Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak w szpitalach marnie karmią. Tzn u Nas w szpitalu jedzenie całkiem smaczne ale ilościowo tyle co kot napłakał :/

Po urodzeniu Emilki byłam wciąż głodna i mąż dowoził mi jedzenie. Teściowa robiła obiady i mi dowozili albo chociaż same bułki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie szpitalne - życzę Wam szybkiego tulenia swoich pociech ;)

Ja powoli zmykam spać...

Do jutra!

gosia86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu i gosia powodzenia i abyście szybciutko urodziły :) no ja mówiłam o Karowej, Inflanckiej i Żelaznej :) no to czekamy na kolejne Maluszki :)) gosia skurcze na poziomzie nawet do 40 to czynność spoczynkowa macicy :) ale czasami jest tak ze to tez moze bolec. Trzymam kciuki dziewczybki za Was jak i wszystkie mamusie :):* my jemy jolacje i spac :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Jak znajdę chwilę to opiszę poród :)
    Powiem tylko ze myślałam że po cc będzie bardzo ciężko dojść do siebie ale nie ma najgorzej. Najważniejsze to jak najszybciej stanąć na nogi ;) wszyscy podziwiają ze juz tak śmigam ale oszczędzam się bo to jednak była operacja. W przyszłym tygodniu juz zdejmowanie szwów ;)

Śliczny słodziutki Maluszek <3

Popieram, im szybciej wstanie się z łóżka, tym szybciej dojdzie się do siebie :)
    Ja na siebie nie chuchałam i nie dmuchałam, w trzeciej dobie łaziłam po schodach, jeździłam autem, a teraz nie pamiętam już o tym, że mnie operowali, bo przestało boleć cokolwiek, nic mnie nie ciągnie :)
    U nas też Aniołek, ale mimo tego, że karmię butlą sporo czasu na to karmienie schodzi... Przygotowanie mleka żeby miało odpowiednią temperaturę, potem Mały ciumka i czasem trwa to pół godziny, czekam aż się odbije (raz odbija po chwili, innym razem noszę go 15min i nie odbije), potem albo uleje i ubranko ubrudzi (jak ubrudzi to zanim go przebiorę zdąży już dostać czkawki), albo nie chce zasnąć i muszę go nosić, zmiana pieluchy... Niekończąca się historia ;)
    aktyde85 wrote:
    Jessssu jak na takim szałowym wikcie ma kobieta karmiąca wyżyć? Ostatni raz w szpitalu byłam jak się urodziłam, także zwyczajów totalnie nie znam, ale można chyba swoje własne żarcie ogarnąć?
    Takie porcje to niestety norma...
    Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masła ;) Można się najeść... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 21:13

PIGULSKA lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Takie porcje to niestety norma...
    Mnie następnego dnia po porodzie w ramach obiadu dali 3 sucharki a na kolację 2 kromki chleba i kawałek masła ;) Można się najeść... :D

No nic, będę zamawiała pizze na oddział ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka na patologii (ta co utodzila 18 dni po terminie), zamawiala z kolezankami z maca zestawy hamburgerow, frytki i cola ;-) Dozywialy sie przed porodem ;-)

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te szpitalne jedzenie to jakaś masakra.. chyba musze przygotować jeszcze jedna torbę z wołowka do szpitala :D

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jakie luksusy u Ciebie
    Ja na śniadanie jutrzejsze obawiam pastę jajeczną :P

Olka u nas też bez tv i nuda, to ktg robią bo takie wymogi na przedporodowym

Blu może jednak lepiej rodzic bez teściowej co by kobiety stres nie poniósł w końcu to jej wnuk się będzie rodził

Wody nadal się sączą, jest bardzo fajny lekarz na dyżurze który robił mi usg, kazał się wyspać i zbierać siły na poród :)

Mąż jutro jeszcze pójdzie do pracy bo położna mówi że nic z tego się nie rozkręci jeszcze bo skurcze na poziomie 0-10

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:43

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko z jajka i sera a tu w szpitalu różne cuda z tego zrobić potrafią

Pigulska Nikoś to śliczny chłopiec

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy wiem że się już pytałam ale niestety mózg mi się skurczył i nie pamiętam... która rodzi w Św. Rodzinie na Madalińskiego?

I kolejne pytanie z do dziewczyn z Wawy gdzie kupię tanio sukienkę na wesele szwagra? W sumie mały rozmiar. tetaz w sobote jest ślub a w niedzielę poprawiny u mas w ogrodzie... Nie wiem jak ja to przezyję...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodna jestem ;) Gosia moze jednak cos jutro zaskoczy trzymam kciuki Blu zazdroszcze tv w dyzurce ;)slucham radia na sluchawka mega wypas hihi

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
    ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.

Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Czarna dzieki ;) a co u Ciebie??

U mnie bez skurczy. ..nie dzieje się nic;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Olka pozwolili Ci jesCze jesc? Ja o 17 ostatni posilek, wode ale tylko niegazowana do polnocy.
    ja ktg mam 3x dziennie. Teraz mi wyszly same skurcze ale w sumie to czuje to tylko jako twardnienie brzucha.

Gosia pasta jajeczna to za duzo roboty i za ciezkie, pewnie serek homo (kwasny) albo twarozek i pomidor u nas jeszcze kroluje jakas obrzydliwa szynka i ogorek kiszony (na ginekologi i patologii bo porodowka co innego ma)
    Ostatni dostalam o 17 posilek i jesc od 19 nie moge pic tez do polnocy wode nie gazowana czyli tak jak u cb cc mam miec po 8 i sie zastanawiam o ktorej wpadna z lewatywa zeby dac mi czas na wyproznienie i umycie pewnie kolo 6...fuj najtansze szynki u nas pewnie tez sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    U mnie bez skurczy. ..nie dzieje się nic;)
    Wszystko przed toba ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka Ty to przynajmniej wiesz na 100% a ja to takie gdybanie, przyjdzie lekarz to zdecyduje.
    Rano i tak pewnie do Ciebie przyjda podpiac pod ktg wiec moze juz po zapisie zafunduja Ci ta przyjemnosc

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mowili ze kolo 8 wiec mam nadzieje ze tak zrobia aaaaa ty sie dopiero dowiesz rano...wolala bym jej uniknac ale nie do przeskoczenia temat ani mi o tym ktg nie mow tylko gniecie w brzuch i nic wiecej w tym fajnego ehh

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kolejną kroplówkę z antybiotykiem
    A dziewczyna z łóżka obok dostała w zastrzyku i tak się zastanawiam czy nie zwlekałam zbyt długo z przyjazdem na ip i stad dostaje kroplówki a ona tylko zastrzyki
    A boli ręka od tej kroplówki i jest nie dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ