Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam dylemat.
Wstajac z kanapy poczułam rwacy bol na wysokosci spojenia lonowego, ale bardziej po lewej strony.
Nie boli mnie ciagle, tylko jak probuje wstac, usiasc, ruszyc noga- taki typowy bol naciagnietego moesnia. Myslicie, ze jest sie czym martwic? Bo sama nie wiem czy jechac do szpitala czy nie... Jak dotykam nie boli, tylko przy wykonywaniu ruchu.
To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy powinnam się tym martwic. -
dziewczyny SOS:
toxo IgG wyszla mi 0,13 (powyzej 3 jest reaktywny czyli rozumiem ze wynik ujemny...
IgM 0,169 (powyzej 1 reaktywny czyli rozumiem ze ujemny)
i WIRUS ROZYCZKI:
IgG - 183,9 (powyzej 10 reaktywny -= czyli wynik dodatni) MAM SIE OBAWIAC?? -
Cześć dziewczyny
U nas zaczyna się 10 tydzień.. i o ile mdłości odpuszczają, nie wymiotowałam już dawno, to senność wciąż mi przeszkadza.. Ale to jest do przejścia.. mam inny problem teraz strasznie mnie wysypało na twarzy, zawsze miałam gładką cerę, wyprysk zdarzył mi się może raz na miesiąc i szybko znikał, a teraz.... cała twarz jakby kaszką pokryta, gdzie niegdzie jeszcze białe punkty, totalnie nie wiem jak sobie z tym radzić, bo używam codziennie żeli i płynów micelarnych i regularnie peelinguje twarz:( nawet podkładem ciężko mi to zakryć.... A teraz wszyscy się śmieją, że córka ze mnie urodę ściąga
Jakieś pomysły jak sobie radzić? wiem, że już to gdzieś było, ale ciężko teraz już kopać ten wątek -
AnnaMaria, przykro mi , ale nie potrafie Ci pomóc, sama jak odbierałam wyniki i byłam spanikowana to zadzwoniłam do swojego lekarza i mnie uspokoił. Może też spróbuj zadzwonić?
A ja też mam do was pytanie. Lekarz mi powiedział, że mogę już zacząć brać witaminy dla ciężarnych (wcześniej tylko kwas foliowy brałam). Dał mi próbkę LAdeeVit . Jeszcze nie zażywałam, ale wydają się dość duże do połknięcia , czy ktoś miał z nimi styczność i może się wypowiedzieć czy są dobre?
A jak nie te, to jakie polecacie?
Bo dzisiaj chciałam się wybrać do apteki . -
Katalina - ja mam tak samo i to od poczatku ciazy ...
ja uzywam plynu micelarnego z mixa i ewentualnie spirytus salicylowy punktowo... tez mam krem nawilzajacy z mixy i powiem szczerze ze pomaga tyle ze czasem zapominam albo mi sie nie chce i np sama woda przemyje i ide spac to wtedy znow mnie wypryszcza... ale jak stosuje codziennnie to jest ok.
i co z ta rozyczka????????????
no ja mam wieczorem wizyte to juz poczekam do wieczora ale jakby ktos cos wiedzial to chetnie poczytamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:22
-
Witam się. Wczoraj miałam ciężki wieczór, nie mogłam zasnąć, męczyły mnie duszności i kuło w brzuchu po lewej stronie tak obok pępka. Trochę się bałam ale przeszło. A dziś rano patrze a mój brzuch urósł przez jedną noc.... Szok.
Trądzik też mam od samego początku ciąży i też mówią ze będzie córka -
IGG świadczy o tym że już coś przechorowałyśmy więc nie ma się czym martwić. Ja miałam ostatnią @ 30.07 dlatego mój suwaczek jest dalej i owu też była wcześniej niż pokazuje program dlatego mam termin na 5.05. no i usg pokazywało ostatnio że ciąża 2 dni starsza. U mnie mdłości ustają, piersi prawie wcale dzisiaj nie czuję no i w nocy miałam koszmary że poroniłam. Siedziałam na toalecie i była cała we krwi. Masakra popsuł mi się przez to humor i już nie jestem pewna czy środowa wizyta będzie ok. Zaczęłam się martwić.
-
Katalina bierzesz może duphaston lub luteinę? Bo to może być winowajca wyprysków
AnnaMaria ja również nie pomogę musisz wytrzymać do wizyty
Jak ja wam zazdroszczę wizyt w tym tygodniu bo ja muszę czekać jeszcze do 16.10 popadam w paranoję już
Nojaniewiem odnośnie tych witamin które bierzesz to nie słyszałam o nich ja brałam witaminy dla kobiet w ciąży jeszcze przed zajściem w ciążę najpierw vita miner prenatal a teraz symnatal pro baby bo nigdzie nie mogłam dostać tego vita mineruWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:53
-
Beti ja mam prawie co noc takie głupie sny, ze albo poronilam, a teraz przed badaniami prenatalnymi sni mi się ze dziecko ma wady genetyczne . To wszystko tylko nasz strach i nie ma się co przejmować.
Dziewczyny, polecicie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? -
Witajcie.
mi się wczoraj skończył dupek i co dalej? wizytę mam w czwartek. trudno musze byc bez.
gosia ja sie cieszę że będę mieć wizytę ale jednocześnie chyba jeszcze gorzej się stresuje niż przed 1.. bo w pooprzediej ciąży w tym tyg dowiedziałam się że serduszko nie pika;(
a ja mam dalej mdłości i nawet zgaga mnie dopadła;/ -
Beti mi też śniło mi się że byłam cała zakrwawiona.. w ogóle pierdoły mi się śniły dziś
Gosia, tak biorę duphaston 3x1 no nic.. jeszcze 3 tyg w takim razie z wypryskami..
poza tym dziś zauważyłam że śluz mam jakby miejscami brązowawy.. panikować? -
Udało mi się jakoś Was doczytać
Witam się po weekendzie. U MNIE DUPA DUPA I DUPA Kurdę dosłownie na nic nie mam siły Tabletki przeciwwymiotne skutkują choć odruch wymiotny pozostał nie do zniesienia Śpię wszędzie gdzie tylko mogę i nie ma to znaczenia że przed chwilą wstałam i powinnam być wyspana... jej daje w kość -
Nojaniewiem ja brałam Ladevit ale zwiększały nudności, wymioty do tego biegunka. Odstawiłam i biorę sam jod i kwas foliowy. Może teraz jak mam mniejsze mdłości lepiej bym tolerowała ale nie mam ochoty już testować.
nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak samo po dupku
Paulinqa ja poprzednio nie doczekałam się nawet na serduszko ale po wczorajszych postach dziewczyn czuję taki niepokój w sercu że najchętniej to bym już leciała na wizytę
Ewelcia współczuję Ci
Ja to sobie myślę że jeden paw by mnie trochę uspokoił -
AnnaMaria Igg swiadczy o przebytej chorobie. Wazne jest zeby igm bylo ujemne.
Widzr ze nie przechodzilas toxo wiec musisz dokladnie myc owoce i ograniczyc kontakt z kotami jezeli taki masz -
Gosiu ja te koszmary to mam chyba przez wczorajsze wieczorne posty a już myślałam że udało mi się uspokoić. Ja już 2 noc budzę się w nocy na siku i picie. Nawet głodna potrafię być w nocy, ale czekam do rana. Może tak ma być im bliżej 2 trymestru tym lepiej. Ja widziałam w telewizji w jakimś pytaniu na śniadanie że już w 9 tyg mdłości ustępują i jest to prawidłowa reakcja. No ale my kobitki póki nie ujrzymy na monitorze to spokojne nie będziemy. U mnie w środę będzie 4 tyg jak ostatnio widziałam kropunie. Długo strasznie ale już tylko 2 dni
-
A ja brałam w czasie starań i teraz biorę Femibion Natal 1
Również biorę dupka 2x1 i twarz mam niczym dojrzewająca nastolatka; normalnie przed okresem wyskoczyła jedna czy dwie krostki a teraz masakra: cała twarz w kaszce, skóra taka rozpulchniona i masę czerwonych kraterów..
Ja dziś pierwsze USG o 21:00 - proszę trzymać kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:25
Ewelcia lubi tę wiadomość