Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, bo się urlopowało :p Teraz trudno wrócić do rzeczywistości. W wolnej chwili nadrobię zaległości i poczytam Was.
A propos usg genetycznego, czy którejś z Was lekarz już coś napominał o płci? W przypadku pierwszej ciąży, lekarz nic nie chciał mi powiedzieć, a koleżance lekarka powiedzila, że córeczka będzie, czyli już coś tam można podejrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:28
-
Wychodzę dzisiaj do domu
Zbadala mnie fajna p. Dr z łożyskiem ok
Mam się oszczędzać bo widocznie za bardzo się przeforsowałam i stąd było krwawienie teraz ja i moja ciąża mamy być na pierwszym planie
Dzastina kciuki zaciśnięte
Magic baw są dobrze, korzystasz z jakiś zabiegów?Rika, AGA 30, PIGULSKA, gosiunia, nadulek, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDZień dobry w ten paskudny poranek !!
Pada i pada!
Ach dziś już mi się lepiej spało normalnie spokojniej po wczorajszej wizycie
Mi lekarz mówił że w 16 tygodniu płeć dziecka poznać można
Dziewczyny a czy u was na usg lekarz też się tak pępowiną zachwycał !! Bo mój był wczoraj w szoku jak zobaczył pępowinę i powiwedził że takiego bata jeszcze nie widział hi hi
Pokazał mi jak krew przepływa przez pępowinę na usg !!
-
Aga
mi juz mowil o pepowinie:) pokazywal ktoredy przechodzi i jak krew przeplywa i zmierzyl szyjke macicy itd. itp
Eklerka - to musisz jeszcze troche sie pomeczyc by miec platne l4 - ja ide jednak troche wczesniejjeszcze na okresie wyczekiwania - kilka dni l4 mi nie zaplaci ale za to pozniej juz bedzie musial po okresie wyczekiwania placic przez 33 dni i potem zus
gdybys np poszla teraz na l4 to dopoki nie minie ci 30 dni zatrudnienia w tej firmie za te dni l4 nie zaplaci ci ale juz potem normalnie - przez 33dni i potem zus -
nick nieaktualnyGosia no to do domku i leżeć dalej
Dbaj o siebie i maleństwo
Mój lekarz był naprawdę wczoraj w szoku jak zobaczył tą pępowinę hi hi
L4 mi bez problemu wypisal !! Do swojej karty wpisał plamienia i sam powiedział że nie ma sensu do ego smrodu wracać
Dziewczyny a chorobowe jak płaci zus to idzie przez zakład też ? Bo ja mam takie specjalne ubezpieczenie dodatkowe co mi zawsze z wypłaty odtrącali na nie i się zastanawiam czy jak zus będzie płacił czy to ubezpieczenie dalej będzie płacone !!gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnaMaria89 wrote:A to jak lekarz wystawia l4 to musi cos do karty wpisac?
ciekawa jestem co mi wpisze ? skoro plamien itd nie mam ?
Nój do karty ciaży nie wpisuje żadnej notatki tylko do swojej kartoteki żeby mieć podkład w razie czego wpisze plamienia i tam coś zeby się nie czepiali że dobrze jest a na l4 siedzę !! -
Aaaa - ja myslalam ze do karty ciazy
no a tak to cos musi wpisac
jeszcze jutro i weekend i poniedzialek i wieczorem sie okaze co z moja kruszynka i co z moim l4 - stresik jest - no i jak wszystko bedzie ok i l4 dostane to znow stres we wtorek rano
co na to szef
bo sie nie ucieszy
ja juz powoli popakowalam rzeczy tak zebym nie musiala po to przychodzic
-
nick nieaktualnyJa l4 podaję przez koleżanki do zakladu !!Nie muszę jechać bynajmniej
A u nas w firmie przy tylu ludziach co zatrudniają to im to bez różnicy !!
Jedyni szkoda mi mojej brygadzistki bo zawsze ci lepsi co pracują dobrze odchodzą szybko !!I zostają same nieroby !!
Czasami jak widzę facetów jak stoja przy maszynach to porażka jakaś !!
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:Aga luz z brygadzistką
Ja nie znam żadnej ludzkiej każda coś ma za uszami
Tez pracuje w zakładzie produkcyjnym
Ach no brygadzistka sobie tam poradzi napewno
Ale ona to naprawdę dobra dusza z niej !!
Pamiętam jak w styczniu zaczęłam pracować a w lutym mialam mieć hsd robione i potrzebowalam wolne to brygadzistka tak z majstrowa się pokłuciła o urlop dla mnie że szok!!
Ale większosć przełożonych to gbury i palanty
Zresztą jak wszędzie chyba !! -
A ja sama pracuje - tylko ja i szef ktorego i tak wiecznie nie ma bo skoro ja jestem i prowadze biuro to on tylko przychodzi jak musi.. mi to nawet odpowiada bo nie stoi nade mna... no ale jak on sobie poradzi jak ja odejde?
bedzie musial sam w biurze siedziec a sie przyzwyczail ze zawsze jakas siedziala w biurze a on w domu - jak wczesniej wspominalam o l4 to mowil ze nie moge zrobic tak ze nie bede pracowac bo biuro musi byc otwarte caly czas ... a L4 na szczescie nie do niego bede zanosic tylko do biura rachunkowego ktore sie zajmuje sprawami ksiegowymi i kadrami - na szczescie
najgorzej bede miala z kluczami
bo bede musiala mu je jakos przekazac no ale to pozniej bo pewnie nie zechce ode mnie tych kluczy od razu majac nadzieje ze bede jednak pracowac bedac na l4 -
dziewczyny ja we wtorek mam przygotowana tak spiewke:
" dzis nie przjde do pracy - nie czuje sie oststnio najlepiej i mam L4 - ale L4 bede juz ciagnac do samego porodu... i prawdopodobnie nie przyjde juz w ogole tylko bede w domu na L4"
co wy na to ??? juz samym "prawdopodobnie" sie wkurzy - a pewnie bedzie co jakis czas wydzwaniac kiedy przyjde do pracy -
Czesśc Dziewczyny,
Pigulska to będziemy się razem stresować, ja też mam jutro prenatalne badanie, proszę o kciuki!!
przesyłam linki ze wzorami na kocyki/ sweterki dla Maluszków:
http://www.garnstudio.com/lang/pl/category.php?id=3
http://ludmilaidrutki.blog.pl/2013/01/23/dla-maluszka/
ja teraz robię taki kocyk podobny jak ten niebieski, tylko, że dodatkowo zmieniam jeszcze kolory i chce zrobić kwadraty all patchwork, zobaczymy czy się uda:)
http://www.ravelry.com/ - tu trzeba się zarejestrwoać ale baaaaardzo dużo wzorów
AnnaMaria89, PIGULSKA, gosia86, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość