X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podświadomość... Włączyłam sobie muzyczkę i postaram się zrelaksować :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem ja też zakupiłam w aptece Ladevit farmaceutka powiedziała, że lekarze najczęściej przepisują właśnie te witaminy. Wcześniej ich nie brałam, bo dwóch lekarzy powiedziało,że w pierwszym trymestrze sam kwas foliowy, a od drugiego dopiero e witaminy wiec sobie już czekaja niedługo zacznę je brać.

Powiem wa dziewczyny, że mnie piersi to bolały bardzo krótko i delikatnie. Mdłości też mam delikatne. Najbardzie drażnią mnie zaburzenia snu często się budze, a najczęściej budzi mnie głód. Koło łóżka mam awaryjnie czekoladę i muszą choć tafeleczkę skubnąć bo do rana nie wytrzymam.

Często macie wizyty zauważyłam, średni co 2,3 tyg.Ja teraz czekam miesiąc do 24.10.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję za odpowiedzi, w takim razie wyprobuje ten ladevit od lekarza , mam 4 tabletki. Jak mi będzie pasował to go kupie.

Marlencia, ile mniej więcej kosztuje?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam nadzieje że z końcem 3 miesiąca te moje mdłości jakoś ustapią ;) i zaczne jeść kurczaka ;)

gosia ja też poprzednio nie widziałam bo ciąza zatrzymała się na 6 tyg a ja w 5 miałam wizytę a potem dopiero w 9!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:43

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    to ja mam nadzieje że z końcem 3 miesiąca te moje mdłości jakoś ustapią ;) i zaczne jeść kurczaka ;)

gosia ja też poprzednio nie widziałam bo ciąza zatrzymała się na 6 tyg a ja w 5 miałam wizytę a potem dopiero w 9!
    miałam identyczna sytuacje!

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po weekendzie :) nowy tydzień się zaczął i znów do pracy :( jakoś nie mam energii i ochoty tu siedzieć :/
    mam strasznego lenia i jeszcze cały weekend samopoczucie do bani jak nie ból głowy to mdłości masakra całe szczęście nie męczą mnie takie potworne sny ufff ale wizyta dopiero za tyyyyyyyyyyyydzień oby zleciało...
    Ja prócz foliku nie biorę nic poczekam do wyników badań czy ginka coś zaleci bo nie jestem zwolennikiem faszerowania się prochami ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po weekendzie :) nowy tydzień się zaczął i znów do pracy :( jakoś nie mam energii i ochoty tu siedzieć :/
    mam strasznego lenia i jeszcze cały weekend samopoczucie do bani jak nie ból głowy to mdłości masakra całe szczęście nie męczą mnie takie potworne sny ufff ale wizyta dopiero za tyyyyyyyyyyyydzień oby zleciało...
    Ja prócz foliku nie biorę nic poczekam do wyników badań czy ginka coś zaleci bo nie jestem zwolennikiem faszerowania się prochami ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Dziewczyny, mam dylemat.

Wstajac z kanapy poczułam rwacy bol na wysokosci spojenia lonowego, ale bardziej po lewej strony.
    Nie boli mnie ciagle, tylko jak probuje wstac, usiasc, ruszyc noga- taki typowy bol naciagnietego moesnia. Myslicie, ze jest sie czym martwic? Bo sama nie wiem czy jechac do szpitala czy nie... Jak dotykam nie boli, tylko przy wykonywaniu ruchu.
    To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy powinnam się tym martwic.

Hej Natka :) Ja też coś podobnego zaobserwowałam na początku, ale potem byłam na usg i lekarz mnie uspokoił ciąża rozwija się prawidłowo to prawdopodobnie rozciągające się więzadła

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno kobieta w ciąży promienieje i kwitnie... ma piękną cerę i włosy... ja jakoś tego nie zauważyłam co chwila coś na czole wyskoczy, blada jestem jak ściana i wyglądam ogólnie nieciekawie :( :(

8p3ovfxm10p58typ.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam za te witaminki ok.45 zł.

Właśnie przełożyłam badania prenatalne na 28.10. Chcę najpierw skonsultować to z moja gin. Koleżanka do niej wcześniej chodziła i robiła jej USG genetyczne. Nie wiem co to za różnica USG genetyczne, a badania prenatalne, może udało by się je zastąpić??

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Udało mi się jakoś Was doczytać :P
    Witam się po weekendzie. U MNIE DUPA DUPA I DUPA :/ Kurdę dosłownie na nic nie mam siły :/ Tabletki przeciwwymiotne skutkują choć odruch wymiotny pozostał nie do zniesienia :/ Śpię wszędzie gdzie tylko mogę i nie ma to znaczenia że przed chwilą wstałam i powinnam być wyspana... jej daje w kość :/
    Ewelcia a jakie to tabletki?
    Jak sie nazywaja?
    Jak sie je bierze?
    Czy sa na recepte?
    Czy maja skutki uboczne?
    U mnie mEGA mdłości....poprzednia ciaza cała przezy....na. Daltego takie tabletki to dla mnie cud.

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero 3 listopada, po usg genetycznym, które mam 30.10. Trochę musze uzbroić się w cierpliwość, ale między czasie idę jeszcze w tę środę do lekarza w luxmedzie żeby załatwić sobie badania pierwszego trymestru, bo jeszcze nie robiłam, a może i skieruje mnie też na usg to sobie podpatrze czy z maluchem wszystko ok :)

Póki co jestem spokojna, na belly piszą że w tym tyg spada u mnie ryzyko, a już 18.10 ponoć mija zagrożenie, więc nic tylko cieszyć się ciążą cały czas :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlencia wrote:
    Ja zapłaciłam za te witaminki ok.45 zł.

Właśnie przełożyłam badania prenatalne na 28.10. Chcę najpierw skonsultować to z moja gin. Koleżanka do niej wcześniej chodziła i robiła jej USG genetyczne. Nie wiem co to za różnica USG genetyczne, a badania prenatalne, może udało by się je zastąpić??
    USG genetyczne zalicza się do nieinwazyjnych badań prenatalnych. Badania prenatalne to ogół wszystkich badań przeprowadzanych podczas wewnątrzmacicznego rozwoju płodu w celu wykluczenia wad rozwojowych

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie prenatalne, na które ja dostałam skierowanie to usg genetyczne u specjalisty od usg (nie u mojego gin) + test z krwi na prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • pompon Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. U mnie masakra jakiej jeszcze nie bylo. Dwa dni weekendu na weselu slabo bo mdlosci dokuczaly i padnieta bylam ale o dziwo w ogole nie wymiotowalam. Chyba organizm sie przygotowal zeby w gosciach odpuscic. No i troche mnie ogarnal niepokoj czy na pewno wszystko w porzadku. I chyba ktos sie teraz msci za takie czarnowidztwo bo od kiedy obudzilam sie w nocy ok. 2 to wymiotowalam juz 8 razy... Slina i kwas zoladkowy. Probowalam zjesc w lozku kromke chleba ale tez wyladowala w misce. Jestem juz tak wykonczona, zlana potem, z nerwow dochodzi od czasu do czasu biegunka. Nie mam sily. Zawalam szkole, czuje sie paskudnie, nic nie pomaga. Jak mnie wyszarpalo to jakby ktos mnie zbil w zoladek. Co robic :(( ja nie wytrzymam. Staram sie popijac wode ale nie jedt latwo teraz powoli gorzka herbate.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon idź do lekarza choćby pierwszego kontaktu, podadzą Ci płyny i glukoze na wzmocnienie, a może uda się też cos przeciwwymiotnego, ale teraz myślę, że nie my Ci pomożemy a tylko lekarz...Może się czymś strułaś dodatkowo albo złapałaś infekcje?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon uważam tak samo jak Katalina tylko lekarz może Ci coś zaradzić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Pompon prosze idź do lekarza a najlepiej na IP tam podadzą CI jakoąś kroplówke wzmacniajaca bo sie odwodnisz jak tyle razy wymiotujesz!!

A ja mam noce masakryczne zasne a po godzinie -dwóch budze sie i koniec ze spaniem do tego mdłosci wtedy sie nasialaja i mega zgaga. Do tego wczoraj popołudniu mega bolał mnie brzuch ale nie całe podbrzusze tylko w pachwinach oraz jelita juz myslałam,ze pojde do szpitala aby mnie ktos zbadał juz nie wiedziałam co robic a NOspy nie mam i zreszta nie biore jej.
    Jeszcze dzisiaj od rana mam mega nerwa!!!
    miałam załozyc firme z 4 osobami 2 tygodnie temu okazało sie,ze nie robimy tego bo jedna osoba zrezygnowała do tego fundacja od której miała byc dotacja ciągle zmienia terminy ciagle coś przekreca ulżyło mi,ze nie wchodze w to. A dzisiaj telefon od kolezanki,ze fundacja chce abysmy szli dalej i mają dla nas 5 osobe - oczywiscie teraz namawianie,nakrecanie,a nie znamy wogóle tej 5 kobiety tak sie zdenerwowała,ze cisnienie mi skoczyło,zaczał boleć brzuch i nie wiem co mam robic czy wchodzic znów w te nerwy bo do wieczora mam dać odpowiedź czy wchodze w to a do piątku trzeba oddac biznesplan a od listopada jak przyznaja nam dotacje to ruszamy z robota. Masakra normalnie hormony buzują siedze i rycze i sie wsciekam i jeszcze ten ból brzucha wrwrwr

DObrego dnia i tygodnia :) :) :)
    udanych wizyt zycze w tym tygodniu <3 :)

• Marrta Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dochodzi mi pomału 9 tydzień i zaczęło mnie ciągnąć w lewej pachwinie też tak macie bądź miałyście masakra stresa mam bo wizyta za dwa dni...

Marta
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon współczuję Ci i też uważam że dobrze by było skonsultować się z lekarzem może to jakieś zatrucie w ciąży żołądek jest wrażliwszy :/
    Inessa nie denerwuj się bo to szkodzi i Tobie i maleństwu wszystko jakoś się poukłada :) tylko spokojnie
    Marta mnie prawie co dzień coś ciągnie i rwie w pachwinach i między nogami :P rośniemy to dlatego ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ