Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotmisia najlepsze życzenia, duzo zdrowia i cierpliwosci
Moje dziecko znowu wyje jak syrena, płacz wymuszaczki, bo chce na raczki. Myślałam ze tata przyjedzie do Malej juz rano i core będzie nosil, bo ja nie mam sily, ale niestety będzie dopiero wieczorem bo szuka zabawek dla dziecka z okazji 2 miesiąca... Ehhh faceci. Jutro na dzien ojca dostanie w prezencie core na caly dzien do bawienia. Jeszcze troche i może uda nam się poukładać wszystko z mieszkaniem, wtedy będzie miał nas 24 h na dobe i zobaczymy dlugo będzie wspominal o drugim dziecku
Gosia ja bym oddala mocz Malej do badania, sa w aptece takie specjalne woreczki na mocz dla dziewczynek i chłopców niemowląt. Moja w nocy co karmienie ma ciężkiego pampersa i jeszcze się nie zdarzyło zeby tam sucho bylo. -
Kotmisia najlepszego
my też po szcepieniu 6w1 i pneumo.. plakałam z małym.. tak mi go szkoda było.. teraz jest troche marudny i spac nie chce zza bardzo.. ciągle szuka mnie wzrokiem i śpi spokojnie przy mnie..
a katar mamy dalej i wychodzi na to że alergiczny. dostaliśmy kropelki zyrtec i zobaczymy czy bedzie poprawa, jesli tak to będzie brał je cały czas..
pozdrawiam
aaa i mam tesciową czyli wkońcu odespię chorobę małego
PIĘKNE TE NASZE DZIECIAKI
my chrzest robimy w grudniu w swieta, wtedy beda dziadki w PL bo niedługo wyjeżdzajaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:02
-
Gosia Ty pamięć masz niezawodną
a i owszem zdarza mi się mówić I love You
KotMisia 100 lat! 100 lat!
Paulinqa też myślę o świątecznym terminie, fajny nastrój, choinka, a rodzina kręci nosemale w d... ich mam, nie chcą niech nie przychodzą, w końcu to nie ich święto ma być
gosia86, slash lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny:)
Nie było mnie tutaj ponad 5 tygodni takze zupełnie nie wiem co u Was słychać no i niestety na pewno nie nadrobie wszytskich wpisów... cały czas leżelismy w szpitalu i dopiero dzis na wypisali a nie miałam neta także nawet Was podczytać nie mogłam... Z Fabiankiem już jest duzo lepiej a nawet juz można powiedzieć że dobrze:) a co tam u Was tak pokrotce? mam nadzieje że wasze dzieciaczki zdrowe i wszystko u Was ok. A jeśli będziecie miały chwilkę to prosze napiszcie mi jakimi szczepionkami szczepiłyście maleństwa... chodzi mi o to czy 5 w 1 czy 6 w 1 czy zwykłym... i jakie sa za i przeciw... bo ja wogóle się nie orientuje.. Buziaki dla Was i waszych maluszków:)
Aktyde jak tam poród w św rodzinie? zadowolona? -
Minka dobrze, ze juz w domku. Co stwierdzili lekarze o Fabianku? Tzn co mu w koncu bylo bo nie pamietam dokladnie, ale wiem, ze na poczatku lekarze sami nie wiedzieli co dokladnie..
Anioł lubi tę wiadomość
-
KotMisia wszystkiego najlepszego, dziecka cichego, meza pomocnego, spokoju wewnetrznego, duzo cierpliwosci i samych wspanialosci
My dzisiaj bylysmy u fizjoterapeutki, skrocilam droge - pominelam neurologa i poszlam odrazu na cwiczenia. Pani meczyla mala przez cala godzine, okazalo sie, ze Zosia ma ta asymetrie i to calkiem porzadna. A wlasnie tez prawie caly czas glowa na prawo i az sie w prawo zginala cala. Pani powiedziala, ze dobrze, ze przyszlysmy, ze 2 miesiace to wcale nie za wczesnie na cwiczenia. Z wazniejszych rzeczy: nie przesuwamy glowy dzicka sila, bo wtedy ono walczy i asymetria sie poglebia - lepiej zaslonic reka widok z preferowanej strony i zmusic w ten sposob zeby patrzylo prosto. Wlasnie, zmuszamy do patrzenia prosto a nie w druga strona. Wszystkie rzeczy pokazujemy w powietrzu na wysokosci brzuszka mniej wiecej, zeby nie wyginalo sie male do tylu. Nie podnosimy pod pachy, tylko raz z jednego boczku raz z drugiego, lezaczki sa ok jesli sa prawie lezace i maja prawie kat prosty miedzy siedziskiem a plecami, jak dziecko sie zapada to zle. Duzo rotujemy dzieckiem raz w jedna raz w druga strone. Dopoki nie trzyma glowy porzadnie to lepiej nie chustowac, bo mozna poglebic asymetrie. I nie podkladamy czegos z jednej strony przy glowce, tylko jak juz to dookola, zeby zmusic do trzymania glowki na wprost.
Ogolnie te dziewczyny, ktore zauwazyly, ze mode sie krzywia, przejdzcie sie do fizjoterapeuty, na prawde warto :*GabiK, czarna panda, Anielka lubią tę wiadomość
-
Karolcia zależy co mam w domu ale robię wg przepisu na opakowaniu. Jesli lubisz mniej słodsze to możesz kupić coś typu zelfix gdzie idzie 1 kg owoców 0,5 kg cukru (można dać mniej żeby nie było takie słodkie) i torebka zelfixiu
Mi najlepiej podchodzi cukier zelujacy z diamantuKarolcia88 lubi tę wiadomość