X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:21

• Lama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:06

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, tez mysle, ze to da sie jakimś prostym zabiegiem rozwiązać, nie martw sie :*

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony- znowu mnie dół łapie, przyszła kolezanka, jedna z niewielu, ktora lubi mój nie mąż i teraz dysputuja o tym na jakie imprezy każde ma w planie latem... super, szkoda tylko, ze ja nigdzie nie pojadę, a na wakacje nas przecież nie stać... :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Ale ze mnie matka... Dopiero dzisiaj zauważyłam, że Ala ma zrośnięte 2 ostatnie paluszki u stópki. Kurwa mać mam nadzieje że da się z tym normalnie chodzić :(
    Znam osobę która ma zrosniete dwa srodkowe czesciowo (czyli tsk moze 1/3) ma 40 lat i zyje z tym, bo myslała ze tak wszyscy mają.

Ale znam tez przypadek dziecka ktore u raczki miało zrosniete dwa palce ale całkowicie do samego konca i w wieku chyba 2 albo 3 lat miał na to operację. Teraz paluszki są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 18:58

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem to pewnie jakims prostym zabiegiem zalatwiaja. Kiedy masz wizyte u pediatry?
    Lama polubilam za cyca :-)

Lama lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kubus w nocy przespal ciegiem z 1.5h a dzis od spaceru o 14 marudzi,placze,i jest spokojny tylko na rekach :-( moze w nocy ze zmeczenia pospi :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, banany można, ale nie więcej niż jeden dziennie. Co do niechcianych wizyt siostry, musisz chyba otwarcie powiedzieć, że sobie nie życzysz na chwilę obecną, bo chcesz z mężem i córeczką pobyć razem, nauczyć się siebie nawzajem. Powinna zrozumieć.

Nojaniewiem, mam nadzieję, że ze stópkami malutkiej będzie dobrze i lekarze coś zaradzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 19:10

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tylko jeden banan?

Czy jest tu jakaś mama, ktora nie wybudza/dzała dziecka do karmienia w nocy?

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. W poniedziałek mąż jedzie zapisac do przychodni, bo musial miec najpierw pesel a dopiero wczoraj zapisał Alicje w usc. Mam nadzieje że wizyta w ten sam dzien albo w następny będzie.
    Eh jak nie serduszko to nóżka :( . Dziwi mnie tylko że na usg w ciąży nic nie wykryli.

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, ja swojego nie wybudzałam, mimo że w zaleceniach miałam karmić regularnie, również nocą. Mój przybierał pięknie, więc przyznam się szczerze, że nie wybudzałam żeby sobie pospać. Mój syn przez pierwsze kilka tygodni po wyjściu ze szpitala przesypiał mi noce, później sam zaczął się wybudzać i wtedy go karmiłam.

Anioł lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anioł ja też swojej niewybudzalam.

Anioł lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • maribel Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol, polozna mowila, ze banany maja silne wlasciwosci alergizujace i zeby ograniczyc sie do jednego dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 20:38

GabiK, Anioł, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 16:27

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciac cycki Gosia :) ja mam nieodparta chec od srody wieczorem.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Dziewczyny, któraś pytała o sprawdzoną nianię. Mogę z czystym sumieniem polecić Philips Avent (http://www.ceneo.pl/13507913#tab=reviews_scroll). To moja 3 niania i nie zamienię jej na żadną inną :p Moim priorytetem był zasięg. Mieszkamy na poddaszu (2 piętro) więc wymaganiem było, żeby zasięg był w całym domu od parteru do poddasza i na podwórku. I tutja Avent nas nie zawiódł. Jak synek spał w łóżeczku na poddaszu ja wychodziłam sobie z kawką do ogródka/wywieszałam pranie, itd. i słyszałam każdy jego ruch. Po sąsiedzku mamy sklepki i nainia nawet w tym sklepie mi cały czas trzymała sygnał, więc zasięg rewelacyjny. Nie ma ona gadżetów i bajerów, jest solidna i niepsujna (póki co chodzi 2,5 roku bezawaryjnie). Także do domków polecam. W mieszkaniu, gdzie ten zasięg nie jest już taki istotny, to pewnie skusiłabym się na jakąś bardziej gadżeciarską np. z podglądem viedeo.
    Ja pytałam :)
    Dziękuję za opinię ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki juz trzymamy :-) Kubus takie malutkie,ale to tez zawsze cos :-)
    Karolcia rada the best :-) usmialam sie,a humor mam dzis do d...
    Jutro przyjezdza tesc, z butelka! Opijac wnuka! Mamy "nic nie szykowac" bo on z narzeczona ( facet ma 63 lata,a baby zmienia jak rekawiczki) wszystko przywioza ze soba. Czyli czytaj - Ty sie zajmij przygotowaniem stolu,bo my jedziemy w gosci. A moj maz cale zycie zyl w bogobojnym strachu przed humorami ojca i potrzebie utrzymywania go w dobrym nastroju i nie potrafi mu sie postawic. Ja rozumiem psychologiczny efekt jaki ten facet wywolal u niego i jak trudno bedzie to zmienic,jesli w ogole. Ale na mnie on nie ma wplywu i mam straszna ochote pokazac mu miejsce w szeregu. Nie wiem czy uda mi sie jutro opanowac i zachowywac przyzwoicie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymam kciuki żeby was wypuścili :)
    A z nawał pem to w sumie nie wiem może ściągaj i zamrażaj zawsze się przyda ;) lepiej odciągnąć żeby nie nabawić się zapalenia piersi

Nojaniewiem nie martw się na pewno lekarze coś poradzą :)

Ja mojego ssaka wybudzałam pierwsze doby do karmienia bo musiał jeść regularnie przez żółtaczke która troszkę za długo się utrzymywała. Teraz synek sam budzi się co 3 h

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem a propos usg i tego Twojego "co ze mnie za matka", dziewczyno przeciez te paluszki sa tak malutkie i na dodatek takie male szkraby stale je zaciskaja. Jak mialas zauwazyc? A na usg to tym bardziej patrza czy wszystkie paluszki sa,ale u stopek to trudno dostrzec,bo to pare milimetrow paluszka jest. Na pewno da sie latwo to wyprowadzic. Wazne,ze wszystko jest na swoim miejscu i ma wlasciwa liczbe paluszkow. Daj znac po wizycie. Mysmy mieli zalecenie zglosic sie w przeciagu 2 tyg i przychodnia o pesel nie prosila tylko na podstawie tej karty ze szpitala, i cale szczescie,bo pesel dostalismy po 2 tyg.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to miałam masakrę w szpitalu co chwila ktoś mnie odwiedzał :/ do domu też wróciliśmy w czwartek a w sobotę mąż już zorganizował pępkowe na 30 osób! Na szczęście była niezła pogoda i siedzieli przy grillu ale ja i tak byłam mega niewyspana i wyglądałam jak śmierć. Teraz w sumie się ciesze ze mamy juz gości "zaliczonych" i mogę się spokojnie cieszyć macierzyństwem :)

Młody śpi więc ja też się kładę
    Dobranoc :*

Dla mam w dwupakach powodzenia :) juz niedługo i wy będziecie tulic swoje Skarby ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ