X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa! Ja to mam takie dni ze od myslenia o seksie mam orgazm :) chcica na maksa a sa tez takie ze nie pozwalam sie mezowi dotknac bo mnie to wkurza.
    I tez kiedys czulam takie dziwne smyrniecie ale to chyba za szybko by bylo,ale nawet do wzdec nie mozna tego porownac.

gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Haa! Ja to mam takie dni ze od myslenia o seksie mam orgazm :) chcica na maksa a sa tez takie ze nie pozwalam sie mezowi dotknac bo mnie to wkurza.
    I tez kiedys czulam takie dziwne smyrniecie ale to chyba za szybko by bylo,ale nawet do wzdec nie mozna tego porownac.

z seksem mam identycznie.

a jeśli chodzi o te bąbelki, to pare dni temu poczułam moją Rybkę, ale od tej pory cisza i oczywiście się zamartwiam czy jest ok :/

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja wczoraj w samochodzie czułam bombelkowanie pod pępkiem i tak się zastanawiałam czy to może już dzidziuś delikatnie daje znać :)
    ale nie jestem pewna bo to pierwsza ciąża i dopiero 13 tydz więc nie wiem.... kurcze :) teraz będę leżeć i czatować na bombelkowanie :D

a no i co do płci to mamy nadzieję że to "siusiak" będzie :) i mam 4 imiona (Aleksander, Ignacy, Franciszek, Jan) i nie mogę się zdecydować Krzysiowi - tatusiowi żadne się oczywiście nie podoba i nazywamy go "Dżejdżej" -(Krzysiek jest fanem pingwinów z Madagaskaru ;/) w sumie to wszyscy go tak już nazywają :) co do smaku to na słodycze 0% chęci ale ogórki, kapustę i owoce, kompoty, warzywa to bym jadła :) brzuch dosyć nisko więc stawiamy na chłopa po za tym zero dolegliwości tak jak moja mama na brata :)

ja koszmarów nie mam a czarne myśli to właśnie w ciąży się skończyły :)
    moje libido od dwóch lat było na minusie, a teraz to nawet nawet :)

madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę napiszcie, że mam się nie przejmować... :(

16udyx8d2hk0fycf.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink_a delikatne kłucia to może być powiększająca się macica, a mdłości mogły ustąpić bo już powoli wkraczasz w 2 trymestr, gdzie samopoczucie się poprawia.
    mnie codziennie coś kłuje, pobolewa jak na okres delikatnie, ale pytałam lekarza mówił, że tak ma być bo w środku dużo się dzieje.
    ale jak coś Cię niepokoi to na IP
    poza tym spróbuj nospę, jak przejdzie tzn , że nic groźnego, jak będzie dalej bolalo to się pokaz lekarzowi
    i nie zamartwiaj sie !

pompon, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink_a wrote:
    Proszę napiszcie, że mam się nie przejmować... :(
    Malinka jutro zaczynasz 13t II trymestr wiec czas najwyższy na ustepowanie objawów
    Poza tym jak piszesz nie plamisz tylko w trakcie stosunku czułaś dyskomfort
    Ja to się śmieje że jak dojdzie co do czego to będę się czuła jak dziewica :D

Bluberry, madziorek, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Malink_a delikatne kłucia to może być powiększająca się macica, a mdłości mogły ustąpić bo już powoli wkraczasz w 2 trymestr, gdzie samopoczucie się poprawia.
    mnie codziennie coś kłuje, pobolewa jak na okres delikatnie, ale pytałam lekarza mówił, że tak ma być bo w środku dużo się dzieje.
    ale jak coś Cię niepokoi to na IP
    poza tym spróbuj nospę, jak przejdzie tzn , że nic groźnego, jak będzie dalej bolalo to się pokaz lekarzowi
    i nie zamartwiaj sie !
    Dziękuje Ci za odpowiedz. Widzisz ja mieszkając w NL mam tylko polozna.
    Ehh Maz sie zamartwia ze to przez Niego :/
    Muszę poszukać, czy mam nospe.
    Albo zaczekam do jutra, moze minie.
    Bardzo dziękuje :*

nojaniewiem lubi tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym mnie też podczas seksu zakłuje w niektórych pozycjach, wtedy zmieniamy i nawet nie myslalam zeby sie tym przejmowac :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Malinka jutro zaczynasz 13t II trymestr wiec czas najwyższy na ustepowanie objawów
    Poza tym jak piszesz nie plamisz tylko w trakcie stosunku czułaś dyskomfort
    Ja to się śmieje że jak dojdzie co do czego to będę się czuła jak dziewica :D

Fakt powoli zaczynam II trymest. Ale akurat sie tak niefortunnie złożyło, ze teraz sie martwię troche.
    Kłują mnie jakby jajniki... Właściwie jak teraz mysle to powoli tez zbliża sie czas kiedy miałabym mieć okres. Wiec moze i to jest powodem.?
    Sama juz nie wiem

16udyx8d2hk0fycf.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    a poza tym mnie też podczas seksu zakłuje w niektórych pozycjach, wtedy zmieniamy i nawet nie myslalam zeby sie tym przejmowac :)
    Tyle, ze seks był wczoraj a kłucie jest cały czas.
    Pocieszam sie, ze mocno nie boli. No i że nie krwawię.

16udyx8d2hk0fycf.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie to zbieg okoliczności, kłuje Cie, bo macica rośnie, szczególnie jak mówisz, że nie jest to mocne, więc na pewno nic niepokojącego się nie dzieje. Za pare dni nam się pochwal zdjęciem jak Ci brzuch urósł z tego kłucia :D :*
    i koniec zamartwiania się !!!

Malink_a, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja zauwazylam u siebie, ze w dniach spidziewanej @ brzuch bolal mocniej. Ja teraz mam np. tak,ze pobolewa mnie dzien, dwa a potem tydzien spokoju.
    Nojaniewiem u nas podobnie jak cos zakluje
    zmieniamy pozycje i szalejemy :) kluska chociaz hustawke ma od czasu do czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:09

Malink_a, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Malink_a Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo Kochane :*
    Troche sie uspokoiłam :)
    Nie bede brała nospe dzisiaj, zobaczymy jak jutro sytuacja sie rozwinie.

Ale wierze mocno, że bedzie dobrze.

nojaniewiem lubi tę wiadomość

16udyx8d2hk0fycf.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    pewnie to zbieg okoliczności, kłuje Cie, bo macica rośnie, szczególnie jak mówisz, że nie jest to mocne, więc na pewno nic niepokojącego się nie dzieje. Za pare dni nam się pochwal zdjęciem jak Ci brzuch urósł z tego kłucia :D :*
    i koniec zamartwiania się !!!
    Polac jej, dobrze mowi :) mnie jak boli brzuch to wlasnie wtedy zauwazam wiekszy brzuch. Wiec jak troszke boli to znaczy, ze brzuszek zaraz wyskoczy :)

Malink_a, nojaniewiem lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido jest takie, że sama ścigam Mojego K. ;-) a co do bólu, mnie czasem cos zaboli po stosunku, raz mocniej, raz słabiej. Podobnie przy kaszlu, kichnięciu czy gwałtownej zmianie pozycji gdy leżę. Też panikowałam, ale gin mnie uspokoił :-)
    Oj, ja też chcę już czuc Maluszka :-) i dowiedzieć się wreszcie kogo noszę pod serduchem :-)

gosiunia lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwią moje zaczerwienia na buzi. Już sobie wkręciłam prawie nawet rumień zakaźny, ale później stwierdziłam że przesadzam. Pewnie to hormony, albo mam trądzik różowaty. Porozmawiam o tym z ginem w środę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti kopas w pupas za przyciaganie zlych mysli. Nic ci nie dolega, uwierz w to :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też co jakiś czuje taki bąbelki i takie uczucie "wibracji" od środka.
    Chociaż dzisiaj cisza...
    ale w niedzielę podczas rodzinnego obiadu, znowu coś poczułam i wzięłam rękę Męża na brzuch, żeby też poczuł. Niestety nic nie wyczuł, a jego dziadek podsumował to tak " ee.. tam pewnie żadne ruchy, tylko gówno na zakręcie." :):) my tu wzniośle o ruszającym się Maleństwie, a dziadek z grubej rury.

Dobrej nocy!

gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się czasem też wydaje, że mnie coś tam smyra, właśnie jak bąbelki. Tylko, że to faktycznie mogą być bąbelki :) Więc nic pewnego. Czekam z niecierpliwością na pierwszego porządnego kopa od córci <3 Potem pewnie będę narzekać, że mnie w żebra kopie :P
    A w ogóle to śniło mi się w nocy, że bada mnie w domu lekarka i mówi, że mam rozwarcie. Jak to, już? No, dziecko już jest gotowe, obrócone główką... I potem zaczęły mi odchodzić wody i poszłam wziąć kąpiel, taka podekscytowana, że już wszystko się dzieje, a skurcze wcale nie bolą :P

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość w czekaniu na kopniaki :) i znów cierpliwość ciągle musimy być cierpliwe

Magic trzyma nas w napięciu do jutra z wieściami z wizyty
    Oj zapamiętamy to sobie ciociu Magic zapamietamy :* ;)

Aga oby w rzeczywistości też tak łatwo i szybko Ci poszło;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 23:17

Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ