Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hormony- znowu mnie dół łapie, przyszła kolezanka, jedna z niewielu, ktora lubi mój nie mąż i teraz dysputuja o tym na jakie imprezy każde ma w planie latem... super, szkoda tylko, ze ja nigdzie nie pojadę, a na wakacje nas przecież nie stać...
-
nojaniewiem wrote:Ale ze mnie matka... Dopiero dzisiaj zauważyłam, że Ala ma zrośnięte 2 ostatnie paluszki u stópki. Kurwa mać mam nadzieje że da się z tym normalnie chodzić
Ale znam tez przypadek dziecka ktore u raczki miało zrosniete dwa palce ale całkowicie do samego konca i w wieku chyba 2 albo 3 lat miał na to operację. Teraz paluszki są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 18:58
-
Gosia, banany można, ale nie więcej niż jeden dziennie. Co do niechcianych wizyt siostry, musisz chyba otwarcie powiedzieć, że sobie nie życzysz na chwilę obecną, bo chcesz z mężem i córeczką pobyć razem, nauczyć się siebie nawzajem. Powinna zrozumieć.
Nojaniewiem, mam nadzieję, że ze stópkami malutkiej będzie dobrze i lekarze coś zaradzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 19:10
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny. W poniedziałek mąż jedzie zapisac do przychodni, bo musial miec najpierw pesel a dopiero wczoraj zapisał Alicje w usc. Mam nadzieje że wizyta w ten sam dzien albo w następny będzie.
Eh jak nie serduszko to nóżka. Dziwi mnie tylko że na usg w ciąży nic nie wykryli.
-
Anioł, ja swojego nie wybudzałam, mimo że w zaleceniach miałam karmić regularnie, również nocą. Mój przybierał pięknie, więc przyznam się szczerze, że nie wybudzałam żeby sobie pospać. Mój syn przez pierwsze kilka tygodni po wyjściu ze szpitala przesypiał mi noce, później sam zaczął się wybudzać i wtedy go karmiłam.
Anioł lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:Dziewczyny, któraś pytała o sprawdzoną nianię. Mogę z czystym sumieniem polecić Philips Avent (http://www.ceneo.pl/13507913#tab=reviews_scroll). To moja 3 niania i nie zamienię jej na żadną inną :p Moim priorytetem był zasięg. Mieszkamy na poddaszu (2 piętro) więc wymaganiem było, żeby zasięg był w całym domu od parteru do poddasza i na podwórku. I tutja Avent nas nie zawiódł. Jak synek spał w łóżeczku na poddaszu ja wychodziłam sobie z kawką do ogródka/wywieszałam pranie, itd. i słyszałam każdy jego ruch. Po sąsiedzku mamy sklepki i nainia nawet w tym sklepie mi cały czas trzymała sygnał, więc zasięg rewelacyjny. Nie ma ona gadżetów i bajerów, jest solidna i niepsujna (póki co chodzi 2,5 roku bezawaryjnie). Także do domków polecam. W mieszkaniu, gdzie ten zasięg nie jest już taki istotny, to pewnie skusiłabym się na jakąś bardziej gadżeciarską np. z podglądem viedeo.
Dziękuję za opinię -
Gosia kciuki juz trzymamy
Kubus takie malutkie,ale to tez zawsze cos
Karolcia rada the bestusmialam sie,a humor mam dzis do d...
Jutro przyjezdza tesc, z butelka! Opijac wnuka! Mamy "nic nie szykowac" bo on z narzeczona ( facet ma 63 lata,a baby zmienia jak rekawiczki) wszystko przywioza ze soba. Czyli czytaj - Ty sie zajmij przygotowaniem stolu,bo my jedziemy w gosci. A moj maz cale zycie zyl w bogobojnym strachu przed humorami ojca i potrzebie utrzymywania go w dobrym nastroju i nie potrafi mu sie postawic. Ja rozumiem psychologiczny efekt jaki ten facet wywolal u niego i jak trudno bedzie to zmienic,jesli w ogole. Ale na mnie on nie ma wplywu i mam straszna ochote pokazac mu miejsce w szeregu. Nie wiem czy uda mi sie jutro opanowac i zachowywac przyzwoicie.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia trzymam kciuki żeby was wypuścili
A z nawał pem to w sumie nie wiem może ściągaj i zamrażaj zawsze się przydalepiej odciągnąć żeby nie nabawić się zapalenia piersi
Nojaniewiem nie martw się na pewno lekarze coś poradzą
Ja mojego ssaka wybudzałam pierwsze doby do karmienia bo musiał jeść regularnie przez żółtaczke która troszkę za długo się utrzymywała. Teraz synek sam budzi się co 3 hgosia86 lubi tę wiadomość
-
Nojaniewiem a propos usg i tego Twojego "co ze mnie za matka", dziewczyno przeciez te paluszki sa tak malutkie i na dodatek takie male szkraby stale je zaciskaja. Jak mialas zauwazyc? A na usg to tym bardziej patrza czy wszystkie paluszki sa,ale u stopek to trudno dostrzec,bo to pare milimetrow paluszka jest. Na pewno da sie latwo to wyprowadzic. Wazne,ze wszystko jest na swoim miejscu i ma wlasciwa liczbe paluszkow. Daj znac po wizycie. Mysmy mieli zalecenie zglosic sie w przeciagu 2 tyg i przychodnia o pesel nie prosila tylko na podstawie tej karty ze szpitala, i cale szczescie,bo pesel dostalismy po 2 tyg.
-
Dziewczyny ja to miałam masakrę w szpitalu co chwila ktoś mnie odwiedzał
do domu też wróciliśmy w czwartek a w sobotę mąż już zorganizował pępkowe na 30 osób! Na szczęście była niezła pogoda i siedzieli przy grillu ale ja i tak byłam mega niewyspana i wyglądałam jak śmierć. Teraz w sumie się ciesze ze mamy juz gości "zaliczonych" i mogę się spokojnie cieszyć macierzyństwem
Młody śpi więc ja też się kładę
Dobranoc :*
Dla mam w dwupakach powodzeniajuz niedługo i wy będziecie tulic swoje Skarby