Cie za slowo ;-)
    A w poz pewnie jeszcze dlugi weekend maja :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic...sa maści, których nie trzeba zmywać z sutka i dziecko może jeść bez obaw. Ja używałam Purelan, bo po pierwszych przygodach z karmieniem krew leciała.

Też potwierdzam, że dobrze przystawione dziecię nie rani sutków. Mnie babeczka od laktacji dwa dni uczyła, po tych radach sutki nie bolały. Mój nawet jak już ząbki zaczęły wychodzić nie gryzł mnie...więc od małego szacun do cyca był :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi.....Twoje przepowiednie się spełniają, więc zaczaruj moje dziecię, żeby już pakowało się i szykowało do drogi :p

GabiK lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień.

Wielkie gratulacje nowym mamusia i dużo zdrowia dla dzieci i mamusiek ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Katalina Ty nie lekcewaz moich prognoz :-) Wywrozylam,ze zaczniemy rodzic w tyg od 20.04 i popatrz co sie dzialo, zeby potwierdzic swoje slowa sama zaczelam :-) Mowie Ci dziewczyno masz 2 dni :-)
    Kubus pieknie, jutro pierwsza wizyta u lekarza,mam nadzieje,ze beda same dobre wiadomosci. Troche stresu jest,bo pierwszy raz wyjdziemy gdzies gdzie trzeba go bedzie rozbierac,ubierac itd,wiec troche niefajnie dla malego,ale wierze,ze damy rade i pojdzie ok. Jestem optymistka :-)

To ja też bardzo poproszę o przepowiednię!

Dziewczyny gratulacje ogromne! Czekamy na foty. Dzisiaj to wysyp będzie :D w końcu pełnia ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic dobrze robisz, mleko zawiera substancje regenerujace naskórek i pomaga w gojeniu. Wietrzenie tez jest bardzo ważne. Są maści których nie trzeba zmywac ja mam np lansinoh 100℅ lanoliny. Kontroluj kochana piersi, pilnuj żeby Lila łapała jak najwięcej sutka do buźki i będzie dobrze:) jak będzie boleć to jak w dym do położnej! Może bolec jak przystawiasz ale juz nie w trakcie.
    Gabik ale odpowiedzialność! Ale wiem ze Kuba da radę :D

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie,ze 8.05 mamy sesje noworodkowa :-) ciazowej nie bylo,bo byl szpital to mam nadzieje,ze ta bedzie udana :-)

gosia86, Lama lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wody nie miały żadnego zapachu ani koloru nawet nie było żadnych białych nitek były czysciutkie przezroczyste
    Po obchodzie nic nowego przebadały mnie dwie studentki rozwarcie na 1 palec czyli bez zmian
    Dziewczny jak zauważycie wyciek wód to nie czekajcie tak długo jak ja bo te kroplówki z antybiotykiem są naprawdę bolesne

Gabi dacie radę Kubuś na pewno będzie dzielny :*

Magic kiedy planują Was wypisać?

Na śniadanie parówka ble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:06

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie ZUS macierzyński z dużym opóźnieniem wysyła, czy w miarę normalnie?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to skąd wiedziałaS ze to wody?

gucio lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, troche zakrecony poranek bo wszystko szybko szybko ale dzis bede miec ciecie.
    Juz powinnam lezec na stole ale zapomnialam powiedziec mezowi zeby wzial wyniki echa i musial sie wrocic do domu (pewnie ze dwie godziny to zajmie). W kazdym badz razie dzisiaj Mala bedzie wyciagnieta :)

katalina, gosia86, AGA 30, MiM, nojaniewiem, Magic, Wonderwall, Magda_16maj, GabiK, nadulek, Nejcik, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ