Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale z tym konfliktem plytkowym dotyczy wszystkich czy tylko kobiet które mają rh- ?
Mój w czasach licealnych był dawcą krwi
Ja oddałam tylko raz na ratunek, teraz chcialam oddawać ale ze względu na niedoczynność tarczycy jestem zdyskwalifikowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 11:45
-
nick nieaktualny
-
nadulek wrote:8 lat
Da radę dziewczynaNapisz później czy dojechała!
Mdłości:D ja tam wole jak są wtedy wiem jestem o dziwo spokojnaDzisiaj ich nie ma wiec schizuje. Węch
ja powinnam pracować w policji jako pies tropiący
madziorek, gosia86 lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualnyA tak wogole witam dzisiaj
wizyty,wizyty ,wizyty super i jak narazie same dobre wiadomosci i wierze,ze dalej tak bedzie
u nas dzisiaj cudna pogoda a ja jakas senna jestem!
jestem po badaniach krwi i moczu teraz czekam na wyniki.
DObrego dnia Wam zyczeAGA 30 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Eklerka wiem co czujesz... ciesz się że chociaż pierwsze 3 msc miałaś spokój bo ja już nie pamiętam co to dzień bez wymiotów
A dzisiaj rano to już w ogóle pobiłam wszystko. Nie zjadłam od razu śniadania i rzygałam powietrzem - dosłownie. Dusiłam się jak głupia:/ nie życzę nikomu
masakra
-
MiM wrote:Da radę dziewczyna
Napisz później czy dojechała!
Mdłości:D ja tam wole jak są wtedy wiem jestem o dziwo spokojnaDzisiaj ich nie ma wiec schizuje. Węch
ja powinnam pracować w policji jako pies tropiący
z drugiego końca pokoju wyczułam, że jadł wędlinę
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madziorek wrote:Mój mąż mówi, że jestem jakimś supermanem z tym węchem
z drugiego końca pokoju wyczułam, że jadł wędlinę
NormaSzanowny małżonek wczoraj smażył krewetki, nim wróciłam do domu to przez 2 godziny wietrzył mieszkanie
I tak je wyczułam...
inessa lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
PIGULSKA wrote:
Madziu to ja zamówiłam zaraz jak dojdzie dam znać czy udany zakup, może uda mi się też wrzucić jakąś fotęW ogóle wczoraj dostałam sukienkę taką dzianinową, bo dziewczyna kupiła w lumpku, ale stwierdziła, że ona jest ciążowa i jej jednak nie chce
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz po ale nic sie nie dowiedzialam bo Malussek ma 4.5cm a bardzo slabej jakosci sprzet wiec kazal przyjsc za tydzien.
Gosia dziwne, ja tam oddaje krew pomimo niedoczynnosci tarczycy. A biore nie tylko euthyrox ale tez przeciez leki na nadcisnieniePIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Karolcia ja nawet rozmwaialam z lekarka która kwalifikuje do pobrania krwi i powiedziała że taka krew jest im nie potrzebna bo po co komuś wybrakowana krew?
Może zależy wszystko od lekarza który kwalifikuje dawców
Nie stresuj się ciesz się że miałaś podgląd na malucha -
Gosia a myślisz, że krew którą się oddaje zawsze trafia do potrzebujących? (nie mówię o przypadku kiedy wypełniasz formularz do kogo ma trafić krew).
Przecież ta krew jest oddawana zakładom farmaceutycznym za "symboliczną" opłatą.
Więc ja i tak chodzę oddawać krew (wiadome, że aktualnie nie), bo nawet jak nie trafia do potrzebujących to przynajmniej mogę sobie od podatku odpisać
Pigulska a konflikt przypadkiem nie jest groźny tylko wtedy kiedy matka ma rh- a ojciec rh+?
Coś mi się świta w głowie, jeszcze z lekcji biologii w liceum, że wtedy nie ma zagrożenia.
Jeżeli masz rh- to powinnaś dostać jakiś zastrzyk.