Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_16maj wrote:
aha i informacja do Karolcia88 i reszty które macie zimno lub coś na ustach mi w aptece powtarzali że do 3 miesiąca nic nie stosować bo nie ma badań na kobietach i nie wiadomo czy nie zaszkodzi ale ja w 1 i obecnie na zimno stosuję BALSAM NA TWOJE USTA Z FIRMY "BLISTEX" w białej tubce wyciskane z czerwonym napisem... i schodzi po 3 dniach
Pod Blistex podpisuję się rękoma i nogami. Dostałam kiedyś u mojej stomatolog kilka próbek i rzeczywiście na zajady, zimno, spierzchnięte usta REWELACJA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 13:15
-
Ewelinkie wrote:Ja mleko pije od tygodnia codziennie na wieczór z miodem:) a co do kakao to czytałam też o tych alergiach, ale moim zdaniem trzeba wypośrodkować, ja raz się napiłam i kakao
Ja w pierszej ciązy i teraz też jem i piję wszystko (mleko, kakao), na dodatek mam dwa koty i moje dziecię to okaz zdrowia. Zero alergii, żadnych kolek i problemów brzuszkowych nie miał :pgosiunia lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży lekarz kazał mi pic mleko ale nie z kartonu tylko z butelek te z krótsza data ważności bo są mniej przetworzone
Tak sobie siedzę i myślę o czwartkowym usg czy Maluch pokaże co ma miedzy nóżkami czy jednak każe nam jeszcze czekać
Nie mam żadnych przeczuć raz jestem pewna że to dziewczynka a za chwile myślę o dziecku jak o chlopcu
Poza tym dzisiaj u mnie na tapecie rozmyslanie o relacjach rodzic dziecko zarówno moje relacje z mama jaki i to jakie będą moje relacje z moim własnym dzieckiemgosiunia lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:ja mam przeczucia na chłopca- a przynajmniej myślę o Maleństwie jako o chłopczyku- ale będzie dziewczynka- wiem, bo
2 dni przed owulacją
He he....nie zawsze tak jest, w pierwszej ciąży mieliśmy strzał 3 dni przed owulacją i urodził się chłopiecStosunek przed owulacja daje tylko 60% szans na dziewczynkę :p
-
A u mnie to nie wiadomo bo
3 dni przed owu i w dniu owu więc nie wiadomo
Ale czuję się inaczej niż w ciąży z córeczką mam inne smaki
Ale mi wywaliło pępekzieje mi wielka dziura z brzucha
Trochę martwię się jak po ciąży będzie wyglądać dziurka po kolczyku w pępku nie noszę go już od maja ale dziurka nie zarosłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:16
-
Kurcze nie moge sie juz doczekac 19-nastej jestem ciekawa czy uda nam sie podejrzec plec.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
witam!
Mąż przyjechał i staramy się wykorzystać każdą chwilę razem;) teście już wiedzą o ciązy i ucieszyli się bardzo;) tak samo jak babcie nasze;)
dziś zajmujemy się z mężem córeczką kuzynki ma 2,5 roku i jest kochana;) A śmieję się żebym sie przyzwyczajała;D
powodzenia na wizytach!! aa i trzymajcie kciuki w środe bo mam usg genetyczne!zaczynam się stresować .. ale chociaż tyle że mężuś bedzie ze mna!
postaram się odezwać w wolnej chwili
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Magic, no mnie właśnie kłuło tylko podczas i chwilkę potem, teraz już nie i wcześniej też nie
Ale poprzednio też tak było tylko, że dużo mocniej...
Co do wózków, widzę, że moda na retroJa też bym taki chciała, a też w domku mieszkam to mi wszystko jedno czy ciężki. Ale i tak moi rodzice powiedzieli, że kupią, jak chcą, nie będę im bronić przecież
A zastanawiałyście się czy chcecie odrazu łóżeczko? Bo ja myślę nad dostawką do łóżka i w sumie sama nie wiem...
Co do pieluch słyszałam, że przy maleństwie się nie sprawdzają wielorazowe, dopiero później. Sama też się zastanawiałam i tak myślę, że jak zacznę sadzać na nocnik to też zmienię pieluchy na wielorazowe. Chyba, że małe będzie się uczulać, to już wcześniej...
No i powodzenia na wizytach, trzymam kciuki za Wszystkie mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:27
-
Agusia246 wrote:Magic, no mnie właśnie kłuło tylko podczas i chwilkę potem, teraz już nie i wcześniej też nie
Ale poprzednio też tak było tylko, że dużo mocniej...
Co do wózków, widzę, że moda na retroJa też bym taki chciała, a też w domku mieszkam to mi wszystko jedno czy ciężki. Ale i tak moi rodzice powiedzieli, że kupią, jak chcą, nie będę im bronić przecież
A zastanawiałyście się czy chcecie odrazu łóżeczko? Bo ja myślę nad dostawką do łóżka i w sumie sama nie wiem...
Co do pieluch słyszałam, że przy maleństwie się nie sprawdzają wielorazowe, dopiero później. Sama też się zastanawiałam i tak myślę, że jak zacznę sadzać na nocnik to też zmienię pieluchy na wielorazowe. Chyba, że małe będzie się uczulać, to już wcześniej...
Dziewczyny, szczerze mogę Wam polecić dostawkę: http://allegro.pl/kolyska-3w1-dla-dziecka-i4712662571.html Dzięki niej nie mam wspomnień nieprzespanych nocy. Karmiłam dziecko leżać w łózku, nie wstając, odkładałam do przystawki i spałam dalej. Bardzo wygodne rozwiązanie. Dziecko ma swój kącik, a mama ma bliskość i wygodę. Teraz też użyjemy przystawki. -
Ciekawa jestem co do tych przeczuć... ja też mam smaki na dziewczynkę, mąż chciałby córeczkę ale dużo osób mówi że będzie chłopak bo się nic nie zmieniłam zobaczymy za miesiąc
ważne żeby było zdrowiusieńkie
my teżprzed owu i w dodatku pokonałam przeszło 3 tysiące km kilka godzina w samolocie z przesiadką i nie sądziłam że zaskoczę a tu taka niespodziankaaaaaa
Fajna sprawa z tą dostawką ale łożeczko też musi byćja prawdopodobnie będę miała od siostry takie z przewijakiem więc jeden zakup z głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:38
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ewelinkie wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, mialyście już robioną cytologie w ciąży?
Nie, miałam robioną w lipcu wynik bardzo dobry, ale nie wiem czy pani dr będzie chciała powtarzać myślę, że tak po nowym roku -
Dziewczyny co bierzecie ze sobą na usg genetyczne?
Kartę ciąży i coś jeszcze?
Ja chyba wezmę wypis ze szpitala bo wtedy przyjmował mnie ten sam lekarz który będzie mi robił usg i wtedy w szpitalu tez mi robił wiec chyba powinnam wziąć ten wypis?będzie wiedział jaka jest sytuacja z łożyskiem i czy coś się zmieniło od tego czasu