X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziś mam jakiś paskudny dzień mdli mnie, ciągnie i od czasu do czasu kłuje jakaś masakra i te hormony raz płacze raz się śmieje..

Marta
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką wodę pijecie?
    Bo ja do tej pory piłam Oazę z biedronki bo niczym się nie różniła w smaku np od Żywca a różnica w cenie jest około 1zł na butelce. :/
    wiem, że woda powinna być nisko mineralizowana i że jak najniższą zawartość sodu powinna mieć. A i być źródlana (gdzie wyczytałam ;) ). I w sumie spełnia wszystkie wymagania bo ma 350mg/l minerałów. Sodu też za dużo nie ma i jest źródlana.
    Myślicie, że jest sens zmieniać na jakąś polecaną przez IMiD? (Instytut Matki i Dziecka) np Aquarel, mama i ja itp

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon jak byłam w szpitalu w poprzedniej ciąży to bez problemów przyjmowali dziewczyny które się odwodniły ( wymioty itd..) bo sobie rady nie dawały . Tylko musisz się liczyć że zatrzymają cię na 3 dni ale kroplówki ci dadzą i po problemie jak nadal bardzo źle się czujesz to warto iść na izbę przyjęć

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    podobno kobieta w ciąży promienieje i kwitnie... ma piękną cerę i włosy... ja jakoś tego nie zauważyłam co chwila coś na czole wyskoczy, blada jestem jak ściana i wyglądam ogólnie nieciekawie :( :(

To znaczy, że progesteron ładnie rośnie :) A inni przepowiadacze mówią, że to na dziewczynkę. Ja też wyglądam strasznie z tym trądzikiem, ale tak ogólnie to każdy mówi, że ładnie wyglądam i tak spokojnie, ale nie wiem może nie chcą mnie wkurzyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta wrote:
    Dzięki dziś mam jakiś paskudny dzień mdli mnie, ciągnie i od czasu do czasu kłuje jakaś masakra i te hormony raz płacze raz się śmieje..

Ja dziś też całuję kibelek. Czas zakupić imbir...

• Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kurczę zapomniała mężowi powiedzieć o imbirze a wczoraj był na zakupach... ja robię tak imbir trę dodaje cytrynkę i miodzio też tak robicie

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje do herbaty w plasterkach po prostu. U mnie dopiero się zaczyna :/
    No przejadam jakieś przekąski. Kupuję taki zestaw orzeszków różnych i przegryzam.

• Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak robię cały czas coś muszę mieć w ustach jak wafle ryżowe, orzechy, tic taki mi wchodzą i orzeszki słone jak tak dalej będzie to przytyje z 30 kg.

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się unikać solonych bo i tak lubię dużo soli w jedzeniu, a sól zatrzymuje wodę w organizmie.
    A jak masz ze słodkim? Bo ja masakra...jadłabym i jadła :P

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję wodę żywiec owoce leśne bo prostu mi smakuje a za zwykłą wodą nie przepadam, piję także owocowe herbatki i mam też taką z imbirem i cytryną jak mnie mdli to pomaga :)
    w pracy też co chwila coś podjadam jakieś paluszki orzeszki ale i owoców nie zabraknie żeby nie było, że same puste kalorie :P póki co 1kg do przodu
    Sky ja też zrobiłam się słodkożerna jak nigdy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:36

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na słodko to nic no tyko tic taki ale za to kwaśne kapustę kiszoną musiałam sobie kupić :) ogórki kiszone . Słyszałam że na słodko to dziewczynka na kwaśno to chłopiec no to zobaczymy:)

inessa, Sky, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    ja piję wodę żywiec owoce leśne bo prostu mi smakuje a za zwykłą wodą nie przepadam, piję także owocowe herbatki i mam też taką z imbirem i cytryną jak mnie mdli to pomaga :)
    w pracy też co chwila coś podjadam jakieś paluszki orzeszki ale i owoców nie zabraknie żeby nie było, że same puste kalorie :P póki co 1kg do przodu
    Sky ja też zrobiłam się słodkożerna jak nigdy ;)

Ja też kilo, ale czasami mnie tak wydyma, że wyglądam jakbym miała zaraz jechać na porodówkę, to też nie za dobrze :P
    Ja nie cierpię wody zwykłej, ale piję. Też lubię żywca owocowego, ale jakoś tak wszyscy mówią, że zwykłą lepiej. Lubię tą jabłkową. Po tej leśnej mnie mdli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta wrote:
    właśnie na słodko to nic no tyko tic taki ale za to kwaśne kapustę kiszoną musiałam sobie kupić :) ogórki kiszone . Słyszałam że na słodko to dziewczynka na kwaśno to chłopiec no to zobaczymy:)

Najlepsze jest to, że ja cały czas mówię, że mam przeczucie, że to chłopak będzie, ale wszystkie te przesądy mówią, że dziewczynka.

Najważniejsze aby zdrowe, ale fajnie tak pomarzyć :D

inessa lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucia na dziewczynkę ;) ale właśnie najważniejsze żeby zdrowe było

inessa, Sky lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ale tylko na chwilkę znowu. Praca czeka.

Pompon zasuwaj na IP po kroplóweczkę, bo dzidzi to nie dobrze robi.
    Karolcia na piję wodę z Lidla żródlaną Saguaro się nazywa oczywiście niegaz :) choć teraz popijam najwięcej herbaty, bo od za dużej ilości wody mnie mdli :)

nojaniewiem kochana nie miałam czasu, żeby zaglądać i pisać z Wami, bo non stop coś mam do zrobienia, po za tym u mnie bez zmian. Mdłości, wymioty wracają, cycuszki bolą że hoho już nie wiem czy zaraz nie pękną. Ból brzucha i rwanie w pachwinach, ok. Wszystko zniosę. Aby mały był zdrowy :)

Kochane są takie stornki, na których wpisujecie swoją wagę i wzrost i czasami wiek i rodzaj ciąży-pojedyńcza/bliźniacza i wyskakuje Wam ile min możecie przytyć a ile max. Ja mam widełki w różnych źródłach od 9 do nawet 13,5kg.

nojaniewiem, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdli po wodzie i zgagę mam. Maz mi kupuje żywca choć twierdze, że niepotrzebnie całkiem to przepłacanie.

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Nestle Pure coś tam i Cisowiankę taką zieloną. Z tych zwykłych one mi smakują najbardziej.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze piję Żywca inne mi nie smakują
    Inessa myślałam że dzisiaj masz wizytę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubie żywca najbardziej :) Pytanie mam do dziewczyn pracujących, kiedy decydujecie się na L4??
    Bo ja mam z tym problem, odeszłabym już ale kierownikowi się to pewnie nie spodoba i najdłużej planuje być do grudnia ( będzie to już 5 miesiąc ) więc myślę, że w sam raz na odejście.

A jak u was to wygląda??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:59

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofelaine ja już jestem na l4. Gosia tak samo.
    ale Ty masz inny rodzaj pracy bo mimo wszystko za biurkiem

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ