Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinqa - chyba musze ciagle sobie powtarzac : teraz ja i moja Kruszynka jest najwazniejsza na swiecie
tak jak mowisz i wtedy bede sie mniej stresowac - jak tak cigle bedemyslec to bede bardziej stanowcza do szefa i nie dam sie i nie bede sie tez tak przejmowac co ma do powiedzienia
bo teraz jest moj czas! nasz czas! i nic innego sie nie liczy
o tak, tak bede myslec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:09
-
Ja też mam w poniedziałek prenatalne także trochę stresu dla mnie zostawcie ;p chyba mam najwcześniej ze wszystkich bo na 8.50
i też się martwię czy dostane L4 do pracy nie mogę już wrócić.. szef mnie "nie chce".. ciężka jest u mnie praca dla kobiet w ciąży tylko nie wiem czy mój lekarz to zrozumie ;/ teraz jestem na urlopie i sobie odpoczywam i jest suuuper
-
Cześć dziewczyny;) Cieszę się Gosiu że jesteś już w domku
A ja wczoraj byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch chciałam Wam bardzo polecić. Może akurat w Waszych miastach są organizowane nie długo... warto pójść posłuchać. Jak ja byłam to było chyba z 70 kobiet przynajmniej większa połowa przyszła z mężami. Ale w większości to były kobiety z brzuszkami tylko ja i pare dziewczyn jeszcze z mini mini nie widocznym brzuszkiem;) Najlepsze że wygrałam nagrodę -kosmetyki i musiałam wyjść na środek:P Czułam że wszystkie patrzą się na mój brzuch a raczej jego brak:P
Słyszałyście o tescie podwójnym? Moja koleżanka miała podobno refundowane w przypadku utraty pierwszej ciąży...Ja pierwszy raz o takim czymś słyszałamgosia86 lubi tę wiadomość
-
Test podwójny to inaczej test Papp-a i jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza, który ma podpisana umowę z NFZ to masz to badanie refundowane... prawdą jest też, że lekarze kierują na to badanie jeżeli widzą wskazania.. może lekarz Twojej koleżanki uznał poronienie za wskazanie do tego badania lub profilaktycznie zleca je każdej swojej pacjentce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:21
czarna panda lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria i takie nastawienie mi się podoba;)) ja tam jak zaczynam smęcić mężowi że może być cos nie tak to on mnie ochrzania i zaraz poprawiam swoje myśli;))
co dziś na obiadek robicie? ja robiłam mielone ;p których nigdy nie lubiłam i zjadłam 2;pAnnaMaria89 lubi tę wiadomość
-
Ja to chyba cos na szybko - tylko nie wiem co
ktos ma jakies pomysly? by cos szybko upichcic?
nie mam czasu na robienie obiadu (ale jak juz bede na l4 w koncu bede mogla normalnie gotowac)
mam jajka od mamy, kielbaske, to chyba kupie barszcz bialy i bedziea jutro i w weekend jedziemy do tesciow to obiad mam z glowy
a w pon tez trzeba bedzie naszybko cos, no chyba ze od tesciow cos dostaniemy to nie bede musiala gotowac:) a we wtorekk juz l4 mi sie zacznie wiec chyba zrobie ziemniaczki, suroweczke i mielone bo mi Paulinqa smaka zrobilas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:53
-
PIGULSKA wrote:cześć dziewczyny
ja jestem umówiona na usg prenatalne na jutrotrzymajcie kciuki
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
KotMisia każda z nas tak przeżywa
Samo usg uspokaja na chwilę a im bliżej kolejnego tym większy stres
Na wypisie mam napisane że Maluch ma 38,2 mm czyli w ciągu 4 dni urósł o 6 mm myślicie że to ok wzrost?
Dzadtina ale wy..jali tą Twoją kuzynkę na Maksa
W ogóle to jak można kazać pracować na L4 to się kwalifikuje dla inspekcji pracyKotMisia lubi tę wiadomość
-
Gosia
mozna pracowac na L4 bo mi moj pracodawca to zaproponowal (w sensie ze to nielegalne ale takie cos proponuja - ciulki)... najpierw zebym pracowala do porodu na L4 i placilby mi on 1wszy msc potem tylko ZUS a on nic - to sie nie zgodzilam a potem zaproponowal zebym pracowala ten miesiac ktory on placi jeszcze - i tak sadzi ze zrobie ale w nosie to mam - biore L4 i nie zamierzam chodzic do pracy
Dzastina
a czemu jak byla na macierzynskim to szefostwo wypowiedzenie jej dalo? przeciez na macierzynskim nie maja prawa jej zwolnic i potem przez 3 msce jak wroci do pracy pomacierzynskim ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:18
-
nadulek wrote:Ja jutro też dziewczyny mam usg prenatalne no to razem się posterujemy
Ja jestem dobrej myśli musi być dobrzeale mnie dziś podbrzusze boli tak ciągnie
KotMisia bedzie wszystko wspaniale zobaczyszpowodzenia i napisz po powrocie
KotMisia, nadulek lubią tę wiadomość
-
Gosia
a jeszcze powiem ci newsa - moj pracodawca to radca prawny hahah
i mam wybor
- albo pracowac i nie isc na L4
- a najlepiej isc na l4 i pracowac haha
dlatego sie czasem boje ze moze cos kombinowac?
myslicie ze moze?? chyba nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:45