X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ofelaine ja już jestem na l4. Gosia tak samo.
    ale Ty masz inny rodzaj pracy bo mimo wszystko za biurkiem

Pod tym względem mam dobrze bo się nie przemęczam ale stresów trochę jest i nawał pracy teraz. Ludzie wkurzają co chwilę, bo nie dostali kasy, bo to, bo tamto. A i tyłek i kręgosłup tez bolą od siedzenia 8 godz przed monitorem.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie mówiłam, że to łatwa i przyjemna praca. Wiadomo, że każda niesie za sobą jakieś stresy i niewygody.
    Mogłabyś zrobić tak, że uprzedzisz kierownika do kiedy masz zamiar pracować.
    Mówisz, że chcesz do końca grudnia, ale weź pod uwagę też to, że będzie już zimno, ludzie pewnie będą przychodzić zasmarkani- chodzi tylko o to, żeby Cię nie zarazili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:28

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sama praca przed kompem jest szkodliwa
    Dla ciężarnej dozwolone jest tylko 4h dziennie
    A może dali by Ci jakas lżejszą pracę gdybyś im dala zaświadczenie o ciąży?
    Siedzenie kilka godzin to katorga wczoraj u teścia to i brzuch i plecy bolały od siedzenia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Wcale nie mówiłam, że to łatwa i przyjemna praca. Wiadomo, że każda niesie za sobą jakieś stresy i niewygody.
    Mogłabym zrobić tak, że uprzedzisz kierownika do kiedy masz zamiar pracować.
    Mówisz, że chcesz do końca grudnia, ale weź pod uwagę też to, że będzie już zimno, ludzie pewnie będą przychodzić zasmarkani- chodzi tylko o to, żeby Cię nie zarazili.

No właśnie to też biorę pod uwagę, że jesienią zaczynają się choróbska a zarazić bym się nie chciała. Ten grudzień to bardziej dla kierowniczki pasuje bo ona nie lubi jak się za wcześnie w ciąży na chorobowe idzie.
    Zobaczy sie jak to będzie narazie to mnie stres dopada przed jutrzejszą wizytą. Oby z moim maleństwem było dobrze bo inaczej nie przeżyje.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    I sama praca przed kompem jest szkodliwa
    Dla ciężarnej dozwolone jest tylko 4h dziennie
    A może dali by Ci jakas lżejszą pracę gdybyś im dala zaświadczenie o ciąży?
    Siedzenie kilka godzin to katorga wczoraj u teścia to i brzuch i plecy bolały od siedzenia

WŁAŚNIE MNIE WCZORAJ TEZ BRZUCH BOLAŁ PO CAŁYM DNIU SIEDZENIA I SIE BAŁAM WIECZOREM TYLKO.a PRACY INNEJ MI NIE DADZĄ BO NIE MA CO.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powinni Ci skrócić czas pracy do 4 godzin przy komputerze a na pozostaly czas znalesc inne zajecie ub zwolnic do domu
    Ale to musisz im dostarczyć zaświadczenie o ciąży
    Wiec nie wiem co lepsze dla kierwoniczki L4 czy druga opcja?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    to ja mam nadzieje że z końcem 3 miesiąca te moje mdłości jakoś ustapią ;) i zaczne jeść kurczaka ;)

gosia ja też poprzednio nie widziałam bo ciąza zatrzymała się na 6 tyg a ja w 5 miałam wizytę a potem dopiero w 9!

Miałam identycznie jak Ty... Co do snów opowiem Wam coś co nam się z mężowi wydarzyło. Mojemu meżowi jeszcze wtedy chłopakowi śniła się kołyska u nas w domu tylko że była pusta nie było w niej dziecka. Po paru dniach dowiedziałam się że jestem w ciąży. A potem w 9 tyg dowiedziałam się że to puste jajo płodowe... Dziwne bardzo

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja będę pracować do momentu aż będę mogła :) kocham swoją pracę i jest jedynym moim źródłem pieniędzy :) poza mężem oczywiście :D ja bym chciała w marcu już dać sobie spokój :)

PIGULSKA, zgredka lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    No właśnie to też biorę pod uwagę, że jesienią zaczynają się choróbska a zarazić bym się nie chciała. Ten grudzień to bardziej dla kierowniczki pasuje bo ona nie lubi jak się za wcześnie w ciąży na chorobowe idzie.
    Zobaczy sie jak to będzie narazie to mnie stres dopada przed jutrzejszą wizytą. Oby z moim maleństwem było dobrze bo inaczej nie przeżyje.

a przepraszam co ona ma do lubienia- jeżeli lekarz wystawia l4 to nic jej do tego poza znalezieniem zastępstwa :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn jasne, nie ma co palić za sobą mostów- bo fajnie się wraca jak przyjemna atmosfera jest w pracy. Ale jeżeli jest taka potrzeba to nawet od 5tygodnia możesz być na zwolnieniu.
    A Gosia ma racje, powinni Ci ograniczyć godziny przed komputerem- ale tutaj się musisz dowiedzieć dokładnie od którego tygodnia to obowiązuje bo nie jestem pewna czy od pierwszego.. no i konieczne jest właśnie to zaświadczenie o ciąży do tego ulgowego traktowania. Więc równie dobrze, na najbliższej jutrzejszej wizycie możesz lekarza o nie poprosić.

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pracę za biurkiem i wcale nie należy ona do lekkich i przyjemnych po kilku godzinach chce mi rozsadzić kręgosłup masakra :/ wiem że kobiecie w ciąży nie wolno pracowac przed kompem więcej jak 4h ale wiecie jak to bywa w rzeczywistości.... a z L4 też rożnie bywa chciałabym wrócić do pracy po macierzyńskim i pracować w normalnej atmosferze bez krzywopatrzenia że ledwo zaszłam i już na zwolnienie

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska tak jak napisałam
    Karolcia88 wrote:
    tzn jasne, nie ma co palić za sobą mostów- bo fajnie się wraca jak przyjemna atmosfera jest w pracy. Ale jeżeli jest taka potrzeba to nawet od 5tygodnia możesz być na zwolnieniu.

ja na szczęście pracowałam z taką dziewczyną, która od razu mnie wyganiała ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to dobrze Ci się trafiło :)
    ja póki co pracuje bo w domu z nudów bym chyba do głowy dostała hehehe
    i myślę że z szefem nie będzie problemu się dogadać co do skrócenia godzin jak już się powiększe i będzie mi brzuszek wadził o biurko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:51

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed l4 miałam taki maraton, że tylko marzyłam o tym, żeby mieć już wolne- a teraz jak jestem na wolnym od 4 dni to już mi się coś dzieje ;)
    nadrobie zaległości w ciążkach ;) żelazko też mnie już "ściga", ale jeszcze nie jestem w nastroju na "randkę" ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na zwolnieniu od 1.09 już mi doskwiera brak towarzystwa
    Zjadłam wlasnie ciastka kardynalki a potem jajecznicę ze szczypiorkiem niezły miks

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jakoś odrzuca od jajek a jak ostatnio poczułam zapach jajecznicy z grzybami u mojej mamy to feeeee mdli mnie na samą myśl :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankara wrote:
    Ewelcia a jakie to tabletki?
    Jak sie nazywaja?
    Jak sie je bierze?
    Czy sa na recepte?
    Czy maja skutki uboczne?
    U mnie mEGA mdłości....poprzednia ciaza cała przezy....na. Daltego takie tabletki to dla mnie cud.
    Dostałam od lekarza Metoclopramidum. Lek jest na receptę i może Ci go przepisac niestety tylko ginekolog. Biorę 2x1. Skutki uboczne? Na razie nie czuję nic :P Fakt jest taki że nie ma bezpiecznych leków przeciwymiotnych w ciąży... no ale czasem trzeba. Moje mdłości i wymioty osiągnęły już szczyt, schudłam 4 kg i leci waga dalej, w moczu jakieś dziwactwa wyszły więc lekarz zdcydował mi się je przepisać

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja też lubie żywca najbardziej :) Pytanie mam do dziewczyn pracujących, kiedy decydujecie się na L4??
    Bo ja mam z tym problem, odeszłabym już ale kierownikowi się to pewnie nie spodoba i najdłużej planuje być do grudnia ( będzie to już 5 miesiąc ) więc myślę, że w sam raz na odejście.

A jak u was to wygląda??

ja myślę iść w kwietniu

Magic lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka Ty hardkorze w kwietniu?
    Podziwiam Cię

Karolcia88 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę zostać jak najdłużej, ale wiadomo mam własną działalność. Myślałam też o tym żeby iść w styczniu/lutym, bo teraz mam sezon do końca roku, ale nie wiem jak to mi wyjdzie z zusem. Więc ponawiam pytanie do dziewczyn z DG, czy zwiększacie sobie zus? Jeśli tak to kiedy? już się totalnie gubię w tych prawnych artykułach o tych składkach, czy ja się łapię czy nie... totalnie już nic nie wiem

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ