Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klucie moze powodowac zmianami jakie zachodza.w srodku. Moze ucisk masz na jelito albo jajnik sie sciska? Ale lepiej idz i to sprawdz. Spokoj mamy najwazniejszy
Gosia ja znam przypadki kiedy lozysko powedrowalo w gore i bylo po problemiepiekny Maluszek
a jak serduszko? Z jaka predkoscia bije? Bo u nas zwolnilo ze 160 na 145
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ta p. Dr nie praktykuje słuchania serduszka
wiec nie wiem
Wiem że może się przemieścić i powinno wiec mocno w to wierzę
Dziewczyny doradźcie proszę
Jak wiecie zwolnili mojego gina w Luxmed i w związku z tym na jutro mam umówioną wizytę do nowego
Ale już sama mam wątpliwości czy chodzić na nfz i do luxmedu?
Czy lepiej trzymać się tylko jednego lekarza tego z nfz?
Czy jeśli zdecyduje sie jednak na dwóch to zbyt częste wizyty nie zaszkodzą na to łożysko?
Poza tym nadal jestem przeziębiona wiec wyjścia z domu nie są wskazane
Nie wiem co robić? -
czesc dziewczyny nadrobiłam straty. Ja oczywiście mam na imię Marlena, a mężuś Szymek. Imiona = dziewczynka Nadia, chłopczyk Fabian. Mąż na żadne sie nie zgadza
Jak juz wczesniej chyba wspominalam dostałam prywatne skierowanie na badania prenatalne ze względu na zaśniad groniasty ktory przeszlam- zadzwonilam do tej przychodni i sie okazalo ze bede je miała za darmo wlasnie ze wzgledu na ta tą chorobe (inaczej bym sie nie zdecydowala do USG genetyczne wyszło ok). Badanie juz w piatek bo to bedzie 13 t 4 d. Powiedzcie mi czy do testu z krwi trzeba być na czczo? -
nick nieaktualnyWitajcie, Dziewczyny. Do tej pory właściwie się nie odzywałam, ale podczytywałam regularnie
Właśnie pojawił się u mnie mały kryzys i piszę, żeby prosić o radę.
Jadąc autem, poczułam lekki ból brzucha. Myślałam, że to wina kurtki, która ma pasek na właśnie na wysokości brzucha. Rozpięłam go i uznałam, że zaraz przejdzie. Ale niedługo po przyjściu do domu, poczułam bardzo silny ból w podbrzuszu, dokładnie taki jak na okres. Nie mogłam ustać. Wpakowałam się pod prysznic, chwilę posiedziałam i po paru minutach puściło. Aktualnie czuję tylko lekkie ćmienie.
I tu jest moje pytanie - myślicie, że mimo wszystko powinnam pojechać na IP czy skoro tak po prostu przeszło, to poczekać i zobaczyć co będzie?
Do tej pory ciąża przebiegała książkowo i pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero za 3 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:32
-
Ja w takiej sytuacji pojechałam do szpitala. Zdarzyło mi się to w 11 tyg. Bóle czasami mam nadal,ale wiem już że dla dziecka nie groźne. Po prostu u mnie to zrosty i rosnący brzuch. A u mnie wraz z 2 trymestrem przyszły zaparcia. Lactulosa chyba nie da rady, jem zdrowo, nie licząc drobnych grzeszków w Mc donaldzie. I jogurt zjadłam i owoce - mandarynki i nic
-
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim mamuśkom po wizytach, super wieści
Ja własnie tylko w legginsach pomykam, ale już czuję chłodek i też musze się po jakieś jeansy wybrać, bo o tym, żebym się w stare wcisnęła to nie ma mowy.
Ja mam na imię Magda, widze, że sporo imienniczeka partner Jakub. Przed ciążą byłam przekonana do imion Kornelia i Liliana, ale teraz trochę mi się odmieniło i ogólnie już zaczeliśmy debaty, Mój na nic się nie zgadza, wymyślił sobie jakąś Izaure
a mi się podoba Hania, Pola, Tosia, Janinka, Jagoda, a numer jeden to Jadzia i tak do niej mówię dzisiaj cały dzien, poczułam, że tak jakoś będzie pasować
Ewentualnie Gabrysia, bo ku temu skłania się Kuba. Zobaczymy jeszcze. Ale Jadzia rządzi i daje mi popalić. A jakby jej coś między nogami wyrosło to jednogłośnie w miarę Leoś.
Mnie kłuje tak bardzo nisko, pod spojeniem co jakiś czas, ale pytałam lekarza i wszytsko okej. Ma nas prawo ciągnąć, kłuć, pobolewać, bo tak wewnątrz serio nie lada rewolucja. Jutro zaczynamy drugi trymestr, a jak rwało tak rwie nieubłaganie. A brzuszek rośnie rośnie, ale pod sporą warstwą tłuszczyku
Trzymajcie się laski wszytskie dzielnie!PIGULSKA, PIGULSKA, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Mim gratuluję synusia:*
Ja znowu posmęcę o tym drugim gnie iść czy jednak sobie darować?
No i chyba muszę się wybrać do internisty bo mam suchy kaszel i jak kaszlę to aż ciągnie mnie w pachwinach. Oczywiście miejsc do internisty brak ale gdybym była w przychodni u Gina to może uda się gdzieś wcisnąć?
Z jednej strony boję się że co za dużo grzebania przy tym łożysku to nie zdrowo żebym później tego nie żałowała
A z drugiej strony zawsze lepiej skonsultować się u dwóch lekarzy?
-
Witam sie z rana. Padlam wczoraj po 20 i przespalam cala noc, o dziwo. Ale czulam sie slabo wczoraj,moze spacerek z mezem pomogl na spanie.
Gosiu ja mysle ze chodzilabym do jednego gina. Czeste wizyty i grzebanie w srodky chyba tez nie sa za dobre. Poza tym juz prawie 2 trymestr wiec mozna byc spokojniejszym,ja np. Wizyte mam za miesiac a wczesniej co 2,3 tygodnie byly.
Musze juz wstac bo czuje ssanie w zolodku i lekkie mdlosci. A potem jade na zakupy z mama iw bedzie szykowanie na wszystkich swietych.
Milego dnia zyczymy -
Dzień dobry
Yasia ja tez często miewam takie bóle podobne to tych sprzed @, to pewnie związane jest z rozciąganiem się macicy i więzadeł więc spokojnie.
Gosiu jeśli masz jakieś wątpliwości to może spróbuj konsultacji innego lekarza myślę, że to nie zaszkodzi a Ciebie uspokoi -
Dzięki kochane za wasze zdanie :*
Ja spałam mało bo do 23 męczył mnie kaszel i od 5 rano to samo
Ofeline gin dał Ci zwolnienie?
U mnie zakupy są na głowie męża też musi się wybrać bo nawet pół znucza nie mamy.
Też mam zagwozdkę z wyjazdami na cmentarze bo mamy aż 4 do objechania. Na grób mojego Ojca muszę jechać koniecznie i do dziadków też chcę pojechać a to na 3 cmentarzach i jak tu się oszczędzać
Za tydzień mam usg genetyczne wczoraj gin pytała czy juz myślałam o badaniach prenatalnych wiec jej zapytałam co konkretnie ma na myśli usg czy testy z krwi też? Więc sprecyzowała że chodzi jej tylko o usg
Teraz się jeszcze martwię czy jak na ten tydzień ciąży to dziecko nie jest za małe bo na waszych suwaczkach jest napisane ze powinno mieć ponad 6 cm
No ale gin powiedziala że jest odpowiednio duże jak na swój wiek
Pigulska dzisiaj masz równo 6 miesięcy do porodu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:28
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dodatkowo przyjechala tesciowa z Niemiec na kilka dni wiec i tam musimy jechać i chyba tym razem będziemy musieli zostać na noc i nie bardzo mi to na rękę. Chcę się z miasta spotkać ale wolałabym jednak nie zostawać tam na noc i tak się jeszcze tym stresuje jak to zaplanować