X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ola niewychowana. Znowu kupa w nocy...

gosia86, GabiK, nojaniewiem, dorota1987, Lama, Karolcia88, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A Ola niewychowana. Znowu kupa w nocy...
    Zazdroszcze tej kupy ;)
    U nas dalej nic.. Czy to mozliwe aby jelitka byly puste? Wczoraj probowalam termometrem i nic nie wyszlo.. Tylko bąki idą..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Zazdroszcze tej kupy ;)
    U nas dalej nic.. Czy to mozliwe aby jelitka byly puste? Wczoraj probowalam termometrem i nic nie wyszlo.. Tylko bąki idą..

sproboj czopek.

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:52

GabiK lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze serce boli jak oddaje się dziecko do żłobka. ale z drugiej strony nie my pierwsze nie ostatnie.

ja bardzo żałuję ze moją nie poszła do żłobka tak jak planowałam czyli po roczku. no ale niestety nigdy się do samorządowego nie dostała. A do prywatnego nie chciałam żeby szła.
    Bogu dzięki za rodziców na emeryturze

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu szkoda,ze nie po drodze :-(
    W powietrzu czuc wczesnojesienny poranek,a to sierpien za pasem :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:56

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik a moze maz poszedlby na wychowawcze? Albo zacznij juz dzis szukac opiekinki. Nasza Eli ma podrjsxie do dzieci a przez najblizszr 3 lata nie chce isc do prscy. Nie wierzewierze ze w Twojej okolicy nie ma fajnej dziewczuny albo nowej babci ;)
    Ja nie jrstem za zlobkiem ze wzgledu na choroby.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chetnie zostane z Kubusiem, tylko niestety daleko do pracy bym miała ;) ja wracam do pracy po roku, ale moje dziecko zostaje z babcia. Pozniej pójdzie do przedszkola :)
    Dzisiaj od rana Natka ma 38 stopni po szczepieniu :/

GabiK lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, na zdjęcie się nie załapałam, ale do ja zauważyłam to "muzyczne" podobieństwo :P

Co do żłobka, my planowaliśmy oddać Karolka od kwietnia, bo naprawdę nie mamy go z kim zostawić (teściowa pracuje a nawet gdyby, to nie może dźwigać więcej niż 2kg; teściu to ofiara losu i jemu się zdażyło 22 lata temu mojego męża a swojego syna zapominać odebrać z przedszkola, więc pomyślcie co by teraz wyczyniał), do mojej mamy nie dam rady go wywozić, bo codziennie 140km robić żeby go transportować tu i tam (a przecież nie zostawię dziecka u rodziców na tydzień) :/
    Zapisałam Małego do żłobka będąc w 5 miesiącu ciąży ;) Mamy dwa żłobki publiczne w Zabrzu, w obu był zapisany ;) A co się ostatnio dowiedziałam od sąsiadki? (ona ma 4-miesięczniaka i też zapisywała) Że nasi synowie się nie dostaną, bo była za duża kolejka dzieci, które były zapisane zanim się urodziły i nawet dla nich nie będzie miejsca. Już nie mówiąc o osobach, które np. teraz chcą zapisać malucha żeby wystartował w żłobku od przyszłego roku ;) :D
    Najtańszy prywatny żłobek u nas to koszt 700zł + codziennie musiałabym dostarczać śniadanie, obiad i podwieczorek (bo bez tego koszt 1000zł) ;)
    Do pracy wrócić muszę, więc zostaliśmy w kropce :/

Ps Spotkałyście się z takim przypadkiem, że 3-miesięczne dziecko przestaje "gadać"? :/ Karolek jeszcze 2 tygodnie temu nadawał jak nakręcony... Czasem łapał takie fazy, że mówił po swojemu przez 15-30min a leżał sam w huśtawce i nikt się nad nim nie nachylał. Mówił do zabawek, żyrandola, poduszek na łóżku... Na dzień dobry zaraz jak mnie tylko zobaczył to było aguuu auuu, a od dwóch tygodni muszę się naprawdę natrudzić żeby coś z niego wydusić :/ Gadam do niego jak nakręcona odkąd wstanie... Nachylam się nad nim tak żeby mnie doskonale widział i śpiewam czasem i przez 20 min, za każdym razem jak go karmię, to albo coś nadaję jak katarynka, albo śpiewam... Opisuję każdą czynność jaką wykonuję np. a teraz myjemy rączkę, zapinamy guziczek ;) I w sumie może kilkanaście razy w ciągu dnia się odezwie, a tak to cisza :/ Uśmiecha się, kaszle (nie wiem skąd to mu się wzięło, ale kaszle specjalnie i sprawia mu to wielką radochę, bo jak zakaszle, to uśmiech jak na zdjęciu obok ;) ), ale mówić nie chce... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:14

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka masakra... ja dopiero chce zapisywać ciekawe na kiedy się zalapie. Generalnie to do pracy mam wracać juz w październiku, ale chcę na razie z domu. Później może na mowie koleżankę która w domu na wychowawczym będzie, żeby wzięła pod swoje skrzydła moja mała, wole zostawiać i płacić komuś zaufanemu. Ej to wszystko jest bez sensu!!! Kiedyś mężczyzna był w stanie utrzymać kilkoro dzieci i żonę, np mój dziadek, a teraz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka no wlasnie- to jest tez chore, zeby miejsc nie bylo, a dzieci to moze trzeba zapisywać, zanim jeszcze człowiek zacznie się starać? Sa sytuacje, ze nie ma innego wyjścia i co dalej? Kobieta jeszcze dobrze nie urodzi, a juz musi myśleć jak pogodzić macierzyństwo z praca i to jeszcze tak, zeby bylo jak najlepiej dla Malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 07:57

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:34

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam niedawno do tego żłobka i jest tak jak piszecie, niektórzy dziecko zapisują jeszcze zanim zajdą w ciążę :/ Dla mnie to jest jakaś totalna paranoja :/
    Póki co czekam na oficjalne odmowy, ale już teraz w obu mówią, że miejsc nie ma :/ A dziecko mam chyba pod płotem z bezdomnym zostawić - zajebista polityka prorodzinna :/

Eli, teściu jest takim fajtłapą, że kupił aparat za ponad 3 tys zł (na co mu taki? nie wiem...) i zostawił go na pierwszej lepszej wycieczce ;) Mojego męża notorycznie nie odbierał z przedszkola, a i zdarzyło się, że szedł z nim do sklepu i wracał do domu sam ;) A to, że wszystko leci mu z rąk to już inna para kaloszy :D Będę szczera, ja bym mu nie powierzyła mieszkania gdybyśmy wyjeżdżali na wczasy, a co dopiero dziecko...

Aktyde, tamte czasy już nie wrócą... U nas czynsz to 900zł (uroki wspólnoty mieszkaniowej), więc mąż by musiał zarabiać przynajmniej 5 tysięcy żeby nas było stać na mieszkanie, rachunki, jedzenie i pieluchy/ubranka/mleko/zabawki itd. :/ Miasto miało do wykupienia 2 osiedla składające się z wieżowców od cwaniaczka, który co roku podnosi czynsz. No i wykupiło, WSZYSTKIE POZA NASZYM :/ Zostaliśmy ostatnim wieżowcem w Zabrzu w łapach tego gnojka :/ A jeśli miasto odkupi blok, czynsz obniżą o 300zł, więc różnica spora... :/

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Kochane u Was są choć publiczne żłobki. U mnie w mieście tylko prywatne. Do jednego z nich burmistrz dofinansowuje czesne.
    A rodziców i teściów mam daleko. Zresztą moja mama dopiero po 50stce więc jeszcze pracuje.
    Cóż z tego, że są skoro miejsce trzeba załatwiać po znajomości... Sięgnęłabym i po to w akcie desperacji, ale iść do obcej osoby i wywalić pieniądze na stół... ;)

5fjzaeq.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:34

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko my musimy wynajmować mieszkanie, wiec na samą chatę plus rachunki idzie 1700 zł czyli moje macierzyńskie nie starczy...aaa no ale najpierw musiałabym je w koncu dostać...

Eli mi nie chodzi o mężczyzn tylko o nasz ustrój, który tylko z nazwy jest kapitalizmem.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, mnie macierzyńskie wypłacają, ale na raty :/ Raz dostanę pełną kwotę, a raz 600zł, potem 150zł i resztę :/ Chore :/

5fjzaeq.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ależ się stęskniłam za moim Skarbem :( jeszcze śpi a mnie już aż nosi żeby się poprzytulać.
    Mała wczoraj jak miałam wychodzić wpadła w taką histerię jakby dobrze wiedziała, że mama wychodzi i zostaje z teściową. Dałam najedzone, uśpione dziecko do teściowej żebym mogła się na spokojnie przygotować a obudziła się po 30 minutach z przerażającym płaczem. Pół godziny nie mogłam jej uspokoić- aż się zastanawiałam czy nie odwołać wyjścia bo mi się serce krajało- ale udało mi się ją ululać i wychodziłam z duszą na ramieniu. Co 2 minuty sprawdzałam telefon czy przypadkiem za mną nie dzwonią.

Co do żłobka nas zmusi sytuacja finansowa- niestety :( ewentualnie jeszcze może mamie się uda coś pokombinować z pracą żeby ona została. Aż mnie serce boli jak pomyślę, że będę ją zostawiać na pół dnia

Na zdjęcie już się nie załapałam, ale na pewno ślicznie, w końcu jak mama śliczna to i dzieci takie są :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Aktyde, mnie macierzyńskie wypłacają, ale na raty :/ Raz dostanę pełną kwotę, a raz 600zł, potem 150zł i resztę :/ Chore :/

Kasy nie mają, ale na premie 30 koła dla nowej pani prezes się znalazło sianko.

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ