Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie by było
Taki bezbolesny poród
Mam nadzieję, że mi Zośka numeru nie zrobi i nie obruci się jak mamusia - dupką w dół. Oczywiście biorę pod uwagę możliwość cc, ale chciałabym naturalnie, sama urodzić tak, jak sama zaszłam
Oj, ciąża ćwiczy cierpliwośćU mnie najbardziej ćwiczyło samo zachodzenie, od momentu kiedy postanowiłam że chciałabym donosiłabym już 2 ciąże i zaszła w 3
Dziewczyny, a myślałyście już może o szkole rodzenia? -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny ja już na nogach spać coś nie mogę a wizyta jutro. Próbuje myśleć pozytywnie zgodnie z zaleceniem mojego gina i mojego męża tylko tak się składa że w tym temacie i mnie lepiej z teorią niż z praktyką.
Połówkowe mam po 17 grudnia czyli też przed wigilią ale zanim to nastanie 25 listopada przeklęta amniopunkcja.
Miłego dnia dziewczyny -
Witam się o poranku
chyba pierwszy raz od nie pamietam kiedy się wyspalam!
nie budzilam się w nocy, ale glupie sny to mi wciaz towarzysza, ja nie wiem co się tam roi w tej mojej glowie noca :p
Wczoraj wizyta kontrolna, z babelkiem wszystko wspaniale, podgladalismy go i akurat mial jakas faze szalenstwa, dopóki nie poczul ciepla że jest podgladany, wtedy zastyglale krociutko to trwalo jakies 20 sek bo lekarz chcial sprawdzic jego serduszko tylko.
Ze mna też wszystko dobrze, wyniki mam ksiazkowenastepna wizyta 1 grudnia i wtedy też podejrzymy plec, a polowkowe zdarze zrobic przed Wigilia również
Jestem szczesliwa
Milego dniaPIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny u nas dziś wizyta i oczywiście w pakiecie nerwy od rana
później się odezwiemy... miłego dnia
maribel, Magic, nadulek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Cześć
Mim, Katalina super wieści!
Gosiunia dobrze ze juz jesteście w domku i wszystko jest ok, uważajcie na siebie
Powodzonka dla dziewczyn dziś wizytujacych zaciskamy kciuki
Ja dobrze śpię nie mogę narzekać, owszem śnią mi się jakieś głupoty ale na szczęście nie związane z ciążą
Miłego dzionka!gosiunia, katalina, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja nie chodziłam na szkolę rodzenia - tak samo jak Rika mam teorię i praktyke ( o tym czasie w przedszkolu)
.
Rika uważam tak jak ty, życie zawsze weryfikuje czyjeś poglądy, a rodzice zawsze swoje schematy wprowadzają
Koleżanka była na jakieś nawiedzonej szkole rodzenia, która odrzucała wszystkie bujaczko-leżaczki,chusty, masło, cesarskie cięcia, mleka modyfikowane itp. Biedaczka została poddana praniu mózgu. I od dwóch miesięcy nie wyszła z domu bo ma dziecko 24h przy cycku. Proponowałam jej żeby się przeleciała na zakupy, a ja zostanę z dzieciakiem w domu (boi się zarazków). Niestety nie zgodziła się.
Rika lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
nick nieaktualny
-
Witajcie :*
Ja też ostatnio sypiam jak dzieckoskończyły się pobudki o 4:30 wstaję tylko na siku i śpię dalej
Leżę jeszcze w łóżeczku i marzę o testach na śniadanie:)
Ja chcę chodzić do szkoły rodzenia też przy szpitalu ale będę się orientować po nowym roku w tym temacie
Gosiunia kciuki za dzisiejszą wizytę
Dziewczyny cieszę się z dobrych wieści z wizyt
A muszę się pochwalić że pan mąż wziął sobie urlop na czwartek żeby iść z nami na usgBluberry, KotMisia, maribel, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Cześć
ja dosłownie na chwilę, bo mam dziś dużo za dużo pracy
dokłądny wpis dopiero jutro albo wieczorem, ale prędzej jutro
z Małym ok, NT 1,4 ryzyko chorób znikome, akurat spał i dał się pomierzyć, a kiedy lekarka go szturchała sondą ruszał się zasłaniał twarz i ssał kciuka
cudownie, że mogła go zobaczyć i uspokoić się, że Misiek jest cały i zdrowy. Jak narazie zostaje chłopcem, ale za 4 tygodnie się dowiemy
nast wizyta 1.12 katalinka tego samego dnia ;P
Uciekam kochane i powodzenia na wizytach!i super, że wciąż mamy same dobre wieści :*
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:58
gosia86, KotMisia, kika79, nojaniewiem, maribel, Wonderwall, madziorek, PIGULSKA, gosiunia, czarna panda, katalina, nadulek, Bluberry lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cieszę się, że o samych dobrych wieściach z wizyt piszecie i jednocześnie gratuluje.
Gosia moje plamienie niedzielne było jednorazowe- zwiększyłam tylko dawke luteiny, ale tylko raz.
Obecnie nie mam żadnych objawów ciążowych jest tak jak przed ciążą- czuje się wyśmienicie.
Tylko stres mi ciągle towarzyszy. Za tydzień mam sprawę w sądzie i już to mi spokoju nie daje. Moja "kochana cioteczka sąsiadka" utrudnia nam rozpoczęcie budowy wymarzonego domu. Na samą myśl o sądzie dostaje nerwicy, ale nie ma rady...
miłego dzionkagosia86, KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie kobietki, że śpicie i w dodatku takie dobre wieści
u mnie ostatnio trochę lepiej ze spankiem, wieczorem jestem mega śpiąca, a potem w nocy pobudka na siku i znowu spanko, jeszcze co jakiś czas się budzę, ale dajemy radę - przyzwyczaiłam się.
Póki co jestem na etapie ciągłego smarowania newralgicznych miejsc na ciele, bronię się przed rozstępami jak tylko mogę, bo mam do nich tendencję. Aktualnie 2x dziennie Pharmaceris macierzyństwo, wchłania się super szybko i bardzo przyjemnie pachnie.A że balsamy idą jak woda, to zaopatrzyłam się ostatnio w polecany Palmers, na promo w Rossmannie za całe 20zł duże opakowanie z pompką
Będziemy testować. A Wy dziewczyny, czego używacie?
-
marlencia wrote:Cieszę się, że o samych dobrych wieściach z wizyt piszecie i jednocześnie gratuluje.
Gosia moje plamienie niedzielne było jednorazowe- zwiększyłam tylko dawke luteiny, ale tylko raz.
Obecnie nie mam żadnych objawów ciążowych jest tak jak przed ciążą- czuje się wyśmienicie.
Tylko stres mi ciągle towarzyszy. Za tydzień mam sprawę w sądzie i już to mi spokoju nie daje. Moja "kochana cioteczka sąsiadka" utrudnia nam rozpoczęcie budowy wymarzonego domu. Na samą myśl o sądzie dostaje nerwicy, ale nie ma rady...
miłego dzionkaMyśl pozytywnie i pamiętaj, że najważniejszy jest Wasz bobasek, życzę siły i powodzenia!!
-
Hej ciężaróweczki
Cieszę się ogromnie z dobrych wieści po wizytach. My wizytę mamy w czwartek. Może też uda się podglądnąć płeć
Niestety nadal walczymy z mdłościami i wymiotami, a już miałam taką nadzieję, że w drugim trymestrze ustaną.
Gosiunia, powodzenia na wizycie, zaciskamy kciuki!!
Magic, gratuluję chłopca:) Ale tak jak piszesz, za 4 tygodnie się utwierdzisz:) Żona brata mojego męża w 4 miesiącu dowiedziała się, że będzie dziewczynka. Teściowa tak się ucieszyła, bo w rodzinie sami chłopcy się rodzą, że poleciała kupić 3 sukieneczki. A za miesiąc okazało się, że będzie chłopiec. I dziś jest Hubert, a miała być Lenka;)
Nejcik, ja również bronię się przed rozstępami. Najważniejsze, że nawilżać skórę. Ja używam balsamu ujędrniającego z Tołpy, oliwki z Hippa i ostatnio zakupiłam krem na rozstępy z firmy Mamamija, bardzo dobry skład i cieszący się dobrymi opiniami.
Miłego dnia życzę :*gosiunia, Nejcik lubią tę wiadomość
-
Wczoraj pozno wrocilismy wiec pochwale sie dibrymi wiescmi dopiero dzis:) bylismy wczoraj na prenatalnych i co do wad genetycznych bardzo male ryzyko nasz urwisek ciagle figlowal i nie dal sie zbadam tak ze mialam usg i brzuszne i dopochwowe robione chyba z 4 razy po czym lekarz kazal nsm isc na spacer i zjesc jakas czekolade i wrocic no i wkoncu sie udalo:) mamy zdrowa dziewczynke ma 5.98cm i jest starsza o 3 dni od tego co liczy moja gin i kalkulator. Serduszko bije jej 161uderzen na minute. Hehe a ja caly czas czulam ze to bedzie chlopak a tu niespodzianka. Maz bardzo szczesliwy ze mogl wkoncu zobaczyc malutka na monitorze a nie tylko na zdjeciu:)
Wonderwall, AGA 30, gosia86, KotMisia, Magic, PIGULSKA, nojaniewiem, czarna panda, Nejcik, Puella, nadulek, Bluberry lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍