X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia śliczny brzusio :) rzeczywiście spory masz już ten domek ale nic dziwnego jak dla bliźniąt ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe 90cm w obwodzie na wysokości pępka! Aż zaczynam się bać co będzie w 35-37 tyg :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:23

gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny my po wizycie :) maleństwo urosło wiek według belly i według usg dokładanie taki sam <3 płci jeszcze nie udało się podejrzeć,maluszek ma 7.66 cm ,serduszko bije 151/min :) następna wizyta za cztery tyg,ale ja tyle nie wytrzymam i za dwa tygodnie idę prywatnie-tylko podejrzeć malucha ;) <3 usg przez brzuszek więc fotka trochę nie wyraźna,ale chwalę się mimo wszystko ;)

wcześniejsza fotka :)
    b690bfbd98c3c9f1med.jpg
    i teraźniejsza...
    dd77c06cf624f5b4med.jpg

inessa, PIGULSKA, gosia86, madziorek, Ewelcia, Wonderwall, AGA 30, Bluberry, czarna panda, dorota1987, beti97, kika79, Magic, Agusia246, Katha81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane cudne wiadomosci z wizyt Gratuluje :D :D :D
    Maluszki śliczne i brzuszki również :D :D :D

a ja dzisiaj zrobiłam na obiad kapusniak pyszny wyszedł ale teraz mam zgage na maksa :P
    sałtke jarzynowa mielismy teraz na Wszystkich Świetych :)
    jutro ide na badania krwi i moczu i mam nadzieje,ze mocz nie wyjdzie jakos żle bo jednak ten pecherz mnie pobolewa i dzisiaj kupiłam żurawit mam nadziej,ze narazie pomoże!!
    Pamietam <3

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Aż zaczynam się bać co będzie w 35-37 tyg :/
    Mam nadzieję, że wytrzymacie w 3paku do 37tygodnia, niezależnie od tego ile będziesz mieć w obwodzie! ;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia super wieści gratuluje :) śliczny maluszek i już taaaki duży :D

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia piękny brzusio :*
    Gosiunia super wieści:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszymy sie barfzo z samych dorych wiesci :) oby juz do konca same takie. Ewelcia brzuchol konkretny bo i zawartosc konkretna ;). Ale my z moim robilismy dzisiaj zdjecie wobie razem i masakra przerazilam sie jaki potwor. Normalnie nawet w lustrze to ta nie wyglada a na dzisiejszej fotce niezla slonica, dodatkowo moj mis to chudzielec patyczak wiec kontrast zrobil swoje. Mdlosci mnie caly dzien nie odpuszczaja. A co do rozstepow MASAKRA mi z dnia na dzien wyszly na udach po bokach bioderka chyba rosna bo nawet boli mnie od jakiegos czasu jakby sie cos powiekszalo. Zalamana jestem tmi rozstepami czewone kreski, kropki. No ale trudno. Smaruje sie balaamem perfecta z serii mama ale jak widac za pozno zaczelam. A na obiad mam cisnienie na pomidorowa z lanymi kluskami wiec ide szybko przygotowac. :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś kręgosłup pobolewa ostatnio w odcinku lędźwiowym-promieniuje do pośladków. Jak wstaję z łóżka albo z sofy to muszę albo się trzymać za plecy żeby jakoś złagodzić albo podpieram się o stół..
    Ja zaczynam panikować przed jutrem :( dobrze, że wizyta wcześnie.
    Proszę, trzymajcie kciuki za naszą MAŁĄ przezierność karkową i kość nosową!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:22

MiM, PIGULSKA, Wonderwall lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Karolcia!!! Będzie dobrze :)

Mnie też nie raz coś w krzyżu zaboli, ale mój mąż mnie podsumował żebym nie jęczała bo co to będzie w 9 miesiącu :P

Karolcia88 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kciuki zapewnione :)a mnie też jakby bolą pośladki przy wstawaniu... nie wiem o co chodzi..
    Gratuluje też pozytywnych wieści z wizyt u pozostałych dziewczyn.
    U nas połówkowe wg belly mogę już wykonać od 5 grudnia, także również przed świętami się łapiemy :)
    Chciałabym już iść znów na usg bo coś mnie głupie myśli dopadają, a to jeszcze 2,5 tygodnia czekania.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a liczycie tygodnie ciąży wg OM czy USG jeśli jest różnica między nimi?
    Bo się zastanawiam jak powinnam sobie liczyć. Wg usg np. już jutro zacznę 15 tydzień a wg om w piątek.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Ja dziś zaliczyłam basen i czuję się cudownie po niem a mój kręgoslup normalnie całuje mnie po tyłku za to pływanko :)

I ja jutro wieczorem na wizyte jadę i mam mieć prenatalne ale mam stracha już :/
    I cały dzień jutro czekać jeszcze bo wizzyta dopiero wieczorem :/
    Trzymajta kciuki z wizyte dziewczyny :)

Pozdrawiam :)

Ps. Super brzuszki i foteczki i super wieści z wizyt oby tak dalej :)

inessa, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę wg om :) różnicy mam 3 dni. Tzn Dzidziuś większy o 3 dni niż by wynikało z om.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • pompon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja od dluzszego czasu mam bole posladkow/bioder promieniujace od kregoslupa do nog. Najpierw bardzij z jednej strony a teraz z drugiej wiec to wszystko skutek rewolujo ktora sie w nas toczy, rozciagania i powiekszania. Objadlam sie zupy i leze i kwicze ;)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sobotę planuję zrobić imieniny mężowi
    Macie jakieś propozycje na sałatkę? I może coś na ciepło? Tylko musi to być coś szybkiego bo nie mogę stać cały dzień przy garach

Karolcia też się stresuję tyle że ja muszę czekać do czwartku:(

Z bólem pleców to może to objaw 2 trymestru bo mnie dzisiaj też bolą

inessa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:04

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:04

Aalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na ovu forum 35+ jest dział przepisy tam są fajne przepisy - ja tam tez wkłądam swoje dania :P
    polecam :D ( uwielbiam gotowac wiec jakby co to napisz na priv to cos moge zaproponowac )

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny w sobotę planuję zrobić imieniny mężowi
    Macie jakieś propozycje na sałatkę? I może coś na ciepło? Tylko musi to być coś szybkiego bo nie mogę stać cały dzień przy garach

Gosia, jeśli chodzi o szybką sałatkę to polecam taką z uszek tortellini
    (uszka ugotować, pokrojony filet podsmażyć lekko i doprawić, pokroić ogórka zielonego i ser żółty w małą kotkę, dodać kukurydzę i koperek jeśli lubicie i do tego oczywiście majonez) lub z zupek chińskich (makaron z zupek zalać wrzątkiem i wystudzić, dodać fasolę czerwoną, kukurydzę, podsmażonego fileta i majonez). ;-)

A na ciepło jak nie mam zbyt wiele czasu to przygotowuję ekstremalnie szybkie "danie". Nie jest może wykwintne, ale zawsze znika w chwili z talerza i możesz dodawać to, co lubicie. Na patelnie kładziesz naleśnik tortilli pszennej, na naleśnik kładziesz w tej kolejności: plastry sera żółtego, szynkę, możesz dodać oliwki, pomidora, to co lubisz, na to znowu ser i przykrywasz drugi naleśnik. Podgrzewasz patelnię, ser się super rozpuszcza i "zlepia" dwa placki, później delikatnie przewracasz na drugą stronę, żeby drugi placek też lekko się zarumienił i kroisz jak pizzę w trójkąty. ;-) Banalna sprawa a wszyscy u mnie bardzo to lubią. ;-) Na spotkania rodzinne i z przyjaciółmi zawsze każdy to zamawia i pytają: a czy zrobisz Natka te pizze z tortilli? :D polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:44

gosia86, inessa lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ