X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja bym wzięła ten wypis. A tak poza kartą ciąży na prenatalne zabrałam jeszcze męża :)

Karolcia88, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest uwzględniony w planach żeby go zabrać ale w sumie to wszystko zależy tylko od tego jak sobie zaplanuje pracę
    Ale wie jakie to dla mnie ważne żeby był ze mną więc myślę że stanie na wysokości zadania
    A poza tym ostatnio mu pokazywałam zdjęcia z usg i opowiadałam jaka jest ogromna różnica w ciągu kilku dni w wyglądzie dziecka że on tez nie może się doczekać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:59

gosia86 lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolczyk mam cały czas :) tylko na usg wyciągam bo mi głupio :D że stara baba a kolczyk w pępuchu :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w szoku w jak szybkim tempie dzidziuś rośnie, w przeciągu niespełna 2 tygodni z małego ufoludka zmienia się w malutkiego człowieczka :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czego mogę się spodziewać na wizycie kontrolnej u ginekologa? Będzie mnie też jakoś badał czy coś...?

Na usg byłam u innego lekarza radiologa, a dziś mam mieć wizytę kontrolną i nie wiem czego się tam spodziewać i jak się przygotować. Czy tylko spisze wynik moich badań i da zalecenia na kolejny czas czy co?

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Dziewczyny, a czego mogę się spodziewać na wizycie kontrolnej u ginekologa? Będzie mnie też jakoś badał czy coś...?

Na usg byłam u innego lekarza radiologa, a dziś mam mieć wizytę kontrolną i nie wiem czego się tam spodziewać i jak się przygotować. Czy tylko spisze wynik moich badań i da zalecenia na kolejny czas czy co?

Sprawdzi na fotelu czy wszystko ok. Zważy, zmierzy ciśnienie. Da skierowanie na badania krwi i siuśki :)
    I do zobaczenia za 4 tygodnie :) tak było u mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:33

katalina lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, mialyście już robioną cytologie w ciąży?

Ja miałam robioną na początku ciąży (poprzednią miałam w listopadzie 2013).

o148i09k1ixi8pfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:59

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wcinam lasagne :D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    głupio mi i przepraszam za to ale zazdroszcze Wam,ze jestescie juz po tylu wizytach ja nawet nie wiem czy u mojego Malucha bije serce.
    Wizyte mam za tydzien w srode ale martwie sie bo nie wiem czy nie mam zapalenia pecherza bo co chwile biegam siusiu i tak jakby mnei cos kłuło w pecherzu nie umiem tego okreslic.
    DO tego nie moge brac jednak witamin prenalnych - jest tam zelazo a mój organizm nie przyswaja go niestety i przez to mam duze bóle jelit ( zwykle jak bralam żelazo tak miałam ale chciałam spróbowac czy moze cos sie zmieniło niestety nic). Przetsałam brac ale biore witaminy tzw podstawowe ktore bralam na poczatku ciazy.
    A co do burzy hormonalnej to tez mam podobnie normalnie potrafie na komedii płakac lub zupelnie z byle powodu :P
    Pamietam o Was i ciesze sie,ze u Waszych Maluchów wszystko dobrze no i u Was :) <3

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolczykiem w pępku było tak ze jak bylam w maju w szpitalu to dałam go mężowi żeby zabrał do domu i zaginął w dziwnych okolicznościach ogólnie to mam inne kolczyki ale nie mam kuleczki do zakręcenia. Ale pocieszylyscie mnie że nic brzydkiego się z tego nie zrobi i być może będę mogla do niego wrócić po ciąży :)
    Inessko rozumiem Twoje uczucia i podziwiam za wytrwałość bo ja już bym świrowała i pewnie skontrolowała choćby samo usg u innego lekarza ale wierzę że wytrwałość Ck się opłaci:*
    A na takim usg genetycznym to samo usg czy lekarz też bada? Wiem głupie pytanie ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja mialam samo usg bez badania.Robil mi je moj gin, ktory prowadzi ciaze.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że ja też będę miała tylko usg bo w sumie konkretnie na usg sie umówiłam

Ofeline jak pierwszy dzień w pracy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosyc nerwowy, dowiedzialam sie paru nowych rzeczy, m.in na swoj temat. Jestem zawiedziona postawa niektorych kolezanek ale trudno. Takze mecze sie tam 3 tygodnie, podokanczam wazne sprawy i odchodze na l4 :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, nie wiem jakie witaminy podstawowe bierzesz, ale ja brałam takie bez żelaza (Femibion Natal 1). Moja gin mówiła, że jeśli morfologia jest OK, to to wystarczy.

A propos pęcherza, ja przeszłam zapalenie w 9 tc. W sumie dolegliwości jako takich nie miałam (jedynie częstsze wizyty w toalecie i takie właśnie lekkie kłucie/dyskomfort), ale badanie moczu ewidentnie wskazywało na infekcję.

inessa lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeilne "miło jest usłyszeć" rzeczy na swój temat zawsze mnie bawi że nie mają odwagi powiedzieć tego prosto w oczy

Anielka witaj :*
    Inessa pij dużo wody z cytryną i kup sobie żurawinę do pogryzania mi pomogło i w ciagu tygodnia ph moczu spadlo o 1,5

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołchy,witamy się z Jadzią. Gratulacje maluchów i pozytywnych wieści po wizytach i trzymamy kciuki za kolejne. U mnie dzisiaj masakra, mój mnie tak zajeżył, porażka. Poryczałam się strasznie i już do końca dnia dupa będzie, czuję się jak kupa. Ale płącz na filmach i reklamach i w ogóle wzruszenie na wszystko to u mnie norma bez względu na ciąże ;) Dodatkowo nachodzą mnie ostatnio jakieś czarne myśli, nie wiem skąd i czemu bo z jednej strony czuję i jestem pewna, że z młodą wszytsko okej, ale czasami mi przychodza takie straszne scenariusze do głowy, że sama się boję jak mogę tak myśleć, że coś złego się dzieje albo wydarzy. Ech, świruję trochę. Od kilku dniu w brzucholu cały czas coś pokuwa, ciągnie, pobolewa, a piłka z przodu już porządna wyskoczyła. Wczoraj łaziłam z wywalonym brzuchem po mieszkaniu i jęczałam jakbym w jakimś 10 miesiącu była ;) tak sobie miejsca znaleźć nie mogłam. No i mdłości męcza mnie cały czas i hafty tak samo, więc nie odpuszcza mi moja dziewczyna. Poza tym powtarzałam mocz i znowu wyszedł nieprawidłowy i jutro znowu musze zanieść, martwię się, ale nie czuję, żeby coś mi tam dokuczało. Właśnie wlazłam do łóżka i słuchamy z młodą nowej płyty U2-polecam :) i mam zmair spisać listę wszystkich potrzebnych rzeczy, taką wyprawkową i powoli co miesiąc coś tam kupować, żeby potem nie zwalić się ze wszystkim na koniec. buziaczki

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie postanowiłam ze po polowkowym będę kupować coś małej, bo po pierwsze moze pewniejsza będzie płeć, po drugie łudzę się że w końcu przestane się zamartwiać ze coś się stanie z dzieckiem i uwierzę że urodzę zdrowe dzieciątko :)

gosiunia lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem Ty pewnie masz jeszcze jakieś rzeczy po synku a my pierworódki ni pół pieluszki ;) a swoją drogą bardzo mi się podobają pieluszki tetrowe które teraz są niektóre mają śliczne wzorki :)

Pompon takie chyba uroki ciąży że się człowiek ciągle czymś zamartwia

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ