X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu gin pytal czy chce l4 ale powiedzialam ze narazie mam od rodzinnego na tydzien i nie bede przedluzac. Postanowilam ze wracam do pracy ale tylko do nastepnej wizyty, czyli 24.11 i wtedy biore l4 az do konca ciazy. A wracam teraz od poniedzialku do pracy bo jest mega duzo pracy, niektore kolezanki sa zle ze poszlam teraz na chorobowe i niby przesadzam i udaje ze przeziebiona jestem. No szlag mnie trafia, dlatego na 3 tygodnie wroce pomoge im z najgorsza robota zeby niee bylo gadania a potem do widzenia mowie na 3 lata.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline szczerze Ci współczuję koleżanek
    Ale fajnie że gin sam się zapytał o L4 kamień z serca
    Moja wczoraj tez pytała do kiedy mam i wystawi mi bez problemu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi przykro zwlaszcza ze jedna z nich jak byla w ciazy to poszla na l4 prawie od poczatku bo plamila ze 2.dni z polipa. Ale pozniej bylo wszystko dobrze, cala ciaze przeszla ksiazkowo bez mdlosci, rzygania itp, ale do pracy juz nie wrocila. Za to nie przeszkadzalo jej to w bieganiu po miescie, lumpeksach itp. A mnie teraz ocenia ze ja przesadzam ze swoja ciaza i przewrazliwiona jestem jak czasem wspomne o swoich obawach,no kurde kazdy je ma zwlaszcza po dlugich staraniach i pierwszej ciazy a tu takie teksty za plecami... Eh... Ten swiat I ludzie zszedl na psy...

Ale ciesze sie z pidejscia gina bo widze ze problemu z l4 nie bedzie robil. Chyba jest zdania, ze jesli ja powiem ze chce isc to znaczyw ze nie czuje sie na silach pracowac. Kamien z serca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:58

gosiunia, MiM lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Gosia dokładnie za 6 miesięcy mam termin porodu juuupi :D jeśli chodzi o usg to dzidziuś może być mniejszy niż 6cm, bo juz jak ma 4,5 to można to badanie wykonac :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja swojego Smerfika zabieram dzisiaj na basen :) a co trzeba się ruszać. Tylko stanik od kostiumu taki trochę maławy, ale jeszcze styknie. Na obiad kotlety jajecznege, ziemniaczki i surówka ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wpraszam do mamy na pierogi
    A w sobotę bigos teściowej mniam
    Beti zazdroszczę tego basenu u mnie raczej będzie zakazany

Pigulska usg za tydzień wiec myślę że urośnie do tego czasu okolo 1,5 do 2 cm tak srednio licząc wg tego jak rosło ostatnio

Ofelibe tak to jest właśnie z ludźmi sami nie widza co robią ale do oceny innych są pierwsi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 08:54

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja nie mogłam dziś spać.. ogladałam film do 12 a potem przewracałam się z boku na bok...

Mam pytanie czy któraś bierze Acard???? ;)
    Miłego dnia;* u nas piekne słoneczko i jade z mama na cmentarz do dziadziusia, ostatnio mi sie snił przed wizytą u lekarza i powiedział że wszystko jest wporządku i że mam sie przestać martwić ;)

kika79, gosia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

pauliqa ja biore :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie co do basenu...
    ja tez bym chciała chodzić ale boję się że złapię jakiegoś grzyba albo coś. koleżanka 3 miesiące temu poroniła (w sumie była w 5tc) bo właśnie na basenie coś złapała...
    możecie mi polecić jakiś sprawdzony basen w Warszawie, najlepiej okolice Włoch... :)

i czy trzeba się jakoś szczególnie zabezpieczyć ? sorki za głupie pytania ale się trochę boję a siedzenie w domu doprowadza mnie do szału... i mam w sumie mało ruchu....

zrz6p07w2xteuk93.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-D cieszę się z wami z !dobrych wieści z wizyt oby już tak do samego konca:-) ja dzwoniłam chwilę temu czy są wyniki Paapa i jadę na 11:00
    odebrać,wiedziałam że tak będzie i juz mam stres i nerwy. Wczoraj chyba się przeforsowalam nie mogłam dziś z łóżka zejść kręgosłup mi poprostu pęka masakra Nie lubię tego :-( a tu nic nie można wziasc ledwo chodzę ale dam rade po wynik pojadę muszę być już spokojna

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, padłam wczoraj już po 20 myślałam, że prześpię do rana, no ale zonk- obudziłam się o północy i kręciłam się prawie do 5. Mąż coś marudził, że go budzę- no bo co chwila na siku wstawałam ;)

Kika na pewno wszystko będzie dobrze! :)

kika79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto My :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f687f7f89ca4.jpg (tu udajemy żabkę :) )

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56e82014a4a2.jpg
    a tu w pełnej okazałości :)

gosia86, AGA 30, Magic, gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiech na sali chcialam zarejestrować się do internisty w Luxmed jestem już na miejscu to termin mi poponuja na jutro lub na 17 dzisiaj
    A ludzi do rejestracji w kolejce masa.

Kika na pewno wyniki będą dobre trzymam kciuki

Ja to bym chetnie teraz poszła spać
    Czekam na wizytę u tego nowego gina

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry mnie też tak czasem kłuje poniżej pępka z prawej strony. Na szczęscie jest to krótkie ukłucie, ale zdarza się cyklicznie. Gin nie kazał się tym niepokoić powiedział że widocznie maluchy uciskają gdzieś gdzie nie powinny :P

Paulinqa też biorę Acard ale już powoli zaczynam go odstawiać. Odstawiłam już luteinę ale uwierzcie mi taki strach...jak bym mogła to brałabym do końca ciąży żeby tylko się tak nie stresować :)

Ja wczoraj byłam u endokrynologa i powiem wam że ludzie to są jednak bez serca. Mój endo kobiety w ciąży przyjmuje poza kolejką. Wcześniej czekałam grzecznie ale wczoraj źle się czułam i powiedziałam pielęgniarce że w ciąży i czy mogę a jakaś stara baba na mnie że ciąża to nie choroba (super rzygam gorzej niż przy grypie żoładkowej - po 2-3 razy dziennie), że tym młodym to się w dupie poprzewracało itp. Ale mnie baba wkur.... normalnie bym poczekała ale na prawdę jestem tak osłabiona, nic mi się nie chce, wraca znó to okropne zmęczenie i senność....ach :/

Poza tym idę podglądać dzisiaj maluchy, ale mocz wyszedł mi słabo i już się znowu stresuję czy wszystko będzie ok :/ a pH wzrosło mi do 7,5... ciekawe co z tego będzie :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie ma co się przejmować starymi babami!
    Ja w sumie jeszcze nie korzystam z przywileju- chyba tylko raz poszłam jak się spieszyłam na wizytę do lekarza a czekałam na zmierzenie ciśnienia i zważenie przed wizytą- a jak wychodziłam z gabinetu lekarza to Pani która miała być przede mną jeszcze nie weszła do środka.

pij sok z żurawiny! Działa cuda w krótkim czasie!:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja mam pomału odstawiać dupka dzisiaj dwa jutro dwa sobota niedziela po jednym i koniec ma zostać tylko luteina
    Ale też mnie to stresuje
    Z tymi starszymi ludźmi to zawsze problemy rzadko się zdarzy ktoś kto zrozumie
    Trzymam kciuki za Twoją wizytę:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam jeszcze 2 opakowania dupka.. jeżeli nie plamię to mam brać 1x1, w razie plamienia 3x1 po tygodniu mam zejść na 2x1 a potem znowu na 1x1

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki czytałam gdzieś tu wcześniej, że któraś z Was ma arytmię serca. U mnie od poniedziałku serducho zaczęło szaleć na całego, wylądowałam w szpitalu i wypiszą mnie dopiero dziś :( Miałam założonego Holtera, ale jak na złość wtedy wszystko się uspokoiło, za to dodatkowe skurcze wyszły na poniedziałkowym i dzisiejszym ekg :( Już mnie to zaczyna wykańczać psychicznie...
    Pytanie do arytmiczek - czy jest sens tak panikować? :( Mnie lekarze wpierają, że to na tle nerwowym i mam wyluzować. Dostałam L4 i zakaz pokazywania się w pracy, ale serducho mimo tego szaleje...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka- ja arytmie mam, ale odkąd biorę leki już raczej nie zdarzają się napadowe tachykardie. Ale od 4 dni mam kołatania serca, ale jak byłam na echo to mi mówili, że może tak się zdarzać przy tej wadzie- ale długo, długo już miałam z tym spokój :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Eklerka- ja arytmie mam, ale odkąd biorę leki już raczej nie zdarzają się napadowe tachykardie. Ale od 4 dni mam kołatania serca, ale jak byłam na echo to mi mówili, że może tak się zdarzać przy tej wadzie- ale długo, długo już miałam z tym spokój :(
    U mnie to nie kołatania, serducho pracuje spokojnie, choć tętno w ciąży skoczyło do 75-80 (przed ciążą miałam 60-70). Ja miałam problemy z dodatkowymi skurczami, odwiedziłam 5 kardiologów, dwa razy robione usg serca, ekg już nie zliczę i każdy mnie uspokajał, że to nic złego, że mam się przyzwyczaić. Wzięłam to na klatę i przez 4 miesiące była absolutna cisza. W poniedziałek 9 rano, siedzę sobie w pracy i układam faktury a tu nagle bach, za kilka sekund bach... Aż mi się w głowie zakręciło :( Dzwonię do mamy, ta panika, że natychmiast do szpitala, więc pojechałam... Lista badań z krwi, mocz, markery zawałowe, jonogramy i wyniki wyszły idealnie, nawet TSH mi pięknie spadło w stosunku do stanu sprzed ciąży... Podejrzeli Malucha (bo już mnie nastraszyli, że może ciąża obumarła :() a tu Bąbelek podskakuje sobie w najlepsze dzierżąc palec w buzi i zupełnie nie przejmuje się moimi skurczami ;) Wyszły z częstotliwością 2-3 na minutę, więc sporo tego... Zostawili mnie, kazali leżeć, leków żadnych nie dostałam a dziś mają mnie wypisać. Ech i jak tu cieszyć się ciążą jak serducho zatruwa życie :(
    Popłakałam się, ale wyzwali mnie za to, postraszyli, że szkodzę dziecku i już od zmysłów odchodzę :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ