Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ssaczek w nocy co 2h budził się na jedzonko, także chodzę jak pijana
Dziś w odwiedziny wpadają moi rodzice, pierwszy raz zostali dziadkami. Są tak podekscytowani, że aż się boję
Na dworze pochmurnie, ale jeśli nie będzie padać to dziś pierwszy spacerek
Miłego niedzieli dziewczyny -
GabiK wrote:Dziewczyny czy kupowalyscie espumisan dla dzieci?
Pigulska a ten koperek wloski to jaki konkretnie? Poszlabym do apteki zakupic.
Katalina chyba na porodowce,bo nic nie pisze.
Gabik, ja właśnie się zastanawiam czy nie kupić już czegoś na zaś na kolki. Ponoć polecają Sab Simplex, Bobotic, Infacol, Espumisan, herbatkę z kopru włoskiego. Nie mam pojęcia, który specyfik zakupić.GabiK lubi tę wiadomość
-
Gosia wczoraj wieczorem bylo 2446 czyli 26g na + w porownaniu do przedwczoraj. Mam nadzieje ze waga sie utrzymala i pojdziemy dzis do domu:)
Ale powiem Wam ze jestem zalamana. Bo maz zglosil sie chyba jeszcze w marcu do komisji na wybory. A jak wszystkie wiemy- dzisiaj sa wybory. I akuray jest na druga ture czyli popoludniu.. nie mial mozliwosci sie wykrecicwiec pierwsza podroz jestem zdana na tesciowa......
Wiec tak sobie mysle ze jeszcze jedna dobe bym wytrzymala w szpitalu byle tylko mogl po nas przyjechac... -
Karolcia to trzymamy kciuki,zeby w niedziele nie.robili wypisow
Gosia ja.dostalam rozpiske wit k i d przy wypisie,ale na wizycie u pediatry kazala odstawic k bo sie dokarmiamy mm,a k podaje sie przy wylacznym kp.
Maribel tez jestem w kropce,ale jutro jedziemy na kontrole wagi do lekarza to zapytam.Anioł, maribel lubią tę wiadomość
-
Gosia ja doskonale rozumiem takie rozczarowanie. Od czwartku sie nastawiam na wyjscie. Ale chetnie by sie mnie juz pozbyli z oddzialu bo przepelnienie jest. Jedna sale ginekologiczna musieli przerobic na poloznicza.
-
Cześc Majóweczki
Widzę, że kciukacie ze rodzące to i ja trzymam, ale nie wiem czy któraś urodziła bo wczroaj miałam szalony dzień i nie zaglądałam
gosiu na wypisie będziesz mieć opisane, bo w spzitalu Mała dostanie w zastrzyku witaminki. Ze mna na sali leżała dziewczyna z synkiem strasznie jej płakała, właściwie to on tylko płakała i spał. W poniedziałek jak nas wypisywali przyszły 3 obchodzy, dwóch lekarzy powiedziało, że wychodzimy, a jej ostatni obchód - zółtaczka -odmówili wypisu. Płakała do 15 jak my wychodzilyśmy....szkoda mi jej, bo położne bardzo rózne info jej dwałąy, bo ona karmiła mm bo piersią nie dawała rady - za małe sutki a za duże piersi - była zrozpaczona...baby bluesWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:32
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Katalina, Ewelinkie trzymam kciuki! A może nawet Wy juz po?
Na nawał to masaż, ściąganie pokarmu i częste przystawianie ssaka. Ciotka-połozna tez radziła trochę mniej pić, ale bez przesady, tak żeby zaspokoić pragnienie ale nie pić na zapas. Nie wiem jak to lepiej określić
Co do herbatek ziołowych to mi pokazywała żeby zrobić to tak, kupić w aptece koper i rumianek (rumianek gdy nie ma kupki ale są gazy, bo koper w takiej sytuacji może wzmocnić i tak juz istniejące gazy) na łac wody do kubka, wziąć torebkę z ziolem i dosłownie pomachac nią w kubki żeby woda była leciutko żółta i gotowe:)gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mnie położna te 5 lat temu mówiła żeby wyrzucić te wszystkie herbatki dla niemowląt bo tam jest więcej cukru niż substancji czynnych i zaopatrzyć się w aptece w kopeR. znowu o rumianku mówiła żeby nie stosować bo uczula.
zresztą ile położnych tyle opinii.03.02.2014 -
nick nieaktualny