X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak w szpitalach marnie karmią. Tzn u Nas w szpitalu jedzenie całkiem smaczne ale ilościowo tyle co kot napłakał :/

Po urodzeniu Emilki byłam wciąż głodna i mąż dowoził mi jedzenie. Teściowa robiła obiady i mi dowozili albo chociaż same bułki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie szpitalne - życzę Wam szybkiego tulenia swoich pociech ;)

Ja powoli zmykam spać...

Do jutra!

gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu i gosia powodzenia i abyście szybciutko urodziły :) no ja mówiłam o Karowej, Inflanckiej i Żelaznej :) no to czekamy na kolejne Maluszki :)) gosia skurcze na poziomzie nawet do 40 to czynność spoczynkowa macicy :) ale czasami jest tak ze to tez moze bolec. Trzymam kciuki dziewczybki za Was jak i wszystkie mamusie :):* my jemy jolacje i spac :)

Bluberry lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Jak znajdę chwilę to opiszę poród :)
    Powiem tylko ze myślałam że po cc będzie bardzo ciężko dojść do siebie ale nie ma najgorzej. Najważniejsze to jak najszybciej stanąć na nogi ;) wszyscy podziwiają ze juz tak śmigam ale oszczędzam się bo to jednak była operacja. W przyszłym tygodniu juz zdejmowanie szwów ;)

Śliczny słodziutki Maluszek <3

Popieram, im szybciej wstanie się z łóżka, tym szybciej dojdzie się do siebie :)
    Ja na siebie nie chuchałam i nie dmuchałam, w trzeciej dobie łaziłam po schodach, jeździłam autem, a teraz nie pamiętam już o tym, że mnie operowali, bo przestało boleć cokolwiek, nic mnie nie ciągnie :)
    U nas też Aniołek, ale mimo tego, że karmię butlą sporo czasu na to karmienie schodzi... Przygotowanie mleka żeby miało odpowiednią temperaturę, potem Mały ciumka i czasem trwa to pół godziny, czekam aż się odbije (raz odbija po chwili, innym razem noszę go 15min i nie odbije), potem albo uleje i ubranko ubrudzi (jak ubrudzi to zanim go przebiorę zdąży już dostać czkawki), albo nie chce zasnąć i muszę go nosić, zmiana pieluchy... Niekończąca się historia ;)
    aktyde85 wrote:
    Jessssu jak na takim szałowym wikcie ma kobieta karmiąca wyżyć? Ostatni raz w szpitalu byłam jak się urodziłam, także zwyczajów totalnie nie znam, ale można chyba swoje własne żarcie ogarnąć?
    Takie porcje to niestety norma...
    Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masła ;) Można się najeść... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 21:13

PIGULSKA lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Takie porcje to niestety norma...
    Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masła ;) Można się najeść... :D

No nic, będę zamawiała pizze na oddział ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka na patologii (ta co utodzila 18 dni po terminie), zamawiala z kolezankami z maca zestawy hamburgerow, frytki i cola ;-) Dozywialy sie przed porodem ;-)

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te szpitalne jedzenie to jakaś masakra.. chyba musze przygotować jeszcze jedna torbę z wołowka do szpitala :D

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jakie luksusy u Ciebie
    Ja na śniadanie jutrzejsze obawiam pastę jajeczną :P

Olka u nas też bez tv i nuda, to ktg robią bo takie wymogi na przedporodowym

Blu może jednak lepiej rodzic bez teściowej co by kobiety stres nie poniósł w końcu to jej wnuk się będzie rodził

Wody nadal się sączą, jest bardzo fajny lekarz na dyżurze który robił mi usg, kazał się wyspać i zbierać siły na poród :)

Mąż jutro jeszcze pójdzie do pracy bo położna mówi że nic z tego się nie rozkręci jeszcze bo skurcze na poziomie 0-10

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z jajka i sera a tu w szpitalu różne cuda z tego zrobić potrafią

Pigulska Nikoś to śliczny chłopiec

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy wiem że się już pytałam ale niestety mózg mi się skurczył i nie pamiętam... która rodzi w Św. Rodzinie na Madalińskiego?

I kolejne pytanie z do dziewczyn z Wawy gdzie kupię tanio sukienkę na wesele szwagra? W sumie mały rozmiar. tetaz w sobote jest ślub a w niedzielę poprawiny u mas w ogrodzie... Nie wiem jak ja to przezyję...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodna jestem ;) Gosia moze jednak cos jutro zaskoczy trzymam kciuki Blu zazdroszcze tv w dyzurce ;)slucham radia na sluchawka mega wypas hihi

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
    ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.

Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Czarna dzieki ;) a co u Ciebie??

U mnie bez skurczy. ..nie dzieje się nic;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
    ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.

Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma)
    Ostatni dostalam o 17 posilek i jesc od 19 nie moge pic tez do polnocy wode nie gazowana czyli tak jak u cb cc mam miec po 8 i sie zastanawiam o ktorej wpadna z lewatywa zeby dac mi czas na wyproznienie i umycie pewnie kolo 6...fuj najtansze szynki u nas pewnie tez sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    U mnie bez skurczy. ..nie dzieje się nic;)
    Wszystko przed toba ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka Ty to przynajmniej wiesz na 100% a ja to takie gdybanie, przyjdzie lekarz to zdecyduje.
    Rano i tak pewnie do Ciebie przyjda podpiac pod ktg wiec moze juz po zapisie zafunduja Ci ta przyjemnosc

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mowili ze kolo 8 wiec mam nadzieje ze tak zrobia aaaaa ty sie dopiero dowiesz rano...wolala bym jej uniknac ale nie do przeskoczenia temat ani mi o tym ktg nie mow tylko gniecie w brzuch i nic wiecej w tym fajnego ehh

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kolejną kroplówkę z antybiotykiem
    A dziewczyna z łóżka obok dostała w zastrzyku i tak się zastanawiam czy nie zwlekałam zbyt długo z przyjazdem na ip i stad dostaje kroplówki a ona tylko zastrzyki
    A boli ręka od tej kroplówki i jest nie dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ