Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze chodzi o kasę do póki ty dajesz im to jest dobrze ale gdy domagasz się swoich praw i to oni już muszą tobie płacić zaczyna się cyrk.. takie rzeczy tylko w Polsce

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    A jak twoje ciśnienie, bo chyba ostatnio pisałaś, że też masz za wysokie??
    Dr nic ci nie mówił na ten temat??

moja gin wyjechała teraz do Stanów wizytę będę miała dopiero 5 listopada, sprawdzam ciśnienie co dziennie w spoczynku jest ok 120 gorzej już w ruchu znacznie skacze

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    moja gin wyjechała teraz do Stanów wizytę będę miała dopiero 5 listopada, sprawdzam ciśnienie co dziennie w spoczynku jest ok 120 gorzej już w ruchu znacznie skacze

Ja mam dokładnie tak samo, jak leże i dużo odpoczywam to ciśnienie 120 jak się poruszam, posprzątam to już jest ok 140. Gin kazał mi brać leki 3 razy dziennie po 1 ale jak tak brałam przez kilka dni to mi tak spadło ciśnienie, że ledwo żyłam i teraz zmniejszyłam dawkę do 1 tabletki dziennie.
    W ogóle nie chce brać tych leków bo się boję, że zaszkodzą ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ja też boję się brać czegokolwiek w ciąży jak na razie się udaje, wkroczyłam już w 2 trymestr ciąży więc wydaje się że jak coś boli można brać leki ale ja nie chcę, nie wiem jak to z tymi lekami na ciśnienie też jest kiedyś pare lat temu mi już proponowano leki na ciśnienie ale ponoć jak już się zacznie to do końca życia, te w ciaży może są jakieś inne, nie wiem zobaczymy co powie lekarz ale ona wsmie po to dala mi L4 zebym nie latala tylko leżała i bez leków

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale Wy aktywnie udzielacie się na forum, że nie sposób wszystko przeczytać. Cały czas trzymam kciuki za zdrowie Wasze i maluszków. Dzisiaj mam badanie prenatalne o 17:00 i się już bardzo denerwuje. Poprzednie usg miałam w szpitalu 2 tygodnie temu jak trafiłam z plamieniem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez ostatnio jak mierzyl cisnienie to mialam 140 / 95 no ale potem zmierzyl drugi raz po 5 min i bylo 125/80 .... i powiedzial ze ok... ciekawe czy teraz jak pojde tez tak bedzie ? myslicie ze to ze stresu czy jak?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria to się nazywa efekt białego fartucha ;) kardiolożka mi tak mówiła:)

dorota1987, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria to może być i ze stresu i z wysiłku, stres dużo nadrabia.

Trzymamy kciuki Dorota, będzie dobrze, daj znać później :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    AnnaMaria to się nazywa efekt białego fartucha ;) kardiolożka mi tak mówiła:)

a co to znaczy?

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dam znać :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres przed wizyta u lekarza Bluberry ;)

AnnaMaria najważniejsze jest w stanie spoczynku bo przed wizyta to wiadomo, że kaza z nas ma wyższe ze strachu :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Cześć dziewczyny, ale Wy aktywnie udzielacie się na forum, że nie sposób wszystko przeczytać. Cały czas trzymam kciuki za zdrowie Wasze i maluszków. Dzisiaj mam badanie prenatalne o 17:00 i się już bardzo denerwuje. Poprzednie usg miałam w szpitalu 2 tygodnie temu jak trafiłam z plamieniem.

Kciukam <3

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie znałam tego :)

uciekam, czas zleźć z łóżka :) idę lepić kluchy śląskie, mam na nie dziś smaka
    miłego popołudnia

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze stresu - bo az sie trzeslam - i on do mnie jak lezalam na samolocie - prosze sie rozluznic a ja nie moglam :D nie wiem czemu - ale na kazdej wisycie sie stresuje :) czy z moim malenstwem ok :) pociesze sie chwile po wizycie i znow sie stresuje i odliczam dni a najbardziej zaraz przed wizyta :)

madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzialam ostatnio mojemu ginowi że będę nago do niego przychodzić to wtedy szybciej dojdziemy do badania i wiadomości o Robaczku :)
    To się śmiał ze mnie i poiwedział że to zły pomysł bo za dużo wypadków będzie :D
    No i że zima idzie i że się przeziębić mogę :)

nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota trzymam kciuki, napisz po wizycie :) .

Ja skończyłam robić paluszki/ kopytka. Teraz trzeba ugotować, ale najpierw do przedszkola po Syncia :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    a co to znaczy?
    czyli, że się stresujesz ;) a nawet jak tego nie czujesz to ciśnienie u lekarza zawsze jest wyższe niż w domu jak sobie zmierzysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:31

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam l4 z 2 kod B. Jestem 3-ci tydzień na zwolnieniu. O dziwo się nie nudzę ( a tego się bardzo obawiałam), a wręcz przeciwnie czas mi leci coraz szybciej :)
    Na zwolnienie poszłam od razu, miałam już kaszel taki suchy a pracuję w aptece, więc nie chciałam ryzykować. Na zwolnieniu pojawiły się mdłości i co jakiś czas wymioty. Średnio stać w aptece, wśród chorych ludzi, zastanawiając się czy puścisz pawia przy nich czy zdążysz do kibelka :/

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny podrzućcie mi jakiś obiad. U mnie wejście do kuchni kończy się odruchem wymiotnym :/

201505111762.png
  • Nana86 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Widzę, że nadrobić wątek będzie ciężko ;) chciałabym do Was jednak dołączyć, jestem w 10 tygodniu już nawet po drugim usg, serduszko widzieliśmy, ale nie słyszeliśmy, moja gin tego nie praktykuje, ale zapewniła, że bije jak dzwon! 160 uderzeń! Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki również za Wasze maleństwa!

madziorek, dorota1987, AnnaMaria89, Magic, gosiunia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ