Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja będę rodzić w szpitalu św. Zofii. Warszawa ul. żelazna znacie go ? ktoś coś słyszał, ktoś coś widział ? a na szkołę rodzenia to do mojej przychodni na ul. cegelnianej... może też któraś coś słyszała ?
aaaaa no i pytanie bo w przychodni u Gin musiałam zgłosić ten szpital ale nie wiem czy ja sama do szpitala mam się jakoś zgłosić czy Gin mnie zgłosi i wyśle dokumenty czy jak to jest ? -
U nas z sexu nici;( na poczatku ok ale jak juz sie rozkrecamy to mnie zaczyna rzucac na wymioty i dupa zbita ;(2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Witajcie! Gratuluję dobrych wieści.
Ja dziś byłam na badaniach krew i mocz i tsh bo wyszło mi ostatnio zaniżone. 13 listopada moja gin wykona mi usg genetyczne i od razu mam wizytę więc musiałam zrobić badania. Powiem Wam, że pobieranie krwi nigdy nie robiło na mnie wrażenia a dziś bardzo mnie bolało - jakaś jestem bardziej wrażliwa na ból... -
Przy pierwszej ciąży nic nie zgłaszałam gdzie chce rodzić. Zapisłam się wcześniej na ktg to wybranego przeze mnie szpitala i tam chodziłam z 4 razy na ktg, mieli tam już moją kartę. A przyjechałam tam w dniu porodu i tyle.
Chyba że się przepisy od tego czasu zmieniły? -
Dziś mam wolne bo pracuję w sobotę. Robię obiadek. Fajnie posiedzieć w mieszkanku.
Szkołę rodzenia przeszłam przed pierwszą ciążą i ja osobiście polecam. Człowiek nieco spokojniejszy przed porodem bo wiem czego się spodziewać. Przechodziła kurs nie z mężem lecz z siostrą bo w tym czasie też była w ciąży. I teraz też jest w ciąży
Pewnie to wszystko też zależy od tego czy taka szkoła ma dobrą opinie czy nie. -
dzastina2005 wrote:U nas z sexu nici;( na poczatku ok ale jak juz sie rozkrecamy to mnie zaczyna rzucac na wymioty i dupa zbita ;(
Mam tak samo... jak troszkę zacznę się ruszać to zaraz bierze mnie na wymioty. Ale coś tam próbujemy się kochać lecz mi ciężko osiągnąć orgazm właśnie przez te nudności. A w ciągu dnia mam taką ochotę a wieczorem mi przechodzi;P
Co do kosmetyków narazie uzywam zwykłego Nivea baby balsamu-moja koleżanka go używała i była zadowolona. Ja nie mam tendencji do rozstępów lecz mimo wszystko kupiłam własnie Palmersa i Oilatum bo były w promocji;)
Cieszę się z dobrych wieści tutaj na forum:) Wrzucajcie czasami fotki z usg;)
Miłego dnia! -
Ewelinkie wrote:No właśnie Gosia mi też zależy na tym samym lekarzu, a nawet nie wiem jak on pracuję w tym okresie świąteczno-sylwestrowym. A skierowanie dostane dopiero na wizycie na początku grudnia, a bez skierowania nie da się zapisać? Gosia a Ty ktory termin wybierasz:)?
O szkołę rodzenia chyba jednak będę się dowiadywać przed świętami bo wg kalendarza powinnam wybrać jakiś tydzień po świętach
Wesolamama fajnie macie z siostrą u mnie to będzie przepaść miedzy moim dzieckiem a dziećmi rodzeństwa najstarszy ma 20 lat a najmłodszy 6 wiec spora różnica -
Ewelinkie wrote:Malinka mi gin zleca badania moczu raz na miesiac, teraz dał mi skierowanie na 3-cie badanie moczu i 2-gą morfologie. A Tsh to kontroluje z endokrynologiem. A to Gdzie mieszkasz, że mówisz że takie standardy?
Standardową opiekę nad ciężarna sprawuje polozna.
Poza tym o czym pisałam wyżej, nie ma tez wizyt ginekologicznych ( chyba, że sa wskazania), co za tym idzie badań ginekologicznych tez nie.
A czy mozna wykonać to prywatnie. Nie sadze. -
Malink_a - tak słyszałam że w wielu krajach właśnie tak wygląda "opieka" kobiet w ciąży. W tym przypadku Szok że w Polsce wykonują tyle badań nawet na nfz. Szkoda że nie da się prywatnie. Polsce można pójść do diagnostyki i zrobią Ci każde badanie z krwi, moczu, kału - oczywiście za odpowiednią opłatą.