X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • pompon Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytałam was :) mówicie, że mdłości mniejze, a u mnie mam wrażenie że co raz gorzej, wczoraj trzy razy kibelek tuliłam, szczypiorek mnie rozdrażnił wieczorem bo się połasiłam na twarożek z rzodkiewką, który cisnę na śniadanie od 5 dni non stop, a dzisiaj już dwa razy mnie zerwało i nie dałam rady zdążyć na pociąg o szkoły :/ i to na dodatek po soku, dwa łyki, a 10 minut męczarni w łazience. Leżę teraz i nadal futrzaną kluskę czuję w gardle. Masakra po prostu. No ale mam nadzieję, że to znak, że wsszystko z Ktośkiem w porządku, jutro będziemy się podglądać, nie mogę się doczekać :) a co do brzucha to mi wywaliło taką kulkę, że szok, jak na finiszu prawie wyglądam, ale to nie możlie, żeby to przez bobasa, gruba po prostu jestem ;)

Ofelaine, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś dostać całą pensję. Bo przecież od 1 do 18 września pracowałaś a potem poszłaś na zwolnienie, które jest płatne 100 %

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    Hej dziewczyny, podczytałam was :) mówicie, że mdłości mniejze, a u mnie mam wrażenie że co raz gorzej, wczoraj trzy razy kibelek tuliłam, szczypiorek mnie rozdrażnił wieczorem bo się połasiłam na twarożek z rzodkiewką, który cisnę na śniadanie od 5 dni non stop, a dzisiaj już dwa razy mnie zerwało i nie dałam rady zdążyć na pociąg o szkoły :/ i to na dodatek po soku, dwa łyki, a 10 minut męczarni w łazience. Leżę teraz i nadal futrzaną kluskę czuję w gardle. Masakra po prostu. No ale mam nadzieję, że to znak, że wsszystko z Ktośkiem w porządku, jutro będziemy się podglądać, nie mogę się doczekać :) a co do brzucha to mi wywaliło taką kulkę, że szok, jak na finiszu prawie wyglądam, ale to nie możlie, żeby to przez bobasa, gruba po prostu jestem ;)

Kochana u mnie też teraz gorzej niż na początki więc witaj w klubie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kochana u mnie też teraz gorzej niż na początki więc witaj w klubie :)

Mam nadzieję, że jednak nie będziemy należały do grona kobie, które wymiotują całą ciążę i w drugim trymestrze jednak nam odpuszczą nasze pociechy :)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    ja na razie nie myślę o porodzie. coś mi tam ćmi, że troszke bolało :P, ale wiecie, TEN BÓL SIĘ ZAPOMINA, GDY ZOBACZYMY SWOJE MALEŃSTWO! ;)))
    Wierz mi kochana, ze tego bólu sie jednak nie zapomina.
    Tzn to jest taki ból którego nie idzie porównac do niczego innego na swiecie dlatego mówi sie, ze sie zapomina bo boli przez okres porodu. Ale tak naprawde to dochodzenie kobiety do siebie po porodzie jest bardziej wykanczajace.
    Oczywiscie kazda kobieta ma inny porod-dlatego nie mozna porównac jednego porodu do drugiego. Kazda inaczej to przechodzi-jedne chwala sobie cesarki inne nie chca o nich słyszec. Nie ma złotego środka. Powiem tak...ja urodziłam jedno dziecko naturalnie.....ehhhh i nic wiecej nie powiem. Tym razem zobaczymy co powie lekarz. Słablam przy porodzie i bardzo gwałtownie spadało mi cisnienie. Chwila moment i skonczyłoby sie cesarka. Takze dziewczyny wszystko przed NAMI!!!

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:31

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    Mam nadzieję, że jednak nie będziemy należały do grona kobie, które wymiotują całą ciążę i w drugim trymestrze jednak nam odpuszczą nasze pociechy :)

U mnie jest o tyle dobrze, że tylko rano mnie męczy a przez cały dzień mam spokój :)
    Jeszcze zgaga mnie męczy po papryce ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    ale liczy to się od pełnego miesiąca?

bo mam problem, ne wiem czy iść kłucić się z szefową bo czuje że mnie wycyckała na ponad 200zł

w tym miesiącu poszłam na L4 czyli od 19 września za ten miesiąc płaci pracodawca więc powinnam dostać pensję za cały jakby przepracowany miesiąc.. ale nie dostałam

Powinnaś dostać tyle ile na umowie.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem chyba jrdna z szczesciar ktora mdlosci ominely :) czasem sporadycznie mi nie dobrze ale nie szarpie mnie i nie wymiotuje:) zgaga tez odpuscila czasem sie zdazy brzuch wogole mnie juz od 2 tygodni ani razu nie zabolal no moze raz jak siadlam tak ze byl bardzo ucisniety. Bola mnie tylko piersi i mega sutki piersi sa jak nic z romiar wieksze jak nie lepiej a i tak mam wielkie wiec wolala bym zeby juz nie rosly:) powiem wam ze cieszcie sie ze czujecie sie jak w ciazy bo ja tego noe czuje i martwie sie caly czas czy wszystko jest w porzadku i czy ciaza sie w ogule rozwija :(

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A ja jestem chyba jrdna z szczesciar ktora mdlosci ominely :) czasem sporadycznie mi nie dobrze ale nie szarpie mnie i nie wymiotuje:) zgaga tez odpuscila czasem sie zdazy brzuch wogole mnie juz od 2 tygodni ani razu nie zabolal no moze raz jak siadlam tak ze byl bardzo ucisniety. Bola mnie tylko piersi i mega sutki piersi sa jak nic z romiar wieksze jak nie lepiej a i tak mam wielkie wiec wolala bym zeby juz nie rosly:) powiem wam ze cieszcie sie ze czujecie sie jak w ciazy bo ja tego noe czuje i martwie sie caly czas czy wszystko jest w porzadku i czy ciaza sie w ogule rozwija :(

No to ja mam to samo. Tylko żołądek mnie bolał pzez 2 dni. A tak to nic, żadnych mdłości. Nawet potrafię pójść rano sklepu bez śniadania.
    Myślę, że to sprawa genów. Moja Mamuśka w 3 ciążach nie miała żadnych mdłości :)

A co do Maleństwa to wiem, że wszystko będzie dobrze bo cycuchy to mi się z B zrobiły chyba już D :P Najgorzej to tatuśka od nich odgonić :D :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:

Na pewno jest dobrze, nie martw się bo to nic nie da. Ja ostatnio tak sobie wbiłam do głowy, ze będzie dobrze, ze w ogolę przestałam się bać.
    A co do mdłości to moje są delikatne wiec tez narzekać nie mogę. I mi cycki w cale nie urosły jeszcze.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana dziewczyny :)
    Ja też się nie czuję na cięzarną bo ani mdłości ani wymiotów czasem jedynie zgaga chwilami mnie złapie :)
    Jedynie to ból piersi jest dokuczający a że ja mam duży biust bo miseczkę G a nawet I ostatnio kupiłam to aż się boje jakie potem będą tym bardziej ze już są nabrzmiałe :/
    No nic potem zamiast stanika to dwa berety i gumkę będę nosić :) :/

Przełożyli mi dzisiejszą wizytę na jutro więc cierpliwie trzeba czekać :)
    Pozdrawiam wsztskie Mamuski :)

Ofelaine, inessa, Magic lubią tę wiadomość

• pompon Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja potragie mdlosci miec i caly dzien. I wymioty tez i rano i wieczorem i po poludniu. Cycochy z kolei w ogole mnie nie bola tylko sutki same mega. Troszke urosly i zylki powychodzily widoczne. Moja mama dwa miesiace bez przerwy jak kot wymiotowala wiec cos w tym jest mam nadzieje ze u mnie dluzej tez nie bedzie bo serio to wykancza i mi ciezko normalnie funkcjonowac bo sie boje do pociagu wsiasc :p

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ofelaine, inessa lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faktycznie od kiedy mam mdłości czy wymioty to czuję się bardziej spokojna, bo wiem, że ktoś nadal tam mieszka. :)

Aga powodzenia jutro <3

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    ja też nie zauważyłam żeby znacznie piersi się powiększyły, boleć też nie bolą bardziej sutki, że czasem muszę je posmarować taką specjalną maścią w sumie piersi to chyba później będą się rozwijać jak pokarm zacznie się produkować to i bardziej będą boleć

Pewnie tak będzie ;)

Moje są jedynie lekko nabrzmiałe i sutki bolą przy dotyku i mam te białe kropki na sutkach :) te guzki Montgomerego czy coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:30

Bluberry lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odbieram książkę :) Mam nadzieję, że przypadnie mi do gustu. Bo wręcz nie znoszę tych poradników dla kobiet pisanych jak podręcznik medycyny :P

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/12862/ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-okolicach/wszyscy/3#reviewsList

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadziję że i u mnie wszystko ok mimo braku dolegliwosci :)

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ