X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam you tube dla przypomnienia :)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zaopatrzyć w druty i jakaś włóczkę

A jeszcze jak rozmawiałam z moją gin to moja siostra i szwagier siedzieli ze mną na korytarzu i szwagier siebie pyta czy mają mnie przywiązać do łóżka to lekarka śmiać się zaczęła że to nie konieczne bo jeszcze zaniku mięśni dostanę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas się dużo dzieje i już wczoraj nie miałam czasu nawet na króciutki wpis :) Moje maleństwo ma 6 cm, według usg wszystko jest super i jeszcze lekarz pochwalił, że mamy grzeczne dziecko bo leżało tak, że dało wszystko pomierzyć i podpatrzeć a potem się grzecznie obróciło. I na sam koniec badania odwróciło się plecami :P No i mówi do nas: widzicie, tam sobie coś dynda (mój mąż smile nr 5) ale tak w dół (w tym momencie ja smile bo już wiedziałam co to znaczy) więc dynda bardziej na dziewczynkę :D Więc zgodnie z moim przekonaniem mówię do brzucha w formie żeńskiej. Będzie heca jak jej jajka wyrosną... :P
    A i dostaliśmy ochrzan, że z testu z krwi zrezygnowaliśmy, bo ponoć zabieramy im (lekarzom) dostęp do niezwykle ważnych informacji. Trudno, mam to w nosie. Moje dziecko będzie zdrowe i koniec :)

AnnaMaria89, Ofelaine, PIGULSKA, inessa, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wyobrażam sobie minę twojego męża;))) dobrze że z maleństwem wszystko ok;*

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A i dostaliśmy ochrzan, że z testu z krwi zrezygnowaliśmy, bo ponoć zabieramy im (lekarzom) dostęp do niezwykle ważnych informacji. Trudno, mam to w nosie. Moje dziecko będzie zdrowe i koniec :)

taaaa i pozbawiacie okazji do zarobku heh :P i tak trzymaj Maleństwo na pewno będzie zdrowiusieńkie :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wlasnie pomyślałam to samo co Pigulska
    Skoro pozbawiacue ich tak cennych danych to może niech zafunduje badania z krwi
    6 cm to już kawał człowieka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki ! Strasznie długo się nie odzywałam, wybaczcie i przyjmijcie mnie z powrotem ;) Podczytywałam regularnie, trzymałam kciuki za wszystkie Wasze wizyty, Za Ciebie Gosiu i w ogóle za wszystkie, ale sama nie miałam mocy cokolwiek napisać, jakoś tak chyba burza hormonalna-zmienne nastroje i dużo spraw. Cały czas szkoła i praca. Przez kilka dni dwa tygodnie temu wymioty ustąpiły po moim apogeum o którym pisałam, więc trochę się stresowałam, ale miałam nadzieję,że już co raz lepiej będzie im bliżej II trymestru, ale znowu wróciły i co rano tulę muszlę. Poza tym byłam przeziębiona, mi woda morska średnio do nosa pomagała, ale zaopatrzyłam się w krople do nosa prenalan i akurat bardzo polecam, na gardło z tej firmy kupiłam tabletki do ssania, w smaku paskudne ale też pomocne. Poza tym mam dalej problem z kręgosłupem, coś mi tam stanowczo uciska, sama nie wiem czy to rwa, czy macica czy co się dzieje, ale w pośladku i nodze mam mega ból i ciężko chodzić, chyba będę musiała się wybrać z tym do specjalisty. Zazdroszcze Wam, że już po badankach i śliczne zdjęcia maluszków, nie mogę się doczekać aż mojego Smerfika zobaczę, mam nadzieję, że wszystko dobrze, zdrowiutko i, że się rodzicom zaprezentuje w całej krasie, bo ostatnio kokonik smacznie spał, a chciałabym łapki i nóżki zobaczyć machające ;) na szczęscie już o 9:30 pojutrze mamy wizytę, więc będe prosić o dużo kciuków. Na drutach też się nauczyłam robić jakiś czas temu ale z głowy wszystko mi wyleciało. Ale druty mam i włóczkę też, więc zaraz odpalę youtuba i coś pokombinuję, dzięki za przypomnienie! Pozdrawiam Was wszystkie dziewuszki :*

PIGULSKA, Ofelaine, gosia86, AnnaMaria89, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta pytanie z innej beczki i z czystej ciekawości ile płacicie za duphaston???

Cieszę się że z Wami wszystko OK :) Tak trzymać :)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj kochane <3
    ciesze sie z Waszych udanych wizyt :) cudne są Wasze Maluchy :)
    pamietam o Was <3
    nie odzywam sie bo nie mam jakos sił i tak naprawde o czym pisac,wizyt nie mam, objawy są caly czas,doszły masakryczne humory,płaczliwosc z byle powodu wiec wole nie dołowac nikogo!
    Buziaki dla kazdej z Was <3
    Gosiu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:00

Ofelaine, gosia86, AnnaMaria89, gosiunia lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Dziewczęta pytanie z innej beczki i z czystej ciekawości ile płacicie za duphaston???

ja płaciłam 18 zł w aptece słonecznej.. a w innych jak pytałam to ceny około 30 zł ..

gosiunia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dziś średnio czuje.. :/ kręci mi się w głowie, niby głodna nie jestem ale mnie ssie w żołądku ale przy tym mi niedobrze i na nic nie mam ochoty. I podbrzusze pobolewa..
    Jest mi zimno i boli mnie głowa...

Paulinqa, ale tanio! ja ostatnio w aptece zostawiłam 150zł! za 3 op duphastonu 3 op clexanu i sok żurawinowy i euthyrox, ale paragon wyrzuciłam i nie sprawdziłam. Ale około 30zł..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Eklerka - nie patrz na prace a szczegolnie jak cie kiedys wyrolowali :) ty i dziecko najwazniejsze a jesli masz stres w pracy to L4 i juz :)ja tez nie bede patrzec na sowjego pracodawce a co :) chcial mnie wyrolowac to tym bardziej skorzystam teraz ze swojego prawa:) i juz 28 bede lezec w domku :) i odpoczne bo przyda mi sie to w koncu :)

pije wlasnie kawcie:) no takiego mialam smaka na nia ze musialam:)
    Dwa lata temu pracowałam tam przez 2 miesiące za darmo. Obiecywał umowę, nie dał mi jej a zostawałam nawet po godzinach. Potem jak już dostałam umowę to dał mi 80% minimalnego, bo to moja pierwsza praca :-/ A jak przestałam mu być potrzebna, to nie przedłużył mi umowy. Umowę miałam do ostatniego czerwca i dopiero wtedy stojąc w drzwiach gotowa do wyjścia po skończonej pracy dostałam świadectwo pracy. Później dowiedziałam się, że to świadectwo było gotowe już 2 tygodnie wcześniej :-/ Chamstwo w biały dzień. Więc teraz sorry szefie, ale będziesz wyrolowany ;) Do 7 listopada muszę tam siedzieć żeby mieć płatne l4, a potem zmykam i tyle mnie będzie widział :)
    jagoodka wrote:
    Dzieki pamietam ze tematy przeziebien byly poruszane, a bol brzucha przy próbie wydmuchania nosa są norlalne?
    Mnie niestety bolał jak dmuchałam kinola, ale podpytałam o to ginekologa i stwierdził, że to nie jest groźne :)
    MiM wrote:

Cieszę się że z Wami wszystko OK :) Tak trzymać :)

W jednej aptece dorwałam za 18zł, w innej kosztował ponad 40zl :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:28

AnnaMaria89 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to ja za dwa op dupka i za dwa clexane zapłaciłam 59 zł ;) więc tanio w porównaniu z innymi aptekami;) szukajcie u siebie aptek słonecznych! są najtańsze

gosiunia lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja mieszkam 30 km od Krakowa więc jakbym miała jeździć i szukać apteki słonecznej to bym wyszła na tym jak Zabłocki na mydle ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest ta magiczna apteka słoneczna?? Ja płace 39,99 i jęczę za każdym razem że duphaston powinien być refundowany jak luteina! No ale nasze państwo jest przecież taaaakie prorodzinne i dba nawet o życie nienarodzone - tylko czemu tego nie widać :/

Jęczę wiem :)

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam od 19 do 48 nawet
    Mialam brać do jutra ale teraz w szpitalu zwiększyli mi jeszcze dawkę i nie wiem ile to będę brać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apteka słoneczna to sieć aptek praktycznie w każdym mieście są ;) Karolcia no ja u siebie też nie mam ale po drodze z Krk jest i tam kupuje jak jade od lekarza;) a różnica w cenie ogromna,,,

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja z innej beczki. Jak wasze zęby, a dokladnie dziasla. Bo moje zrobiły sie dosłownie bordowe. No i co chwilę czuję zęby, mega dziwne uczucie. A jutro nasza wizyta. Pierwsza cała rodzinka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Hej. A ja z innej beczki. Jak wasze zęby, a dokladnie dziasla. Bo moje zrobiły sie dosłownie bordowe. No i co chwilę czuję zęby, mega dziwne uczucie. A jutro nasza wizyta. Pierwsza cała rodzinka :)

Kochana ja właśnie dziś też czuje jakby ból dziąseł i zeby, ale nie bola po prostu je czuję, że są hehe nie wiem jak to opisać, takie napęcznienie nie wiem co...
    Gdzieś coś czytałam, że naczynia krwionośne się rozszerzają i w 12 tygodniu i coś tam się dzieje, chyba na belly..

W ogóle znów mi się włączył starach o maleństwo, czy bije serduszko, czy dobrze się rozwija... Aby do poniedziałku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 19:27

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:58

Ofelaine lubi tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ