X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluje pazurki sobie i klientkom i żyje :) Przez paznokieć Wam nic nie przejdzie do krwi żeby maluchowi miało zaszkodzić także spokojnie :)

A my dalej rzygamy... normalnie zazdroszczę tym bezobjawowym :P

gosiunia lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam rogala marcinskiego, który za mna chodził od 3 dni ;) teraz leże do góry brzuchem ;)
    Czekam na wieści z wizyt ;)

201505111762.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Ja mam cały czas pomalowane paznokcie nie wyobrażam sobie, ze miałabym nie malować ;) wiem tylko ze na sam koniec nie maluje sie, bo zakłóca jakieś odczyty podczas porodu ( ciemne kolory). Tez myśle nad czymś, zeby włosy podkolorowac ;)
    Z reszta moze Magic sie wypowie, bedzie w temacie ;)

kochana ja tam wyższa szkoła jazdy, bo robię żel UV na paznokcie niż lakiery :) lakierów uzywam od wielkiego dzwonu :) a włosów nie farbuję już od półtora roku :) także nie mam problemu :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluję samych szczęśliwych wieści z wizyt i podziwiam każdą nową focie Waszych Maluszkow i brzuszków ;)
    Ja póki co nie kupuje ciążowych ubrań bo wchodzę jeszcze w moje dżiny i mam sporo bluzek i sweterkow ofercie także spooooko ;)

Ja też maluje pazurki i jestem właśnie kilka dni po farbowaniu włosów pierwszy trymestr się wstrzymałam. Użyłam farby bez amoniaku z firmy Joanna Naturia Organic niedroga i całkiem fajna polecam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:11

Magic, gosiunia, kika79 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam ciasto, ale chyba trochę za ciężkie było i taki lekki zakalec mi wyszedł :) albo to przez serek waniliowy :) zrobiłam obiad dla męża bo ja późno nie jadam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA ja też o dziwo dziś wcisnęłam się w stare spodnie :) ale tak to dżeginsy na gumce mam od daaawna i je dalej noszę :) gorzej jest ze stanikami :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schize na punkcie malowania paznokci serio i nie mogę się przełamać

Kupilam dwa biustonosze w triumph uwaga za 15 zl bylam w szoku przy kasie bo jeden miał kosztować 40 zl po przecenie a tu taki psikus :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Słyszałam o farbach aptecznych BIOKAP ale nie wiem - nie stosowałam.
    Pani w aptece zachwalała że naturalna, bez amoniaku i innych badziewi.

Oooo....czytam i wydaje mi się bardzo sensowna. Chyba wypróbuję. Dzięki za namiary! :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety mi biust niewiele urósł max o rozmiar i brzuszek też raczej duży nie jest ale cierpliwie czekam bo on na pewno urośnie ;)

póki co kupuje tylko większe majtole hyhy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:09

Malink_a, gosiunia, KotMisia, czarna panda, Bluberry, gosia86, Magic lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA piękny brzusiu :) u mnie posprzatane, ugotowane. Można odpoczywac.
    Polecam Wam aplikacje na telefon. Moje dziecko czy jakoś tak. Reklamują w tv. Jest darmowa. Dużo porad. W tym tygodniu np o łożysku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 19:08

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam wam bezpłatne badanie dla wszystkich przyszłych mam - badanie na konflikt płytkowy. Dla kobiet między 8 a 20 tc jest to badanie bezpłatne, placówki w których można wykonać są w całej Polsce.

http://konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/przystapdoprogramu#Punkty sprawdźcie, gdzie u was można wykonać takie badanie :) Ja się wybieram w przyszłym tygodniu :)

Bluberry lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluje paznokcie od samego początku...dzidziuś zdrowy. Pytałam się lekarza na samym poczatku o farbowaniu i maolowaniu paznokci powiedział że nie ma badań wskazujących o jakimś wpływie na płód. Mimo wszystko ostatnio castingiem bez amoniaku farbowałam włosy.
    Pigulska mam podobny brzuszek:) Ale największy jest wieczorem pewnie przez wzdęcia;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj jestem po wizycie, wszystko ok, mała stała na głowie :) ale nie pokazała co ma miedzy nogami, wiec niewiadomo czy jej siusiak nie urósł ;). Poza tym z wymiarów jest mlodsza o tydzień, co mnie oczywiście trochę martwi chociaż lekarz mówił ze nie ma się co martwić bo o tydzień moze być . Poza tym na początku też była różnica 4 dni pomiędzy om a usg i nadrobila, no ale kurde boje się :(
    Kolejna wizyta za miesiąc brrr

madziorek, kika79, Bluberry, gosia86, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kochana ja tam wyższa szkoła jazdy, bo robię żel UV na paznokcie niż lakiery :) lakierów uzywam od wielkiego dzwonu :) a włosów nie farbuję już od półtora roku :) także nie mam problemu :)
    Bo Ty Magic jestes profesjonalistka ;) wyższa szkoła jazdy ;) ja mam taka płytkę mocna, ze nikt nie chcemi nic nakładać poza lakierami,bo mówią że szkoda ;) a żel rzeczywiście dłużej sie trzyma jak lakier :(

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    HEj jestem po wizycie, wszystko ok, mała stała na głowie :) ale nie pokazała co ma miedzy nogami, wiec niewiadomo czy jej siusiak nie urósł ;). Poza tym z wymiarów jest mlodsza o tydzień, co mnie oczywiście trochę martwi chociaż lekarz mówił ze nie ma się co martwić bo o tydzień moze być . Poza tym na początku też była różnica 4 dni pomiędzy om a usg i nadrobila, no ale kurde boje się :(
    Kolejna wizyta za miesiąc brrr
    Moja lekarka nawet nie podaje dokładnie co do dnia wieku ciazy. W karcie mi ostatnio wpisała 9-10 tydz. ;) juz sie nie moge dodczekać środy ;)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem nie martw się;) moje też jest młodsze o 5 dni ale od samego początku;) będzie dobrze!! ;)

nojaniewiem lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze doradzicie..
    W srode na wizycie lekarz powiedzial zeby zimno smarowac mascia ale nic doustnie nie brac. A dzis bylam w luxmedzie po zaswiadczenie o ciazy do pracy (zapomnialam poprosic w srode) i lekarka mi kazala brac heviran doustnie.
    I badz tu czlowieku madry :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem po co się stresuje, bo nawet w pierwszej zdrowej ciąży miałam tak nie raz że z usg co chwile inny termin wychodził. Przecież dziecko nie będzie rosło co do milimetra w równym tempie.
    kurde, pierwsza ciąża była taka fajna beztroska, nieświadoma zagrożeń, a teraz taka panika. Myślałam ze po prenatalnych juz odetchnę ale wcale nie, człowiek żyje od wizyty do wizyty i co chwile widzi jakieś niebezpieczeństwa ...

dobranoc, miłych snów!:)

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 dobre pytanie bo i właśnie nas zimnisko zaatakowało,a jaką maścią Ci kazał smarować?

nojaniewiem nie martw się kochana... jak lekarz mówi że nie ma czym-to nie ma :) <3

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nakupilam cukierków i ani jedno dziecko nie przyszło :) nie wiem kto zje 2 kg cukierków. Chyba będę je do porodu jadła :)

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ