X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluje pazurki sobie i klientkom i żyje :) Przez paznokieć Wam nic nie przejdzie do krwi żeby maluchowi miało zaszkodzić także spokojnie :)

A my dalej rzygamy... normalnie zazdroszczę tym bezobjawowym :P

gosiunia lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam rogala marcinskiego, który za mna chodził od 3 dni ;) teraz leże do góry brzuchem ;)
    Czekam na wieści z wizyt ;)

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Ja mam cały czas pomalowane paznokcie nie wyobrażam sobie, ze miałabym nie malować ;) wiem tylko ze na sam koniec nie maluje sie, bo zakłóca jakieś odczyty podczas porodu ( ciemne kolory). Tez myśle nad czymś, zeby włosy podkolorowac ;)
    Z reszta moze Magic sie wypowie, bedzie w temacie ;)

kochana ja tam wyższa szkoła jazdy, bo robię żel UV na paznokcie niż lakiery :) lakierów uzywam od wielkiego dzwonu :) a włosów nie farbuję już od półtora roku :) także nie mam problemu :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluję samych szczęśliwych wieści z wizyt i podziwiam każdą nową focie Waszych Maluszkow i brzuszków ;)
    Ja póki co nie kupuje ciążowych ubrań bo wchodzę jeszcze w moje dżiny i mam sporo bluzek i sweterkow ofercie także spooooko ;)

Ja też maluje pazurki i jestem właśnie kilka dni po farbowaniu włosów pierwszy trymestr się wstrzymałam. Użyłam farby bez amoniaku z firmy Joanna Naturia Organic niedroga i całkiem fajna polecam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:11

Magic, gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam ciasto, ale chyba trochę za ciężkie było i taki lekki zakalec mi wyszedł :) albo to przez serek waniliowy :) zrobiłam obiad dla męża bo ja późno nie jadam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja też o dziwo dziś wcisnęłam się w stare spodnie :) ale tak to dżeginsy na gumce mam od daaawna i je dalej noszę :) gorzej jest ze stanikami :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schize na punkcie malowania paznokci serio i nie mogę się przełamać

Kupilam dwa biustonosze w triumph uwaga za 15 zl bylam w szoku przy kasie bo jeden miał kosztować 40 zl po przecenie a tu taki psikus :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Słyszałam o farbach aptecznych BIOKAP ale nie wiem - nie stosowałam.
    Pani w aptece zachwalała że naturalna, bez amoniaku i innych badziewi.

Oooo....czytam i wydaje mi się bardzo sensowna. Chyba wypróbuję. Dzięki za namiary! :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety mi biust niewiele urósł max o rozmiar i brzuszek też raczej duży nie jest ale cierpliwie czekam bo on na pewno urośnie ;)

póki co kupuje tylko większe majtole hyhy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:09

Malink_a, gosiunia, KotMisia, czarna panda, Bluberry, gosia86, Magic lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA piękny brzusiu :) u mnie posprzatane, ugotowane. Można odpoczywac.
    Polecam Wam aplikacje na telefon. Moje dziecko czy jakoś tak. Reklamują w tv. Jest darmowa. Dużo porad. W tym tygodniu np o łożysku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 19:08

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam wam bezpłatne badanie dla wszystkich przyszłych mam - badanie na konflikt płytkowy. Dla kobiet między 8 a 20 tc jest to badanie bezpłatne, placówki w których można wykonać są w całej Polsce.

http://konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/przystapdoprogramu#Punkty sprawdźcie, gdzie u was można wykonać takie badanie :) Ja się wybieram w przyszłym tygodniu :)

Bluberry lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluje paznokcie od samego początku...dzidziuś zdrowy. Pytałam się lekarza na samym poczatku o farbowaniu i maolowaniu paznokci powiedział że nie ma badań wskazujących o jakimś wpływie na płód. Mimo wszystko ostatnio castingiem bez amoniaku farbowałam włosy.
    Pigulska mam podobny brzuszek:) Ale największy jest wieczorem pewnie przez wzdęcia;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj jestem po wizycie, wszystko ok, mała stała na głowie :) ale nie pokazała co ma miedzy nogami, wiec niewiadomo czy jej siusiak nie urósł ;). Poza tym z wymiarów jest mlodsza o tydzień, co mnie oczywiście trochę martwi chociaż lekarz mówił ze nie ma się co martwić bo o tydzień moze być . Poza tym na początku też była różnica 4 dni pomiędzy om a usg i nadrobila, no ale kurde boje się :(
    Kolejna wizyta za miesiąc brrr

madziorek, kika79, Bluberry, gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kochana ja tam wyższa szkoła jazdy, bo robię żel UV na paznokcie niż lakiery :) lakierów uzywam od wielkiego dzwonu :) a włosów nie farbuję już od półtora roku :) także nie mam problemu :)
    Bo Ty Magic jestes profesjonalistka ;) wyższa szkoła jazdy ;) ja mam taka płytkę mocna, ze nikt nie chcemi nic nakładać poza lakierami,bo mówią że szkoda ;) a żel rzeczywiście dłużej sie trzyma jak lakier :(

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    HEj jestem po wizycie, wszystko ok, mała stała na głowie :) ale nie pokazała co ma miedzy nogami, wiec niewiadomo czy jej siusiak nie urósł ;). Poza tym z wymiarów jest mlodsza o tydzień, co mnie oczywiście trochę martwi chociaż lekarz mówił ze nie ma się co martwić bo o tydzień moze być . Poza tym na początku też była różnica 4 dni pomiędzy om a usg i nadrobila, no ale kurde boje się :(
    Kolejna wizyta za miesiąc brrr
    Moja lekarka nawet nie podaje dokładnie co do dnia wieku ciazy. W karcie mi ostatnio wpisała 9-10 tydz. ;) juz sie nie moge dodczekać środy ;)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem nie martw się;) moje też jest młodsze o 5 dni ale od samego początku;) będzie dobrze!! ;)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze doradzicie..
    W srode na wizycie lekarz powiedzial zeby zimno smarowac mascia ale nic doustnie nie brac. A dzis bylam w luxmedzie po zaswiadczenie o ciazy do pracy (zapomnialam poprosic w srode) i lekarka mi kazala brac heviran doustnie.
    I badz tu czlowieku madry :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem po co się stresuje, bo nawet w pierwszej zdrowej ciąży miałam tak nie raz że z usg co chwile inny termin wychodził. Przecież dziecko nie będzie rosło co do milimetra w równym tempie.
    kurde, pierwsza ciąża była taka fajna beztroska, nieświadoma zagrożeń, a teraz taka panika. Myślałam ze po prenatalnych juz odetchnę ale wcale nie, człowiek żyje od wizyty do wizyty i co chwile widzi jakieś niebezpieczeństwa ...

dobranoc, miłych snów!:)

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 dobre pytanie bo i właśnie nas zimnisko zaatakowało,a jaką maścią Ci kazał smarować?

nojaniewiem nie martw się kochana... jak lekarz mówi że nie ma czym-to nie ma :) <3

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nakupilam cukierków i ani jedno dziecko nie przyszło :) nie wiem kto zje 2 kg cukierków. Chyba będę je do porodu jadła :)

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ