Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia trzeba bylo jej sie tam na podloge zrzygac. Przepraszam za okreslenie ale z takimi ludzmi inaczej sie nie da. Ewelcia juz odstawiasz acard? Ja mam brac do konca 2 trymestru.
gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
dziewczyny a teraz my się brzucholem pochwalimywczoraj weszliśmy w drugi trymestr a fotka z dziś
miłego dnia i powodzenia na wizytach-jeśli jakieś dziś sąEklerka, Karolcia88, czarna panda, gosia86, Rika, Puella, pompon, Ofelaine, KotMisia, Bluberry, madziorek, PIGULSKA, AGA 30, kika79 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Dzisiaj mam wizytę...jejku to już dziś!!! Zaczynam się stresowac;) Dla mnie dzisiejsza wizyta jest szczególnie ważna bo wreszcie mąż idzie ze mną zobaczyć nasze szczęście na własne oczy:) Trzymajcie kciuki!!!
gosiunia, Magic, Puella, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Magic wrote:Dzień dobry
pauliqa ja biore
a raz dziennie go bierzesz?? ja mam za tydzień zacząć brać zamiast zastrzyków.. ale jakoś chyba wolę te zastrzyki bo się przyzwyczailam;p a macie jakieś skutki uboczne brania acardu?? -
Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie.
Zwolnienia mam z kodem B, ale w pracy dodatkowo domagają się zaświadczenia lekarskiego, że jestem w ciąży- na wczorajszej wizycie zapomniałam go wziąć- czy w takim wypadku i tak wypłacą mi 100% czy próbować się wcisnąć do ginekologa po ten świstek? -
paulinqa wrote:a raz dziennie go bierzesz?? ja mam za tydzień zacząć brać zamiast zastrzyków.. ale jakoś chyba wolę te zastrzyki bo się przyzwyczailam;p a macie jakieś skutki uboczne brania acardu??
ja jeszcze 23 zastrzyki...
i zdecydowanie wolę tabletki
mi lekarz powiedział, żebym brała wieczorem. A o skutkach nic nie wiem bo nie brałam jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:03
-
nick nieaktualny
-
Co do basenu to jest wskazany, jeżeli się lubi i nic się nie dzieje. Po basenie wystarczy dla bezpieczeństwa zaaplikować probiotyk dopochwowy. Ja jestem bardzo zadowolona z basenu i przy okazji widziałam zajęcia w wodzie dla bobasów z rodzicami
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witamy się i my w 2 trymestrze. Kurcze, jak to dumnie brzmi
Chwalę się zatem bandziochem z moją Jadźką
Ja brałam Acard, ale od tygodnia już nie biorę, podobnie jak luteiny. Nic szczególnego po nim nie zaobserwowałam. Właśnie chyba pójdę ziemniaczki ugotuję i warzywka na parze. Wczoraj grana była tarta szpinakowo serowa ,mmm pyszna była. A przed wczoraj miałam parcie i robiłam hummus do warzywek jako przekąska i salse do naczosów. WydziwiamRika, Puella, gosia86, gosiunia, Bluberry, Magic, PIGULSKA, AGA 30, kika79 lubią tę wiadomość
-
Magic nie pytalam o temp ale myślę że to zwyczajnie wina termometru
Czarna Panda kciuki zaciśnięte
Gosiunia i Pompon śliczne brzuszki :* głaski w brzuszki od cioci Gosi
Ja byłam u tego nowego Gina w Luxmed poziom wizyty zerowy
Szybkie usg przez brzuch trwające 3 sekundy bez zdjęcia bez podania wymiarów dziecka, ciśnienie sama musialam powiedzieć jakie mam, pyta sie czy sie orientuję mowie 110/80 wpisal 100/60
Kładł duży nacisk na usg genetyczne powiedział że wybrałam dobrego specjalistę <przynajmniej tyle pozytywów z wizyty> badania z krwi nie zalecał
Pozostałe zalecenia zgodne z zaleceniami gin z nfz wiec z czystym sumieniem mogę pozostać tylko przy niej
Dzisiaj pierwsze usg przez brzuch muszę przyznać że to o wiele bardziej komfortowe niż te dopochwowe
Do internisty się nie dostałam, gin zalecił syrop z cebuli ma któraś z was sprawdzony przepis?
Pytałam go co z witaminami powiedział że on nie należy do grupy która je zaleca ale w moim przypadku jesli mam stosować jod i wit D to juz lepiej dostarczać to jednym suplementem niż łykać kilka na raz
Aaaa ja dzisiaj gotuję kapuśniak wczoraj oglądałam top szef i byla kuchnia góralska i takiej kwaśnicy bym zjadła? Czyżby był siusiak u mnie???może za tydzień zdradzi
Bylam w h&m i szału na ciążowej odzieży nie ma spodnie ciążowe 129 zł tylko rozmiar xs kosztował 79
Do happy mum nawet nie wchodziłam bo odstraszyły mnie ceny z wystawy
Muszę kupić biustonosz ale nie wiem jaki rozmiar teraz kupić
Eklerka a jak z tym zwolnieniem?lapiesz sie jyz na wszystkie uprawnienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:35
gosiunia lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:....
Gosiunia i Pompon śliczne brzuszki :* głaski w brzuszki od cioci Gosi
......
Aaaa ja dzisiaj gotuję kapuśniak wczoraj oglądałam top szef i byla kuchnia góralska i takiej kwaśnicy bym zjadła? Czyżby był siusiak u mnie???może za tydzień zdradzi
Gosieńko dziękuje pięknietez wczoraj oglądałam top szefa i też mi się ta kwaśnica później marzyła
hehe
co do wizyty to współczuję z drugiej strony przynajmniej teraz masz pewność co do lekarzebuziaki i smacznego kapuśniaczka
Rika ,ale mi smaka narobiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:37
gosia86 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Gosia pokrój cebule na grubsze paski zasyp cukrem i zostaw w ciepłym miejscu- cebula puści sok i właśnie to się pije.
Chociaż powiem Ci, że jak mi ostatnio teściowa zrobiła to myślałam, że pierwszy raz przywitam się z kibelkiem- tak mnie później po tym muliło- ale pomóc pomogło- bo później już dreszczy nie miewałam i nie czułam tego "łamania" w kościachgosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
gosiunia wrote:Gosieńko dziękuje pięknie
tez wczoraj oglądałam top szefa i też mi się ta kwaśnica później marzyła
hehe
co do wizyty to współczuję z drugiej strony przynajmniej teraz masz pewność co do lekarzebuziaki i smacznego kapuśniaczka
Ja nie żałuję przynajmniej utwierdziłam się w swoim wyborze lekarza
Może się zorientuje jak wygląda opieka położnej u Luxmed i ewentualnie zdecyduję się na to ale zostaję przy mojej gin z nfzgosiunia lubi tę wiadomość
-
ale mi smaka zrobiłyście!!!
A ja jutro jadę do Krakowa, mam cały dzień załatwień i mama pytała co chcę na obiad i mi się zachciało czerwonej kapusty z ziemniaczkami..gosiunia lubi tę wiadomość