X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( jak się wysikałam i się podtarłam to był brudny śluz. Dużo brązowych nitek :(
    sorry, że tak szczegółowo, ale teraz to się już zaczynam bać :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny :( jak się wysikałam i się podtarłam to był brudny śluz. Dużo brązowych nitek :(

Brązowy podobno świadczy o niedomodze lutealnej, skontaktuj się z lekarzem, może trzeba podnieść progesteron. Który to tc?

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:

Mi lekarka powiedziała, że nie ma takim sluzem co się martwić. Bo przecież tam w środku to bardzo dużo nowych naczyń krwionośnych jest i czasem pęknie malutka żyłka i stąd ten śluz. Głowa do góry! Mi np. pękają naczynka na nadżerce i też czasem tak mam. :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Brązowy podobno świadczy o niedomodze lutealnej, skontaktuj się z lekarzem, może trzeba podnieść progesteron. Który to tc?
    8+3 czyli 9.
    dzisiaj idę do lekarza, na wszelki wypadek wzięłam podwójną dawkę dupka.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Mi lekarka powiedziała, że nie ma takim sluzem co się martwić. Bo przecież tam w środku to bardzo dużo nowych naczyń krwionośnych jest i czasem pęknie malutka żyłka i stąd ten śluz. Głowa do góry! Mi np. pękają naczynka na nadżerce i też czasem tak mam. :*

pierwszy raz mi się zdarzyło więc troszkę się obawiam, na szczęście mam dzisiaj wizytę, to zobaczymy co mi lekarz powie...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a może ten dzień przypadałby na termin Twojej miesiączki i stąd taki śluz??? Mi też lekarka mówiła, że dopóki nie ma krwawych plamień to spokojnie :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Karolcia a może ten dzień przypadałby na termin Twojej miesiączki i stąd taki śluz??? Mi też lekarka mówiła, że dopóki nie ma krwawych plamień to spokojnie :)
    no teoretycznie to byłby 3 dzień @

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno brązowe plamienia są niegroźne, ale będziesz spokojniejsza jak zapytasz lekarza. Nie ma co się katować :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie martw sie, to nie musi oznaczac nic zlego. Dobrze ze masz dzis wizyte i bedzie wszystko jasne.

KotMisia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny wiem, że to wydaje się wcześnie ale czy myślałyście już o wózku? Nie chcę jeszcze kupować ale póki chodzę a nie się toczę to chciałabym wybrać a kupić spokojnie na wiosnę. :) Wiadomo, że jest taki wybór, że głowa boli. Może macie jakieś doświadczenia albo dostaniecie od kogoś i możecie coś polecić ? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja jestem zielona w tym temacie i sama ogladalam juz w internecie kilka tak z nudow. Ale jaki wybrac to nie wiem. Dobrym rozwiazaniem jest opcja 3w1. I nie na kolach plastkowych, tak mi mowily doswiadczone kolezanki.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Kotmisia ja jestem zielona w tym temacie i sama ogladalam juz w internecie kilka tak z nudow. Ale jaki wybrac to nie wiem. Dobrym rozwiazaniem jest opcja 3w1. I nie na kolach plastkowych, tak mi mowily doswiadczone kolezanki.

Ja też myślę o 3w1 na pompowanych kołach. Może być ciężki, bo ja w domu parterowym mieszkam więc nie trzeba nosić. Ważne dla mnie żeby rączka była jak najwyższa bo Tatuś ma 2 metry i chciałabym żeby też sobie spacerował :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u nas własnie przeszła burza ale takiej to nawet w tym roku latem nie było :D
    Życze Wam spokojnego dnia <3 :)
    bo czytam,ze dzisiaj nie tylko ja mam jakis niepokój.
    Ta pogoda jest wykanczająca raz upał a zaraz chłód i burze.

gosiunia lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Od kilku dni bardzo źle sypiam, potrafię obudzić sie o 3 w nocy i patrzeć w sufit. A potem Ciężko mi wstać do przedszkola ;)
    Czy można w ciąży pić melisę??

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was cierpi na bezsenność? Od kilku dni bardzo źle sypiam, potrafię obudzić sie o 3 w nocy i patrzeć w sufit. A potem Ciężko mi wstać do przedszkola ;)

Ja to przerabiam co noc :( wczoraj siedziałam do 2 ;/ i o 6 na nogach :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja dzisiaj w 100% rozumiem twój niepokój. Ja pojechałam do szpitala. Lekarz powiedział że może mnie przyjąć na oddział i podawać leki m in p/bólowe. Powiedziałam że nie chcę bo w domu mogę to samo i że ból łapie nagle. Ten ból jest przez moją endometriozę a dokładnie przez jelito przyklejone do macicy. Mogę mieć takie bóle,ale jakby coś było nie tak to mam jechać do szpitala. Poza tym mam brać 2xdz nospę forte i dupka nawet 3x2tabl no i leżeć. Widziałam swoje dzieciątko <3 jest cudne. Oczywiście znowu się nie ruszał a jak zapytałam czemu od razu dla mamusi zrobił piruecik. Ulżyło mi bardzo.

KotMisia, madziorek, czarna panda, Ofelaine, nojaniewiem lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Karolcia ja dzisiaj w 100% rozumiem twój niepokój. Ja pojechałam do szpitala. Lekarz powiedział że może mnie przyjąć na oddział i podawać leki m in p/bólowe. Powiedziałam że nie chcę bo w domu mogę to samo i że ból łapie nagle. Ten ból jest przez moją endometriozę a dokładnie przez jelito przyklejone do macicy. Mogę mieć takie bóle,ale jakby coś było nie tak to mam jechać do szpitala. Poza tym mam brać 2xdz nospę forte i dupka nawet 3x2tabl no i leżeć. Widziałam swoje dzieciątko <3 jest cudne. Oczywiście znowu się nie ruszał a jak zapytałam czemu od razu dla mamusi zrobił piruecik. Ulżyło mi bardzo.

To dobrze!!! Oby na forum pojawiały się same pozytywne wiadomości:)

03.02.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Przerabiam to co noc - a im bliżej wizyty u gina tym większa paranoja że coś nie tak - i tak leże całą noc patrząc w sufit i myślę

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Tez mi sie to zdarza ostatnio przerwa w spaniu od 1-3 w nocy
    Dzisiaj 4 nocne spacery do wc

Karolcia to plamienie to nie powinno być nic groźnego
    Ja tak plamilam prawie 4 tygodnie teraz jest juz ok
    Trzymam mocno kciuki za wizytę

Mi ph moczu skoczylo z 5 na 7 w ciagu miesiąca
    Czy powinno mnie to niepokoić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:50

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepokoić nie, ale powinnaś teraz bardzo uważać żeby nie złapać infekcji. Dużo pij kwaśnego (np woda z cytryną) sok z żurawiny albo jak lubisz wcianaj suszoną żurawinę.
    Mi też skoczyło z 5 na 6.5 w ciągu 2 tygodni

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ