X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne są Wasze panny i kawalerowie :)
    My po wizycie u pediatry, pochwaliła za rozgadanie małej, ale też zwróciła uwagę, że mała za słabo podnosi główkę i nie chce się podpierac, tak jak ostatnio pisałam na brzuszku od razu wrzask, ale nie ma zmiłuj mam ja mimo to kłaść, tylko ze ona po leczeniu na brzuchu potrafi wpaść w taką histerie, że potem pół dnia do d...no ale tak jak pisałyscie, potem może być problem z siadaniem, raczkowaniem i chodzeniem. Z drugiej strony wiem, że dużym dzieciom to wszystko z większym trudem przychodzi, więc panikować tez nie ma co.
    Coś jeszcze mialam napisać ale mam taki kolchoz w głowie po nie przespanej nocy, że nic nie kminie. ..

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gszie kupujecie te porcje mleka na raz?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki slicznotki :)
    A kiedy włosy wypadają po ciąży, bo mi narazie nie i fryzjerka powiedziała, ze juz nie wypadna. Ale słyszałam ze nawet po pól roku mogą wypadać

Ja juz reklamowalam termometr i nadal pokazuje co chwile inna temp, wiec mierze rteciowym.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia chociazby w rossmanie

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ten na podczerwień termometr i ma funkcje nocna czyli cichutko mierzy bez tego pipczenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta nie stresuj się kazde dziecko się rozwija w swoim tempie ja tez pamiętam ze sie martwilam bo mały lezal na brzuszku chętnie ale ta głowe nie bardzo podnosil a tu juz dziewczyny wrzucały zdj mlodszych i juz wysoko glowki trzymały takze spokojnie widzisz mala sporo gaworzy mój Dawid tez a bylam juz miesiac temu u znajomej ma corke Lenke miała wtedy 4 mce i prawie nic nie gaworzyla a Dawid 2mce i gulgal jak najęty...takze spokojnie a moze spróbuj usiąść w fotelu i tak na pół leząco daj małą ale tak zeby główke miała pod Twoja brodą i mow do niej zagaduj powinna podnosic głowke i zaglądac na ciebie jak dasz rade jedna reka trzymaj a drugą pokazuj na ramieniu jaskrawą zabawke ale Twój niech jej dynda nad ramieniem i cały czas do niej mow jak zacznie stękac to się bujaj na boki i szum jak morze :D udawaj ze plyniecie statkiem i was buja mój uhahahany na to strasznie jest moze to Wam pomoże skoro mala nie chce na brzuszku sama lezec to tez nie ma co na sile dziecka wprowadzac w histerie ma dopiero ponad 2mce i czas na wszystkoa a nie pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:15

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:38

Wonderwall, Lama, beti97, Karolcia88, Bluberry, gosia86, KotMisia, paulinqa, dorota1987, AGA 30 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem piękni jesteście :)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha chyba przeczytałam wszytko!!

Nojaniewiem przepiękna jesteś:) i rodzinka cudowna

Gosia super ze z nóżkami coś się ruszyło w dobra stronę oby było tylko lepiej! A twojej ręki współczuję :(

Gabi może to już zmęczenie materiału z Twojej strony bo oprócz syna ciągle musisz wychowywać męża. Może to minie i będzie dobrze, wytrwałości kochana :*

Co do mleka to my na enfamilu jesteśmy chyba jako jedyne tutaj:) ale spoko, cena podobna do dużego opakowania bebilonu tylko dawkowanie większe. Teraz niby Nina powinna jeść 4-5 razy po 180 a je 6 po 120-150 ale przecież nie wleje jej na sile :/

Ale.ja wam zazdroszczę ze wasze dzieci śpią juz po 8 albo i więcej h w nocy! Moja tak miała tak do miesiąca a później się uregulowala i je cała dobre z przerwami 4h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 22:01

nojaniewiem, GabiK lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ales laska! I w ogole nie widac, ze matka dwojki dzieci:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nojaniewiem niezła laseczka z Ciebie :) Dzieciaczki cudne, wszystkie ;) Moja Wikulinka właśnie drzemkę robi. No i mam jeszcze 1,5 paczki pieluch 3 ale następne kupię już 4. Rosną nam bąbelki jak na drożdżach. Ja póki co nie rozkminiam rozwoju mojej Małej, wydaje mi się że jest ok, szczepienie zniosła super, nigdy nie brała jeszcze nic p bólowego ani lekarstw prócz probiotyku. Temp mierzyłam jej raz, jak czuję ustami że czółko chłodne to nie szaleję. No i nie mogę narzekać bo jest grzeczna. Poodkurzałam dzisiaj, umyłam podłogi, starłam ogórki na przeciery do zupy na zimę a ona leżała w bujaczku a później spała. Po obiedzie się pobawiłyśmy i znowu śpi, apetyt dopisuje. U nas jeszcze smoczki początkowe, są ok więc nowych nie kupuje, jedynie wymieniłam z buteleczki szklanej ze szpitala bo w niej rozrabiam probiotyk i podaje to tam mam 3+ ale mimo to cyca normalnie ssie, z resztą ona uwielbia cycowanie i pewnie nie prędko odrzuci cyca.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem a ja wiem, ze Ty sliczna, cala rodzinka urodziwa :) Bardzo mi przypominasz moja kolezanke, tyle, ze ona starsza o 10 lat, ale tez tak pieknie wyglada i nie chce lajza zdradzic sekretu, jak zatrzymac czas, bo co urodziny to ona młodnieje ;)

Moja Gwiazdeczka zrobila mi dzisiaj dzien mamy - chcialm bardzo obejrzec film, przy 40 minucie obudzila sie, wiec dalam jej mleczko, a pozniej cala godzine lezala spokojnie w wózku jak nie ona i bawila sie raczkami, kucykiem, patrzyla na wiatraczek, a ja moglam obejrzec film do konca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:04

olka24, Lama, nojaniewiem, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wy dzisiaj skrobiecie i skrobiecie :)
    Nijaniewiem sliczna rodzinka z Was
    Ofeline cudowności:*
    Wszystkie maluchy przesłodkie:)

Pytanie do Karolci jak piecuchowałaś Julcię to ile pieluszek tetrowych jej wkładałaś? I na cały dzień czy tylko na noc? Ja Polutce daję tylko jedną na noc a w dzień nosimy i śpi na brzusiu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrbiecie dzis;)

Spalam z malym teraz 2.5h ja sie wyspakam a ten dalej spi wtulajac sie ;)

Wikusia i Jagienka piekne dziewczynki;)

Nojniewiem czy ty w ciazy bylas? ? Laska z ciebie;)

Mi to zostal brzuch i boczki. . Czas zaczac cwiczyc ale kiedy.?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas caly dzien i noc Mala byla w pieluszce. Tylko w te upaly co byly to jej odpuszczalam w dzien a na noc zakladalam. Dawalam 1 niby lekarka mowila zeby dawac 2 ale nie dalam rady wtedy zapiac bodziakow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:58

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karolcia
    U nas jak ma dwie to dupka wyżej niż główka i to dobre dla bioderek ale złe dla kręgosłupa. Trochę mi szkoda teraz w te upały dawać jej jeszcze tetrowkę ale na noc jej daję

Idę walczyć z ogorami dobrze że siostra pomogła mi umyć bo tego nie lubię najbardziej.

Paulinqa też nie mogę się konkretnie zabrać za ćwiczenie zawsze znajdę jakąś wymówkę:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:05

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak sa takie upaly to nie zakladaj na dzien bo jej aie pupa ugotuje

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu może odreagowuje chorobę albo upał go męczy
    Karolcia póki upały to jej odpuszczę pieluchowanie w dzień

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem, chyba stworze petycje o zakaz wstawiania przez Ciebie swoich fot! Kompleksow sie mozna nabawic ;) ale maswz duzego syna! i przystojnego meza ;)

Olka, dziękuje za rady! Ty sie z powolaniem nie minelas?

Blu, mysle ze to spoko, kazdy ma dzien, ze potrzebuje wiecej pospac, taki maly czlowiek tez ma prawo, korzystaj! ;) moja tez dzis sporo spi, wlasnie mi znienacka zasnęła w bujaku.

A mnie dzis moj nie szanowny nie maz wkurw... jak mnie jutro nie bedzie tzn. ze go ukatrupilam i mnie zamkneli ;)

nojaniewiem, Eli lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ