Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to wam powiem ze po tylu latach starań do taka spanikowana byłam na początku że bym z łóżka wogle nie wstawala !!
A ze zaczęłam lekko plamić w pracy i brałam przepustke to bynajmniej wiedzą w pracy że cos się dzieje nie tak
A lekarz mi sam powiedział że za długo się starałam i latałam po lekarzach żeby w tym syfie robić na 3 zmiany
No i wystawia l4 bez problemu wpisują do karty ze plamienia są i tyle -
A jeli ja chce l4 bo chce odpoczac i zle sie czuje (a pracodawca juz mi powiedzial ze lepiej zebym l4 wziela juz do konca niz mu tak co chwile chodzic) a poza tym u mnie wszystko ok - to dostane te l4? jak myslicie? co wtedy w karte wpisze moj gin i czy nie bede narazona na kontrole zus?
czy lepiej zeby moj gin wpisal mi 2 w l4? -
nick nieaktualnyJa na l4 mam wpisane że mogę chodzić nie mam obowiazku leżenia więc mogę na miasto chodzić na zakupy itp.jedynie kod B jest wpisany !!
A jeżeli zus mnie wezwie na kontrole to się jeszcze kręgosłupem będę bronić i niech spadają
AnnaMaria jak pogadasz z lekarzem to na pewno wystawi ci l4 !! -
nick nieaktualny
-
No mi mowil jeszcze kilka tyg temu ze niby nie bedzie problemu z l4 ale wlasnie niewiem czy mi wystawi z 2....
no i co ja zrobie jak pojde na miasto albo do apteki a zus przyjdzie to co ja powiem - uwierzy ze w aptece bylam? jak im to udowodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:27
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny myślicie ze ZUS może wpaść na kontrolę do ciężarnej? Ja jeszcze o tym nie słyszałam. Sama mam problem z l4 bo niby dr mówił ostatnio, że jak będę się zle czula itp. a moje ciśnienie, z którym mam problem będzie skakało to moge isc na zwolnienie.
Ale ciekawa jestem czy na następnej wizycie tez będzie miał takie zdanie bo jak leki mi je unormują to nie wiem czy mi wypisze l4 a do pracy nie chce mi sie wracac, jestem nią zmeczona, poza tym w opiece społecznej to stresy sa na porządku dziennym a teraz nawał obowiązków...
Ja to jestem takim typem, że wstydzę się o coś prosić, wymuszać bo się boje, ze gin może na mnie krzywo popatrzeć... -
nick nieaktualny
-
Masakra ale stres powiedzieć szefowi. Ale sie przelamalam i powiedzialam. I jestem w ciężkim szoku bo nawet się ucieszył i pogratulował.
ciekawe jak to dalej bedzie wyglądać.
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualnyJa jak kiedyś byłam na komisji w zusie to w kolejce przede mną była dziewczyna w 9 miesiacu ciąży z ledwością biedna chodziła lada dzień miała rodzić a oni ją na komisję wezwali !!
U nas w polsce jak mają coś dać to dokładnie prześwietlą człowieka !!
Ale z drugiej strony na takich komisjach też są ludzie !!
Jak byłam po 1 operacji na komisji i chciałam do pracy wracać to mnie ta lekarka tak opieprzyła że najpierw sanatorium rehabilitacja a potem mogę do pracy wracać !!
Zależy chyba na kogo się tam trafi!!
No ale kobiety w ciazy też muszą jeść więc jakieś zakupy itp robic!!
-
i znalazlam tez taka wypowiedz:
chyba chodzi o te co maja 2 w l4:
"Myślę ze oni będą sprawdzać czy rzeczywiście jesteś w ciąży i czy nie mam lewego zwolnienia. Do mnie do domu przyszli i zrobili kontrole czy nie podejmuje żadnej dodatkowej pracy i czy prowadzę się zgodnie z zaleceniami lekarza. A nie musiałam leżeć! Wymyślają po prostu...
Na całej komisji na pewno sprawdzą Ci kartę ciąży czy chodzisz do lekarza i czy masz brzuszek... Nie przejmuj się to formalnośćI jeszcze pewnie zwrócą CI pieniążki za dojazd, najczęściej jest to najtańszy środek czyli autobus czy tramwaj."
-
Ewelcia wrote:A to moje skarby:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f06ca3d6d4d3.jpg
i buziaczki maleństw:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11b87ee04ac5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d337e1062684.jpg
Ogólnie po usg genetycznym wszystko ok. Kości się zgadzają, maluchy ruchliwe, mają 54 i 57mm.
Troszkę wstydliwe bo do usg nie chciały się ułożyć. Tzn jedno leżało ślicznie a drugie niestety pleckamiPłci jeszcze nie poznaliśmy chociaż ja coś tam wdziałam między nogami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ecf3fc5622c.jpg i http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57cfa5efad16.jpg
Cudne są! Geatuluje, niech zdrowo rosną. Fajnie ze masz zdjęcia w 3d, u mnie na prenatalnych tylko w 2d robił. Ale na połówkowe pójdę gdzieś na 3d, bo to super pamiatka -
nick nieaktualnyAnnaMaria89 wrote:Aga
i powiedz jak to jest - bo jesli w l4 ma wpisane lezec to raczej na taka kontrole isc nie moze - to dotyczy tylke tych co maja wpisane ze mozna chodzic???
He he jak leżeć trzeba to chyba trzeba ich listownie poinformować że nie mogę dupy z domu ruszyć
Ach nasza biurokracja jest naprawdę śmieszna !!
Pamiętam jak 5 lat temu po pierwszej operacji zus mnie do sanatorium wysłał !! A 3 lata temu po drugiej operacji stwierdzili że jestem za młoda na sanatorium hi hi hi