X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis mąż robi obiad ciekawe co wymyśli ;) ja prawdopodobnie na połówkowe załapię się przed świętami juuupi :D już nie mogę się doczekać :)

Właśnie siedzę na allegro i szukam jakiś ciuszków na rosnący brzuszek... jeśli chodzi o stricte ciążowe ubrania to porażka ceny kosmiczne i jakoś nic mi się nie podoba :/

Zamówiłam sobie sukienkę na zdjęciu wygląda całkiem fajnie i jest tania :)

http://allegro.pl/sukienka-duze-kieszenie-rozkloszowana-modna-tunika-i4753229361.html

ciekawa jestem jaka będzie na żywo, czekam na przesyłkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 13:00

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Wczoraj pozno wrocilismy wiec pochwale sie dibrymi wiescmi dopiero dzis:) bylismy wczoraj na prenatalnych i co do wad genetycznych bardzo male ryzyko nasz urwisek ciagle figlowal i nie dal sie zbadam tak ze mialam usg i brzuszne i dopochwowe robione chyba z 4 razy po czym lekarz kazal nsm isc na spacer i zjesc jakas czekolade i wrocic no i wkoncu sie udalo:) mamy zdrowa dziewczynke ma 5.98cm i jest starsza o 3 dni od tego co liczy moja gin i kalkulator. Serduszko bije jej 161uderzen na minute. Hehe a ja caly czas czulam ze to bedzie chlopak a tu niespodzianka. Maz bardzo szczesliwy ze mogl wkoncu zobaczyc malutka na monitorze a nie tylko na zdjeciu:)
    Wow ale super się czyta takie cudne wieści, my za 10 dni jedziemy na pierwsze prenatalne, mam nadzieję, że też będę się chwalić tak jak Ty! ;-) gratuluję! Ale wcześnie rozpoznał Wam lekarz płeć, jestem w szoku, że to możliwe na tym etapie, dał 100% pewnosci, że kobitka będzie? ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    U mnie dzis mąż robi obiad ciekawe co wymyśli ;) ja prawdopodobnie na połówkowe załapię się przed świętami juuupi :D już nie mogę się doczekać :)

Właśnie siedzę na allegro i szukam jakiś ciuszków na rosnący brzuszek... jeśli chodzi o stricte ciążowe ubrania to porażka ceny kosmiczne i jakoś nic mi się nie podoba :/

Zamówiłam sobie sukienkę na zdjęciu wygląda całkiem fajnie i jest tania :)

http://allegro.pl/sukienka-duze-kieszenie-rozkloszowana-modna-tunika-i4753229361.html

ciekawa jestem jaka będzie na żywo, czekam na przesyłkę :)

Ja kupiłam dziś w secondhandzie spodnie ciążowe za całe 15 zł.. bardzo ładne, w ogóle nie zniszczone i do tego rurki :) jestem mega zadowolona :)

Ja też chyba wybiorę się na USG połówkowe jeszcze przed świętami, to będzie jakoś 19t3d myślicie, że będzie ok?

Gratuluje wszystkim pozytywnych wieści po wizytach :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dostałam dzisiaj niezłego powera do działania, wstawiłam 3 prania, wyprasowałam dwa komplety pościeli, zmieniłam pościel w sypialni, ogarnęłam mieszkanko.. Chociaż rano czuję się kiepsko, to dzisiaj musiałam już coś zrobić, bo mnie nosiło wręcz ;-) Teraz już siadam i odpoczywam, żeby nie przesadzić, bo trochę się napracowałam jednak ;-) A co za dużo to niezdrowo ;-) Odkurzanie zostawiam męzulkowi jak wróci z pracy :D

A co do obiadu, to dzisiaj u nas rarytas - świeżo zrobione gołąbki od teścia, mniaaam.. ;-)

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhhhmmm gołąbki... uwielbiam... Nejcik mogę się wprosić na obiad :P

ja niestety nie mam czasu zbytnio na szukanie w secondhandach :/ a i szczęścia żeby cos fajnego znaleźć też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 13:19

gosiunia, Nejcik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malink_a wrote:
    Mieszkam w Holandii.
    Standardową opiekę nad ciężarna sprawuje polozna.
    Poza tym o czym pisałam wyżej, nie ma tez wizyt ginekologicznych ( chyba, że sa wskazania), co za tym idzie badań ginekologicznych tez nie.
    A czy mozna wykonać to prywatnie. Nie sadze.

jak byłam rok temu w Holandii, musiałam mieć w dany m dniu robione badania hormonalne i bez problemu odpłatnie jest zrobiłam, dostałam skierowanie od lekarza, który kompletnie nie wiedział o co mi chodzi, ale wystawił kwitek i tyle. Potem wyniki badań odbierałam u tego lekarza, a w zasadzie u jej sekretarki.

a jak się boisz infekcji to warto sobie kupić paski pH (ja zamówiłam je przez internet) i dwa razy w tygodniu sprawdzać pH pochwy, powinno być kwaśne, jak będzie obojętne, zasadowe to znaczy, że coś się dzieje nie tak, najprawdopodobniej jakaś infekcja i należy w miarę możliwości skonsultować się z lekarzem

Dziewczyny super, gratuluje dobrych wieści :)

mnie od rana boli brzuch, na tyle mocno, że pojechałam na izbę przyjęć, na szczęście nie wygląda to na nic poważnego, więc odpoczywam.

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Mhhhmmm gołąbki... uwielbiam... Nejcik mogę się wprosić na obiad :P

ja niestety nie mam czasu zbytnio na szukanie w secondhandach :/ a i szczęścia żeby cos fajnego znaleźć też
    Oczywiście, podzieliłabym się jak najbardziej! :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś obiad na słodko. Leniwie pierożki z masłem i tarta bułka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Wczoraj pozno wrocilismy wiec pochwale sie dibrymi wiescmi dopiero dzis:) bylismy wczoraj na prenatalnych i co do wad genetycznych bardzo male ryzyko nasz urwisek ciagle figlowal i nie dal sie zbadam tak ze mialam usg i brzuszne i dopochwowe robione chyba z 4 razy po czym lekarz kazal nsm isc na spacer i zjesc jakas czekolade i wrocic no i wkoncu sie udalo:) mamy zdrowa dziewczynke ma 5.98cm i jest starsza o 3 dni od tego co liczy moja gin i kalkulator. Serduszko bije jej 161uderzen na minute. Hehe a ja caly czas czulam ze to bedzie chlopak a tu niespodzianka. Maz bardzo szczesliwy ze mogl wkoncu zobaczyc malutka na monitorze a nie tylko na zdjeciu:)

Gratuluję bardzo! I też jest pod wrażeniem, że udało się płeć (i to dziewczynkę) już na tym etapie rozpoznać :p Pewnie dobry sprzęt i doświadczone oko lekarza :)

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sałatkę jarzynową taką zwyczajna razem z mamą zrobiłyśmy i poszlo w ekspresowym tempie:)

gosiunia, KotMisia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko leniwe z masełkiem...... dziewczyny nie róbcie ochoty, bo muszę jeszcze do 18:00 w pracy wysiedzieć :p A teraz to mogłabym tylko potrawy mączne jeść - pierogi, kluski, krokiety, o jej o jej.....az slinka leci.

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    A ja zrobiłam sałatkę jarzynową taką zwyczajna razem z mamą zrobiłyśmy i poszlo w ekspresowym tempie:)

ale bym sobie taką sałatkę zjadła :) ale tak dużo roboty przy niej ;)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo? można kupić gotową mieszankę w słoiku wszystko pokrojone w kosteczkę. ugotować jajko dodać majonez i zrobione ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama wszystko ugotowała ja pokroilam i doprawilam i razem wcinałyśmy:)
    Liczyłam że ktoś zrobi na wszystkich świętych ale się przeliczyłam i musiałam zrobić sama :)

Dziewczyny mój ulubiony kabaret a zwłaszcza fragment o tramwaju obejrzyjcie :)
    Sama prawda w 2 zwrotce
    https://www.youtube.com/watch?v=_J77BFr0bgI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:48

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widziałam takich gotowych mieszanek, tylko marchewkę z groszkiem ewentualnie z kukurydzą,zresztą taką sałatkę wolę robioną wydaje mi się lepsza -teściowa robi pyszną ;)
    narobiłaś mi Gosiu smaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:44

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na weekend będę musiała zrobić jarzynowa :) hmmm pychotka :)

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:59

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

• Anielka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Ale Wam zazdroszczę, że macie takie smaki i możecie wszystkie te pyszności jeść. Ja po absolutnie wszystkim mam straszną zgagę. Mam wrażenie, że nawet po wodzie mineralnej! Nawet w nocy mnie dopada :( Jadłam już migdały, pestki dyni, piłam siemię lniane i po prostu nic nie pomaga. Mleka nie mogę, bo mam nietolerancję. Od początku ciąży schudłam 3 kg i waga ani drgnie w górę (jestem niska i drobna, więc spadek 3kg to jak na mnie dużo). I co tu robić? Chyba spróbuję Rennie. Na oficjalnej stronie leku jest napisane, że bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Jutro wracam do pracy po 3 tygodniach zwolnienia lekarskiego. Mam obawy czy w ogóle będę w stanie wysiedzieć 8h. Pracę mam dość stresującą i wymagającą ultraskupienia przez pierwsze 7 dni miesiąca. Nie wiem czy dam sobie radę. Zobaczymy. Najwyżej wrócę na 3 tygodnie, przekażę moje obowiązki i pójdę z powrotem na L4.

Trzymam kciuki za super wieści ze zbliżających się wizyt :)

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło że chodziłam po ciucholandach w poszukiwaniu ciuszków dla dzieci a później jak zwykle erotyk :P

Pokaże Wam domek mich maleństw. I powiedzieć że to dopiero 14+6. Już sąsiedzi widzą brzuch więc tzn że jest ogromny :p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e22744f3ef23.jpg

Karolcia88, PIGULSKA, Magic, KotMisia, gosiunia, Nejcik, gosia86, madziorek, Wonderwall, MiM, AGA 30, Rika, Bluberry, czarna panda, dorota1987, beti97, nadulek, kika79, Agusia246 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to domek dla dwójki dzieciaków więc ma prawo być duży! :)

Ewelcia, madziorek lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ