Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluberry nie mam fb
Dzięki za rady dziewczny :*
Nejcik od jakiegoś czasu chodzą za mną tortille i mi przypomniałaśczasem z mężem sami robimy nawet placki chyba zrobienia w czwartek na obiad bo mąż ma wolne
Nie będzie nas dużo 6 osób może 7 no chyba że coś się zmieni w międzyczasieinessa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
u nas najszybciej zjadana jest sałatka gyros, w wakacje grecka
Dobra jest też ta z tortolini i z zupek chińskich
My jak mamy imprezę i nie chce mi się stać przy garach cały dzień to idę na łatwiznęrobię schab z kluskami śląskimi i jakąś surówkę do tego, wszystko znika, chociaż tanie to nie jest jak jest 30 osób do wykarmienia.. ale przy takiej ilości gości jak będziecie mieć to bym się nawet nie zastanawiała
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I my witamy się po wizycie, Maleństwo ma 4,7cm (wg USG 11tydz 4dni czyli dokładnie tydzień do przodu)..
Tylko nie ogarniam "Dlaczego"? Dziecko szybciej rośnie czy skąd to się bierze? Owulacje miałam kontrolowana w tym cyklu co się udało wiec nie mogła być wcześniej.
To teoretycznie termin porodu też się przesuwa?
USG prenatalne mamy dopiero 17.11.
Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i trzymamy kciuki za kolejne wizyty !inessa, gosia86, WesołaMama, AGA 30, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Jagoodka mój bąbel też zasuwa
jesteśmy starsi o 7 dni, ale ja czułam że owulację miałam w 9 dniu cyklu. Dziewczyny cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt. My z moim B. idziemy jutro na 18.40. Co do sałatek lubię gyros lub druga gotuję jajka, oddzielamy żółtka od białek. Na dno miski , salaterki na grubych oczkach ścieram białko, później tuńczyk z puszki, majonez, żółty ser starty na tarce, znowu troszkę białka i na samej górze na drobnych oczkach ścieram żółtka. My dopiero wróciliśmy od znajomych, padam. Mój organizm akceptuje tylko formę leżącą. Inne sprawiają ucisk w podbrzuszu i mega dyskomfort. Czasami nie mogę wstać z łóżka bo boli mnie kość ogonowa , spodnie ciążowe są moim przyjacielem, te na guzik muszą pocżekać na szczuplejsze czasy. Idę spać, a tak w ogóle to znów jestem głodna.
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja zestresowana przed wizyta
Snily mi sie jakies niedobre rzeczy ale nie pamietam co. A jak sie obudzilam na siku przed 4 to do po 5 sie krecilam...madziorek lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
właśnie zaliczyłam wspaniały poranek z mężem i pierwsze od dobrych dwóch miesięcy naleśnikowe śniadanie, na które nie mogłam patrzećDziś zostaję trochę dłużej w domu więc może posprzątam i trochę odpocznę a dopiero na 13 do pracy
Wczoraj padłam pokonana przez migrenę, która czuję że ciągnie się do dziś.. jakaś masakraOczywiście przez to jestem nie wyspana, ale nie tylko przez ból głowy. Wstyd się przyznać ale od długiego już czasu codziennie mam erotyczne sny.. Co dzień to coraz bardziej jestem nimi przerażona, takie są dziwne i dzikie
Mąż się oczywiście cieszy, ponoć w nocy częściej się przytulamNo i oczywiście poranki dla niego znacznie bardziej są przyjemne
Chociaż na ostatniej wizycie, lekarz stwierdził, że w naszym przypadku jednak on proponował by "seks emerycki"
Życzę cudownego dnia, a dla wszystkich dziś wizytujących samych dobrych myśliJuż niedługo Wasze dzieci się do Was uśmiechną, a może i pomachają rączką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:58
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie
Gratuluję dobrych wieści od lekarzy!
Dziś w Krakowie wieje strasznie! Ciepło i wiatr ciepły ale ostro daje
Sałatki to ja lubię robić gdy goście Nas odwiedzają. Najczęściej robię sałatkę z tuńczykiem (bo jest mega szybka): czerwona papryka, ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę, dodać kukurydzę z puszki oraz tuńczyka z puszki, cebulkę czerowną także pokroić drobno, doda trochę startego sera i majonez z odrobiną musztardy, doprawiamy sól i pieprz. Mieszamy całość do miski i na wierzch warstwa startego sera. Szybka i dobra.
Albo słatka Cezar: sałata lodowa, kawałki piersi z kurczaka podsmażyć i doprawić. Gdy wystygnie wymieszać z sałatą i sosem czosnkowym, do tego grzanki i najlepiej starty parmezan. Można dodać koktajlowego pomidorka i cebulkę.
A na ciepło to robię domową pizzę - i wszystko znika.
Dziś na obiad mam wczorajsze żeberka z piekarnika z kapustką kiszoną i ziemniakami
Dziś też przebudziłam się na siku i nie mogłam zasnąć... ale to chyba sprawa halnego!!!
-
nick nieaktualny
-
Katalina - współczuję. Mnie ostatnio migrena trzymała 3 dni! wiem co to znaczy. A jeszcze do pracy chodziłam wtedy. Musiałam ratować się APAPem choć tylko przytłumił ból głowy.
MiM - mi się już dwa razy tak śniło że krwawiłam ale nie biorę tego do siebie. Choć po wstaniu odruch jest aby czym prędzej skorzystać z toalety i sprawdzić czy wszystko ok. -
MiM na mnie apap nigdy nie działał.. tak jakbym cukierka zjadła więc teraz to nawet z tym nie próbuję.. Odpocznę dziś do tej 13 to może mi się poprawi, jeszcze jakiś spacer przed pracą zaliczę i myślę, że pomoże
Bluberry głowa do góry, za kilka miesięcy Ciebie też tak podłączą do ktg i będziesz słuchać serduszka swojego Maluchaz dzieckiem na pewno wszystko dobrze, a i mąż wieczorem ochłonie z emocji i będzie dobrze.. Ja ze swoim też ostatnio takie boje toczę, że nawet nie sądziłam że tak możemy...
-
Haa sprawidziłam w senniku co to znaczy krwawić i....
"Krew we śnie jest symbolem życia. Od początków dziejów człowieka Filozofowie kojarzyli Krew z temperamentem. Pojawiająca się w snach Krew jest zazwyczaj przejawem ekstrawersji osób, ich radości z życia oraz wysokiej samooceny. Jeśli miałeś sen o krwi, nie masz się czego obawiać - jest to oznaka ustabilizowanej, radosnej osobowości oraz energii jaką masz w sobie"
"krwawić: dobry znak"
Oby oby
gosia86, Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość
03.02.2014