Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda_16maj wrote:Dziewczyny z Warszawy wiem że się już pytałam ale niestety mózg mi się skurczył i nie pamiętam... która rodzi w Św. Rodzinie na Madalińskiego?
I kolejne pytanie z do dziewczyn z Wawy gdzie kupię tanio sukienkę na wesele szwagra? W sumie mały rozmiar. tetaz w sobote jest ślub a w niedzielę poprawiny u mas w ogrodzie... Nie wiem jak ja to przezyję...
Ja rodziłam i teraz znowu chcę rodzic na Madalińskiego. -
Probuje usnac chociaz nie wiem czy mi sie uda.
Olka bede trzymac jutro kciuki za Ciebie
Wy tez prosze trzymajcie zeby mnie jutro ciachneli.
Ide siku i lulu! Do uslyszeniaolka24, gosia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za wsparcie kochane:*
Noc jest tragiczna, łóżko mam przed potopowe oddział niby po remoncie ale o łóżka to się nie postarali
Olka na mnie ktg też nie robi większego wrażenia
Co do antybiotyku to wyczytałam że podawany jest profilaktycznie
Kobieta po odejściu wód musi zostać w szpitalu po to, aby kontrolować stan płodu (tętno płodu) i postęp porodu. W przypadku odejścia wód i braku postępu porodu przez pewien czas, kobiecie profilaktycznie podaje się antybiotyk (profilaktyka zakażenia). Jeśli skurcze nie występują przez dłuższy czas, dokonuje się indukcji porodu (tzn. wzniecenie czynności porodowej np. podanie oksytocyny) - gdy nie przynosi to efektu, lekarze wykonują cięcie cesarskie.
A jak Was noc przed wielkim dniem?
Miscelle coś się u Ciebie ruszyło?
Karolka s jak u Ciebie skurcze?
Blu jak u Ciebie?
Karolcia, Olka zbieracie siły? -
Czarna nie robiłam bo nie miałam testu w domu
Wody jak dla mnie są rzadsze niż śluz i nie rozciągniesz ich między palcami
I ważny jest kolor
U mnie najpierw był biały coraz rzadszy śluz aż zrobił się przezroczysty i bez zapachu czyli wody
Zresztą wody sączą się bardziej w pozycji leżącej -
Ja tez nie spie. Dopadl mnie maly glod i duze pragnienie a tu nie mozna zaspokoic ani jednego ani drugiego..
I jest masakrycznie goraco na sali a ta kobite spod okna to mam ochote zamordowac bo ciagle zamyka to okno:/ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny badzcie dobrych mysli.. Macie chociaż pewnosc, że dziś lub jutro bedziecie tulic maluchy..
Ja też nie spie, mysle sobie: "kiedy?".... Mój brzuch cos szaleje, dostalam jakby wzdec i "wyje" mi w srodku, nie wiem o co chodzi, bo nic na noc nawet nie jadlam i glodu nie czuje.. -
Tym razem to ja przy oknie mam łóżko i co wstaję do wc to otwieram
Ale nos i tak juz zawalony
Laska z sali leży już ponad tydzień na przedporodowym i mówi że leżała z nią dziewczyna której też sączyły się wody i trzymali ja tak tydzień czasu aż w końcu zrobili cc bo dziecko miało za wysokie tętno
Katalina ja na dobrą sprawę też nie wiem ile to potrwa -
Ja tez nie wiem czy dzisiaj czy nie np 15 maja..
Blu przeciez cc to nie tragedia, skoro Maly sam sie nie garnie na swiat to w razie potrzeby beda musieli go wyjac.
Ale mam trampka w buzi a poki nic nie wiadomo to musze usychac z pragnienia.
Odlaczyly Ci na chwile Gosia ta kroplowke czy musialas czekac az zejdzie z pryszncem? -
Bola mnie biodra od tego lezenia... Mam jakies niewyrazne skurcze i mala się wierci.. Dziś duzo mnie czeka do zrobienia na szczescie a jutro postanowilam isc do pracy chociaż na kilka godzin.. Przynajmniej nie bede miala czasu na rozmyslania..
Ciekawe, jak tam Rika? -
Czuje się w ciagu dnia totalnie nieciazowo.. Wiec się chyba przejde zobaczyc jak firma dziala tym bardziej że mam już plany na koniec maja na nowe rzeczy i musze to dobrze poukladac i rozplanowac.. Moze nie bede miec już tych glupich mysli i presji.. L4 to dla mnie najgorsze co moglam zrobic, bo brak pracy wpedzal mnie w zalamanie często i poczucie winy... Tak już mam. Na szczescie praca to moja wlasnosc i ja tu sobie mogę dyktowac warunki.. Przyda mi się taka odmiana, moze szybciej urodze
-
Dziewczyny wczoraj o 17:40 urodziła się moja córka Nela. 51cm, 3160,10 pkt. Poród sn, sprawny i do przeżycia. Mały ssak
-
Wonderwall, beti97, katalina, Ofelaine, Karolcia88, Rika, gosia86, Puella, GabiK, Catyyy, nojaniewiem, WesołaMama, Magic, czarna panda, AGA 30, Magda_16maj, Bluberry, olis88, slash, agatka196, gosiunia, PIGULSKA, Agusia246, dorota1987 lubią tę wiadomość