X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziś mam jakiś paskudny dzień mdli mnie, ciągnie i od czasu do czasu kłuje jakaś masakra i te hormony raz płacze raz się śmieje..

Marta
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką wodę pijecie?
    Bo ja do tej pory piłam Oazę z biedronki bo niczym się nie różniła w smaku np od Żywca a różnica w cenie jest około 1zł na butelce. :/
    wiem, że woda powinna być nisko mineralizowana i że jak najniższą zawartość sodu powinna mieć. A i być źródlana (gdzie wyczytałam ;) ). I w sumie spełnia wszystkie wymagania bo ma 350mg/l minerałów. Sodu też za dużo nie ma i jest źródlana.
    Myślicie, że jest sens zmieniać na jakąś polecaną przez IMiD? (Instytut Matki i Dziecka) np Aquarel, mama i ja itp

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon jak byłam w szpitalu w poprzedniej ciąży to bez problemów przyjmowali dziewczyny które się odwodniły ( wymioty itd..) bo sobie rady nie dawały . Tylko musisz się liczyć że zatrzymają cię na 3 dni ale kroplówki ci dadzą i po problemie jak nadal bardzo źle się czujesz to warto iść na izbę przyjęć

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    podobno kobieta w ciąży promienieje i kwitnie... ma piękną cerę i włosy... ja jakoś tego nie zauważyłam co chwila coś na czole wyskoczy, blada jestem jak ściana i wyglądam ogólnie nieciekawie :( :(

To znaczy, że progesteron ładnie rośnie :) A inni przepowiadacze mówią, że to na dziewczynkę. Ja też wyglądam strasznie z tym trądzikiem, ale tak ogólnie to każdy mówi, że ładnie wyglądam i tak spokojnie, ale nie wiem może nie chcą mnie wkurzyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta wrote:
    Dzięki dziś mam jakiś paskudny dzień mdli mnie, ciągnie i od czasu do czasu kłuje jakaś masakra i te hormony raz płacze raz się śmieje..

Ja dziś też całuję kibelek. Czas zakupić imbir...

• Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kurczę zapomniała mężowi powiedzieć o imbirze a wczoraj był na zakupach... ja robię tak imbir trę dodaje cytrynkę i miodzio też tak robicie

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodaje do herbaty w plasterkach po prostu. U mnie dopiero się zaczyna :/
    No przejadam jakieś przekąski. Kupuję taki zestaw orzeszków różnych i przegryzam.

• Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak robię cały czas coś muszę mieć w ustach jak wafle ryżowe, orzechy, tic taki mi wchodzą i orzeszki słone jak tak dalej będzie to przytyje z 30 kg.

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się unikać solonych bo i tak lubię dużo soli w jedzeniu, a sól zatrzymuje wodę w organizmie.
    A jak masz ze słodkim? Bo ja masakra...jadłabym i jadła :P

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję wodę żywiec owoce leśne bo prostu mi smakuje a za zwykłą wodą nie przepadam, piję także owocowe herbatki i mam też taką z imbirem i cytryną jak mnie mdli to pomaga :)
    w pracy też co chwila coś podjadam jakieś paluszki orzeszki ale i owoców nie zabraknie żeby nie było, że same puste kalorie :P póki co 1kg do przodu
    Sky ja też zrobiłam się słodkożerna jak nigdy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 13:36

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na słodko to nic no tyko tic taki ale za to kwaśne kapustę kiszoną musiałam sobie kupić :) ogórki kiszone . Słyszałam że na słodko to dziewczynka na kwaśno to chłopiec no to zobaczymy:)

inessa, Sky, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    ja piję wodę żywiec owoce leśne bo prostu mi smakuje a za zwykłą wodą nie przepadam, piję także owocowe herbatki i mam też taką z imbirem i cytryną jak mnie mdli to pomaga :)
    w pracy też co chwila coś podjadam jakieś paluszki orzeszki ale i owoców nie zabraknie żeby nie było, że same puste kalorie :P póki co 1kg do przodu
    Sky ja też zrobiłam się słodkożerna jak nigdy ;)

Ja też kilo, ale czasami mnie tak wydyma, że wyglądam jakbym miała zaraz jechać na porodówkę, to też nie za dobrze :P
    Ja nie cierpię wody zwykłej, ale piję. Też lubię żywca owocowego, ale jakoś tak wszyscy mówią, że zwykłą lepiej. Lubię tą jabłkową. Po tej leśnej mnie mdli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta wrote:
    właśnie na słodko to nic no tyko tic taki ale za to kwaśne kapustę kiszoną musiałam sobie kupić :) ogórki kiszone . Słyszałam że na słodko to dziewczynka na kwaśno to chłopiec no to zobaczymy:)

Najlepsze jest to, że ja cały czas mówię, że mam przeczucie, że to chłopak będzie, ale wszystkie te przesądy mówią, że dziewczynka.

Najważniejsze aby zdrowe, ale fajnie tak pomarzyć :D

inessa lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucia na dziewczynkę ;) ale właśnie najważniejsze żeby zdrowe było

inessa, Sky lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ale tylko na chwilkę znowu. Praca czeka.

Pompon zasuwaj na IP po kroplóweczkę, bo dzidzi to nie dobrze robi.
    Karolcia na piję wodę z Lidla żródlaną Saguaro się nazywa oczywiście niegaz :) choć teraz popijam najwięcej herbaty, bo od za dużej ilości wody mnie mdli :)

nojaniewiem kochana nie miałam czasu, żeby zaglądać i pisać z Wami, bo non stop coś mam do zrobienia, po za tym u mnie bez zmian. Mdłości, wymioty wracają, cycuszki bolą że hoho już nie wiem czy zaraz nie pękną. Ból brzucha i rwanie w pachwinach, ok. Wszystko zniosę. Aby mały był zdrowy :)

Kochane są takie stornki, na których wpisujecie swoją wagę i wzrost i czasami wiek i rodzaj ciąży-pojedyńcza/bliźniacza i wyskakuje Wam ile min możecie przytyć a ile max. Ja mam widełki w różnych źródłach od 9 do nawet 13,5kg.

nojaniewiem, czarna panda lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdli po wodzie i zgagę mam. Maz mi kupuje żywca choć twierdze, że niepotrzebnie całkiem to przepłacanie.

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Nestle Pure coś tam i Cisowiankę taką zieloną. Z tych zwykłych one mi smakują najbardziej.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze piję Żywca inne mi nie smakują
    Inessa myślałam że dzisiaj masz wizytę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubie żywca najbardziej :) Pytanie mam do dziewczyn pracujących, kiedy decydujecie się na L4??
    Bo ja mam z tym problem, odeszłabym już ale kierownikowi się to pewnie nie spodoba i najdłużej planuje być do grudnia ( będzie to już 5 miesiąc ) więc myślę, że w sam raz na odejście.

A jak u was to wygląda??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:59

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofelaine ja już jestem na l4. Gosia tak samo.
    ale Ty masz inny rodzaj pracy bo mimo wszystko za biurkiem

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ