X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam you tube dla przypomnienia :)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zaopatrzyć w druty i jakaś włóczkę

A jeszcze jak rozmawiałam z moją gin to moja siostra i szwagier siedzieli ze mną na korytarzu i szwagier siebie pyta czy mają mnie przywiązać do łóżka to lekarka śmiać się zaczęła że to nie konieczne bo jeszcze zaniku mięśni dostanę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas się dużo dzieje i już wczoraj nie miałam czasu nawet na króciutki wpis :) Moje maleństwo ma 6 cm, według usg wszystko jest super i jeszcze lekarz pochwalił, że mamy grzeczne dziecko bo leżało tak, że dało wszystko pomierzyć i podpatrzeć a potem się grzecznie obróciło. I na sam koniec badania odwróciło się plecami :P No i mówi do nas: widzicie, tam sobie coś dynda (mój mąż smile nr 5) ale tak w dół (w tym momencie ja smile bo już wiedziałam co to znaczy) więc dynda bardziej na dziewczynkę :D Więc zgodnie z moim przekonaniem mówię do brzucha w formie żeńskiej. Będzie heca jak jej jajka wyrosną... :P
    A i dostaliśmy ochrzan, że z testu z krwi zrezygnowaliśmy, bo ponoć zabieramy im (lekarzom) dostęp do niezwykle ważnych informacji. Trudno, mam to w nosie. Moje dziecko będzie zdrowe i koniec :)

AnnaMaria89, Ofelaine, PIGULSKA, inessa, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wyobrażam sobie minę twojego męża;))) dobrze że z maleństwem wszystko ok;*

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A i dostaliśmy ochrzan, że z testu z krwi zrezygnowaliśmy, bo ponoć zabieramy im (lekarzom) dostęp do niezwykle ważnych informacji. Trudno, mam to w nosie. Moje dziecko będzie zdrowe i koniec :)

taaaa i pozbawiacie okazji do zarobku heh :P i tak trzymaj Maleństwo na pewno będzie zdrowiusieńkie :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wlasnie pomyślałam to samo co Pigulska
    Skoro pozbawiacue ich tak cennych danych to może niech zafunduje badania z krwi
    6 cm to już kawał człowieka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki ! Strasznie długo się nie odzywałam, wybaczcie i przyjmijcie mnie z powrotem ;) Podczytywałam regularnie, trzymałam kciuki za wszystkie Wasze wizyty, Za Ciebie Gosiu i w ogóle za wszystkie, ale sama nie miałam mocy cokolwiek napisać, jakoś tak chyba burza hormonalna-zmienne nastroje i dużo spraw. Cały czas szkoła i praca. Przez kilka dni dwa tygodnie temu wymioty ustąpiły po moim apogeum o którym pisałam, więc trochę się stresowałam, ale miałam nadzieję,że już co raz lepiej będzie im bliżej II trymestru, ale znowu wróciły i co rano tulę muszlę. Poza tym byłam przeziębiona, mi woda morska średnio do nosa pomagała, ale zaopatrzyłam się w krople do nosa prenalan i akurat bardzo polecam, na gardło z tej firmy kupiłam tabletki do ssania, w smaku paskudne ale też pomocne. Poza tym mam dalej problem z kręgosłupem, coś mi tam stanowczo uciska, sama nie wiem czy to rwa, czy macica czy co się dzieje, ale w pośladku i nodze mam mega ból i ciężko chodzić, chyba będę musiała się wybrać z tym do specjalisty. Zazdroszcze Wam, że już po badankach i śliczne zdjęcia maluszków, nie mogę się doczekać aż mojego Smerfika zobaczę, mam nadzieję, że wszystko dobrze, zdrowiutko i, że się rodzicom zaprezentuje w całej krasie, bo ostatnio kokonik smacznie spał, a chciałabym łapki i nóżki zobaczyć machające ;) na szczęscie już o 9:30 pojutrze mamy wizytę, więc będe prosić o dużo kciuków. Na drutach też się nauczyłam robić jakiś czas temu ale z głowy wszystko mi wyleciało. Ale druty mam i włóczkę też, więc zaraz odpalę youtuba i coś pokombinuję, dzięki za przypomnienie! Pozdrawiam Was wszystkie dziewuszki :*

PIGULSKA, Ofelaine, gosia86, AnnaMaria89, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta pytanie z innej beczki i z czystej ciekawości ile płacicie za duphaston???

Cieszę się że z Wami wszystko OK :) Tak trzymać :)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj kochane <3
    ciesze sie z Waszych udanych wizyt :) cudne są Wasze Maluchy :)
    pamietam o Was <3
    nie odzywam sie bo nie mam jakos sił i tak naprawde o czym pisac,wizyt nie mam, objawy są caly czas,doszły masakryczne humory,płaczliwosc z byle powodu wiec wole nie dołowac nikogo!
    Buziaki dla kazdej z Was <3
    Gosiu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:00

Ofelaine, gosia86, AnnaMaria89, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Dziewczęta pytanie z innej beczki i z czystej ciekawości ile płacicie za duphaston???

ja płaciłam 18 zł w aptece słonecznej.. a w innych jak pytałam to ceny około 30 zł ..

gosiunia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dziś średnio czuje.. :/ kręci mi się w głowie, niby głodna nie jestem ale mnie ssie w żołądku ale przy tym mi niedobrze i na nic nie mam ochoty. I podbrzusze pobolewa..
    Jest mi zimno i boli mnie głowa...

Paulinqa, ale tanio! ja ostatnio w aptece zostawiłam 150zł! za 3 op duphastonu 3 op clexanu i sok żurawinowy i euthyrox, ale paragon wyrzuciłam i nie sprawdziłam. Ale około 30zł..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Eklerka - nie patrz na prace a szczegolnie jak cie kiedys wyrolowali :) ty i dziecko najwazniejsze a jesli masz stres w pracy to L4 i juz :)ja tez nie bede patrzec na sowjego pracodawce a co :) chcial mnie wyrolowac to tym bardziej skorzystam teraz ze swojego prawa:) i juz 28 bede lezec w domku :) i odpoczne bo przyda mi sie to w koncu :)

pije wlasnie kawcie:) no takiego mialam smaka na nia ze musialam:)
    Dwa lata temu pracowałam tam przez 2 miesiące za darmo. Obiecywał umowę, nie dał mi jej a zostawałam nawet po godzinach. Potem jak już dostałam umowę to dał mi 80% minimalnego, bo to moja pierwsza praca :-/ A jak przestałam mu być potrzebna, to nie przedłużył mi umowy. Umowę miałam do ostatniego czerwca i dopiero wtedy stojąc w drzwiach gotowa do wyjścia po skończonej pracy dostałam świadectwo pracy. Później dowiedziałam się, że to świadectwo było gotowe już 2 tygodnie wcześniej :-/ Chamstwo w biały dzień. Więc teraz sorry szefie, ale będziesz wyrolowany ;) Do 7 listopada muszę tam siedzieć żeby mieć płatne l4, a potem zmykam i tyle mnie będzie widział :)
    jagoodka wrote:
    Dzieki pamietam ze tematy przeziebien byly poruszane, a bol brzucha przy próbie wydmuchania nosa są norlalne?
    Mnie niestety bolał jak dmuchałam kinola, ale podpytałam o to ginekologa i stwierdził, że to nie jest groźne :)
    MiM wrote:

Cieszę się że z Wami wszystko OK :) Tak trzymać :)

W jednej aptece dorwałam za 18zł, w innej kosztował ponad 40zl :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:28

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to ja za dwa op dupka i za dwa clexane zapłaciłam 59 zł ;) więc tanio w porównaniu z innymi aptekami;) szukajcie u siebie aptek słonecznych! są najtańsze

gosiunia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja mieszkam 30 km od Krakowa więc jakbym miała jeździć i szukać apteki słonecznej to bym wyszła na tym jak Zabłocki na mydle ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest ta magiczna apteka słoneczna?? Ja płace 39,99 i jęczę za każdym razem że duphaston powinien być refundowany jak luteina! No ale nasze państwo jest przecież taaaakie prorodzinne i dba nawet o życie nienarodzone - tylko czemu tego nie widać :/

Jęczę wiem :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam od 19 do 48 nawet
    Mialam brać do jutra ale teraz w szpitalu zwiększyli mi jeszcze dawkę i nie wiem ile to będę brać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apteka słoneczna to sieć aptek praktycznie w każdym mieście są ;) Karolcia no ja u siebie też nie mam ale po drodze z Krk jest i tam kupuje jak jade od lekarza;) a różnica w cenie ogromna,,,

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja z innej beczki. Jak wasze zęby, a dokladnie dziasla. Bo moje zrobiły sie dosłownie bordowe. No i co chwilę czuję zęby, mega dziwne uczucie. A jutro nasza wizyta. Pierwsza cała rodzinka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Hej. A ja z innej beczki. Jak wasze zęby, a dokladnie dziasla. Bo moje zrobiły sie dosłownie bordowe. No i co chwilę czuję zęby, mega dziwne uczucie. A jutro nasza wizyta. Pierwsza cała rodzinka :)

Kochana ja właśnie dziś też czuje jakby ból dziąseł i zeby, ale nie bola po prostu je czuję, że są hehe nie wiem jak to opisać, takie napęcznienie nie wiem co...
    Gdzieś coś czytałam, że naczynia krwionośne się rozszerzają i w 12 tygodniu i coś tam się dzieje, chyba na belly..

W ogóle znów mi się włączył starach o maleństwo, czy bije serduszko, czy dobrze się rozwija... Aby do poniedziałku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 19:27

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:58

Ofelaine lubi tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ