Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nojaniewiem ja też zakupiłam w aptece Ladevit farmaceutka powiedziała, że lekarze najczęściej przepisują właśnie te witaminy. Wcześniej ich nie brałam, bo dwóch lekarzy powiedziało,że w pierwszym trymestrze sam kwas foliowy, a od drugiego dopiero e witaminy wiec sobie już czekaja niedługo zacznę je brać.
Powiem wa dziewczyny, że mnie piersi to bolały bardzo krótko i delikatnie. Mdłości też mam delikatne. Najbardzie drażnią mnie zaburzenia snu często się budze, a najczęściej budzi mnie głód. Koło łóżka mam awaryjnie czekoladę i muszą choć tafeleczkę skubnąć bo do rana nie wytrzymam.
Często macie wizyty zauważyłam, średni co 2,3 tyg.Ja teraz czekam miesiąc do 24.10.nojaniewiem lubi tę wiadomość
-
to ja mam nadzieje że z końcem 3 miesiąca te moje mdłości jakoś ustapią i zaczne jeść kurczaka
gosia ja też poprzednio nie widziałam bo ciąza zatrzymała się na 6 tyg a ja w 5 miałam wizytę a potem dopiero w 9!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:43
-
paulinqa wrote:to ja mam nadzieje że z końcem 3 miesiąca te moje mdłości jakoś ustapią i zaczne jeść kurczaka
gosia ja też poprzednio nie widziałam bo ciąza zatrzymała się na 6 tyg a ja w 5 miałam wizytę a potem dopiero w 9! -
Hej dziewczyny witam się po weekendzie nowy tydzień się zaczął i znów do pracy jakoś nie mam energii i ochoty tu siedzieć
mam strasznego lenia i jeszcze cały weekend samopoczucie do bani jak nie ból głowy to mdłości masakra całe szczęście nie męczą mnie takie potworne sny ufff ale wizyta dopiero za tyyyyyyyyyyyydzień oby zleciało...
Ja prócz foliku nie biorę nic poczekam do wyników badań czy ginka coś zaleci bo nie jestem zwolennikiem faszerowania się prochami -
Hej dziewczyny witam się po weekendzie nowy tydzień się zaczął i znów do pracy jakoś nie mam energii i ochoty tu siedzieć
mam strasznego lenia i jeszcze cały weekend samopoczucie do bani jak nie ból głowy to mdłości masakra całe szczęście nie męczą mnie takie potworne sny ufff ale wizyta dopiero za tyyyyyyyyyyyydzień oby zleciało...
Ja prócz foliku nie biorę nic poczekam do wyników badań czy ginka coś zaleci bo nie jestem zwolennikiem faszerowania się prochami -
Natka88 wrote:Dziewczyny, mam dylemat.
Wstajac z kanapy poczułam rwacy bol na wysokosci spojenia lonowego, ale bardziej po lewej strony.
Nie boli mnie ciagle, tylko jak probuje wstac, usiasc, ruszyc noga- taki typowy bol naciagnietego moesnia. Myslicie, ze jest sie czym martwic? Bo sama nie wiem czy jechac do szpitala czy nie... Jak dotykam nie boli, tylko przy wykonywaniu ruchu.
To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy powinnam się tym martwic.
Hej Natka Ja też coś podobnego zaobserwowałam na początku, ale potem byłam na usg i lekarz mnie uspokoił ciąża rozwija się prawidłowo to prawdopodobnie rozciągające się więzadła -
Ja zapłaciłam za te witaminki ok.45 zł.
Właśnie przełożyłam badania prenatalne na 28.10. Chcę najpierw skonsultować to z moja gin. Koleżanka do niej wcześniej chodziła i robiła jej USG genetyczne. Nie wiem co to za różnica USG genetyczne, a badania prenatalne, może udało by się je zastąpić?? -
Ewelcia wrote:Udało mi się jakoś Was doczytać
Witam się po weekendzie. U MNIE DUPA DUPA I DUPA Kurdę dosłownie na nic nie mam siły Tabletki przeciwwymiotne skutkują choć odruch wymiotny pozostał nie do zniesienia Śpię wszędzie gdzie tylko mogę i nie ma to znaczenia że przed chwilą wstałam i powinnam być wyspana... jej daje w kość
Jak sie nazywaja?
Jak sie je bierze?
Czy sa na recepte?
Czy maja skutki uboczne?
U mnie mEGA mdłości....poprzednia ciaza cała przezy....na. Daltego takie tabletki to dla mnie cud. -
Ja wizytę mam dopiero 3 listopada, po usg genetycznym, które mam 30.10. Trochę musze uzbroić się w cierpliwość, ale między czasie idę jeszcze w tę środę do lekarza w luxmedzie żeby załatwić sobie badania pierwszego trymestru, bo jeszcze nie robiłam, a może i skieruje mnie też na usg to sobie podpatrze czy z maluchem wszystko ok
Póki co jestem spokojna, na belly piszą że w tym tyg spada u mnie ryzyko, a już 18.10 ponoć mija zagrożenie, więc nic tylko cieszyć się ciążą cały czasgosia86 lubi tę wiadomość
-
marlencia wrote:Ja zapłaciłam za te witaminki ok.45 zł.
Właśnie przełożyłam badania prenatalne na 28.10. Chcę najpierw skonsultować to z moja gin. Koleżanka do niej wcześniej chodziła i robiła jej USG genetyczne. Nie wiem co to za różnica USG genetyczne, a badania prenatalne, może udało by się je zastąpić?? -
Badanie prenatalne, na które ja dostałam skierowanie to usg genetyczne u specjalisty od usg (nie u mojego gin) + test z krwi na prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 11:54
-
Dziewczyny pomocy. U mnie masakra jakiej jeszcze nie bylo. Dwa dni weekendu na weselu slabo bo mdlosci dokuczaly i padnieta bylam ale o dziwo w ogole nie wymiotowalam. Chyba organizm sie przygotowal zeby w gosciach odpuscic. No i troche mnie ogarnal niepokoj czy na pewno wszystko w porzadku. I chyba ktos sie teraz msci za takie czarnowidztwo bo od kiedy obudzilam sie w nocy ok. 2 to wymiotowalam juz 8 razy... Slina i kwas zoladkowy. Probowalam zjesc w lozku kromke chleba ale tez wyladowala w misce. Jestem juz tak wykonczona, zlana potem, z nerwow dochodzi od czasu do czasu biegunka. Nie mam sily. Zawalam szkole, czuje sie paskudnie, nic nie pomaga. Jak mnie wyszarpalo to jakby ktos mnie zbil w zoladek. Co robic ( ja nie wytrzymam. Staram sie popijac wode ale nie jedt latwo teraz powoli gorzka herbate.
-
Pompon idź do lekarza choćby pierwszego kontaktu, podadzą Ci płyny i glukoze na wzmocnienie, a może uda się też cos przeciwwymiotnego, ale teraz myślę, że nie my Ci pomożemy a tylko lekarz...Może się czymś strułaś dodatkowo albo złapałaś infekcje?
-
nick nieaktualnyHej!!!
Pompon prosze idź do lekarza a najlepiej na IP tam podadzą CI jakoąś kroplówke wzmacniajaca bo sie odwodnisz jak tyle razy wymiotujesz!!
A ja mam noce masakryczne zasne a po godzinie -dwóch budze sie i koniec ze spaniem do tego mdłosci wtedy sie nasialaja i mega zgaga. Do tego wczoraj popołudniu mega bolał mnie brzuch ale nie całe podbrzusze tylko w pachwinach oraz jelita juz myslałam,ze pojde do szpitala aby mnie ktos zbadał juz nie wiedziałam co robic a NOspy nie mam i zreszta nie biore jej.
Jeszcze dzisiaj od rana mam mega nerwa!!!
miałam załozyc firme z 4 osobami 2 tygodnie temu okazało sie,ze nie robimy tego bo jedna osoba zrezygnowała do tego fundacja od której miała byc dotacja ciągle zmienia terminy ciagle coś przekreca ulżyło mi,ze nie wchodze w to. A dzisiaj telefon od kolezanki,ze fundacja chce abysmy szli dalej i mają dla nas 5 osobe - oczywiscie teraz namawianie,nakrecanie,a nie znamy wogóle tej 5 kobiety tak sie zdenerwowała,ze cisnienie mi skoczyło,zaczał boleć brzuch i nie wiem co mam robic czy wchodzic znów w te nerwy bo do wieczora mam dać odpowiedź czy wchodze w to a do piątku trzeba oddac biznesplan a od listopada jak przyznaja nam dotacje to ruszamy z robota. Masakra normalnie hormony buzują siedze i rycze i sie wsciekam i jeszcze ten ból brzucha wrwrwr
DObrego dnia i tygodnia
udanych wizyt zycze w tym tygodniu -
Pompon współczuję Ci i też uważam że dobrze by było skonsultować się z lekarzem może to jakieś zatrucie w ciąży żołądek jest wrażliwszy
Inessa nie denerwuj się bo to szkodzi i Tobie i maleństwu wszystko jakoś się poukłada tylko spokojnie
Marta mnie prawie co dzień coś ciągnie i rwie w pachwinach i między nogami rośniemy to dlatego