X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:01

• Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się piątkowo! :)

Czarna jaki fajny ten Maluch Wasz :)

Gosia tzn, że masz na ścianie tylniej, ale łożysko rpzodujące, tzn takie, które wyjdzie pierwsze przed dzieckiem, ale takie rzeczy są niedozwolone, także muszę Cię zmartwić, bo będziesz mieć cc.

Bluberry ja też mam ból w podbrzuszu :) to normalne, póki bóle nie są stałe i silne a dodatkowo jest plamienie lub krwawienie to wtedy już szpital.

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mam nadzieję że jeszcze się przesunie we właściwe miejsce to łożysko a jak nie to trudno przeżyję i cc moje siostry rodziny tylko przez cc a za to mama 6 razy sn
    Jakos zawsze myślałam poród to tylko sn ale życie samo zweryfikuje jak to będzie
    A swoją drogą takie łożysko to jedna z możliwych komplikacji po łyżeczkowaniu

Bluberry to się przyzwyczajaj a zresztą Ty jesteś zaprawiona w bojach :*

Jejku ale mam dzisiaj głoda od 4 rano już mnie ssie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:59

• Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odbiegnę od tematu ale jestem zielona w tym serwerze i nie potrafię dojść żeby zrobić ten kalendarz ciąży który każda z was ma w podpisie....

zrz6p07w2xteuk93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:59

gosiunia lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje maluszkow zdrowych i dobrych wiadomosci z wizyt. Ja dzis wchodze w 2 trymestr zgodnie z OM :) a od rana pracuje w kuchni, zrobilam salateczke z zupek chinskich, podszykowalam rzeczy na bogracza,ktorego bede gotowac po poludniu. A za chwile biore sie za sprzatanie.
    Ewelinkie ja bylam na genetycznym przeziebiona i nie mialo to wplywu na wynik badania bo wyszlo dobrze :)

gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke mi na katar pomógł sposób zaslyszany od znajomej trzeba wymoczyc nogi w ciepłej wodzie założyć skarpetki i wsypać do nich ziarenka gorczycy, najlepiej na noc to zrobić ale ja i tak sporo leżę w dzień wiec zrobialm w trakcie dnia

Ja piekę serniczek wiedeński przepyszny i byłam mamie doprawić farsz na gołąbki i wyjadłam sporo bo przecież musiałam próbować i tak próbowałam i próbowałam aż się najadłam:)
    A sernik piekę z wiejskiego sera wiec musi być pycha
    Ofeline lubię takie dania typu bogracz czy strogonow

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

• jagoodka Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu wózków (wiem, że jeszcze wcześnie) ale wyświetliła mi się reklama wózków Coletto - i tak spodobał mi się Marcello.
    Słyszałyście jakieś opinie o tych wózkach? W Internecie nie mogę za znaleźć o tych marcello.
    link do strony - http://www.coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/95

przed ciążą byłam przekonana, że kupię Quinny moodd ale trochę jednak kosztują

zem3i09k4whxuchc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam serniczek ktory pieczesz :). U nas piecze sie kruche ze sliwkami.my mieszkamy narazie u moich rodzicow wiec robimy z mama wszystko wspolnie. :)

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale Wam zazdroszczę, że tak pichcicie w kuchni, jak ja bym chciała tak móc wszystko gotować i później jeść z apetytem.. Może niedługo moje mdłości się już skończą i będzie lepiej. :) Chociaż wczoraj byli u nas znajomi i koleżanka opowiadała, że ją mdłości męczyły do początku 6-go mc... :O

U nas w porządku, brzuszek się zaokrągla, ale w nocy nie śpimy za to, 2-3 pobudka jak z zegarkiem w ręku i 2h bezsenności, chodzę później niewyspana i rozdrażniona.

Dziewczyny, widziałam, że pisałyście coś o zakupach ciążowych, ja już na początku musiałam się zaopatrzyć, bo brzuszek wyszedł mi wcześnie, moja lekarka powiedziała, że to dlatego, że mam drobną budowę ciała i jestem niska (160cm w kapeluszu :D). Byłam oczywiście w sklepach z odzieżą ciążową i przeraziły mnie nie tylko kosmiczne ceny ale i fasony, wyglądałam tragicznie. Ale za to zaopatrzyłam się w H&M w świetne jeansowe rurki i podobne getry z eko skóry, bluzki zazwyczaj ubieram raczej opięte, bo lubię podkreślać brzucho. ;-) Polecam H&M, fajne spodnie i getry, niestety problem był z płaszczem zimowym, ale znalazłam fajną parkę, którą mogę sporo poszerzyć w pasie ściągaczem, więc pewnie będzie rosła razem ze mną ;-)

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo dzięki, dzięki :)

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie mi tez pomogły inhalację z suszonego majeranku :)

a w H&M-ie są super ubrania ciążowe :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia ja też wolę SN ale to dziecko i życie za mnie zdecyduje :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta nie umiem wytrzymać smrodu innych ludzi. Stojąc w kolejce po chleb sama się już wąchałam czy to moja kurtka kocim moczem nie śmierdzi (bo też mam kota). Może to jest okropne co piszę, ale czy ludzie się nie czują?

Z takim węchem to ja mogę jako pies tropiący w policji pracować.

Karolcia88, madziorek, czarna panda lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mim współczuję Ci mi już ten wyczulony węch minął ale na początku to było tragiczne

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę donieść że w C&A też są fajne ciuszki ciążowe :p Kupiłam super wygodnie sztruksy ciążowe, dresy i kilka bluzek, zapłaciłam za wszytsko 150 zł, więc jeszcze nie ma tragedii.

Magic lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella dzięki za wieści, bo właśnie potrzebuję sobie kupić dres taki zwyczajny do noszenia w domu, teraz na chłodne wieczory się przyda, a mój niestety uciska brzucho i jest mi od razu niewygodnie... Muszę tam zajrzeć ;-)

Ja zawsze się przejmowałam, jak będę wyglądała w ciąży, bałam się, że przy moim niskim wzroście będę wyglądała jak krasnalek, bo wszędzie mi przybędzie kilogramów :D Ale teraz widzę, że wszystko idzie w brzuch, a nogi sporo zeszczuplały przez moje początkowe wymioty, więc może takiej tragedii nie będzie. ;-) Swoją drogą dźwigać tak słodki ciężar to sama radość ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ