X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:01

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucie moze powodowac zmianami jakie zachodza.w srodku. Moze ucisk masz na jelito albo jajnik sie sciska? Ale lepiej idz i to sprawdz. Spokoj mamy najwazniejszy :)
    Gosia ja znam przypadki kiedy lozysko powedrowalo w gore i bylo po problemie :) piekny Maluszek :) a jak serduszko? Z jaka predkoscia bije? Bo u nas zwolnilo ze 160 na 145 :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta p. Dr nie praktykuje słuchania serduszka :( wiec nie wiem
    Wiem że może się przemieścić i powinno wiec mocno w to wierzę

Dziewczyny doradźcie proszę
    Jak wiecie zwolnili mojego gina w Luxmed i w związku z tym na jutro mam umówioną wizytę do nowego
    Ale już sama mam wątpliwości czy chodzić na nfz i do luxmedu?
    Czy lepiej trzymać się tylko jednego lekarza tego z nfz?
    Czy jeśli zdecyduje sie jednak na dwóch to zbyt częste wizyty nie zaszkodzą na to łożysko?
    Poza tym nadal jestem przeziębiona wiec wyjścia z domu nie są wskazane
    Nie wiem co robić?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Melduję się i ja :) na 80% chłopiec :D Wszytko OK :) Termin mi się przesuną z 15.05 na 8.05.2015.

AGA 30, gosia86, Puella, PIGULSKA, nadulek, beti97, Magic, Eklerka, czarna panda lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dzisiaj przyszły mi spodnie z allegro :) SUPER :D za 70 zł :)

03.02.2014
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny nadrobiłam straty. Ja oczywiście mam na imię Marlena, a mężuś Szymek. Imiona = dziewczynka Nadia, chłopczyk Fabian. Mąż na żadne sie nie zgadza :)
    Jak juz wczesniej chyba wspominalam dostałam prywatne skierowanie na badania prenatalne ze względu na zaśniad groniasty ktory przeszlam- zadzwonilam do tej przychodni i sie okazalo ze bede je miała za darmo wlasnie ze wzgledu na ta tą chorobe (inaczej bym sie nie zdecydowala do USG genetyczne wyszło ok). Badanie juz w piatek bo to bedzie 13 t 4 d. Powiedzcie mi czy do testu z krwi trzeba być na czczo?

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super nowiny dziewczyny z waszych wizyt u mnie kolejna 5 listopada

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Dziewczyny. Do tej pory właściwie się nie odzywałam, ale podczytywałam regularnie :)

Właśnie pojawił się u mnie mały kryzys i piszę, żeby prosić o radę.

Jadąc autem, poczułam lekki ból brzucha. Myślałam, że to wina kurtki, która ma pasek na właśnie na wysokości brzucha. Rozpięłam go i uznałam, że zaraz przejdzie. Ale niedługo po przyjściu do domu, poczułam bardzo silny ból w podbrzuszu, dokładnie taki jak na okres. Nie mogłam ustać. Wpakowałam się pod prysznic, chwilę posiedziałam i po paru minutach puściło. Aktualnie czuję tylko lekkie ćmienie.

I tu jest moje pytanie - myślicie, że mimo wszystko powinnam pojechać na IP czy skoro tak po prostu przeszło, to poczekać i zobaczyć co będzie?

Do tej pory ciąża przebiegała książkowo i pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.

Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero za 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:32

• beti97 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takiej sytuacji pojechałam do szpitala. Zdarzyło mi się to w 11 tyg. Bóle czasami mam nadal,ale wiem już że dla dziecka nie groźne. Po prostu u mnie to zrosty i rosnący brzuch. A u mnie wraz z 2 trymestrem przyszły zaparcia. Lactulosa chyba nie da rady, jem zdrowo, nie licząc drobnych grzeszków w Mc donaldzie. I jogurt zjadłam i owoce - mandarynki i nic :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim mamuśkom po wizytach, super wieści :)
    Ja własnie tylko w legginsach pomykam, ale już czuję chłodek i też musze się po jakieś jeansy wybrać, bo o tym, żebym się w stare wcisnęła to nie ma mowy.
    Ja mam na imię Magda, widze, że sporo imienniczek ;) a partner Jakub. Przed ciążą byłam przekonana do imion Kornelia i Liliana, ale teraz trochę mi się odmieniło i ogólnie już zaczeliśmy debaty, Mój na nic się nie zgadza, wymyślił sobie jakąś Izaure :D a mi się podoba Hania, Pola, Tosia, Janinka, Jagoda, a numer jeden to Jadzia i tak do niej mówię dzisiaj cały dzien, poczułam, że tak jakoś będzie pasować ;) Ewentualnie Gabrysia, bo ku temu skłania się Kuba. Zobaczymy jeszcze. Ale Jadzia rządzi i daje mi popalić. A jakby jej coś między nogami wyrosło to jednogłośnie w miarę Leoś.
    Mnie kłuje tak bardzo nisko, pod spojeniem co jakiś czas, ale pytałam lekarza i wszytsko okej. Ma nas prawo ciągnąć, kłuć, pobolewać, bo tak wewnątrz serio nie lada rewolucja. Jutro zaczynamy drugi trymestr, a jak rwało tak rwie nieubłaganie. A brzuszek rośnie rośnie, ale pod sporą warstwą tłuszczyku ;)
    Trzymajcie się laski wszytskie dzielnie!

PIGULSKA, PIGULSKA, gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim gratuluję synusia:*

Ja znowu posmęcę o tym drugim gnie iść czy jednak sobie darować?
    No i chyba muszę się wybrać do internisty bo mam suchy kaszel i jak kaszlę to aż ciągnie mnie w pachwinach. Oczywiście miejsc do internisty brak ale gdybym była w przychodni u Gina to może uda się gdzieś wcisnąć?
    Z jednej strony boję się że co za dużo grzebania przy tym łożysku to nie zdrowo żebym później tego nie żałowała
    A z drugiej strony zawsze lepiej skonsultować się u dwóch lekarzy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:34

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:34

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolka
    Tak czy inaczej pojadę dzisiaj do tego Luxmedu i może chociaż uda się dostać do internisty
    Do Gina też pójdę się skonsultować jeśli powie to samo co ta z nfz to już będę chodzić tylko do niej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Padlam wczoraj po 20 i przespalam cala noc, o dziwo. Ale czulam sie slabo wczoraj,moze spacerek z mezem pomogl na spanie.
    Gosiu ja mysle ze chodzilabym do jednego gina. Czeste wizyty i grzebanie w srodky chyba tez nie sa za dobre. Poza tym juz prawie 2 trymestr wiec mozna byc spokojniejszym,ja np. Wizyte mam za miesiac a wczesniej co 2,3 tygodnie byly.
    Musze juz wstac bo czuje ssanie w zolodku i lekkie mdlosci. A potem jade na zakupy z mama iw bedzie szykowanie na wszystkich swietych.
    Milego dnia zyczymy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Yasia ja tez często miewam takie bóle podobne to tych sprzed @, to pewnie związane jest z rozciąganiem się macicy i więzadeł więc spokojnie.

Gosiu jeśli masz jakieś wątpliwości to może spróbuj konsultacji innego lekarza myślę, że to nie zaszkodzi a Ciebie uspokoi :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za wasze zdanie :*
    Ja spałam mało bo do 23 męczył mnie kaszel i od 5 rano to samo :(
    Ofeline gin dał Ci zwolnienie?
    U mnie zakupy są na głowie męża też musi się wybrać bo nawet pół znucza nie mamy.
    Też mam zagwozdkę z wyjazdami na cmentarze bo mamy aż 4 do objechania. Na grób mojego Ojca muszę jechać koniecznie i do dziadków też chcę pojechać a to na 3 cmentarzach i jak tu się oszczędzać
    Za tydzień mam usg genetyczne wczoraj gin pytała czy juz myślałam o badaniach prenatalnych wiec jej zapytałam co konkretnie ma na myśli usg czy testy z krwi też? Więc sprecyzowała że chodzi jej tylko o usg
    Teraz się jeszcze martwię czy jak na ten tydzień ciąży to dziecko nie jest za małe bo na waszych suwaczkach jest napisane ze powinno mieć ponad 6 cm
    No ale gin powiedziala że jest odpowiednio duże jak na swój wiek

Pigulska dzisiaj masz równo 6 miesięcy do porodu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:28

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:58

gosia86, PIGULSKA, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dodatkowo przyjechala tesciowa z Niemiec na kilka dni wiec i tam musimy jechać i chyba tym razem będziemy musieli zostać na noc i nie bardzo mi to na rękę. Chcę się z miasta spotkać ale wolałabym jednak nie zostawać tam na noc i tak się jeszcze tym stresuje jak to zaplanować

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze względu na wczorajsze korki postanowiłam do lekarza udać się pieszo :) 2 km w jedną stronę i co spałam jak niemowlak!! Cudo!! Dawno nie czułam się taka wyspana :D

03.02.2014
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ