X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia holter o tyle przeszkadza, bo się cały czas te czujniki chciały odklejać, mąż z gołą klatą do tego to by mu się syn mógł zaplątać w kabelki jeszcze albo zamoczyć, zwłaszcza, że on w wanience też już akrobacje robi i jesteśmy wszyscy mokrzy takiej kąpieli. Może by się nic urządzeniu nie stało, ale kto wie, podobno drogie jakby trzeba zapłacić jakby się zepsuło.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Karolcia, tak ja musze klasc, tylko chyba zabawki musze naustawiac jej na wysokości wzroku bo sie szybko nudzi.

Fajnie ze Rossman ma sklep internetowy, ale ja póki co wole podjechac osobiście, zawsze to jakas rozrywka ;)

Babcia kupila Malej wiatraczek, najprostsza zabawka a jaka wpatrzona ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu dziennie minimum maluchy powinny leżeć na brzuszku? Muszę moją więcej kłaść bo Liliana to klocuszek ubity i nie chce żeby później miała problemy z siadaniem, raczkowaniem i chodzeniem. Główkę ładnie już trzyma i rwie sie do siadania co chwile odrywa mi plecy i głowe jak ją trzymam na półleżąco ale czy to powód do radości...

Monilla kciuki za udane starania :*

Moja też malo je i znów zasnęła po półtoragodzinnej zabawie, może to przez upał.
    Edit drzemka 15 minutowa i noś mnie dalej... ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:49

• GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez drzemki po max30min. Niewiele zdaze zrobic,a w miedzyczasie marudzenie,ale rozumiem malego,bo pieklo na ziemi mamy. Watrak chodzi,wachlarz tez. Jemy max po 100ml co 3-4h. A normalnie po 150-180ml 5-6xdziennie.
    Z kregoslupem to myslalam,ze tylko ja ze starosci tak mam :-( Nie wiem juz nawet jak spac,bo w kazdej pozycji boli,a jak ostatnio kladlam malego na przewijaku to az mi tchu zabraklo, tak jakos musial byc ucisk. Jak.tylko mi sie uda to poszukam cwiczen na plecki,moze cos pomoze. A jeszcze gorzej z.kolanami, jak przykucne to czasem mysle,ze nie wstane :-(
    Eklerka w.kapieli wierzgamy ile.wlezie ku uciesze tatusia,ktory nie mogl sie doczekac zachlapanej lazienki. No i nareszcie jest :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wypadaja włosy na potęge...

brac nic nie mozna za wzmocnienie i dupa, wiem, ze to normalna reakcja po ciazy ale myslalam ze to mnie ominie,....

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik u mnie tez problem z kolanami. Tzn juz tylko prawe boli.
    A mialam tez pisac ze ekstra ten wasz domeczek. Co macie tam w srodku? Nie chodzi mi o fanty ;)

GabiK lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nam pediatra mowila,ze jak on nie chce i krzyczy to klasc go na minute chocby,ale czesto. Z drugiej strony ktos pisal,ze godzine po jedzeniu to nam wychodzi z 4xdziennie,bo wieczorem juz go nie klade,ani w nocy.
    Dorotka obawiam sie,ze ludzie postronni nie mysla o tym jak Wam ulatwic zycie. Przyznam sie,ze sama nie bedac mama czasem sobie myslalam,ze co to matka z wozkiem to swieta krowa jest?kiedy szly we 2 lub wiecej cala szerokoscia chodnika,a ludzie musieli po trawniku omijac. Tak wiec nie liczylabym,ze szwagier pomysli,ze moze by Wam dobrze zrobic i dac samochod do dyspozycji. Kazdy raczej o.wlasnej d... w pierwszej kolejnosci. Przykre,ale mysle,ze prawdziwe.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez od niedawna zaczely wypadać strasznie włosy, wogole zawsze miałam ich Malo wiec chyba lysa zostane

• GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia na gorze sa dwie sypialnie,na dole salon z kominkiem tzn koza,aneks kuchenny i lazienka. Pierwotnie jedna sypialnia miala byc mamy,a.druga nasza,ale mama.jakos.nie.chce.na gore wchodzic,wiec pewnie bedzie sypiac na.dole. Musimy wykonczyc wnetrze,pomalowac elewacje,a jak polozymy blachodachowke to powstanie jeszcze taki duzy taras przed.domkiem ok 20m2 na niepogode. Mysle,ze na przyszle wakacje bedzie gotowe i tam sie z Kuba zabunkrujemy na miesiac :-)

Karolcia88, dorota1987, Eli, Bluberry, gosia86 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wlosy kupilam odzywke z Joanny na wzmocnienie. Za cale 6zl i jestem zaskoczona jak dobrze zadzialala,a bylo juz tak,ze ciagle zbieralam swoje klaki z malego i wokol niego. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aea27e9827d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:44

dorota1987, gosia86, Agusia246 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik nie pocieszyłaś mnie, ale masz rację. Potem słyszę jedynie "Przepraszam Dorotka", bo co to za problem powiedzieć przepraszam, jak znowu można sobie potem poużywać, nie pomyśleć i znowu przeprosić..heh

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi włosy przed ciążą i w trakcie wypadały na potęgę, potem w ostatnich tygodniach przestały i tak zostało do dziś. Myślicie, że jak zaczną znowu wypadać to będę łysa? Jak już to lepiej żeby zimą, bo teraz za ciepło na peruke.

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to teraz mozna by gustowne chustki na glowie nosic :-)
    Kurcze od razu poprawil mi sie nastroj jak sobie z Wami popisalam.
    Kotmisia,a co.zaradzilas.na.kolana? Jakies wzmacniacze?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w kwestii smoczkow, my w butelkach zmienilismy na takie o srednim przeplywie nr 3, do ssania tez juz zmienilismy na 3m+ a jak skonczymy megapake Pampersow 3 to bedziemy wskakiwac w 4,bo 3 jest takie akurat,a za jakies 2-3tyg pewnie juz beda za male.
    Szybko to wszystko idzie.
    Eklerka nie mozesz sie doczekac zabkow,a ja sie poce ze stresu na mysl jak maly bedzie plakal. I jeszcze sie nasluchalam,ze to trwa do roku i dluzej,goraczka i placz :-( no i teraz bledne na mysl,ze to juz.
    Kupilam tez malemu takie male,ale dlugie lyzeczki do karmienia i tez juz sie denerwuje jak to bedzie z tym rozszerzaniem diety,a to juz u nas za 2-3tyg.
    Maz mnie rozbawil,ze bedzie dobrze, radzilismy sobie jak plakal i wstawalismy co 1,5-2h na karmienie przeciez. A ja zachodze w glowe jak to mozliwe,ze "wstawalismy" skoro on nawet nie sypia w tym.samym pokoju.co my??? Zycie to jednak ciagla zagadka dla mnie ;-)

dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gabik zdjęcie dla Ciebie, chyba coś takiego...czy gustowne to nie wiem, ale na podróży poślubnej chroniło mnie przed słońcem, bo i tak miałam katar stulecia i im bardziej mi grzało w głowe tym katar gorszy..na innych zdjęciach wyglądałam jak talib.

Jak nie zapomne to potem usunę foto, bo nie ma co podziwiać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:58

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka,ale nastroj wprowadzilas tym zdjeciem :-) az sie rozmarzylam. A tak btw super kiecka!

dorota1987 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak sobie wspomne to zaraz się zastanawiam czy jeszcze mnie takie wakacje czekają czy nie..kiedyś w życiu, mogłabym nawet z katarem..chociaż na wycieczce fakultatywnej miałam taki że na oczy nie widziałam i cykałam fotki żeby potem pooglądać jak było.
    A kiecka kosztowała chyba parę złotych, bo bardzo mało kasy wydaję na ciuchy, jakoś wolę kupować rzeczy dla domu niż dla siebie i czekam kiedy to się zmieni to może zaczne wyglądać jak człowiek:P

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zdjecie i piekna kobitka z Ciebie. Pasujesz tam idealnie,takie greckie ksztalty jak posagi bogin.
    A na wakacje pojedziesz jeszcze nie raz. Tyle,ze juz w wiekszym gronie. Patrz na MiM :-)

dorota1987, MiM lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 2121 2122 2123 2124 2125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ