Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Blu i gosia powodzenia i abyście szybciutko urodziły
no ja mówiłam o Karowej, Inflanckiej i Żelaznej
no to czekamy na kolejne Maluszki
) gosia skurcze na poziomzie nawet do 40 to czynność spoczynkowa macicy
ale czasami jest tak ze to tez moze bolec. Trzymam kciuki dziewczybki za Was jak i wszystkie mamusie
:* my jemy jolacje i spac
Bluberry lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
PIGULSKA wrote:Jak znajdę chwilę to opiszę poród
Powiem tylko ze myślałam że po cc będzie bardzo ciężko dojść do siebie ale nie ma najgorzej. Najważniejsze to jak najszybciej stanąć na nogiwszyscy podziwiają ze juz tak śmigam ale oszczędzam się bo to jednak była operacja. W przyszłym tygodniu juz zdejmowanie szwów
Śliczny słodziutki Maluszek
Popieram, im szybciej wstanie się z łóżka, tym szybciej dojdzie się do siebie
Ja na siebie nie chuchałam i nie dmuchałam, w trzeciej dobie łaziłam po schodach, jeździłam autem, a teraz nie pamiętam już o tym, że mnie operowali, bo przestało boleć cokolwiek, nic mnie nie ciągnie
U nas też Aniołek, ale mimo tego, że karmię butlą sporo czasu na to karmienie schodzi... Przygotowanie mleka żeby miało odpowiednią temperaturę, potem Mały ciumka i czasem trwa to pół godziny, czekam aż się odbije (raz odbija po chwili, innym razem noszę go 15min i nie odbije), potem albo uleje i ubranko ubrudzi (jak ubrudzi to zanim go przebiorę zdąży już dostać czkawki), albo nie chce zasnąć i muszę go nosić, zmiana pieluchy... Niekończąca się historia
aktyde85 wrote:Jessssu jak na takim szałowym wikcie ma kobieta karmiąca wyżyć? Ostatni raz w szpitalu byłam jak się urodziłam, także zwyczajów totalnie nie znam, ale można chyba swoje własne żarcie ogarnąć?
Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masłaMożna się najeść...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 21:13
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Eklerka wrote:Takie porcje to niestety norma...
Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masłaMożna się najeść...
No nic, będę zamawiała pizze na oddziałWesołaMama lubi tę wiadomość
-
Karolcia jakie luksusy u Ciebie
Ja na śniadanie jutrzejsze obawiam pastę jajeczną
Olka u nas też bez tv i nuda, to ktg robią bo takie wymogi na przedporodowym
Blu może jednak lepiej rodzic bez teściowej co by kobiety stres nie poniósł w końcu to jej wnuk się będzie rodził
Wody nadal się sączą, jest bardzo fajny lekarz na dyżurze który robił mi usg, kazał się wyspać i zbierać siły na poród
Mąż jutro jeszcze pójdzie do pracy bo położna mówi że nic z tego się nie rozkręci jeszcze bo skurcze na poziomie 0-10 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z Warszawy wiem że się już pytałam ale niestety mózg mi się skurczył i nie pamiętam... która rodzi w Św. Rodzinie na Madalińskiego?
I kolejne pytanie z do dziewczyn z Wawy gdzie kupię tanio sukienkę na wesele szwagra? W sumie mały rozmiar. tetaz w sobote jest ślub a w niedzielę poprawiny u mas w ogrodzie... Nie wiem jak ja to przezyję... -
nick nieaktualny
-
Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.
Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma) -
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.
Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma) -
nick nieaktualny
-
Olka Ty to przynajmniej wiesz na 100% a ja to takie gdybanie, przyjdzie lekarz to zdecyduje.
Rano i tak pewnie do Ciebie przyjda podpiac pod ktg wiec moze juz po zapisie zafunduja Ci ta przyjemnosc -
nick nieaktualny
-
Ja dostałam kolejną kroplówkę z antybiotykiem
A dziewczyna z łóżka obok dostała w zastrzyku i tak się zastanawiam czy nie zwlekałam zbyt długo z przyjazdem na ip i stad dostaje kroplówki a ona tylko zastrzyki
A boli ręka od tej kroplówki i jest nie dobrze