Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hm no mi polecil Omega med optima - zadzwonilam na komorke ale tam jest duza kapsula a te prenatal complex ma mozliwosc otwarcia kapsulki i stworzenia zawiesiny wiec dlatego w sumie mi by to odpowiadalo - z kolei tez sie zastanaiwalam na prenatal classic - tylko czy ja moge rozgryzc ta tabletke?
myslicie ze jesli wzielam dzis kwas foliowy to moge wziac te prenatal complex jeszcze - bo ono podobno lagodzi mdlosci a nie chce brac juz swoich czopkow bo sa na recepte i mam nadzieje ze te prenatal cos zadziala....
moge wziac zaraz? -
no zobaczymy... czekam na wyniki
denerwuje się... muszę iść do sklepu po ten sok z żurawiny. Ja piję herbatkę rooibos z biedronki
wanilia i miód. no i posiłkuje się wodą...zobaczymy.
dorota piękny maluchdorota1987 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyHej kochane!!!
Gratuluje cudnych Maluchów
ja dopiero mojego zobacze 12.11 !!!!
a dzis odebrałam wynik bety - lekarz powiedział,ze jest ładna
a wynik szok 29247.00 mIU/ml
a toskoplazmoza ok mam przeciwciała
co do witamin ja mam od lekarza zalecone LadeeVit ale i tak mam brac dodatkowo jedną tabletke kwasu foliowego.
CO do moczu niestety w ciazy czesto kobiety maja z nim problem i mozna różne rzeczy robic a i tak coś moze wyjsc nie tak.
Wspieram Karolciamam nadzieje,ze Maluch cudnie rosnie
Pamietam o dzis wizytujacych
A ja prenatalne bede miec zalecone na NFZ mimo,ze chodze prywatnie ale bede musiała bardzio sie z nimi uwinąc ( mam nadzieje,ze z Maluchem bedzie dobrze to wtedy rejestruje sie na badania) bo mam późno wizyte.
Pamietam o Was
ale czesto nie pisze bo ostatnio kregosłup mi znów wysiada i nie moge tyle przy kompie siedziec.Magic, PIGULSKA, dorota1987, madziorek lubią tę wiadomość
-
Hej witamy sie w 12 tygodniu
od rana jestem zalatana, najpierw zakupy a teraz robie pizze z moja mama. Mdlosci troche mnie pomeczyly i jestem spokojniejsza bo dwa dni juz ich nie bylo. Ogolnie czuje sie dzis dobrze i mam przyplyw pozytywnej energii. Ja niedlugo ide takze na ponowne badanie moczu i morfoligie. Zobaczymy co wyjdzie, ostatnio bylo ok. A z witaminek biore tez tylko falvit mama tak jak Magic.
duzo usmiechu dziewczynki wam zycze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:22
inessa, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
melduje się, że ja już w domu.
Lekarka powiedziała, że owodnia jeszcze nie jest do końca wykształcona więc dobrze nie przylega i to może powodować plamienia. Mam zakaz wszystkiegopowiedziała, że mam teraz być jak królowa, leżeć i ładnie wyglądać
Luteiny nie kazała, powiedziała żebym brała dupka 2x1. ale będę brać 3x1 tak jak mi tamten lekarz kazał.
Zrobiła mi usg i przez chwilę wstrzymała oddech to ja już miałam najgorsze myśli, ale zaraz odetcheła i powiedziała, że serduszko bije jak dzwon tak szybko jak powinno. (ale nie powiedziała ile x/min)
Dostałam zdjęcie i powiem Wam, że jest taka różnica w sprzęcie między moim ginekologiem a między luxmedem.
No i powiedziała, że dobrze,że tak wcześnie się umówiłam na genetyczne, że doktor jak będzie mieć jakieś wątpliwości jak dzidzia będzie jeszcze za mała to najwyżej zrobi jeszcze raz jak maluch podrośnie.
Inessa, dziękuję za pamięć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:43
inessa lubi tę wiadomość
-
jedno i to samo
robi się je między 11 a 13+6. Ile kosztują to zależy od gabinetu. któraś z dziewczyn pisała, że 150 usg 100 krew i 40 nagranie płyty.
U mojego lekarza 240 usg i 200 krew (czyli test paapa)
Żeby je zrobić na nfz chyba trzeba mieć skierowanie od lekarza z nfzAnnaMaria89 lubi tę wiadomość
-
Nana86 wrote:Dorota cudny maluszek!! to jest zdjęcie 3d? Dziewczyny a w którym tygodniu najwcześniej możliwe jest aby zobaczyć płeć?